Patch 8.1 - Kdo ve skutečnosti zvolil Sylvanas náčelnicí?

  patch 8.1    Vol'in    Sylvanas   

Zatím sice nemůžeme s jistotou říci, kdy nový patch udeří, zato už máme plno informací. V předchozích dnech jsme vás informovali o zajímavých detailech jako třeba nové customizační možnosti pro Night elfy, o raidu Siege of Zuldazar i heritage armorech pro starší rasy. Co se však začalo objevovat na internetu až dnes, jsou záplavy textu z dataminingu, podle kterých to vypadá, že se máme na co těšit.

 

Následující text obsahuje příběhové spoilery. Čtěte na vlastní nebezpečí!

 

Blizzard se vyjádřil, že v Battle for Azeroth nás čeká dlouhý a zajímavý příběh, který nám hodlají vyprávět. Už jen questové linie na Zandalaru a Kul Tirasu jsou toho důkazem, ale poslední datamining vše pozvedá na úplně jiný level. Začneme se totiž dozvídat, co Vol'jina vedlo ke zvolení Sylvanas do čela Hordy.

 

Ohledně Vol'jinova výběru svého nástupce se již od Legionu vedou dlouhé diskuze. Někdo říká, že Vol'jin by přeci nevolil špatně a nezavedl by Hordu do záhuby a že Sylvanas je jediná, kdo vlastně dokáže zajistit její přežití. Druzí zase tvrdí, že je za tím něco víc a pravda je mnohem temnější. A přesně tato druhá možnost se nám v nadcházejícím patchi odhalí. Už na BlizzConu minulého roku Blizzard řekl, že Vol'jinův příběh bude pokračovat a před pár týdny se objevily první náznaky celé quest linie. Kdo chtěl, aby byla Sylvanas Warchiefem? Byl to Bwonsamdi? Nebo Král Lichů? A pokud ne oni, tak kdo tedy?

 

Vol'jin

Když Talanji povolá duši Vol'jina, začnou otázky: Kdo mu řekl, aby jako Warchiefa zvolil Sylvanas? Byl to Bwonsamdi? Nebo někdo jiný? Vol'jin však není schopen odpovědět. Jako by mu něco temného zabraňovalo se ke vzpomínkám dostat. Navíc přiznává, že v té chvíli loa neslyšel a dokonce je neslyší ani teď. A pokud ho alespoň Bwonsamdi slyšel, pak nechtěl odpovědět. Vol'jin však přiznává, že ten, kdo chtěl, aby se Sylvanas stala náčelnicí, byl někdo mnohem mocnější.

 

Bwonsamdi

První podezřelý je loa mrtvých a tak je ihned po rozhovoru s Vol'inem povolán. Bwonsamdi však řekne, že Vol'jina neslyšel, jinak by mu byl odpověděl a rozhodně mu nenašeptal, aby jmenoval Sylvanas jako nástupce. Ta podle všeho narušuje rovnováhu života a zachází dle něj až příliš daleko.

 

Král Lichů

Vol'jin celé vyšetřování nenechává jen na ostatních a tak se rozhodne vydat za dalším na seznamu podezřelých. Král Lichů prohlásí, že jednání Sylvanas narušuje rovnováhu v čemž on nemá prsty. Vol'jin se na to konto zeptá, zda je to Král Lichů, kdo drží jeho duši na tomto světě a zda ho vězní jako Pohromu. Žalářník nemrtvých mu odsekne, že Vol'jin není nemrtvý ani zatracený a ať okamžitě opustí jeho království. Z posledních slov Bolvara, kdy hráče Hordy nazve nohsledy Banshee Queen, je vidět, že Sylvanas nemá dvakrát v lásce. Seznam podezřelých se tenčí.

 

Eyir

Jestli si pamatujete na konec questové linie ve Stormheimu, pak si na královnu val'kyr jistě vzpomínáte. Sylvanas se ji snažila spoutat a získat val'kyry, aby dosáhla nesmrtelnosti. To jí však bylo překaženo Gennem Greymanem. Vol'jin se tedy vydává i za ní a jako u předchozích dvou bytostí se ptá, zda to byla ona, kdo ho vytáhl zpět na tento svět. Eyir tuto skutečnost odmítá, avšak prozradí jednu zajímavou informaci. Ten, kdo Vol'ina přivedl zpět, byla bytost ušlechtilého charakteru a rozhodně ne ta, která mu ve chvíli smrti našeptávala.

 

Když se Vol'jin setká s Talanji a hráčem Hordy, nikdo vlastně neví, kdo chtěl Sylvanas ve vedení, protože všichni podezřelí nejsou z této volby dvakrát nadšení. Osobně si myslím, že v tom mají prsty Staří bohové. Jenomže pak by šepot Voidu v hlavě Allerie Windrunner, když se setkala se svou sestrou, nedával úplně smysl. Zdálo se, že sám Void ji naváděl, aby Sylvanas zabila. A Staří bohové jsou s Voidem provázáni. Udělal Blizzard během psaní nějakou chybu nebo je tu ještě jiný hráč a vše je mnohem zamotanější a temnější?

 

Co myslíte vy? Kdo mohl chtít Sylvanas ve vedení Hordy?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Sir Finley Mrrgglton 22.09.2018 13:41

Len aby to nakoniec dávalo zmysel. Nech sa už neopakuje to trápne space light mambo jumbo. A zase dávať za všetko old gods uberá na tom tajomstve.
Btw čím viac trollov, voodoo, tak tým lepšie.

Esperanta 22.09.2018 13:49

Tak tak, s Old Gods už tu byl Garrosh. Tak doufám v nějaké zajímavé rozuzlení. Ale Blizz řekl, že se Sylvanas neplánuje to samé co z Garroshem, tak uvidíme.

Hanzias 22.09.2018 18:43

@Esperanta Garrosh ale pod vlivem Old Gods nikdy nebyl, i samotnej Blizzard to uvedl. V jeho případě bych to viděl podobně jak vztah Lady Vashj a Illidana, mám-li se odrazit od informace z Třetí Kroniky (Tedy, že Vashj byla Old Gody povolána pomoci Illidanovi jen z toho důvodu, že věřili, že Illidan je natolik nestabilní, že svým chováním ve světě způsobí chaos. Jakmile by jeho užitečnost skončila, nic by jim nebránilo se Illidana zbavit.) Garrosh akorát využíval "zbytky" sil, co zůstaly po Y'Shaarjovi, tedy Sha, pro svou vlastní agendu bez toho, aniž by byl pod kontrolou Old Gods. Podobně jako Illidan využíval pomoc Vashj.

Sir Finley Mrrgglton 22.09.2018 21:49

@Hanzias No veď to! Nechápem prečo toho old goda tam na koniec tak nasilu namiešali. Veď Garrosh mal ako warrior odpor k zbabelosti ako plague,fel, démoni a void je horší než fel. Vôbec mi to nesedí k jeho postave. Mana bomba áno to bola proste len silná zbraň ale nemala nijaký backstab, že by sa tým niekomu zapredal ako v prípade toho srdca. Skrátka je to mimo jeho postavu príde mi to že blizz len chcel spraviť final bossa viac scary. Ale Garrosh did nothing wrong.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet