The Fallen Chieftain - Návrat Vol'jina?

  vol'jin    bwonsamdi    sylvanas   

Blizzard již dávno před vydáním Battle for Azeroth potvrdil, že příběh Vol'jina, padlého náčelníka Hordy, jehož nahradila Sylvanas, ještě neskončil. Nyní se postupně dozvídáme, co to přesně znamená. Pokud hrajete za Hordu, můžete se během questění dostat k příběhové lince The Fallen Chieftain (Padlý náčelník), která je součástí achievementu Spirits Be With You. První část této questlinie, která sleduje další osudy Vol'jina i po jeho smrti, je dostupná těm hráčům, kteří dokončí The Final Seal a mají Revered reputaci se Zandalari Empire.

 

Pozor, článek obsahuje příběhové spoilery.

 

 

V této questové linii odnesete na rozkaz princezny Talanji Vol'jinův popel do Atal'Dazaru, aby zde mohl padlý náčelník spočinout se ctěnými vládci Zandalari. Jenže loa Bwonsamdi má pro Vol'jina jiné plány. To však ještě netuší, že Vol'jinova urna je ve skutečnosti prázdná!

 

Nejprve se budete muset znovu utkat s duchem Zalazaneho, starého nepřátele Darkspearů. K tomu použijete Vol'jinovu čepel, načež Zalazane vykřikne: "Co to? Vol'jine... takovou sílu jsi nemohl získat, pokud ses nestal..."

 

Zalazaneho nedokončené zvolání naznačuje, že se z Vol'jina opravdu stal loa, jak se mnozí hráči dohadovali. To je velmi příhodné vzhledem k faktu, že Zandalari právě přišli o svého loa Rezana, a Rastakhanovu dohodu s Bwonsamdim doprovázela zlověstná předzvěst...

 

 

Z pozdějšího rozhovoru s Talanji vyplývá, že trollská princezna chová k Vol'jinovi hluboký respekt, neboť se se ctí a beze strachu odvážil vzdorovat jak proroku Zulovi, když odmítl jeho dávnou nabídku spojenectví, tak Garroshovi Hellscreamovi, svému tehdejšímu náčelníkovi. Zároveň z jejích slov může plynout jemná narážka na to, jak vede Hordu Sylvanas a jak na to nahlížejí ostatní členové Hordy. Bude se snad historie opakovat...? (Doufejme, že ne.)

 

Když tedy vezmete Vol'jinův popel k Bwonsamdimu, začnou se dít věci. Bwonsamdi chce Vol'jinovu duši, jenže ta je neznámo kde. A Bwonsamdi z toho nemá radost. Ale místo aby měl vztek, jak by člověk od takto mocné bytosti spíše čekal, zdá se, že má loa smrti doslova smrtelný strach z následků...

 

"Ej, Vol'jine? Vylez z té urny. Počkat... počkat, počkat... ne! Kde být jeho duch? Kde být Vol'jin? Ne! Ne! Nemožné. Šéfovi se to líbit nebude. Staroch Bwonsamdi nepřišel o žádnou duši už... ech, tohle být zlé."

 

Tak moment moment moment. Od kdy má zatraceně Bwonsamdi šéfa? Doteď se nezdálo, že by sloužil komukoli jinému než sobě, ale jeho lamentování napovídá přesný opak. A když už jsme u toho, jaktože mu Vol'jinova duše unikla? Stal se Vol'jin natolik mocným, že ho ani loa smrti nedokáže vypátrat?

d7j7ejo0jf_937d9a8ddc72e026ca9659185f7858dc2e74af0c_1510313761_7836.jpg

A vzpomeňme ještě na to, že to loa si údajně vybrali Sylvanas jako nástupkyni Vol'jina. Hodně z nás se to moc nezdálo, ať už jsme Sylvanas měli rádi nebo ne. Protože ruku na srdce, na místo náčelníka Hordy, které doteď vždy obsazovali jedině orkové a jeden troll, to byla poněkud zvláštní volba. Už tehdy se někteří z nás dohadovali, že za tímto rozhodnutím mohly stát nějaké zlovolné síly, které přesvědčily zraněného, zesláblého Vol'jina, že k němu hovoří loa. A teď se najednou dozvídáme, že Bwonsamdi má "šéfa"? Nevím jak vám, ale mně se to tedy vůbec, ale vůbec nelíbí.

 

Slouží snad opravdu temným silám? Ale komu? S krvavým bohem G'huunem má poměrně vyostřený spor, neboť mu G'huun krade duše mrtvých, které Bwonsamdimu náleží. S ním tedy určitě žádný pakt nemá, a pravděpodobně ani se Starými bohy, z jejichž moci se G'huun zrodil. Kdo ale zbývá?

 

V článku na WoWheadu autor míní, že by mohlo jít o Krále lichů, který byl některými svými služebníky často považován za boha smrti. Ale co teď, když na Ledovém trůnu sedí Bolvar...? Na druhou stranu se sem vkrádá vzpomínka, jak Delaryn Summermoon v cinematicu se spálením Teldrassilu nařkla Sylvanas Windrunner, že "učinila samotný život svým nepřítelem", z čehož v podstatě vyplývá, že slouží smrti... Znamená to snad, že – ať už vědomky či nevědomky – slouží Bwonsamdi i Sylvanas, kterou si tato neznámá síla vyvolila za náčelnici Hordy, stejnému pánovi? Je možné, že zdánlivě opomenutý Král lichů už dávno zahájil nějaký svůj velkolepý, sáhodlouhý plán? Podlehl kdysi šlechetný Bolvar Fordragon moci, kterou představuje Král lichů, a brojí nyní proti životu samému?

 

Nebo snad existuje v univerzu Warcraftu nějaká entita, o které jsme dosud neslyšeli, nějaký "skutečný" bůh smrti?

 

Nebo je to možné celé o něco prostší, a Bwonsamdiho šéf je zkrátka nějaký jiný, mocnější loa?

 

To všechno ukáže až čas. Stejně tak si musíme počkat na druhou polovinu achievementu Spirits Be With You, ve které snad zjistíme, po jakých astrálních sférách se to Vol'jin potlouká. A pokud se opravdu povznesl na vyšší úroveň existence, snad nám bude moci osvětlit, jak to tehdy bylo se Sylvanasiným zvolením a zda jej někdo trestuhodně neoklamal.

 

Ať už bude v pokračování achievementu cokoli, tento cinematic s tím může souviset:

 

 

Komu si myslíte, že slouží Bwonsamdi? Za jakých okolností se setkáme s Vol'jinem? A jak je do toho všeho zapletená Sylvanas?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

sw1tchCZ 20.08.2018 10:10

Husty! Uz sem o tom cet na wowheadu ale jen letmo. Jeste kouknout na videa...

Tak a ted ke spekulacim... Hmmm a co kdyz je to jeste jednodussi a tim bossem mysli Bwonsamdi sam sebe?
A nebo jinak. Vite ze Helya je dosti ziva a ma se dobre? (Sorry za spoilery ale mam tuseni ze cely tenhle clanek a komentare tady sou spoilerove takze nevim proc bych to mel nekde psat jako varovani). Takze to tu mame uz nekolik sil co tu vladnou smrti... Lich King co si kdesi v Northrendu hovi na trunu a sprada svoje vlastni plany (hele uprimne neverim ze by sel tak daleko jako je popsano v clanku ale neco kuti, neco chysta). A do tohu tu sou hinty tu od loa smrti tu od sylvanas a tamhle na to ze ta puvodne mrtva prvni valkyra je celkem ziva a ma se dobre... Tady neco smrdi smrti... Hlavne kdyz NPC co infirmoju a Helyi rika neco jako 'You cannot kill death'... Kde sem to jenom slysel poprvy... Uh Yoggy? Hmmmmmmmmmm....
Jako je jasny ze ty hinty na smrt a shadowlands jsou vsude. Takze co kdyz patch po raidu s Azsharou bude Journey to Shadowlands kde budem resit Vol'jina, Sylvanas a jeji dohodu s Helyou, Bwonsamdiho a jeho bosse nebo jeho mluveni o sobe ve treti osobe a nejaky veci z Drustvaru... Mozna dojde i na nejaky navstevy od Ebon Blade (mavame Koltirovi a Salanarovi) pripadne LK...

Eurik 19.09.2018 04:08

boss Bwonsamdiho hmmm, len tu ponecham nieco:

"I am the lucid dream...
the monster in your nightmares...
the fiend of a thousand faces!
Cower before my true form!
BOW DOWN BEFORE THE GOD OF DEATH!"

Walther 19.08.2018 20:00

Podle článku z wowhead se Vol'jin pro znovuzískání trollského území v Durotaru taktéž spaktoval s Bwonsamdim. V tomto případě je velmi pravděpodobné, že mu právě Bwonsamdi poradil zvolit za svého nástupce Sylvanas. Loa nejsou zase tak velké síly ve Warcraft universe, aby mohla vidět dalekosáhlé důsledky této volby.

Qrow 19.08.2018 18:51

Možná to muže mít spojitost i s Blights Lands o kterých se v Drusvaru tak mluví.
Blights Lands je místo které obyvatele Drusvaru považují za místo posmrtného života a diky tomu že je tam uvěznený Gorak Tul tak je toto "místo" starší než sám Lich King.

Martins911 19.08.2018 18:44

Přikláním se k té dalši loa většinou když je "něco" smrti tak bude i života

Nekrotaj 19.08.2018 18:32

Malthael je Pán Bwonsamdiho , to je jasný.
WoW se spojí s Diablem a vznikne z toho World of Diablo.
To bude jeden z těch ohlášených diablo projektů.

Hromovapest 19.08.2018 18:31

No snad toho tragéda neoživěj nějakým zázrakem. Jako bojovník byl bída s nouzí a to samé jako náčelník. Raději bych viděl zpátky Thralla.

cerberos 19.08.2018 18:52

no náhodou byl Vol"Jin skvělý náčelník Hordy a Bojovník,je vidět že prostě Blizzard to s příběhy umí nemůžu se dočkat jak to s mojí láskou Sylvanas jak to sní ve skutečnosti je

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet