WoW – Novinky za 41. týden 2021

  BLizzard    skandál    shadowlands   

Shadowlands PTR

Lightforged Ruinstrider, nový mount pro Lightforged Draenei paladiny.

l2fy9bef8t_c1490e81c377fba76df581f98f77b294754f1ee8_1634458943_2461.jpg

Zdroj: Wowhead

 

Blizzard odebral většinu narážek "Greenskin," prý by to mohlo být vůči orkům rasistické. Navíc by to mohlo kolidovat s hrou Warhammer od Games Workshop, která slovo "greenskin" používá pro jejich verzi orků.

aqc90j6fo7_b367ae8e9e783afc967e349a81783d7b86bb699a_1634457774_2289.jpg

Zdroj: Gamespot

 

Finkle Einhorn byl přejmenován na Pip Quickwit. Postavička byla založená na postavách Ray Finkle a Lois Einhorn z filmu Ace Ventura: Zvířecí detektiv. Bohužel údajně Ray a Lois měli být ve filmu transfóbní. Na stejnou úpravu došlo i v Hearthstone.

jcpmkjiypq_2733d180321bb5dee94522b218acebff202edc19_1634458242_0788.jpg

Zdroj: Reddit, Twitter, Twitter

 

Některé potencionálně nevhodné questové rozhovory byly upraveny, aby nebyly sexistické nebo jinak zraňující, např. Damsels Were Made to be Saved (série s Don Quijote de la Mancha, resp. Maximillian of Northshire), nebo The Day that Deathwing Came: What Really Happened.

 

Zdroj: Wowhead

 

Postava George "Corpsegrinder" Fisher založená na frontmanovi hudební skupiny Cannibal Corpse byla přejmenována na Annihilator Grek'lor. Na vině má být rozhovor, ve kterém byl otevřeně nenávistný vůči Alianci.

Zdroj: Wowhead

WoW & Blizzard live

Stát Kalifornie, resp. California Department of Fair Employment and Housing (DFEH) napadl rozhodnutí o 18milionovém vyrovnání se Equal Employment Opportunity Commission (EEOC), prý by to mohlo mít negativní dopad na jejich případ. EEOC kontruje konfliktem zájmů ze strany DFEH, dva právníci DFEH byli zaměstnanci EEOC a měli na starost vyšetřování Blizzardu. Nakonec to dopadlo tak, že federální soud napadení DFEH zamítl. Odborová organizace Communication's Workers of America (CWA) taktéž napadla vyrovnání a žádá řádný proces.

 

Zdroj: Wowhead, Wowhead, Wowfan

 

Nezapomeňte splnit Tutorial v novém Hearthostne módu Mercenaries, za dokončení získáte myšáka Sarge, mounta do WoW.

Zdroj: Wowfan

 

Epizoda Make Love, Not Warcraft (Věnuj se lásce, ne Warcraftu, S10E08) ze známého amerického seriálu South Park se stala nejoblíbenějším dílem této animované série.

cisxko3b9x_7f5ef6ad4e40129c9756e9d666706d627e3e68b5_1634460953_3435.jpg

Zdroj: Twitter

 

Blizzard hledá nové lidi pro novou hru. Podle spekulací chystá RPG ve stylu Fallout. Snad ne ve stylu Fallout 76...

c4ripp9y0y_61b638d9951094de39096172fc844397e6a3e2fd_1634461138_2066.jpg

Zdroj: GGRecon

 

Poznámka redakce: Ve světle politické korektnosti a událostí několika posledních měsíců se sami sebe ptáme, kdy dojde na přejmenování snad nejikoničtější postavy celého WoW: Thralla; jelikož Thrall v překladu znamená otrok...


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Hromovapest 23.10.2021 16:48

Ještě budou další datadisky. Minimálně mají materiálu už dopředu připraveného na 6 let.Vím od kamaráda co dělá v herní branži v USA. A dělal i nějaké maličkosti pro Blizzard.
Problém je jen v tom že to budou zpracovávat lidi co o tom moc neví.

Galifry 24.10.2021 17:58

Kdybych chtěl rejpat, tak bych napsal, že vzhledem k tomu jak rychle všechno vydávají toho na těch 6 let zase moc naplánovanýho mít nepotřebujou. A ve hře je ještě spousta věcí na cenzurovaní. Ale to já nechci.

Jinak, na tuhle informaci nemusí být nikdo z "herní branže". Kdo sleduje dění okolo WoWka ví, že takhle ten vývoj fungoval vždycky a není na tom nic novýho a senzačního. Jestli se k tomu ovšem dostanou, to je jiná otázka. Už nebojujou jen z pověstí hry jako takový, ale už ztratili i ten status společnosti, který fanoušci všechno odpustí.

Reeki 25.10.2021 07:48

A teď ještě o karkulce prosím

Lockdaar 25.10.2021 13:08

@Reeki však to není žádná pohádka, materiálu na ingame obsah na další třeba 3-4 roky (před)připravený mít budou (alespoň minimálně co se týče různých námětů/lore v další expanzi atd.), takhle to totiž funguje už od samýho počátku. Problém bohužel jen je vzhledem k posledním událostem že to vše realizují pomalu ať už kvůli nedostatku lidí nebo dalších okolností.

Reeki 21.10.2021 08:37

Jsem opravdu rad, ze to jiz nehraji a potom co vidim, ze tady predvadeji si tohle fakt jiz nezapnu. Svuj svetonazor mi opravdu blizzardaci vnucovat nebudou

Randy 25.10.2021 18:36

V podstate si nemyslím, že je to tak úplne ich názor. Sám robím na umeleckom poste v hernom priemysle a aj u nás sa robila hra určená pre LGBTQ komunitu, nikto na tom nechcel robiť, každý krútil hlavou a väčšina ľudí si z toho robila srandu. Ja som na tom nerobil, robil na tom iný team.
Tým chcem povedať to, že aj napriek tomu, že asi nikto z firmy sa s tým nestotožňoval museli to spraviť pretože vedenie to chcelo spraviť hlavne pre peniaze... Tu je to podobné, aj keď sa nejedná o peniaze, proste aj zamestnanci, ktorí s tým nesúhlasia to musia spraviť. Možno aj týpek, ktorý musel vymeniť ovocie za akt pri tom nadával... Možno aj vo vedení si uvedomujú, že je to blbosť, ale momentálne sú pod takým drobnohľadom, že presne také blbosti v hre/hrách riešia ...

Rreezznniikk 20.10.2021 20:52

Možná by to měli celé přejmenovat na World of Clowncraft, to by sedělo.

Lethal 23.10.2021 12:07

Aspoň sa môžeš cítiť dobre, že tvoríš lepší content do WoW ako Blizzard.

Randy 18.10.2021 14:20

Stále som obdivoval WoW koľko referencií z rôznych umeleckých odvetví tam dokázali dať. Metal tam mal od začiatku veeeľmi veľké zastúpenie a stále keď som v hre našiel ďalší odkaz z tohto žánru, mal som radosť. A "odstrániť" z hry Georga Corpsegrindera mi príde už fakt cez čiaru. To akože fakt za to, že sa vyjadroval nenávistne k Aliancii ? Nepoznám človeka, ktorý by hral len za Hordu a velebil by aj Alianciu a rovnako je to aj naopak. Proste prirodzená rivalita, jasné že jedni budú stále nadávať na tých druhých. Funguje to tak všade a vo všetkom nie len tu. A to je jedným zo základných pilierov Warcraftu rivalita medzi frakciami ... Nespravil nič strašne. Mal som tú česť vidieť ho na živo a je to fakt milý človek. Skôr by som povedal, že nadávať na opačnú frakciu je niečo bez čoho niektorí ľudia nedokážu hrať Úplne by stačilo keby sa Corpsegrinder ospravedlnil predsa len je to rozhovor starý asi 14 rokov a odvtedy sa mohlo všeličo zmeniť (aj keď u neho skôr nie ). Nehovoriac o tom, že je známe, že vo WoWku strávil veľmi veľa času. Tým pádom musel Blizzardu zaplatiť slušnú sumu peňazí za Game Time, ale v dnešnej dobe už asi neplatí "Náš zákazník, náš Pán". A ešte im robil reklamu s Horďackym tetovaním na ruke na všetkých koncertoch a všade kde prišiel V podstate jak tu bolo už v komentoch spomenuté, to čo robia sa vymyká cieľovke. A v podstate sami sebe podkopávajú nohy. Napríklad keď mal Kevin Hart moderovať Oscarov a dakto na neho vytiahol cca 10 ročný vtip, ktorý predtým niekde na nete uverejnil. Ale to je už známa vec, že sledovanosť odovzdávania Oscarov klesá a ľudia, ktorí za tým stoja musia vidieť, že smer, ktorým to tlačia nefunguje, ale robia to stále, rovnako veľa iných veľkých firiem, ktoré sa snažia „vychovávať“ alebo „prevychovávať“, tržby a zákazníci im klesajú, ale oni vo svojom „geniálnom“ marketingu pokračujú ďalej ... Ale to čo sa v (nie len) Blizzarde deje ma utvrdilo v jednej veci. Skoro každá veľká firma nie len Blizz sa prezentuje svojou veľkolepou tolerantnosťou, rovnoprávnosťou a že všetci v tej firme rešpektujú každého, kto je nejakým spôsobom iný, celá firma aj s vedením sa ovešá dúhovými vlajkami a nakoniec potom vyplávajú na povrch také škandály. To len potvrdzuje to, že také veci majú u riti a to na jakých každéhorešpektujúcich ľudí sa hrajú je čisto len marketing a pretláčanie toho čo je "in". Našťastie stále im môžu dať hráči najavo, že o také sračky nestoja. A ešte posledná vec, niektoré veci, ktoré z hry odobrali mi prídu jak veľká neúcta voči ľuďom, ktorí na tom robili. Dobre možno pár z nich boli čuráci, ale nemusia dehonestovať všetko na čom robili 20 rokov. Som zvedavý, kde to skonči, pretože takýmto štýlom, zakážu aj polku kinematografie 20. storočia ...

Martins911 17.10.2021 19:00

Nové rpg?

kritik 17.10.2021 18:44

Jak zničit fantasy svět ? udělat z něho politiku, ono na to mají vliv i ty personální změny, starý jádro by tohle nikdy nedopustilo, ale ty nový lidi co nabrali k tomu nemaj žádnej vztah, maj vymitý mozky z dnešní levicový propagandy v USA, je to jejich věc, ale proč musejí vnucovat svuj světonázor nám všem ? a ještě navíc ve hře kam to vůbec nepatří ? Navíc se podle mě moc netrefujou demograficky do "cílový" skupiny. většina lidi co u wowka ještě zustala budou spíš starší hráči, mladší generaci to fakt moc neláká, a ti co zůstali budou spíš konzervativní, přesný opak toho co ted Blizzard předvádí, takže je to naštve mnohem víc než udělat tohle třeba ve Fortnitu, tam jim ještě zatleskaj, ale tady míří úplně vedle, hráči wowka se převychovávat fakt nenechají ..

Lockdaar 18.10.2021 19:24

Tak upřímně ono se na jednu stranu dá trochu pochopit, proč tohle všechno dělají a odstraňují všechny "nekorektní" reference vzhledem k tomu co mají za sebou. Když by tam třeba všechny odkazy a reference nechali, tak by se přesně našla část lidí která řekne "hele proč jste jako neodstranily ze hry referenci na toho Afrasiabiho - když tam všechny tyhle nekorektní recenze máte tak to znamená že to všechno sexuální harašení schvalujete!". Kdyby šlo o mě, tak bych tam z těch referencí třeba na ty bývalý vývojáře nic nemazal, jelikož ten čas strávený na tomto by se dal mnohem lépe využít jinde a hlavně smysluplněji. Upřímně mě nezajímá jak se chovají v reálu, zajímá mě jen jejich práce na hře kvůli který tu jsem (a ta jejich práce byla mj. sakra dobrá), ale holt bohužel v dnešní době se to vidí zřejmě jinak - ale to také zároveň neznamená, že když se mi líbí jejich práce, tak že schvaluju i jejich činy v reálu, aby si to třeba náhodou někdo nějak blbě nevyložil.
Jinak co se týče té řečnické otázky redakce ohledně Thralla, tak upřímně si už několik let říkám, zda ho během nějaké dějové linie ve WoW nepřejmenují na jeho pravé jméno Go´el a budou mu tak říkat už nastálo. I když by teď jeho případné přejmenování bylo možná zejména i v důsledku těch událostí které Blizzard měl, tak by mě to nehledě na tadyto vše obecně nijak ani nepřekvapilo, ví se to přeci už kolik let z lore že jeho skutečné (rodné) jméno je Go´el...

Galifry 24.10.2021 17:51

@Lockdaar
Trošku házíš na jednu hromadu věci, který tam nepatří. To, že odstraňují reference na Afrasiabiho je pochopitelný. Tomu se nikdo nediví. To by asi udělal každý na jejich místě.

Ale tady se řeší ten hon na čarodějnice okolo. To že v podstatě pálí knihy a obrazy. To je zbytečný, nesmyslný a hlavně pokrytecký. Je to šaráda. Protože ve společnosti jako takový se nic moc nemění. Fajn, vyhodili pár lidí na který bylo víc vidět a to je tak vše. Odvádí to pozornost od problémů jak společnosti, tak hry.

Další příklad pokrytectví budiž sám Mike Ybarra. Spolukapitán Blizzu, kterej hraje WoW na docela vysoký úrovni prodává se svou guildou boosty. Vesele tomu dělá reklamu na svým Twitchi a Twitteru. Tolik k naději, že se může něco změnit.

Martins911 24.10.2021 18:23

@Galifry lol cože dělá? : DD no panečku to budou změny

Tiliana 17.10.2021 12:18

To co teď Blizzard dělá mně osobně nijak nemotivuje si obnovit sub. Vlastně naopak.
A ano bohužel mám pocit že na Thralla taky dojde.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet