Vol'jinův příběh ještě neskončil

  Vol'jin    loa    Zandalar   

 

Vol'jin. Vůdce kmene Darkspear, náčelník Hordy, oběť války s Legií. Vzpomínka na jeho smrt je ještě poměrně čerstvá. Především proto, že na základě jeho posledních slov nyní sedí na stolci náčelníka Hordy Sylvanas Windrunner, kterou si Vol'jin určil za svého zástupce.

 

V rámci BlizzCon panelu What's Next jste mohli zahlédnout tento obrázek:

hrdinové Battle for Azeroth

Vidíte tam našeho bývalého náčelníka? Ano, je v té urně, kterou tak pyšně dává na odiv Thrall. Každému po zhlédnutí Thrallova nového módního doplňku muselo být jasné, že pro Vol'jina se v příběhu nového datadisku ještě najde nějaké to místečko. A Blizzard nám to nyní potvrdil.

 

Blizzard zdroj

 

Při průzkumu nových území (viz zde, pozn. red.) budete mít zároveň příležitost stát se součástí příběhů těch nejikoničtějších hrdinů Azerothu a vůdců Hordy a Aliance, včetně Jainy Proudmoore, Thralla, krále Anduina Wrynna a náčelnice Sylvanas Windrunner.

 

A mimo ně je ještě jeden příběh, který jsme dosud nedopověděli: Zatímco budou hráči Hordy cestovat po Zandalaru a komunikovat s místními prastarými duchy loa (trollskými božstvy, pozn. red.), mohou zároveň získat nový náhled na osud Vol'jina, padlého náčelníka Hordy.

 

Tento Blue Post však vzbuzuje více otázek, než kolik poskytuje odpovědí. Povznesl se Vol'jin na vyšší úroveň existence a stal se z něj loa? Nebo nám o něm jenom zandalarští loa něco zajímavého poví?

 

Naštěstí nemusíme tolik tápat: Ion Hazzikostas z Blizzardu se k tématu blíže vyjádřil v rámci interview, které s ním vedl Jesse Cox.

 

Jesse: Je Vol'jin v té láhvi, co Thrall nosí s sebou?

Ion: Samozřejmě ne doslova. To by bylo...

Jesse: Nosí s sebou láhev?

Ion: Naposledy, když jsme to kontrolovali, byl Vol'jin mrtvý. Byl spálen na pohřební hranici a je z něj tudíž hromádka popela.

Jesse: Ale je to troll. Takže z něj může být duch.

Ion: Může být obojí. Jeho fyzické tělo se změnilo v popel, který je nyní v urně. Takže na tom slajdu, kde jsou hrdinové Azerothu, jejichž příběhy budeme prozkoumávat, vidíme Jainu, Thralla, Sylvanas, Anduina a pak tu urnu, která spočívá v Thrallově laskavé ruce. Dva někdejší náčelníci.

Ion: Ve vší vážnosti: je téměř jisté... vzhledem k tomu, jak mocný šaman to byl... jeho spojení s voodoo, s loa... Je pravděpodobné, že nám jeho duch ještě bude mít co povědět. A že nám může nějak osvětlit situaci, ve které se nacházíme.

d7j7ejo0jf_937d9a8ddc72e026ca9659185f7858dc2e74af0c_1510313761_7836.jpg

Loa v Battle for Azeroth

 

Prozatím víme, že v zóně Nazmir, která spadá pod Zandalar, se setkáme s loa jménem Bwonsamdi. Jde o loa, který má vládu nad dušemi mrtvých a kterého Darkspearové kdysi uctívali (a dost možná stále uctívají). V minulosti jim také pomáhal.

Jestli zde v takovéto podobě potkáme i Vol'jina, je zatím záhadou.

 

Co to znamená?!

 

Dále čtěte jen na vlastní nebezpečí. Jednak se zde mohou vyskytnout spoilery, a jednak jde jen o nepodložené spekulace.

 

Co si máme odnést z Ionovy poslední věty o tom, že nám Vol'jin možná nějak osvětlí situaci, v níž se nacházíme? Vezměme to úplně stručně:

Spekuluje se o tom, že "loa", kteří Vol'jinovi dle jeho slov doporučili, aby za svého nástupce zvolil Sylvanas, ve skutečnosti nebyli žádní loa, nýbrž šepot Starých bohů. Ti mohou chtít Sylvanas v čele Hordy, protože se jim to z nějakého důvodu hodí do krámu. Souviset by to mohlo s promluvou Il'gynotha v Emerald Nightmare: "At the hour of her third death, she will usher in our coming.""V hodině své třetí smrti zvěstuje náš příchod." Pomiňme teď to, jestli sedí nebo nesedí počty smrtí, a řekněme, že jde skutečně o Sylvanas. Pokud by opravdu nahrávala plánům Starých bohů, Vol'jin by byl ten, kdo nevědomky umožnil naplnění těchto plánů. A pokud jeho duch opravdu stále je na tomto světě a má pro nás nějakou důležitou informaci, není tak těžké odhadnout, co za informaci by to mohlo být...

 

Dobrodruh Hordy: Jé, ahoj, Vol'jine, rád tě zase vidím! Jaké tam máte počasí, v tom duchovním světě?

Vol'jin: Víš, se smrtí se to má tak. Posunul jsem se teď na vyšší úroveň existence, mám přístup ke vědomostem, ke kterým jsem zaživa přístup neměl, a vůbec tak nějak vím spoustu věcí. Paráda. Ale... věc se má tak, že jsem tak trochu něco podělal. A jelikož jsem teď drobátko mrtvý, budeš to muset napravit. Dělej, klikni na Accept, nebo zanikne svět!

 

Co pěkného si myslíte, že se od Vol'jina v Battle for Azeroth dozvíme? Bude z něj opravdu loa? Stane se z něj takový Qui-Gon Jinn/Obi-Wan Kenobi pro celou Hordu? Jak by asi reagovala Sylvanas, pokud by se dozvěděla, že její dosazení na post náčelníka byla tragická chyba, která nás může stát celý Azeroth? A co na to Jan Tleskač?

 


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Sabimpatt 10.06.2023 03:13

Osteoarthritis is a heterogeneous disorder and the various patient profiles will be influenced by many different factors Table 1, all of which may impact response to treatment and some of which are interdependent <a href=https://finasterid.buzz>propecia 1 mg</a> She was given a bolus of 500 mL of normal saline in the ER and the sodium went up to 108

cerberos 12.11.2017 21:30

zda se mi že u nás u hordy se náčelnici budou střídat podle rasy první byli orkové pak troll,nemrtvá,pak by měl být ten Lorethmar nebo jak se jmenuje ten blood elf jen nedej bože aby to byl Gallywix od goblinů ten by nás poslal dělat kšefty a obchodovat pro jeho prospěch..škoda že se toho nedožil Cairne Bloodhoof to by byl náčelník ten už jo ale se Sylvanas jsem spokojen doufám že bude na hordáckém trůnu dlouho.....

Heakler 13.11.2017 18:32

Jojo, aneb..
Thrall to předal Garroshovi,
Po Garroshovi to převzal Vol'jin,
Po Vol'Jinovi to převzala Sylvanas,
Po Sylvanas se toho ujme Lor'Themar,
Po Lor'Themarovi se toho chopí Gallywix,
A po Gallywixovi nebude nic, protože Hordu prodá

Sir Finley Mrrgglton 13.11.2017 19:21

Nechápem tú nevraživosť voči Gallywixovi. Bola by sranda, keby sa z Hordy stala feudálna mafia. Aspoň by sa svet zbavil gnómov.

Miťosk 12.11.2017 12:55

ludia aj tak ste mimo najlepsi a snad aj jeden zmala hrdinov kdo si to zasluzi byt nacelnikom hordy je Rexxar defakto bez neho by horda nikdy nebola

Bellatrix 12.11.2017 13:34

Rexxar je skvělá postava, o tom žádná. Ale byl by mizernej náčelník.
1) Je to samotář. Je zvyklý starat se jenom sám o sebe a svoje zviřátka. A najednou by dostal na starost obrovskou frakci. To by byla katastrofa.
2) Nikdy by o takový post nestál. Vzal by ho leda tak z donucení, a opět - to by byla katastrofa. Takhle rozsáhlá frakce se nedá vést z donucení.

A takhle bych mohla pokračovat. Ale imho by byl Rexxar skvělý jako pravá ruka nějakého náčelníka. Na to by byl naprosto ideální. Poskytl by rady v oblastech, kerým rozumí, vzhledem ke svým schopnostem byl by skvělý jako agent v terénu, navíc má nepopiratelné charisma, takže by mohl vést nějakou menší, specifickou skupinu za nějakým specifickým účelem... A má svou vlastní hlavu, takže když by byl přesvědčený o tom, že náčelník dělá nějakou kravinu, bez obalu by mu to řekl.

Šéfredaktor WoWfan.cz

jawed 13.11.2017 08:51

@Bellatrix oh škoda že nemá takú úlohu poradcu mohol by mať väčšiu úlohu než má teraz..bol v Blade's Edge Mountains kde dával q potom v cata obraňoval Valley of Honor počas eventu a cez legion bol naverbovaný ako companion* ale zaslúžil by si viac si myslím
popravde on bol dôvod prečo hrám huntera
*teda aspoň o tomto viem len... možno toho má viac ale ja neviem o tom že by mal nejakú väčšiu úlohu

Bellatrix 13.11.2017 12:02

@jawed Taky jsem ho nezaznamenala nikde jinde. Je to škoda.

Šéfredaktor WoWfan.cz

MegaRatchet 12.11.2017 11:29

Illidari Hokmuto: byl mi sympatickej byvalej nacelnik Vol-jin umril mi naruci.

Walther 11.11.2017 21:02

Jsem názoru, že Vol'jin byl odstraněn právě kvůli tomu, aby mohla sylvanas nastoupit místo něj. Vol'jin nebyl tak agresivní a roztahovačný jako ona. Jsem si jistý, že on by se mnohem víc snažil o nastolení míru nebo alespoň dohody mezi hordou a Alliancí.

Heakler 11.11.2017 23:04

Náčelník Hordy musí být rozhodný. Musí vědět, kdy Alianci ukázat svaly a kdy ji klepnout přes prsty. Koneckonců Alianční jednotky napadali jednotky Hordy ve Stormheimu, i přes mír, který mezi frakcemi vládl v důsledku invaze Legie. To co Greymane začal, slízli Night Elfové, ať už to byl cíl Hordy nebo ho zapálil někdo jiný(Desolate Council, Old Gods..), výsledek je stejný. A náčelnice, jakou je Sylvanas Windrunner je x-krát efektivnější jak Vol´Jin. Nemám nic proti našemu bývalému náčelníkovi, měl jsem ho rád a v povstání proti Hellscreamovi, jsem ho 100% podporoval, ovšem nemyslím si, že by to byl dvakrát nejlepší náčelník, v dobách totální války(v dobách míru by byl fajn, ovšem WARcraft..). Proto, ať už to zařídil někdo zvenčí nebo ne, Sylvanas je osoba na svém místě a ve správný čas(Trochu mi to připomnělo Winstona Churchilla v dobách WW2..).
Hail to the Queen!

Pytler 12.11.2017 10:23

@Heakler Tohle srovnání mírumilovnýho a do války se hodícího náčelníka se dělalo mezi Thrallem x Garroshem. Tak snad Banshee Queen nedopadne stejně.

Heakler 12.11.2017 16:36

@Pytler Tak ono jako vojevůdce, byl Garrosh dobrý. Koneckonců, nasadil do boje takovou mašinérii, jako snad Azeroth ještě nezažil a jeho brutálním vedením války slavila Horda vítězství na mnoha frontách. Nicméně háček byl v tom, že to byl rasista. Jeho nesnášenlivost vůči jiným rasám Hordy se začala během Cata až MoP tak vyvíjet, až to skončilo povstáním, připomeňme si, že za povstání může především jeho pokus o vraždu Vol´Jina a poté okupace území kmene Darskper, jednotkami Kor'kron. Takže nadřazenost orků nad všemi, jednoznačný problém + jeho brutalita nebo to, že si nikoho kromě sebe nevážil a všechny ostatní včetně vůdců Hordy urážel jak se mu umanulo.. To byl problém.
Ovšem Sylvanas taková není, Hordu sice do WotLKu brala jako vojenské spojenectví, ovšem po převratu v Undercity a smrti LK, začala na Hordu nahlížet jinak. Kdysi Sylvanas, která myslela jen na sebe a chtěla využít Opuštěné jako nástroj pomsty. Později objevila nový důvod svého bytí a Opuštění se stali novým důvodem, proč nadále být na tomto světě. Nakonec v dobách pro Hordu nejtemnějších, přijala břemeno, které jí doteď bylo zdaleka cizí. Ovšem jak se budeme moci dočíst v "Before the Storm" či vidět v "Battle for Azeroth", začala ho brát vážně.

Zug 11.11.2017 12:42

"At the hour of her third death, she will usher in our coming." – "V hodině své třetí smrti zvěstuje náš příchod." - jak já bych chtěl o tomhle diskutovat... oh well.

Ale jinak k Vol'jinovi - když pomineme fakt, že se mi chce umřít smíchem kdykoliv když kouknu na ten screen s jeho urnou (no idea why), tak pevně doufám, že Blizz přinese jeho charakteru dobrý zakončení. Jako fakt sorry, ale být oddělaný random démonem mi nepříjde jako finish jeho příběhu. Ne potom co přežil šíp do krku. Být prostě jenom filler Warchief na jednu expanzi a potom sloužit jako plot step pro naší Lady Sylvanas není přijatelné. Prostě nop.

BfA snad přinese jeho příběhu vhodný konec. Ale jak říkám, u Blizzardu člověk nikdy neví.

Esperanta 11.11.2017 12:48

Však já byla tak nadšená, když ho zvolili Warchiefem, protože Vol'jina jsem měla vždycky hrozně ráda. Ta Horda to ohledně vůdců fakt odsírá nehorázným způsobem.

Zug 11.11.2017 13:09

@Esperanta V tom musíme věřit BfA. Ten datáč je o válce mezi Hordou a Aliancí (duh), takže by se Blizz měl sakra snažit dát *všem* faction leaderům charakter. Pokud se nepletu, Baine a Varok by měli dostat nové modely - takže evidentně nějakou roli mají zaručenou. Teď jenom doufat, že to všichni přežijou a nebudou mít pouze basic cameo na začátku v těch ambasádách. Legion oddělal už dost charakterů, teď to chce starou dobrou WC válku bez opravdových důsledků. Mě se prostě nechce zase měnit Warchiefa (Lady Sylvanas do té pozice doroste, jen počkejte na celou knihu ).

Bellatrix 11.11.2017 16:13

Já z té urny měla záchvat smíchu a mám k tomu nutkání pokaždé, když ji vidím. Mám takovou představu, jak si Thrall, když se nikdo nedívá, s tou urnou povídá. Což by svým způsobem bylo celkem smutný, ale zároveň je to prostě šíleně komický. Navíc... sakra, dyť to musí být děsně nepraktický, tahat ji všude s sebou! Nebo ji má vystavenou doma nad krbem nebo jak?

Šéfredaktor WoWfan.cz

Prunusak 11.11.2017 16:17

@Bellatrix Tohle by byl docela dobrý námět na obrázek (viz. Bolvar a Kel'thuzad)

Esperanta 11.11.2017 21:59

@Prunusak Už na to jdu

Sir Finley Mrrgglton 11.11.2017 12:07

Či už sa vráti alebo nie... aj odporcovia hordy sa musia zhodnúť na tom, že si nezaslúžil takú potupnú smrť. Mohol padnúť v neskoršej časti legion. Alebo by som nebol ani proti, keby ho zabil Gul'dan. Toto je naozaj tá najtrápnejšia časť lore , horšia ešte než Med'an. Silná postava zabitá random demonom, ktorého je hráč schopný bez námahy skoliť sám... nezabúdam na fakt že má troll regeneráciu a že mohol aspoň uprosiť Bwonsamdiho aby ho ušetril, že ho horda potrebuje. Preto ma kluci od Warhammeru vždy vysmejú. Keby aspoň horda niečo spravila počas Legion, ale nie ... všade len dreanai, human, elf a stále dookola počas celej expanzie. Už toho mám plné zuby (kly). Dúfam že nejaký random lvl 20 Zandalari zabije toho bastarda Greymanea ako kompenzáciu.

Možno som pesimista... ale ani o jednu z tých "ikonických" postáv nestojím. Mňa zaujíma ako sa k tomu všetkému postavý Baine - keďže má viac priateľov v aliancii než v horde. Ako sa Zandalari vyjadria ku kauze Pandagate. Dúfam, že dostaneme konečne nejakú dobrú ženskú postavu ako bolo Ysera. Najlepšie troll female.

cerberos 11.11.2017 06:47

z Voljina se skutečně stal loa podle mě..., ti z Vás co máte titul DARKSPEAR REVOLUTIONARY,si určitě na ten achievement pamatujete,jak jsme čistili Ostrovy Ozvěn od Temného trollího čaroděje a jeho přisluhovačů...

cerberos 11.11.2017 06:41

no to bych nerad,aby byla Sylvanas hračkou pro Old Gods,sami přece víte ,že náčelnící být nechtěla (viz komunikace s Nathanem),už jen cinematic ukázal ,že pro hordu se klidně obětuje,v tom bude něco jiného.......

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet