Spuštění Shadowlands odloženo, pre-patch vyjde 14. října

  Shadowlands    Launch    pre-patch   

Přestože Blizzard již datum vydání Shadowlands oznámil, rozhodla se herní společnost samotný launch o něco posunout. John Hight, výkonný producent pro World of Warcraft, vydal k celému rozhodnutí následující vyjádření:

Blizzard zdroj

 

Drahá WoW komunito,

 

Tímto vám chci pouze dopředu říci, že jsme o nějaký čas nuceni odložit spuštění Shadowlands. Stále vybíráme nové datum, ale v prvé řadě jsme cítili, že je záhodno vám tuto změnu oznámit, jak nejdříve je to možné. Nemusíte se však bát, ke spuštění Shadowlands dojde do konce tohoto roku. Pro celý tým to bylo velmi těžké rozhodnutí, ačkoli se nemůžeme dočkat toho, až si celý datadisk zahrajete. Nakonec jsme usoudili, že se jedná o rozhodnutí správné nejen pro celou hru, ale i pro vás, hráče.

 

Během posledních měsíců, kdy probíhalo testování, jsme učinili výrazný posun v implementování a dolaďování hlavních prvků, které se Shadowlands přijdou. Zrovna se nacházíme v bodě, kdy bychom zóny, kampaně, questy a celkový příběh vydat mohli. Obzvláště jsme nadšení z Covenantů, jež se staly jakýmsi srdcem celého datadisku, a bylo velmi zajímavé sledovat, jak se z Torghastu stal zcela nový a zábavný koncept, převážně díky vašim poznámkám.

 

Nicméně navzdory tomu, že vše do sebe začlo hezky zapadat, a i přesto, že jsme reagovali na vaši zpětnou vazbu, vyplynulo, že budeme potřebovat více časů na doladění a balancování některých částí, které stále mají své mouchy — jedná se především o endgame content. Shadowlands se však stala jednou z nejvíce složitých expanzí, kterou jsme kdy vytvořili, a i přes veškerý posun celému týmu v tomto směru vše zkomplikovala povinná práce z domova.

 

Blizzard si potrpí na kvalitu. Věříme, že Shadowlands bude velmi speciálním datadiskem, přičemž jsme stejnou odezvu slyšeli i od mnoha z vás. Proto potřebujeme tento čas navíc, abychom Shadowlands dovedli k dokonalosti, a celý datadisk dostál svému plnému potenciálu.

 

Mezitím můžeme oznámit, že Shadowlands pre-patch spustíme 13. října (14. říjen pro Evropu - pozn. red.). Pre-patch poskytuje podpůrnou půdu celé expanzi a zahrnuje předělaný systém levelování, Exile’s Reach jakožto nový hráčský zážitek a celou novou řadu možností úpravy vzhledu vašich postav. V okamžiku, kdy se posuneme o něco blíže ke spuštění Shadowlands, povoláme vás k obraně Azerothu před Pohromou během našeho pre-launch eventu.

 

Děkujeme vám za nepřetržitou podporu, nadšení a zpětnou vazbu během toho, co se blížíme do cíle.

 

Uvidíme se zanedlouho v Shadowlands.

 

John Hight, výkonný producent pro World of Warcraft

 

Překvapuje vás takovéto rozhodnutí, nebo jste čekali, že se vydání Shadowlands posune? Máte zatím ve hře co dělat, nebo už zoufale čekáte na pre-patch?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

hitteeDus 30.05.2023 10:28

Very easy person to deal with, and one I look forward to returning to <a href=http://cialiss.beauty>best place to buy cialis online reviews</a> InДЃ К»aК»ole kЕ« ka ovulation, paipai К»ia nДЃ pЕЌК»ai e hoК»ohana ana i ka mahele lДЃК»au o 100mg i kД“lДЃ me kД“ia lДЃ no 5 mau lДЃ

tattoo 03.10.2020 09:45

Ajéje, ActiBlizzarde, ActiBlizzarde... takhle se to přeci nedělá. Uznat svoji vlastní chybu je velmi dobrá věc a s tím se pojí zrovna tak posunutí data spuštění - rychlokvašky nemá nikdo rád, proto kvituji tvé rozhodnutí. Ale to jakým způsobem to omlouváš... Krásná diplomatická práce psaná pěti prsty, neboť ty zbylé máš zaryté v dolarech a éčkách. Možná bych si tipl, že vás na vymýšlení té zprávy bylo i víc, než jen jeden a ani jeden z nich není hráč srdcem. Nuže, co naplat. Vize a myšlenky se mění. No a příští rok bych z kolektorky sebral magnetky nebo nálepky a nepřidal nic navíc, ať to má pravidelnou sestupnost.

Batole 03.10.2020 11:33

Kolektorka pobavila. Bohužel smutná realita.

PredatorThe 03.10.2020 22:15

Já bych spíše sebral ten poj..... mouse pad a místo toho začal přidávat konečně jiné věci.

Reeki 03.10.2020 08:46

Technická otázka, co vše zahrne ten Pre-patch, squis lvl na50, zrušení azerit systémů coruption???

Kaspo 05.10.2020 09:56

Level sqish, odstránenie corrupt. systému, nový spôsob levelovania, nové customizačné možnosti, ako zmena pohlavia a ďalšie, invázia nemrtvych ... nové talenty a zmeny v classách, čo sú na SL a to je asi všetko.

Reeki 06.10.2020 10:36

@Kaspo díky

Galifry 02.10.2020 19:24

Spousta lidí je nadšená z rozhodnutí vývojářů, ale já si myslím, že tohle není záblesk zdravého rozumu, ale nutnost, ta hra totiž není hotová. Troufnu si tvrdit, že to datum byla jen hozená kost a v době jeho oznámení ani nebylo myšleno vážně.

Tady totiž není řeč o nějaké zablešenosti, i když jsou tam třeba i takové bugy, které zabrání pokračovat v kampani apod., což v téhle fázi by už mohlo být vyřešeno. Hlavně ty zásadní systémy datadisku nefungují jako celek, nejde o balanc, ale o samotnou podstatu. Vždyť teprve minulý týden Rogue dostal úplně novou Venthyr abilitu, v téhle fázi? S tím systémem si na sebe upletli pořádně dlouhý bič a mají co dělat. Čím víc si s tím na betě hraju, tím víc mně to přijde zbytečně komplikované. I když jsem možná jen otrávený z toho restriktivního gameplaye, kdo ví.

Batole 02.10.2020 14:56

Blizzard si je vědom toho, že se nesmí opakovat katastrofa jménem BFA. Od SL se očekává takový "restart" alias Make WoW Great Again. Kdyby dopadlo SL katastrofálně, tak se obávám, že takové další fiasko by WoW nadobro zabilo. Jsem rád rád, že to odložili a postavili se k tomu, jak se postavili. Držím jim palce, protože od SL se očekává něco, co se snad nikdy od žádného datadisku neočekávalo, takže musí být pod velkým tlakem. Úspěch SL hlavně závisí na balancu jednotlivých tříd, schopností atp. Pokud se povede tohle, věřím, že to bude dobrý a zábavný datadisk.

Prvox 02.10.2020 17:38

S blizzardu odchadzaju vyvojari a tu hru nema kto dokončiť, takže pravda je trosku inde hh

Batole 02.10.2020 17:50

@Prvox Nikdo neví, kde je pravda, ani ty ani já. Nešiř takové bludy, když to nemáš podložené, že hru nemá kdo dokončit. Potom ty diskuze vypadají, jak vypadají. Samé konspirační teorie a nesmysly ála jedna babka povídala. Takové srač*e snad nevěříš ani ty sám, že hru nemá kdo dokončit. Podívej se, co se v tomto roce všechno posralo a sere, ty " pravda je trosku inde hh ".

Galifry 03.10.2020 16:53

Upřímně doufám, že na tomhle ten úspěch nezavisí, protože to by ty vyhlídky nebyly dobré.

Nevím, kdo vidí SL jako "obrodu" WoW, ale byl bych s tím opatrný. Tohle není návrat ke kořenům, ale něco, co se snaží být lepší BfA a jde to koncepčně v jeho stopách. Ono tohle je na delší diskuzi a to bychom se tady upsali.

twice 05.10.2020 08:19

Pokud někdo očekává "restart" tak je přinejmenším najivní Od každého datadisku se čeká to samé, nehledal bych vtom senzaci nebo významnou změnu kurzu. To co zde popisuješ jsem čekal spíš u BFA, potom co Legion nastavil laťku výš, myslím že s Shadowlands je očekávání zase o něco vlažnější.

Nefthiel 02.10.2020 14:11

Jen taková menší otázka... bude v pre-patchi už zahrnuté zdarma BfA? Moje manželka platí jen subscription a v současnosti je na level capu z Legionu, rád bych si s ní před launchem Shadowlands prošel ještě Kul Tiras, ale nechce se nám platit litr za něco, co mělo za tři týdny být zadarmo. Nebo se předchozí datadisk zahrnuje do subscription zdarma až při tvrdým releasu?

Galifry 02.10.2020 19:08

jestli jsem správně pochopil info na forech, tak ne, během pre-patche nepůjde doexpit na 50ku free. Technicky je pre-patch stále BfA.

Galifry 08.10.2020 20:33

Tak už se to změnilo S pre-patchem by se mělo BfA stát součástí subscription.

Bellatrix 08.10.2020 22:42

@Galifry Máš k tomu někde zdroj? Jelikož se na to furt někdo ptá, už několikrát jsem hledala nějaké oficiální vyjádření ohledně toho, jestli se BfA stane součástí base game v pre-patchi nebo až v Shadowlands, a pořád k tomu nemůžu nic najít.

Šéfredaktor WoWfan.cz

nagasek 02.10.2020 10:44

Takze se odlozi i wowko samotne? doufam ze ne a stale plati 27 rijna.

Mixin 02.10.2020 10:53

Ano je odloženo, ale nejpozději by mělo vyjít do konce roku dátum není stanovené

nagasek 08.10.2020 12:32

@Mixin
Tak to jo no doufam ze aspon do 27 listopadu chtel jsem to nacasovat tak ze mi predplatne skonci den pred vydanim prave a hned vyuzit tech 30dni zdarma co je jako bonus k sberatelce

Hepy 02.10.2020 10:41

Tohle je pomyslný hřebíček do rakve pro activision blizzard. Neumím si představit ten feedback na jejich stranu z řad lidi kteří si zařizovali dovolenou na jejich WF lov.

Mixin 02.10.2020 10:51

Sice se určitě najdou hateri, ale určitě to bude měnsi zlo, než kdyby to bylo odflaknute jako w3 refund. Tohle spíš může vést k jejich prospěchu

Joe 02.10.2020 10:57

Poradne rezavej hrebik by byl kdyby to vydali v tomhle stavu, ja mam dovolenou na puvodni termin vydani a po tom co jsem hral betu jsem rad ze to posouvaj

Hepy 02.10.2020 12:27

@Mixin já rozhodně nepatřím mezi hatery. Doufám že to bude ku prospěchu jak jste s Joem uvedli. Jen když spousta lidí plive jed kvůli banalitám blesklo mi, že to nebude dobrý a proto jsem to psal. Je pravda že je lepší to pozdržet, než jako v případě W3 vydávat rozdělanou hru.

DolvenN 02.10.2020 12:30

Blizzard to odložil právě z duvodu že naslouchal komunitě lidi

Bellatrix 02.10.2020 13:27

Odložení je jediné rozumné rozhodnutí, které mohli udělat, a díky bohu za něj. Už jsem se o tomhle tématu rozohňovala v komentářích na Facebooku, takže si to tentokrát odpustím, ale ten současný trend vydávání nedodělaných her musí přestat, a je pro mě velmi milé překvapení, že zrovna Blizzard se v tomhle ohledu vydal tím správným směrem.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Lethal 02.10.2020 10:33

"Blizzard si potrpí na kvalitu." - hej, to sme videli u Reforged.

Mixin 02.10.2020 10:46

Blizzard si na ni potrpí, ale Activision musí mít vše čas, ale po těch debaklech 2018, 19 a nakonec w3 refund už jim možná došlo, že trochu víc času je méně ztrátové než když ti to všichni hodí na hlava a začnou odcházet.

gilldor 02.10.2020 06:48

Tak že se naplní odhad některých znás, kteří tipovali že landi vyjdou ve stejném či podobném termínu jako WoTLK

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet