Shadowlands – Closed alpha již tento týden

  shadowlands    alpha    testování   

Včera jsme psali o tom, že bychom se brzy mohli dočkat alphy Shadowlands, a ejhle, Blizzard dnes přišel s oficiálním oznámením této skutečnosti. V příslušném vývojářském updatu je řečeno, že první vlna pozvánek do closed alphy Shadowlands se bude rozesílat později tento týden. Tato první vlna bude dle vyjádření Blizzardu směřována především k dlouhodobým hráčům WoW, kteří mají aktivní účty, jakož i "přátelům a rodinám Blizzardu", a dále "limitovanému množství tvůrců obsahu a žurnalistům".

 

První skupina pozvaných by měla představovat jen drobný zlomek celkového množství testerů, které Blizzard celkově plánuje k testování přizvat. Testování bude probíhat několik měsíců a přihlásit se do něj můžete skrze tento odkaz. Později, až se testování bude zaměřovat na raidy a PvP, prý Blizzard hodlá rozeslat i cílené pozvánky, které budou prioritizovat hráče s mnoha zkušenostmi v těchto oblastech hry.

 

Až se spustí alpha servery, budete si moci (samozřejmě pokud budete pozváni) projít lokaci Bastion spolu s jejím dungeonem jménem Necrotic Wake. Půjde o plnohodnotný levelovací zážitek. Hráči, které zajímá, jak bylo předěláno levelování, si budou moci projít alianční verzi nových zón a tutoriály. Blizzard hodlá nový obsah do alphy přidávat pravidelně a postupně. Později v dubnu by rádi přidali zónu Revendreth a také Torghast, Věž zatracených, což je unikátní, nekonečně se proměňující dungeon. Postupně se bude odemykat další obsah, tedy zóny, dungeony i endgame questlinky. A jakmile bude veškerý obsah vypuštěn do testování, přejde se do beta fáze. Až začne beta, budou smazány všechny postavy z alphy a zahájí se rozsáhlejší testování s větším množstvím hráčů.

 

Co bude dostupné hned na začátku alphy:

  • Hráči všech 12 class okamžitě uvidí změny ve svých spellech, talentech a v některých případech i u zdrojů (resources).
  • Vylepšení questového rozhraní. To by mělo nyní lépe rozlišovat hlavní questy (takové, které je potřeba splnit pro postup v příběhu) od volitelných side questů. Také bude dostupný 3D indikátor trackující quest objectivy – tento indikátor by měl redukovat potřebu otevírat si mapu při navigaci ve světě a také by vám měl dát jasněji najevo, jestli je objective nad vámi nebo pod vámi.
  • Systém, který umožní hráčům nastavovat si vlastní waypointy na mapě a sdílet je v chatu (nebudete na to tedy už potřebovat addony).
  • Změny v PvP měnách. Conquest bude opět měna, za kterou si budete moci kupovat věci, a Conquest body budete získávat za Rated PvP v Shadowlands. Conquest vendor se bude nacházet v Oribosu (hlavní město Shadowlands a naše hlavní hráčská neutrální základna). Conquest body také budete moci využít k upgradování gearu (podobně jako fungoval Benthic gear a Manaperly v Rise of Azshara).

 

Na řadě věcí se zatím pracuje a šikovní datamineři můžou střípky těchto věcí najít v datech hry. Jde o endgame systémy jako Soulbinding, Covenant Sanctums a crafting legendárek. Blizzard zároveň upozorňuje hráče, že v datech hry se nachází nejen řada dosud rozpracovaných konceptů, ale i různé experimenty a nápady, které už byly zamítnuty, takže je třeba, abychom v věcem, co v datech najdeme, přistupovali opatrně.

 

Veškeré články o datadisku Shadowlands najdete v příslušné složce, popřípadě si můžete projít souhrnný článek.

 

 

Myslíte si, že byste mohli být pozváni do alpha testování? Které datadisky jste v minulosti testovali? Kterou zónu nebo který obsah Shadowlands si chcete nejvíce vyzkoušet?

Pokud budeme mít štěstí a dostaneme nějaký ten přístup do redakce, samozřejmě vám přineseme naše vlastní reporty ze Shadowlands alphy.


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

hitteeDus 05.06.2023 04:37

Once cirrhosis has developed, the damage is irreversible and can lead to symptoms from portal hypertension and increases the risk of hepatocellular carcinoma <a href=http://propec.lol>celebrities on propecia</a> This causes pressure in the blood vessels and allows fluids to seep out into the abdomen

kasialoda 21.02.2023 01:13

Overlapping of clinical manifestations additionally complicates the initial diagnosis <a href=http://buycialis.lol>is there a generic cialis available</a>

Throx 07.04.2020 11:56

Pvp vendor sa vratil KONEČNE ! Trvalo to dlhe 4 roky od Legionu , zase sa mozu pvpckati vratit na retail a nemusia hrat prvne pve aby mohly hrat pvp hura konecne neco normalne oznamil Blizzard 👍👍👍😁😁😁

Kuboslav 07.04.2020 13:09

Hovoriš mi z duše, kamo

pendou 07.04.2020 11:32

Juchu konečně můžu něco sledovat 😊. Vypadá to zajímavě tak snad se toho dozvíme víc už jsou i spell jednotlivý od Covenants a vypadá to dost dobře

Kuboslav 07.04.2020 08:46

PVP vendor ! Ďakujeme, konečne !🙏😊

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet