Patch 8.2 - Nové zóny a instance

  nazjatar    mechagon    patch 8.2   

PTR patche 8.2 se spustí už příští týden a čeká nás opravdu pořádná nálož nového obsahu. Mezi nejlákavější novinky nového patche patří bezesporu nové chystané zóny a do nich umístěné instance.

Již dříve zveřejněné informace o patchi 8.2 najdete zde.

 

Nové zóny

Nazjatar

Nazjazar, říše královny Azshary, je napůl podvodní zóna. Kdo je tady pánem poznáte okamžitě, jak tam vkročíte – Azshara na vás totiž nastražila past. Budete se muset dát na útěk před Azshařinými posluhovači a v průběhu vašeho prchání jeskynním systémem narazíte na nové spojence, kteří nenávidí nagy stejně jako vy. Každá frakce bude mít své vlastní spojence. Horda se setká se skupinou bývalých nagských otroků, mezi které patří gilblini (mořští goblini), makrury a mořští obři. Společně si říkají Nespoutaní (Unshackled). Aliance narazí na skupinu vodních válečníků nové rasy jménem ankoan.

Společně se svými novými přáteli budete stavět základny, abyste mohli Azshaře útok oplatit. Jedním ze způsobů, jak na to, budou vaši bojoví spojenci (combat allies). Budete si moci zvolit jednoho ze tří bojových spojenců, kteří vás budou daný den provázet. Bojoví spojenci budou získávat zkušenosti dokončováním world questů, zabíjením rare mobů nebo plněním jejich vlastních daily questů, které se odemknou, když daného bojového spojence vezmete s sebou. Každý bojový spojenec může vyšplhat až na 30. level. Pokud jej dosáhnete, odemknou se jim nové ability a vám kosmetické odměny.

Nazjatar jakožto zóna bude mít vlastního Emissary a veškeré world questy se budou tematicky točit kolem nag a Azshary. Pokud potkáte nějakého rare moba, bude mít mocný Affix s tematikou Azshary. Tento Affix se bude měnit pokaždé, když moba znovu potkáte. Tito nepřátelé budou zabírat území a budou s sebou přinášet své vlastní obrany.

 

Rovněž se vám budou odemykat nové world questy, jak budete plnit hlavní questovou linku zóny. Budou tu také k mání daily questy, které si budete moci vyzvednout v hlavní základně. Tyto questy budou typičtější (zabíjení nebo sbírání).

Některé části Nazjataru se budou nacházet pod vodou, jiné nad ní. Blizzard si je vědom toho, že ne všichni hráči chtějí být celou dobu pod vodou, ale zároveň chce alespoň částečně zachytit atmosféru podvodní krajiny. Mezi částmi nad a pod vodou prý budeme cestovat nejrůznějšími rafinovanými způsoby. Bližší detaily zatím Blizzard nemá, ale líbí se jim třeba myšlenka cestování za pomoci vodopádu nebo jiných pohybujících se vodních mas.

 

Prvky krajiny budou zahrnovat věci jako vodopády, korály, termální výrony nebo lesy mořských řas. Krajina by obecně měla být hodně fantaskní, aby zachytila unikátnost polo-podvodní zóny, a bude tudíž obsahovat věci jako vodní stěny "vyrůstající" z moře a podobně.

Mechagon

Mechagon je ztracený mechagnómský ráj, kam se dostaneme skrze portál v Tiragarde Sound. Jako svou první činnost budete mechagnómům pomáhat stavět jejich město, Rustbolt. Celý váš pobyt v Mechagonu se bude točit kolem budování a sestavování všeho možného. Po celém ostrově budou roztroušené nejrůznější projekty  a vy budete sbírat suroviny na přestavování objektů, jako jsou třeba střelecké věže, které vám pomohou se zabíjením rare mobů.

Každý den se v Mechagonu budou objevovat tři tematičtí návštěvníci, kteří budou nabízet daily questy. Budou představovat dobrý způsob na získávání reputace s Mechagonem.

 

Většina ostatního contentu v Mechagonu je koncipovaná tak, abyste si jej hledali sami svým vlastním tempem. Můžete se pokusit zrekonstruovat mechanickou kočku, přičemž existuje řada různých aktivit, z nichž můžete získat různé barvy nátěru. Nebo můžete začít opravovat šíleného robota, který se ukáže jako obrovský mechanický pavouk, sloužící jako mount. Popřípadě budete moci při questění sbírat schémata, která vám umožní postavit robota Pascala. Materiály, které najdete různě po Mechagonu, se dají použít na stavění všeho možného, třeba mounta Mechanocat Laser Pointer.

Při průzkumu lokace občas uvidíte hvězdu značící rare moba. Rare mobové mají různé spawn časy a někteří se spawnou teprve po objevení tajného způsobu, jak je přivolat. Pokud každopádně uvidíte na mapě hvězdu, tak budete vědět, že máte šanci na získání něčeho parádního.

 

Mechagon bude nabízet unikátní trinket. Budete na něj sbírat kartičky, které budete moci "zasadit" do trinketu a tak si jej customizovat efekty, které se vám nejvíc zamlouvají.

Nové instance

V patchi 8.2 přijde přinejmenším jeden nový raid (Azshara's Eternal Palace) a jeden nový dungeon (Operation: Mechagon). Bylo potvrzeno, že se obě instance otevřou naráz, a to dva nebo tři týdny po launchi patche. Jelikož oficiální datum vydání patche zatím není, neznáme ani datum vydání instancí. Dá se však odhadovat, že to bude 16. června, neboť na toto datum by vyšel začátek sezóny 3. Ve finále to však může být i jinak.

 

Na seznam bossů obou instancí se můžete podívat zde.

 

Azshara's Eternal Palace

Azshara's Eternal Palace bude raid obsahující 8 bossů včetně čistě podvodního bosse. Finálním bossem bude královna Azshara.

Operation: Mechagon

Operation: Mechagon je dungeon obsahující 8 bossů, finálním je King Mechagon, který chce proměnit vše živé v mechanické součástky. Začnete v drtiči na odpadky, kterým proniknete do celého městského komplexu. Při procházení městem na vás budou útočit střelecké věže.

 

Dungeon bude Mythic-only a stejně jako Return to Karazhan bude rozdělený na dvě části, každá se čtyřmi bossy.

 


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet