První dojmy z bitvy o Lordaeron

  Battle for Azeroth    alpha    scenario   

Jelikož Blizzard v alphě vypustil ranou fázi scenaria Battle for Lordaeron, řekla jsem si, že se podívám, jak to vlastně probíhá a jestli už z té ranné fáze něco vyčteme. Rozhodně musím říct, že mě čekalo plno překvapení.

 

Následující text obsahuje spoilery!

 

Aliance

Hned při přihlášení na mě vyskočil quest. Měli jsme odplout ze Stormwindu a zabrat Lordaeron. Vše nasvědčuje tomu, že Horda opravdu napadla Teldrassil jako první a Aliance odpovídá právě útokem na Tirisfal Glades a to nejen kvůli pomstě ale také kvůli tomu, že jim Lordaeron právoplatně patří. Tedy alespoň podle nich.

Vyplujete tedy vstříc severu a vylodíte se v Tirisfal Glades. Směrem od přístaviště se směrem k Lordaeron City táhne obrovská jizva zanechaná obléhacími stroji. Brill je rozbombardovaný a srovnaný se zemí. Okamžitě se hlásíte králi Greymaneovi a začínáte útok. Boj vypadá celkem vyrovnaně a vy jste posláni ochránit obléhací věže. To se vám povede a tak vyrazíte vstříc branám společně s králem Anduinem. Ten vyzývá Sylvanas, aby se vzdala. Náčelnice se však Alianci vysměje a prohlásí, že teprve začali. Na bitevním poli se objeví obrovský tank poháněný azeritem, který se vám po urputném boji podaří zničit. To Sylvanas zaskočí a tak se odhodlá použít nákazu. Saurfang s ní nesouhlasí a ptá se, zda není nějaké jiné řešení. Bánší mu odsekne, že na truchlení není čas a vydá rozkaz. Nákaza zabije všechny obránce Hordy a valí se z kopce dolů k útočníkům. Aliance sama je z taktiky zaskočená a ještě více z toho, když Sylvanas oživí mrtvé vojáky a pošle armádu koster proti Anduinovi a jeho nohsledům. Vy máte za úkol nejen přežít a ubránit se kostlivcům ale také pomoci dostat se raněným vojákům do bezpečí.

Pak následuje cut scéna, která zatím není dokončena, ovšem Alianci se podaří prorazit skrz zdi pevnosti a dostanou se na nádvoří. V tu chvíli se objeví i Jaina, která zatarasí ostatní přístupové cesty ledem a Aliance si prorazí cestu k Darkspear trollům, kteří střeží pasáž. Jakmile jsou poraženi, dostáváte se do další části rozvalin, kde na vás čeká Nathanos i se svou armádou. Jaina navrhuje, že všechny teleportuje do bezpečí, ale Anduin se nehodlá vzdát. V tu chvíli se objeví Alleria se svými Void elfy a také v gnomy a jejich stroji. Nathanos si neodpustí rýpnutí na adresu Allerie a boj může začít. Pak však Horda ustupuje, ale Anduin nehodlá nechat Sylvanas jít. Její chycení totiž znamená jedinou možnost, jak ukončit válku. Cestu však blokuje nákaza. Gelbin má ovšem k dispozici pár gyrokoptér, kterými dokáže dopravit hráče až ke vchodu do Undercity.

 

Tam na něj již čeká Saurfang. Anduin se s ním snaží vyjednávat, aby ustoupil a ptá se ho, jestli tento způsob války je to, co Saurfang chce. Též neopomene říct, že jeho otec o něm mluvil jako o nejlepším ztělesněním ideálů Hordy. Saurfang odpoví, že toto rozhodnutí není na něm a zaútočí. Je však poražen a žádá čestnou smrt. Anduin ho ale nemá v plánu zabít a chce si s ním o všem promluvit a tak jej nechá odvést do Stockade ve Stormwindu.

Pak se vydáváte za Sylvanas. Tady však cut scéna opět chybí, stejně jako na mnoho dalších místech ve scenariu. Chybí i voice overy, ale ještě jsme stále v alphě. Jsem zvědavá, jak celé scenario bude vypadat, až bude dokončené a doladěné.

 

Horda

Nebyla bych to já, abych se nerozhodla se podívat na celé scenario i z druhé strany. Dostáváte dopis od Sylvanas, že Aliance útočí na Undercity. Máte si pospíšit, protože Brill už padl. Jdete tedy do Orgrimmaru, kde se setkáváte se Saurfangem, který s vámi jde do Undercity. Omítka opadává a sem tam spadnou ze stropu velké kameny. Celé město se třese a je znát, že nahoře zuří boj.

 

Jste vysláni, abyste evakuovali obchodníky a další měšťany, kteří bojovat neumí nebo nemohou. V Undercity už není bezpečno a tak je posíláte do Orgrimmaru. Jak se zdá, Aliance není jen venku ale i uvnitř samotného města. SI:7 se sem dostalo a to i s druidy. Když se postaráte o agenty i o evakuaci, vyjdete na povrch. Tam na vás čeká Sylvanas s Nathanem a Bainem. Sylvanas prohlásí, že vše ukončí jednou a pro vždy a Saurfang sám řekne, že síly Aliance jsou možná velké ale Horda je silnější a vyrazí do boje.

Nejdříve jste vysláni zlikvidovat elfské střelce. Když tak uděláte, Anduin vyzve Sylvanas, aby se vzdala. Ta na bojiště pošle azeritový tank, který máte chránit. Tank sice udělá paseku, ale nepodaří se ho zachránit. Sylvanas se tedy uchýlí k použití nákazy. Zabije tak vlastní vojáky a oživí je jako armádu koster, kterou pošle proti Alianci. A vy si máte vzít plynovou masku, abyste na poli vydrželi a pokud chcete být nápomocni, můžete si půjčit i plynomet a zahnat tak Alianci na ústup. Aliance se však nedá tak snadno a i když cinematic zatím chybí, víme, že rozbořila zeď a vpadla za hradby.

Setkáváte se znovu s Nathanem a ostatními a jdete bránit zadní část ruin Lordaeron City. Spousta bojovníků se podivuje, kde je Saurfang, který nikde není k sehnání. Nathanos pak nařídí Baneovi, aby neopouštěl Sylvanas. Tauren sám se hraničáře ptá, co má Sylvanas za lubem a co je její taktika, načež mu Nathanos odsekne, aby se jí zeptal sám.

 

Seskupíte se na volném prostranství ve chvíli, kdy Aliance prorazí ledovou stěnu. Pro ně to vypadá beznadějně, dokud nepřijdou Void elfové s gnomy a jejich stroji. Bitva je divoká a krutá a po nějaké době Sylvanas zavelí na ústup. Vojáci Hordy utíkají zpět ke vchodu do Undercity a Sylvanas za nimi rozbíjí tankery s nákazou. Všem se podaří dostat se až na nádvoří, kde už čeká Saurfang.

Sylvanas si neodpustí rýpnutí, že už se konečně ukázal, načež jí Saurfang řekne, že to musel vidět na vlastní oči a jestli je tohle ta cesta, kterou chce Sylvanas dosáhnout vítězství, a pokud ano, nemá to nic společného se ctí. Bánší mu odsekne, že mrtvoly žádnou čest nemají a on sám má to štěstí, že smrt mohl podcenit, ale Sylvanas je smrt známá víc než dost. Načež mu vyčte, že Saurfangovi pravděpodobně nezáleží na tom, jestli válečníci Hordy zemřou, pokud zemřou se ctí. Ale pro Sylvanas záleží, aby Horda přežila a kdokoliv s ní nebude souhlasit, by měl být odstraněn. Než Sylvanas odejde do vnitra Undercity, vysměje se Saurfangovi, aby tedy zemřel tou svou čestnou smrtí, protože pro ni to nic neznamená. Poté totiž možná jeho zlomené tělo oživí a donutí ho, aby jí sloužil i po smrti. Anebo bude mít to štěstí a setká se se svým synem.

 

Po této výhružce Saurfangovi Sylvanas odejde i s ostatními hrdiny pryč a následuje závěrečný cinematic. Ten však opět není dokončen.

 

 

Je zajímavé vidět, jak moc je hra nedoladěná v rané fázi a poté vidět výborný výsledek při startu datadisku. Jsem zvědavá, jak scenario bude působit, až bude kompletní. A hlavně co na něj řeknou hráči obou frakcí.


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Nokato 22.04.2018 15:39

Takže Horďáci, plán je jasnej! Necháme Sylvanas, ať se třeba po... nákazuje (!) a jedeme do Stormwindu! Tam se pod rouškou noci vkrademe do Stockades a osvobodíme Saurfanga. Potom budeme muset rychle utéct z města, ale až budeme utíkat, tak musíme ještě cestou štípnout sušenky! Se Saurfangem a sušenkama na palubě se budeme muset vypořádat se Sylvanas, protože pod magorem, co zabije vlastní vojáky v rámci "vyššího dobra" fakt sloužit nehodlám!

Heakler 22.04.2018 21:36

Mluv za sebe, Horda je věrná náčelníkovi! A tím je Sylvanas! Teď a navždy!
A nevím co všichni máte s tím, že zabíjela své vojáky.. V tom rozhovoru se ajsně baví o tom, že použije nákazu na "jejich vojska", tedy ty alianční.. Válečnící Hordy během toho již byli za hradbami Lordaeronu..

Horm 23.04.2018 09:04

@Heakler Orkové, ač mají svou vlastní hierarchii jsou stále svobodní v rozhodování. Jdou za silným vůdcem. Jestliže se najde nový silnější jdou za ním. Problém je, že asi Sylvanas nikdo nemůže vyzvat na Mak'gora. To by asi ani ostatní vůdci nepřipustili. Kdyby mohla, tak tím zeleným svinstvem zaneřádí kde co. Jí a jejím mrtvolám je to jedno. A zničí to kolem jak pohroma na Draenoru. . . . A to, že by Blizz něco okopíroval zvovu ? Proč ne, Sylvanas bude mít svůj raid, protože jí může hrábnout jako komukoli. Buď ji nechají umřít nějakou hrdinnou smrtí, aby ji hráči obrečeli nebo jí půjdeme raidovat. Všichni vůdci tak dopadnou. Moc času jí ale nedávám, tedy jestli někam neuteče, aby se za čas monumentálně vrátila.

SolMane 22.04.2018 14:26

"Okamžitě se hlásíte králi Greymaneovi"

Jak trefné

Esperanta 22.04.2018 12:56

Já si stejně myslím, že Saurfang proti Sylvanas půjde. To že je věrný Hordě a jejím ideálům neznamená, že bude věrný Sylvanas. Ne poté, co viděl tady a co se mu ani za mák nelíbilo. To on jen tak nepřejde. Nevěřím tomu.

Praotectrekkie 22.04.2018 14:38

Pokud chcete ještě nějaké info o Saurfangovi, doporučuju si zahrát navazující scénář za Hordu (ve Stormwindu).).

Heakler 22.04.2018 15:44

Sylvanas to prohlásila trefně.. Ona chce, aby Horda přežila. Saurfang chce zemřít čestnou smrtí. Ne každá rasa má ale ideály, jaké mají Orci. Ne každý chce zemřít.
Sylvanas myslí na celou Hordu a všechny její rasy. Saurfang v tomto případě myslí pouze na sebe.. Podle mě si uvědomí právě toto..

Esperanta 22.04.2018 16:25

@Heakler Saurfang to nemyslel, že vyhledává smrt a chce nutně umřít. Je čestný a raději by viděl vojáky zemřít se ctí než tak, jak je zabila Sylvanas. Zas takový není, Sylvanas jeho slova a činy převrátila podle sebe. Ale jako... oni oba mají v něčem pravdu. Ale zase nebýt Sylvanas, válka není a Horda by přežila tak jako tak. Už i v cinematicu k Battle for Azeroth je vidět, jak Anduin říká: "Jen jeden z nás chtěl tuhle válku." Sylvanas už prostě asi jinak "žít" neumí. Arthase už dohnala do záhuby a už nemá nic. Dopadla jako Maiev stylem: "Huntress is nothing without a hunt."

cerv255 22.04.2018 16:28

Heaklerto sice jo, ale taky musí brát v potaz, že ne všichni se na to budou dívat jako ona viz. Saurfang, Bain. Podle mě ale žádný další rozkol podobně jako s Garroshem nebude.

Kaspo 22.04.2018 16:44

@Esperanta nerád to hovorím, ale Anduinove slová: "Jen jeden z nás chtěl tuhle válku." nič neznačí, podľa mňa to len dokazuje, že Aliancia si bude myslieť, že vojnu začala Horda a naopak.
A či je Sylvanas mrcha sa hovorí ťažko, keďže nepoznáme okolnosti, za ktorých zhorel Teldrasil a čo s tým má tá elfská postava, ktorá si „vychutnáva“ pyromanské schopnosti Hordy (alebo kuchárske schopnosti Nomiho).

Esperanta 22.04.2018 16:46

@Kaspo Jsem zvědavá na Before the Storm a doufám, že to osvětlí víc věcí. Zatím to ale fakt vypadá, že Horda zaútočila na Teldrassil první a Aliance pak šla na Lordaeron. Hrála jsem z obou stran Battle for Lordaeron a teď jsem dokončila scenario s Teldrassilem. Ale třeba je to fakt složitější a Blizzardu se fakt povede, aby každá strana mohla říct, že si začala druhá frakce. Jestli se jim to povede nějak podobně jako u Broken Shore, tak jim zatleskám. Zatím to ale vypadá hrozně přímočaře.

Martins911 22.04.2018 17:56

@Esperanta to moc nechápu nejdříve je lordaeron a pak teldrassil? nebo to mají jenom ten v alphe takhle nastavený

Esperanta 22.04.2018 18:04

@Martins911 V lore to má být nejdřív Teldrassil a pak Lordaeron. Proč jsem mohla ten quest na Teldrassil přijmout i poté, to si myslím, že je kvůli alphě, jak všechno postupně přidávají. Až to bude live, tak to 100% půjde Teldrassil a pak Lordaeron. Jinak by to nedávalo smysl.

Horm 22.04.2018 19:24

@Heakler Sylvanas má dobře našlápnuto být jednoho dnem bossem v raidu. . . . Kdo by toužil bojovat za ženskou, která vojáka za smrt v boji promění na kostru ? Když res tak celkový se vším všady nebo žádný. . . Ale jsem rád, že to Blizz komplikuje. . . Sylvanas myslí podobně jako Garrosh v MoP. Účel světí prostředky. A takhle brzy roztrhá hordu. . . . Jakej mount z ní asi padne ? :-D

Heakler 22.04.2018 21:30

@Horm Ale houby raid boss.. To vážně všichni naivně věří, že Blizzard komplet zkopíruje Cataclysm? Vsadím se, že to Blizzard se Sylvanas dělá schválně, ale nakonec nás bude čekat úplně něco jiného. Než obyč raid boss.

irelevant 23.04.2018 09:41

@Esperanta Ja by som to spravil presne opačne. Naschvál by som dal najskôr Lordaeron a potom Teldrassil. A to preto, aby aj hráči cítili to, že nie je isté kto to začal, vytvoriť tam akúsi dejovú zápletku/neistotu aj pre hráča. To znamená, že Sylvanas bude tvrdiť, že to ona nie a nevie kto. Anduin naopak bude tvrdiť, že to Sylvanas/Horda. A preto aj hráč bude cítiť, že koná dobre v záujme svojej fakcie a náčelníka. Tak by to malo byť. Môj názor .

Čo sa týka Scenaria. V reálnom živote to počas vojen prebiehalo podobne. A ako už bolo spomenuté dejiny píšu víťazi. To čo vravel Saurfan si beriem k srdce a v istom smere súhlasím. Umierať by sa malo so cťou. Je tu ale jedno velké ALE. Nie vždy je to možné. A čo sa týka slobodného rozhodovania orkov to nie je tak celkom legit. Sú vojáci a podliehajú rozkazom náčelníka. Ano v istých prípadoch je možné sa rozkazom vzoprieť ale to len fakt výnimočne. Nemôže vojak pri každom pochybnom rozkaze odmietnúť. WTF to by ako fungovalo. A takto to funguje aj v reále. Takže EZ GAME EZ LIFE.

Ak so Sylvanas urobia bossa tak s WoW-kom končím ale lore bude sledovať aj naďalej. Ak z nej spravia bossa aspoň rozumným a jej podobným spôsobom tak to ešte nejak vstrebem, ale doteraz som WoW hral len na free a pretože to jednoducho MMORPG s good príbehom ale až Sylvanas a Legion ma donútili kúpiť WoW + game time. Veľmi nerád by som o to prišiel hneď po prvom datadisku.

Takisto sa mi nepáči ako mohol Anduin poraziť Saurfanga ale tak predsa len je to mág/priest a určite nebol sám. Whatever. We will see. Každopádne si skutočne myslím, že Saurfang myslí viac na smrť so cťou ako dosiahnutie víťazstva. Nevraím, že WIN je jedinou cestou, to možno nie, ale aliancia skutočne nemá Sylvanas príliž v láske a to veci len komplikuje. Nikto nemá rád undeadov napriek tomu, že oni si nevybrali, že chcú byť undeadmi. Skúste ich skutočne brať ako ďalšiu rasu. Keď sa niekto narodí ako Blood elf tak čo s tím. Je to odpad len pretože je to Blood elf rovnako ako Undead? WTF? Ani Sylvanas si nevybrala že bude Banshee. To je osud a treba s tým žiť a bojovať. EZ GAME EZ LIFE.

P.S.(pre mňa): "Ja som tak ESCITED!!!", pôvodne som sado Aplhy hlásil, ale nakoniec som rád, že som pozvánku nedostal. Radšej si to vychutné všetko vo svojej plnej kráse .

P.S.(pre všetkých): Skúste sa na príbeh nepozerať ako by vychádzal s ruky spisovateľa Blizzardu. Ja sa snažím prežívať postavy aj príbeh, akoby mal svoj vlastný prirodzený vývoj. Ano ja viem, veľa vecí nedáva zmysel a je možno proti logike ale nikto z nás v reálnom živote nezažil vojnu a vojenské konflikt (aspoň to teda predpokladám), a verím, že podobných nečakaných a možno nelogických rozhonutí isto odzneli.

Martins911 22.04.2018 12:52

To možná i vypadá na nějakou tu vnitřní revoltu u hordy

Zug 22.04.2018 19:14

Znovu. Fakt super psaní, Blizzarde.

Rotko11 22.04.2018 20:52

@Zug tiež ma to už nebavi :/ náčelnici sa menia ako na bežiacom pase :/

Esperanta 22.04.2018 22:04

@Rotko11 To teda. Nám se vyměnil jednou a to na začátku Legionu, vám se vyměnili už třikrát. A Vol'jina jim neodpustím nikdy. Nikdy. Udělat ho náčelníkem na jeden datadisk, kdy neměl šanci se ani předvést. Bože můj. Mnoho povyku pro nic. Vol'jin, byl epickej a oni ho zabijou.

Martins911 22.04.2018 22:16

@Esperanta já hlavně nepochopím tu vyrovnanost zhebne Ali tak musí i u hordy to jako nejsou schopný nic jiného vymyslet? Teď je to s těmi městy , žádná válka není 1:1 tak ať tomu dají trochu šťávu

Esperanta 22.04.2018 22:25

@Martins911 Podle mě se bojí, že by základna hráčů řvala, proč přišli o město a ti druzí ne. Dle mého se vážně strachují, co by na to komunita řekla, kdyby to přestali dělat tak vyrovnaně. Nic jiného v tom nevidím.

Hromovapest 22.04.2018 12:29

Čím dříve zničíme hordu. Tím lépe pro svět.

Miťosk 23.04.2018 16:27

ty si riadne zakomplexovany clovek voci horde co ta cely mesiac gangovali a z gametime si si nic neuzil/a ?

Hromovapest 23.04.2018 20:08

Miťosk Tak 1vs1 mě nikdy nikdo neporazil. 2vs1 mě dávali i hodinu. Víš ale ja hrál hordu 10 let. Postupně jsem přešel na alianci. Z důvodu zhoršování české herní komunity Poslední 4 roky hraju za Alianci. A z pohledu lore je mě sympatičtější.

Esperanta 23.04.2018 20:18

@Hromovapest Já třeba hraju Alianci, protože tam mám Asimerii. Jinak bych hrála za Hordu. Ale když vidím komunitu na Drak'thulu, dělá se mi z toho taky blivno.

Miťosk 23.04.2018 21:10

@Hromovapest v poriadku ja som neutocil na teba len tak konstatoval lebo som od teba na hordu nikdy nic ine okrem kritiky nevidel

Anfaelion 22.04.2018 12:13

Zaujímavé že Sylvanas zabije vlastných vojakov aby ich premenila... nebolo by múdrejšie zabiť tých alinačných? Každopádne chápem prečo to spravila, aj keď teraz asi príde vlna komentárov o tom ako tú mrchu treba konečne zlikvidovať. Ten posledný preslov na mňa spravil cekom dojem a myslím, že Saurfangovi povedala pravdu.

Heakler 22.04.2018 12:45

Vždyť nezabije jen vlastní.. Většina se stáhne za hradby a plynometem potom budeš zabíjet právě alianční vojáky.. Sylvanas akorát oživí většinu mrtvých, kteří zemřeli ještě před použitím nákazy.

cerv255 22.04.2018 12:54

bývaly doby, kdy jsem sylvanas litoval jaký má úděl, ale od cataclysmu, kdy začala porušovat většinu svých původních pravidel a víc se přibližovat Arthasovi, jsem jí začal opovrhovat. Nedovedu si přestavit, že by sylvanas z BC používala nákazu a oživování mrtvol tak houfně jako tady. Jelikož sama řekla že úděl jako má ona nezpůsobí už nikomu jinému.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet