Nové hratelné subrasy - co zatím víme?

  blizzcon 2017    nové rasy    nightborne   

 

Nový datadisk Battle for Azeroth přinesl kromě spousty novinek také jednu věc, po které mnozí hráči už dlouho volali. V nové expanzi budeme moci hrát za odlišné verze existujících ras. A jelikož je na BlizzConu k dispozici demo nového datadisku, máme od přítomných lidí z WoWheadu k dispozici střípky informací o nových subrasách.

 

Rozcestník

Dostupné rasy a jejich classy

Preview nových ras

Základní informace

Heritage armor

Customizace a raciálky

Galerie

Příběhy za novými rasami

 

Allied races

Rasy dostupné pro Alianci

  • Lightforged draenei
    • hunter, mage, paladin, priest, warrior
  • Void elfové
    • hunter, mage, monk, priest, rogue, warlock, warrior
  • Dark Iron trpaslíci
    • zatím přesně nevíme, pravděpodobně stejné jako běžní trpaslíci?

 

Rasy dostupné pro Hordu

  • Nightborne
    • hunter, mage, monk, priest, rogue, warlock, warrior
  • Highmountain taureni
    • druid, hunter, monk, shaman, warrior
  • Zandalari trollové
    • zatím přesně nevíme, pravděpodobně stejné jako běžní trollové?

 

Preview nových ras

 

 

Základní informace

  • Aliance a Horda, které se dostanou do konfliktu, budou v novém datadisku hledat pomoc u jiných ras.
  • Skrze custom questové linie se každý hráč bude moci vydat k těmto rasám a přesvědčit je k tomu, aby se přidaly k Hordě/Alianci.
  • Tyto questové linie zároveň odhalí příběhy toho, proč se daná rasa k Alianci/Hordě přidá.
  • Jakmile tímto herním obsahem projdete, odemkne se vám možnost hrát za danou subrasu, resp. možnost customizovat si příslušnou rasu do nové podoby. V praxi to bude vypadat asi tak, že po splnění questové linie se vám v rámci interface tvorby postavy zpřístupní možnost založit si Zandalari trolla, Lightforged draeneie apod.
  • Požadavky na zpřístupnění nových ras budou zahrnovat splnění určitých questových linií a nejspíš také dosažení jisté úrovně reputace s danou subrasou – tedy např. reputace s Highmountain Tribe či Nightfallen z Legion pro Highmountain taureny či Nightborne. Bližší info o požadavcích na zpřístupnění ZDE.
  • Zástupci subras budou začínat na 20. levelu.
  • Pokud vylevelíte postavu dané subrasy od 20. levelu až po 110., odemkne se vám set Heritage brnění specifického pro příslušnou subrasu – viz dále.
  • Subrasy budete moci získat i skrze změnu ras (race change – pravděpodobně ale až poté, co si je odemknete příslušnou questovou linií). Pokud však použijete race change, nedostanete Heritage armor. Na ten musíte postavu poctivě vylevelit od 20. až po 110. level.
  • Subrasy budou mít k dispozici své vlastní racial ability – viz dále.
  • Při startu datadisku bude přístupných 6 výše zmíněných subras, 3 pro každou frakci, ale později v průběhu datadisku by se měly objevit další.
  • Dodatečné informace a nejrůznější zajímavosti se můžete dočíst ZDE. Např.:
    • Travel forma Zandalari trollů bude raptor.
    • Void elfové dostanou teleport na krátkou vzdálenost.
    • Blizzard zvažuje, jestli budou moci nové rasy hrát za hero classy, tedy např. za death knighty. Z různých důvodu by to bylo problematické a zatím neexistuje jasný verdikt.

 

Heritage armor

 

Pokud vylevelíte postavu dané subrasy od 20. levelu až po 110., odemkne se vám set Heritage brnění specifického pro příslušnou subrasu. To, jak budou Heritage sety vypadat, můžete vidět níže v sekci Galerie.

Po odemčení Heritage setů se vám zároveň zpřístupní i jejich transmog. Ten však půjde aplikovat jen na danou subrasu – nebudete si tedy moci transmognout např. krvavého elfa, aby nosil nightborne set.

Zároveň bude Heritage transmog ignorovat typ armoru – budete si ho tedy moci transmognout na cloth, leather, mail i plate.

 

Customizace a raciálky

Lightforged draenei

  • Jde o subrasu draeneiů, kterým požehnalo Světlo. Customizace těchto draeneiů nabízí nové vzhledy rohů, "světelná" tetování a různé verze svítící runy, kterou mají draeneiové na čele.
  • Racial ability – Light's Judgment: Sešle proud Holy energie, která po 3 sekundách udělí 5,150 Holy damage nepřátelům v okruhu 5 yardů. Instant cast, cooldown je 2,5 minuty.
  • Racial ability – Forge of Light: Povolá kovárnu Světla, umožňující Blacksmithing. Navyšuje Blacksmithing skill o 10.
  • Racial passives
    • Demonbane: Zkušenosti (experience) získané ze zabíjení Beasts* jsou navýšeny o 20 %.
    • Final Verdict: Když zemřete, Světlo vás pomstí. Udělí 1,248 Holy damage všem nepřátelům v okruhu 8 yardů a vyléčí spojence za 1,486.
    • Holy Resistance: Redukuje přijatou Holy damage o 1 %.

 

* Ačkoli je trochu zvláštní, že abilita s názvem "Demonbane" by se měla týkat Beasts a ne démonů. Možná jde o chybu?

 

Highmountain taureni

  • Poprvé jsme se s nimi setkali v Legion v zóně Highmountain. Budou odlišitelní od taurenů z Mulgore díky customizaci. Budete si moci změnit kmenové pomalování na tváři a těle, tvar jejich rohů (které připomínají losí) a také kmenové symboly vyřezané do rohů. Poznámka: V druidí formě se rohy na Bear a Cat formě změní v losí.
  • Racial Ability – Bull Rush: Vyrazí kupředu, trvá 1 vteřinu. Poté srazí nepřátele k zemi na 1,5 vteřiny. Cooldown 2 minuty.
  • Racial passives
    • Pride of Ironhorn: Mining skill navýšen o 15. Umožňuje rychlejší dolování.
    • Mountaineer: Navyšuje Versatility o 1 %.
    • Rugged Tenacity: Redukuje přijatou damage o 330.
    • Waste Not. Want Not: Máte šanci na vylootování dodatečného masa a ryb.

 

O ostatních subrasách zatím nemáme bližší informace (nebyly přístupné v demu), ale je pravděpodobné, že se jednotlivé změny ponesou v podobném duchu – nejspíš můžeme očekávat různé bonusy, které k dané rase podle lore pasují, a samozřejmě vzhledové přizpůsobení. Jak budou jednotlivé subrasy zhruba vypadat, se můžete podívat níže:

 

Galerie

SPOILER - ZOBRAZ / SKRYJ

 

Proč spojenectví?

 

U Zandalari trollů, Highmountain taurenů, Dark Iron trpaslíků a Lightforged draeneiů je jasné, proč se přidají k dané frakci. Ti jsou zkrátka součástí již hratelných ras.

Odkud se vezmou Void elfové, je zatím záhadou. Že by měli něco společného s Allerií Windrunner?

Pokud vás ale zaráží, že nightborne jsou přístupní pro Hordu a ne pro Alianci jako verze nočních elfů (z nichž koneckonců nightborne pocházejí), měli jsme drobnou nápovědu už v patchi 7.3. Možná jste zaznamenali, že na Argus nás doprovázel jeden zástupce nightborne – Silgryn, jeden z významných členů suramarského odboje. Pokud jste dávali pozor, mohli jste si všimnout, že on a Lady Liadrin nejen že se na Vindicaaru zdržují na stejném místě, ale také spolu zapředli pár podnětných rozhovorů. Silgryn se zajímal, kde berou krvaví elfové sílu postupovat vpřed, a Liadrin mu vysvětlila, že velkou sílu našli ve spojenectví s Hordou. Silgryn poté podotkl, že mu Lidrin předestřela velmi cennou perspektivu a že teď má hodně o čem přemýšlet. (Video zde.)

 

Dá se očekávat, že právě takovým sounáležitostem se budou věnovat ony questové linie, které přivedou výše zmíněné subrasy do řad Aliance a Hordy.

Liadrin a Silgryn
Liadrin a Silgryn na Vindicaaru

 

Co říkáte na nové hratelné subrasy? Za kterou se určitě chystáte hrát?

 

Zdroje:

WoWhead

Worldofwarcraft.com

Icy Veins

 


Redakci Blizzfanu podporuje obchod Gamebrand, který nabízí širokou škálu herního merchandise a příslušenství. Pokud nás chcete podpořit, nakupte si tam něco přes tento odkaz.


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Zug 04.11.2017 12:35

A já si myslel, že tohle se dostane do hry až za dlouho. Rozhodně příjemně překvapení!
...
Ale kde jsou mag'har orkové? Damnit, ty byli snad vedle high elfů nejvíc žádanou sub race. Snad je přidá Blizz později. Třeba přeběhlíci z bývalé Iron Hordy?

Bellatrix 04.11.2017 12:44

Well, když si vezmeme, které rasy zatím nedostaly "dvojníky"... Tak to máme orky, nemrtvé a gobliny u Hordy a lidi, gnómy a worgeny u Aliance. Osobně si myslím, že jako další by se určitě nabízeli "dvojníci" právě orků. U těch zbylých ras mě nějak nenapadá, koho by jim mohli přidat, a některé ty představy mě docela děsí Leper gnómové ke gnómům...?
U nemrtvých bych si docela dovedla představit nějaké "vylepšené" nemrtvé, jako je třeba Nathanos.

Šéfredaktor WoWfan.cz

jawed 04.11.2017 12:51

@Bellatrix lepší model pre forsaken...to je môj sen niečo ako nathanos / ako sylvanas nemŕtvi elfovia to by som chcel dúfam že to pridajú...viac než ostatné rasy
a pre gnomov dúfam že nič
náhodou zandalar trol sa mi viac páčia než ti čo máme k dispozícii teraz

Zug 04.11.2017 15:15

@Bellatrix Přesně. Já si nad tímhle lámal hlavu strašně dlouho už na začátku WoD, když představili nové modely. U těch elfů se najde hromada věcí, které rozlišují jednotlivé rasy. U orků je barva kůže či očí. Ale co chceš přidat u lidí? Když dáš na nějakého random humána stejné oblečení a zacpeš mu pusu, tak nepoznáš jestli je z Stormwindu, Dalaranu nebo z Kul Tiras... a gnómové... no, naštěstí o gnómy se nikdo nestará

Loreon 05.11.2017 18:00

@Bellatrix

Nejsou Worgeni náhodou dvojníci lidí?

jawed 04.11.2017 12:22

no niektoré ma prekvapili(ako je aj spomenuté v článku) niektoré potešili.
no neviem tí void elf o nich som vôbec nič nepočul mňa vždy zaujímalo lore viac než hra...pri väčšine pridaných sub ras je mi jasné ale void elf...asi niečo naozaj spoločne s alleriou

Bellatrix 04.11.2017 12:39

Doplnila jsem sekci "Preview nových ras" - jsou tam obrázky z battle netu s krátkými popisky. Jsou tam vysvětleni i ti void elfové.

Šéfredaktor WoWfan.cz

jawed 04.11.2017 12:48

@Bellatrix Diky!

Sirena 04.11.2017 12:10

K Silgrynovi a jeho sympatiemi k Hordě mám taky ještě jednu poznámku - Arcanist Ryanna, Nightborne, která je součást Tirisgarde se stala během quest linie učednicí Aethase S., což je taky Horďák. Možná i to byla malá předezva.

Bellatrix 04.11.2017 12:40

Jojo, to je pravda. Díky za doplnění.
Obecně, když se nad tím člověk zamyslí, je poměrně zřejmé, že charakterově mají nightborne mnohem blíž ke krvavým elfům. Stylem života, tím, co si prožili, nejspíš i mentalitou...

Šéfredaktor WoWfan.cz

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet