BfA - Další info o nových hratelných rasách

  battle for azeroth    nové rasy   

 

Datadisk Battle for Azeroth kromě jiných novinek přinese také možnost založit si postavy v rámci nových hratelných (sub)ras. A určitě jsme všichni zvědaví na nové detaily ohledně toho, co všechno Blizzard plánuje. Tak se na ně pojďme podívat:

 

Jaké budou přístupné classy?

 

Rasy dostupné pro Alianci

  • Lightforged draenei
    • hunter, mage, paladin, priest, warrior
  • Void elfové
    • hunter, mage, monk, priest, rogue, warlock, warrior
  • Dark Iron trpaslíci
    • zatím přesně nevíme, pravděpodobně stejné jako běžní trpaslíci?

 

Rasy dostupné pro Hordu

  • Nightborne
    • hunter, mage, monk, priest, rogue, warlock, warrior
  • Highmountain taureni
    • druid, hunter, monk, shaman, warrior
  • Zandalari trollové
    • zatím přesně nevíme, pravděpodobně stejné jako běžní trollové?

 

Zpřístupnění nových ras

 

Již víme, že bude třeba splnit určité quest linie, aby se vám odemkla možnost založit si postavu určité subrasy. Tyto nové postavy pak budou začínat na 20. levelu. Pointa těchto quest linií bude taková, že za jinou svou postavu (s níž budete quest linie plnit) přivedete určitou dosud neutrální subrasu do řad Aliance nebo Hordy. S tím souvisí informace, že do Stormwindu a Orgrimmaru přibudou ambasády, kde se sdružují hlavní postavy obou frakcí a kde se k nim pravděpodobně časem přidají zástupci nových ras.

 

Jako příklad toho, co budete muset mimojiné splnit, byli uvedeni Highmountain taureni – za ně kupříkladu budete muset mít splněnou hlavní questovou linku v Highmountain a nabranou určitou reputaci s Highmountain Tribe (neděste se, pravděpodobně to nebude Exalted – i když kdo ví).

Na základě výše zmíněného můžeme usuzovat, jak to může být u ostatních ras. Lightforged draeneiové by mohli zahrnovat Army of the Light reputaci a splnění určitých questů na Argu. K Void elfům, které povede Alleria Windrunner, by se také mohly vázat specifické questy na Argu a možná reputace s Argussian Reach.

Pro Nightborne by to pak mohla být část suramarské questová linky a reputace s Nightfallen.

 

Na přesnější detaily si však ještě budeme muset počkat. Jelikož Blizzard sliboval, že se ve hře dočkáme příběhových vysvětlení, proč se jednotlivé rasy přidají k některé ze dvou hlavních frakcí, určitě nás čeká i nových questový obsah, ne jen návrat do staršího datadisku.

 

Další informace

 

  • Zandalari budou mít druidy. Tito trollové zároveň získají unikátní druidí formy. A bylo odtajněno, že jejich travel forma bude raptor!
  • Highmountain taureni budou mít paroží.
  • Void elfové budou mít teleport na krátkou vzdálenost.
  • Blizzard zvažuje, jestli budou některé nové rasy moci hrát za death knighty. Problém vidí hlavně v tom, že nové rasy budou začínat na 20. levelu, zatímco hero classy (death knighti a demon hunteři) začínají na mnohem vyšším levelu. Bylo by tudíž velmi ošemetné tyto požadavky na level nějak zkoordinovat. Blizzard řekl, že death knighty zvažuje pro "některé" nové rasy, a jako příklad uvedli Dark Iron trpaslíky.
  • Bylo zmíněno, že i Aliance dostane "ochutnávku" příběhu toho, proč se Nightborne přidají k Hordě. Je otázkou, zda je to specifický případ z toho důvodu, že Nightborne jsou potenciálně sporná rasa, která by se teoreticky mohla přidat k oběma frakcím, nebo zda dostanou obě frakce takovéto "ochutnávky" i příběhů ras, které se přidají k opačné frakci.
  • Jedním z hlavních důvodů, proč dostaneme do začátku datadisku těchto 6 nových ras, je zpětná vazba hráčů, kteří některé tyto rasy chtěli. Zároveň také chtěli něco nového, co jsme tu ještě neměli – a proto vznikli Void elfové.
  • Ohledně možných dalších hratelných ras Blizzard řekl: "Zapojte svoji představivost. A výsledek pak vydělte pěti." Asi bychom tedy měli uvažovat spíše skromněji.
  • Na otázku, zda se dočkáme možností customizace nových ras i na stávajících rasách (např. bradky Lightforged draeneiů na obyčejných draeneiích), řekl Blizzard, že se momentálně soustředí hlavně na nové rasy. Do budoucna však tuto možnost nevyvrátili.


Zdroj 1, zdroj 2


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

grourse 17.06.2023 14:04

Patent 2 weeks <a href=http://buyciali.cfd>cialis without a doctor's prescription</a>

maltaclas 15.11.2017 20:17

Musím vlastnit datadisk Legion abych si mohl odemknout některou z postav?

Bellatrix 15.11.2017 20:35

Až vyjde Battle for Azeroth, Legion pak bude spadat do battlechest, kterou si člověk stejně musí pořídit, aby mohl hrát. Ale nemusíš si Legion pořizovat teď, jestli si chceš radši počkat na další datadisk.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Jikonekt 13.11.2017 19:57

Sak proc se tu tolik resi expeni, dyt urcite zase s novym datacem bude jeden boost postavy v cene... nebo to na novou rasu nepujde pouzit? Propadne si clovek za goldy > tokeny > race change muze zmenit rasu na stavajicim charakteru... nebo to bude nejak omezeny? Pro mne je to mensi zlo, nez dalsi postavu zase expit :_) Ale chapu, ze nekoho expeni i podesaty muze stale bavit...

Bellatrix 13.11.2017 21:20

Race change můžeš na nový rasy použít, ale pokud si ji nevylevelíš sám, nedostaneš na ni na 110. levelu ten Heritage armor.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Jikonekt 13.11.2017 22:10

@Bellatrix Diky za info, ale to ja asi i ozelim, jestli pujde o stejne vypadajici sety, ktery na sobe maji ty rasy na obrazcich pri jejich predstaveni, tak sice spatny nejsou, ale zaroven to neni nic, bez ceho bych nemohl ve hre zit :_)

Bellatrix 13.11.2017 22:41

@Jikonekt Jj, to jsou přesně ony.

Šéfredaktor WoWfan.cz

godlike 13.11.2017 09:49

Blbý je že zas budu muset expit char...Protože i když jsem forsaken Rogue..Zandalari Rogue mě hrozně láká

Bellatrix 13.11.2017 12:11

Zatím to vypadá, že Blizzard se staví chápavě k možné nechuti expit novou postavu. Zatím víme, že se všechny zóny po celém světě budou škálovat, což je (přinejmenším pro mě) věc, která expení hodně zpříjemní. A troufám si hádat, že Blizzard udělá ještě něco dalšího pro to, aby podpořil naši chuť expit nové postavy, právě kvůli novým hratelným rasám. Snad nějaké ty změny ve světě, aby člověk neměl pocit, že dělá pořád to samé... Ale uvidíme.

Šéfredaktor WoWfan.cz

godlike 13.11.2017 19:35

@Bellatrix Ano na to jsem tak nějak myslel ale pořád je to expení.Jenže jak říkáš oni maj nějaké eso v rukávu.

Lockdaar 13.11.2017 20:17

@godlike myslím si, že když by to škálování starých zón obohatili ještě třeba o WQ - zkrátka když by to udělali takto víc dynamičtější jako je to třeba v Legionu - tak by to bylo fakt super a byla by to i lepší motivace pro lidi lvlovat nový subrasy. Ale někteří jedinci budou stejně tvrdit i přes to všechno, že lvlování je ve wow dávno zruinovaný...

Jikonekt 13.11.2017 20:55

@Lockdaar Vy si to malujete strasne jednoduse, co by se vsechno mohlo udelat, jenze to by bylo pro Blizz a jejich team tolik prace, ze se jim to naprosto nevyplati... tvorit tolik obsahu pro zlomek hracu, ktere bavi i dneska levelovani postav. To tu clovekpraci radeji nasmeruji na novy endgame obsah, questy, raidy... coz ma na hracskou kominitu nasobne vetsi dopad (v poctu hracu, co to oceni) nez upravy starych zon pro nizke levely.

Lockdaar 13.11.2017 21:35

@Jikonekt jen jsem o tom tak konstatoval, je mi jasný, kolik by něco takovýho dalo práce a že prioritou je samozřejmě logicky nejnovější obsah

Domimaru 12.11.2017 21:44

Super takže u hordy hned odemčené Q na sub rasy ale u Aliance nějake reputace a Q? to abych začal expit alíka

Bellatrix 12.11.2017 21:58

Všude by měly být reputace i questy.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Bellatrix 12.11.2017 21:59

@Bellatrix Teda, třeba u Void elfů se zatím neví nic, ale ty požadavky budou určitě pro všechny subrasy vybalancované, aby to odemčení bylo stejně, nebo aspoň porovnatelně náročné.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Akari 12.11.2017 17:09

Já si myslím, že Void Elfové vznikli kvůli něčemu jinému, všichni chtěli na Allianci High elfy, ale ti byli naprosto stejní jako Blood Elfové (až na oči) a jelikož chtěli uspokojit tuto skupinu hráčů, tak udělali něco odlišnějšího, ale přitom elfy.
Pro mě je stále priorita forsaken male, přidat trochu veselejší obličej, normální účes a také konečně dat pryč tu hrbící kostru (což by se snad stát mohlo, když to udělají i orkům)

Esperanta 12.11.2017 17:13

Já vždycky chtěla, aby byl na výběr i typ těla. Třeba u humanů mě triggeruje, že jsou všichni tak namakaní a to i mágové. Já vím, že mají předky ve vrykulech ale stejně... A chtěla bych to i u ostatních ras, ale u těch humanů mě to štve nejvíc, protože člověk má prostě porovnání v normálním životě.

Zug 12.11.2017 19:27

Ne asi. High Elfové byli nejvíc žádanou rasou snad od... no, vždycky. Blizzard to dřív okomentoval tak, že jejich populace je moc malá na hratelnou rasu. To tak nějak s těmito novými allied races (btw. na ty se těším hned po novém lore nejvíc) ztratilo na váze. Kolik je tak Void Elfů? Lore wise to bude tak stovka, možná dvě imo. A tudíž lidi, co chtěli helfy (tbh, já je chci taky ), tak si připadají podvedení. Ale přidat naprosto identickou rasu, která se liší jen jménem, ideály a barvou očí by prostě nešlo. Už teď jiná skupina lidí Blizzu vyčítá jak jsou omg tak moc líní, že přidávají jen reskinnuté Blood Elfy.

Prostě nemůžeš potěšit všechny. Ani když jsi jedna z nejvíc úspěšných firem z AAA titulů. Především když jsi jedna z AAA firem. xP

Bellatrix 12.11.2017 19:55

@Zug Lol. Lidem vadí, že Void elfové jsou moc podobní belfům/helfům? V podstatě VŠECHNY ty ostatní subrasy jsou si neskutečně podobné s už existující rasou, právě s výjimkou Void elfů, Nightborne a Zandalari... A lidi si vyberou na stěžování Void elfy? Wow.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Heakler 12.11.2017 20:52

@Zug Jako je to škoda, že Highmountain, Void elfové, Dark Iron a Lightforged jsou jen reskinnuté modely současných ras nebo jen něčím obohacený. Snad nejsnazší možnost jak přidat "nový" hratelný rasy. Oceňuju aspoň ty Zandalary a Nightborne ale i tak.. Kde mám ogra!?!!

Zug 12.11.2017 21:16

@Heakler Ale proto to jsou "Allied Races". Volně přeloženo "Sub Races který po nás žádáte už léta." A idea sub race byla vždycky jednoduchá - prostě reskin nějaké už existující rasy. Nic víc, nic míň.

@Bellatrix Co jsem tak koukal pár dní zpátky tak jo, Void Elfové byli nejvíc diskutovanou rasu. U ostatních jsem viděl docela veřejný souhlas - Dark Ironi jsou cool (hot? ), Nightborne taky super - pravda, tam byla předvídatelná situace "wtf they're with Horde????" ale jinak nic - a o Taurenech jsem toho moc neviděl a ani jsem se moc nezajímal tbh. Ale ty Void Elfové byli stejně diskutovanou tématikou jako nechvalně proslulé "IZ SYLVANAS EVIL?" thread.

Bellatrix 12.11.2017 21:57

@Zug Obdivuju tvoje nervy číst zahraniční fóra.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Zug 12.11.2017 22:17

@Bellatrix Občas mám po tom čteníčku chuť spáchat sebevraždu.
...
...
...
Oprava: Jen tam vlezu tak mám chuť skočit pod vlak.

Deathkroman 13.11.2017 01:44

@Zug Ovšem, s tím bych se smířil, kdyby tedy Blizzard netvrdil, to co tvrdí.
"These are Allied Races, these aren't Sub-Races. There's no direct associated Race or "Parent Race" or anything like that"
-Ion Hazzikostas, Blizzcon 2017 Q&A

Heakler 13.11.2017 01:46

@Deathkroman Moje řeč!

Zug 13.11.2017 07:34

@Deathkroman Okey, tenhle citát jsem nepostřehl. Hm. V tom případě nevím, jakou argumentaci mají pro Void Elfy. Protože ať dělám, co dělám, já v nich docela ty Blood Elfy vidím. Ale co já vím. Já sí stěžovat nechci - já jsem hlavně rád, že dostaneme vůbec něco.

Bellatrix 13.11.2017 12:08

@Deathkroman Tvrdit to můžou, ale tohle prostě JSOU sub-rasy, i kdyby se milý Ion třeba na hlavu stavěl. To, že to pojmenujou jako "allied races", je sice hezký pokus, ale všichni to prostě vidíme.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Heakler 13.11.2017 18:25

@Bellatrix Nenene. Opravdu se nejedná o sub-races a to z jednoduchého důvodu. Blizzard nepřidává rasy nutně podle toho zda jsou příbuzné nějaké stávající rase nebo ne. Přidává rasy, které již mají hotovou kostru, jako příklad by se mohl uvést Mogu, který používá kostru Draenei. Nebo Jinyu který pokud se nemýlím používají kostru Night Elfů. Stejně tak by mohli přidat Man'ari k Hordě, protože se chtějí pomstít Draenei. Leper gnómy jako spojence Opuštěných ale i ty liščí lidi, jenom díky tomu že mají kostru goblina. A klidně můžou přijít Broken, protože a jednoduše mají kostru Taurenů. O sub-races se nedá mluvit proto, že se nejedná jen o lehce přeskinované modely současných ras, jinak bychom tu měli Mag'har, Dragonmaw, High Elfy, Dark Iron a Wildhammery. Ale sám Blizzard někde řekl, že Sub-races nebude přidávat, protože by to prostě byla nuda. Allied races jsou o tom, že Blizzard přidává reskinované kostry stávajících hratelných modelů a nemusí mít žádnou spojitost se současnými rasami nebo být jen sub-rasa. Tohle jim otevírá mnohem více cest, než kdyby byli vázání na utváření sub-ras které by se stejně nenašlo dostatek pro všechny rasy aby to bylo nějakým způsobem balancováné. Třeba lidé by neměli žádnou sub-rasu ikdyž se jedná o hlavní rasu jako jsou orkové, kteří by jich mohli mít klidně tři.

Bellatrix 13.11.2017 19:07

@Heakler Jo, tohle já chápu. Akorát asi vnímám trochu jinak ten pojem "subrasa".

Šéfredaktor WoWfan.cz

Heakler 13.11.2017 21:41

@Bellatrix Jasný no. Jako pro mě jsou třeba jasným příkladem sub-rasy Wildhammer a Dark Iron vůči Bronzebeard trpaslíkům. Ale záleží jak na to kdo nahlíží, zvláště když je to fan pojem

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet