Elysium - A pohádky je konec...

  Elysium    Nostalrius    Lights Hope   

Je to již nějaký ten pátek, co jsem psal o novinkách, které čekají populární volně dostupný World of Warcraft server Elysium. Dlouhou dobu byl relativně klid, server běžel a Blizzard si jej nevšímal. Ještě než Blizzard stačil zakročit, Elysium zničilo samo sebe. A jak? Za vším hledejme lidi.

 

Krátká historie serveru

Vše začalo oficiálním uzavřením serveru Nostalrius. Server byl uzavřen po žádosti Blizzardu. Jako nástupce tohoto serveru se objevil právě nově vznikající server Elysium, který dostal přístup k databázím Nostalriusu a mohl tak pokračovat v bláhovém příběhu, ve kterém šlo hlavně o „vyšší dobro a něco nového“. Oba servery vždy fungovaly na bázi peněžních příspěvků, což se serveru Elysium stalo osudným.

 

Co se vlastně stalo?

Během včerejšího dne se na internetu objevilo oznámení, ve kterém stálo, že projekt Elysium končí. V oznámení, které bylo podepsáno hned několika hlavními členy dnes již mrtvého serveru, stálo, že rozhodnutí padlo po zjištění určitých problémů s financováním celého projektu. Členové ovšem také dodávají, že chystají nový projekt, který ponese jméno Light's Hope.

 

Celý projekt Elysium byl financován pomocí finančních příspěvků, které zasílali fanoušci a hráči na PayPal účet jednoho z tvůrců serveru. To se ovšem stalo serveru víceméně osudným, jelikož se ukázalo, že vlastník PayPal účtu si nechal přes 2000 EUR pro své vlastní potřeby. Aby toho nebylo málo, tak se ukázalo, že další ze členů Elysium týmu byl zapleten do prodeje goldů a kompletních postav (včetně postav s nejvyšší PvP úrovní). Vše bylo skvěle plánováno a dotyčný po sobě dokázal vždy zamést stopy.

eli6ldfgs6_30e53824f3ea01f0780e51331f8051bb37166329_1508253476_9772.jpg
Webové stránky Elysium jsou momentálně nedostupné.

 

V současné době jsou servery Elysium vypnuté a nedostupné, jelikož se tým bojí případného prodeje informací třetím stranám. Light's Hope bude dle všeho spuštěn s obnovenou databází, kterou tým získal ještě před vypnutím Elysia.

 

Co bude dál?

Light's Hope bude fungovat, alespoň dle slibů, které dal bývalý tým Elysium. Otázkou ovšem zůstává, jak dlouho. Nostalrius byl historickým milníkem, který spustil diskuze a dokonce donutil Blizzard, aby začal o možném vanilla realmu uvažovat, avšak všichni víme, jak to dopadlo. Elysium bylo již od začátku kritizováno za svůj přístup k určitým věcem a upřímně se ani nedivím, že to dopadlo, jak to dopadlo. Nejsmutnější na tom ovšem je, že ‚zloděj křičí, chyťte zloděje‘.

 

Co si o tom myslíte vy? Budete věřit zbytku týmu, který chce zpřístupnit nový server Light's Hope, nebo jste ztratili víru v to, že by mohl některý z těchto známějších serverů fungovat déle než rok?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

hitteeDus 05.06.2023 06:50

Propranolol Generic Cheap Inderal 10 mg Best Price Where Can I Purchase Inderal Billig Cheap Inderal Uae Generic Inderal 20 mg Without Prescription Where To Buy Cheap Inderal Chicago Where To Buy Cheap Inderal Norge Combien Cheap Inderal L espagne Discount Generic Propranolol Propranolol Best Buys Inderal Rx Online Inderal Buy Online Reviews Where To Purchase Inderal 10 mg Brand Online Buy Cheap Inderal Online Without Prescription Needed Order Canadian Propranolol Ny Cheap Inderal Where To Buy Safest Place To Buy Inderal Inderal Pills No Prescription Where To Buy Inderal Brand Online Safe Place Buy Propranolol Online Online Inderal Cheap Propranolol Mail Order Generic Propranolol No Prescription Cheapest Price Branded Inderal For Sale Gb Inderal Where To Order Where To Buy Cheap Inderal Switzerland Where Can I Purchase Generic Inderal Inderal Propranolol For Sale Propranolol Pill Cheap Costo Inderal Once A Day Real Propranolol Online Propranolol Kopen Bij Apotheek How Do I Buy Inderal Can I Buy Real Inderal Online Cuanto Cuesta Inderal Farmacia <a href=https://ciali.sbs>cialis for sale</a> levitra sporanox pulso preo A couple of MPs popped up

immuptkib 21.04.2023 10:09

<a href=https://buyciali.cfd>buy cialis online overnight shipping</a> When caplopril was given to rabbits at doses about 0

HonkL 18.10.2017 07:50

Vsak klasika.. Nikdo nic nedela zadarmo !! Navic se to vedelo uz Pul roku toto ze nekdo z vedeni prodava goldy preprodejcum a prodava 14 rank pvp postavy

ItheSlave 17.10.2017 18:10

Jsem nadšený že to tak dopadlo a věřím tomu že ten Light's Hope zanikne a s ním postupně i ostatní free realmy (vím že je to nereálné ale doufám v to ) Vím že se na mě strhne vlna kritiky ale myslím že ten kdo chce hrát wowko by měl hrát na oficiálních serverech a nezavrhovat ho jen pro pár né tak úplně povedených novinek nebo proto že se prostě nedokáže novému obsahu přizpůsobit

Morderon 17.10.2017 18:16

Podle tohoto způsobu uvažování bychom rovnou mohli začít odstraňovat všechny ostatní staré hry, filmy, knihy atd. Toho si žádáš?

Bellatrix 17.10.2017 18:17

Na druhou stranu, proč prostě nemůže Blizzard otevřít ty Legacy servery? Proč se tomu tak vehementně brání? Co by jim to udělalo. Ať mi nikdo netvrdí, že by to pro ně byl takovej nepřekonatelnej technickej problém, když si zvládne vlastní server otevřít každej s prominutím debílek.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Swot 17.10.2017 18:55

@Bellatrix Nevěřím, že jde jen o technický problém, spíš bych řekl, že se jim nechce investovat peníze do něčeho, co by se z finančního hlediska nevyplatilo. Ale data atd. jsou samozřejmě taky jeden z mnoha důvodů.

Lockdaar 17.10.2017 19:54

@Bellatrix řekl bych, že tou největší překážkou (nebo určitě jednou z největších překážek) pro legacy servery je to, že Blizzard prostě jednoduše nechce investovat do finančně nejistý a finančně nepředvídatelný věci jakou legacy servery jsou. Je to přeci jen firma jako každá jiná a jen naprostý hlupák by investoval peníze a čas do něčeho, co se nejspíš finančně vůbec nevyplatí jako např. další nový wow datadisk. Nehledě na to, že takovýhle projekt by nejspíš dost zbrzdil vývoj dalšího nového obsahu pro wow a z tohohle jim jdou hlavně příjmy. Legacy servery jsou zkrátka nejistou investicí zvláště teď, když ten hype ohledně legacy serverů už není možná ani třetinový co býval. Řekl bych, že když by ten zájem o to skutečně pořád byl, tak to jen tak neutichne. Klidně jen ať legacy servery (třeba i progressivní že byste si prošli každou expanzi od nejstarší po nejnovější) udělají až už nebudou wow dál rozvíjet, dřív ale podle mě nemají vůbec žádný smysl kromě snad jen z nostalgickýho hlediska...

18.10.2017 02:45

@Swot ja v tom vidim dost problemu uz jen kvuli kompatibilite, neverim ze se nekomu bude chtit prepisovat 15 let starej kod, aby fungoval na novejsich systemech a nehazel errory nemluve o tom ze to ma podporu jen DX9.0c, ktery sou znacne nevykony a to nemluvim o chybejicich zabezpecenich jak pro lidi tak i ze strany servru, co bylo to bylo nema smysl se vracet

HonkL 18.10.2017 07:52

Kamo já chci hrát starou hru .. protože mě více baví.. za to nemohu že tyto staré hry už si nemohu zahrát oficiálně.. a kdyby to šlo rád bych platil.. Realita ? nejde to..

18.10.2017 21:09

@HonkL sory, ale to ze neco chces neznamena ze to dostanes ja bych chtel aby lidi nebyly pokritecti chovali se k sobe slusne a ve vlade byli jen sami slusni lidi a taky se me to jeste nesplnilo

djmetla 18.10.2017 22:17

@Bellatrix možno zmazali starý kód a boja sa to povedať že sorry ale staré servery kód už nemáme...

Programátor WoWfan.cz

HonkL 18.10.2017 23:28

@djmetla
Vetsi kravinu jsi napsat nemohl ? Jasne ze kod maji ale jak tu psal nekdo nad tim.. je to ekonomicky nevyhodne.. to je jako kdyby jste vy jako celnove wowfanu nemeli zalohy stareho webu.. kdyz delas projekt za x milionu tak proste zalohu udelas i kdyby se nikdy nemela pouzit..

djmetla 19.10.2017 01:37

@HonkL myslel som to zo srandy, teoreticky existuje šanca ako kód znehodnotiť ďaľším vývojom. Už neraz sa vyjadrili že architektúra serverov je úplne inde ako vtedy vyžadovala aktuálna verzia. Ak tomu rozumieš tak pochopíš ak nie, tak reagovovať.

Programátor WoWfan.cz

Hromovapest 19.10.2017 03:11

@djmetla Za to mohou Ilumináti :P

HonkL 19.10.2017 06:36

@djmetla Nemyslím si Když udrželi takovou dobu kod Starcraftu 1 a udělali z neho lepší verzi tak mají i starou verzi WoWka.. ale jo máš pravdu není to optimální pro dnešní svět

Ellendway 19.10.2017 09:24

@HonkL Age of Empires byl taky „vylepšen“ a jak to dopadlo.

madmidder 19.10.2017 14:26

Všichni by měli vědět, že starší expanze byli dost nefunkční, k tomu tedy musíš mít tým co se postará o funkčnost hry (hotfixy tak i to, že hra by měla být optimalizovaná pro dnešní stroje/systémy), funkčnost serverů, podporu hráčů, systémovou podporu (name change atp). Vše toto zprovoznit zabere dost času, který je placený a ten se jim musí MINIMÁLNĚ vrátit během prvních 2-3 měsíců, protože pak ten zájem bude zase upadat.

Jednoduše - Aby pro ně mělo smysl udělat například Vanilla realmy, tak ty by měli mít stejnou podporu jako u aktuálního contentu. Mno a to je z finančního hlediska absolutní zabiják, protože jestli jim to přiláká.. kolik? Tak 250 000 hráčů když to přeženu? To je dost málo a jen údržba serverů by stála 2x více než by ty hráči do hry vrazili měsíčně.

Ještě k tomu si vezměte v potaz, že ten kdo o to má zájem je někdo kdo chce zavzpomínat a ne to hrát další roky, tzn. hráčů bude spíše ubývat než přibývat.

Jo dobře.. ze začátku to bude hype a naskáče tam dost lidí, peníze se jim vrátí, ale po pár měsících to bude mrtvé a oni začnou prodělávat. Což je nepředstavitelný. Takže tým co mohl pomáhat na vývoji nového obsahu ztrácel čas s vanillou, která se jim nevyplatila. Mno a to jsem psal jen o vanille, tohle by bylo třeba zajistit u každédo datadisku který by hráči chtěli zpět (předpokládám - Vanilla, TBC, WOTLK a CATA).

Lockdaar 19.10.2017 18:36

@madmidder jj to je přesně ono. Fakt mi přijde, že většina lidi si naivně myslí, že když je to přece přes 12 let stará hra, tak to přece musí jít udělat jak když prstem luskne. Jenže už si neuvědomují, že oni by v podstatě museli udělat "úplně novou" hru, která by musela být kompatibilní s nynější strukturou jejich serverů, který jsou dneska na úplně jiný úrovni než tenkrát a musela by být kompatibilní s fůrou dalších věcí jako je jejich nynější podpora, zabezpečení atd. atd. Když by to byla otázka jen toho, že by prostě vzali starý kód vanilly a nahráli ho na servery tak by to možná udělali už dávno, jenže takhle jednoduše to prostě nejde. Museli by na něco takovýho uvolnit finance, sestavit tým který by to vyvíjel (nejspíše by na to museli vzít lidi z nynějšího wow týmu) a bohužel není vůbec jistý, jestli by se jim takováhle věc finančně vyplatila - osobně to vidím taky tak, že by si nevydělali ani na údržbu/provoz.

Walther 19.10.2017 19:58

Blizzard by mohl teoreticky udělat jeden dost vykutálený krok. Za jistý poplatek a při splnění stanovených podmínek, nechá free servery provozovat staré verze WoW. Tím by se otevřel Legacy serverům a nemusel by kromě zaměstnání rentiéra hnout prstem.

19.10.2017 20:29

@Walther to neudela, protoze kdyby se stal problem viz elysium, ze nekdo sbali prachy a utece tak by pak kazdej druhej american zaloval blizzard, ze pujcil licenci a oni je pak okradli nemluve o tom, ze by to poskozovalo i samotny jmeno blizzardu. navic druha vec free servry nevlastni stary verze wow ale pouze emulace slepeny z ruznych stazenych dat ze servru a klienta

Walther 20.10.2017 20:30

Beeda2004 to jest pravda, aby to šlo provést, musel by mít Blizzard sestavené podmínky vychytralé jako lišák, kterého jmenovali profesorem vychytralosti v Oxfordu.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet