Vulpera - Další customizace, animace, mount

  vulpera    nové rasy    vol'dun   

O rase jménem vulpera jsme už jednou psali. Jde o rasu liščích humanoidů, s nimiž se setkáme v zandalarské lokaci Vol'dun. Vol'dun je nevlídná pouštní krajina, kam trollové Zandalari posílají zemřít provinilce proti zákonu. Kromě přátelských vulper tuto zemi obývají také nepřátelští sethrakové, rasa humanoidních hadů.

 

Po prvním zveřejnění rasy vulpera a jejich NPC se začalo dost lidí domnívat, že jsou plánováni jako další hratelná rasa. Jejich customizace a animace totiž byly velmi propracované a bylo vidět, že si na nich vývojáři dali záležet. Blizzard se však proti těmto spekulacím ohradil: prý je pro ně z vývojářského hlediska užitečnější tvořit NPC rasy tímto způsobem a nemáme to brát tak, že každá propracovanější NPC rasa je zamýšlena jako hratelná.

 

Jenže péče, jaká je této rase věnována, začíná být až moc podezřelá. Ostatně posuďte sami – jejich modely dostaly nové možnosti customizace a propracované animace. V equipu vypadají tyhle lištičky nějak až moc dobře. A některá vulpeří NPC dokonce mají i mounta (npc #135261).

Equip jim sedí jako ulitý.

 

No nejsou rozkošní?

 

Další animace si můžete vyzkoušet zde. (Volbu animace najdete v pravém dolním rohu.)

A takhle vypadají jejich mláďata.

 

Další customizace

Mount – Buzzard

 

U tohoto mounta se nedá říci, že by byl vyloženě určený pro vulpery (protože nevíme, za jakých podmínek a komu bude dostupný), ale využívá ho např. jedno z jejich NPC (npc #135261). Mount zároveň obsahuje dekorace, které se nachází i na různých objektech patřících k vulperám, například na jejich praporcích nebo vozech.

Není to až moc práce, vynaložené na NPC rasu, která se bude vyskytovat v jedné jediné lokaci? V tento moment už může Blizzard zapírat, jak chce. Z těchhle lištiček se jednou hratelná rasa stane. Možná ne hned v Battle for Azeroth, ale jednou s největší pravděpodobností ano.

Otázkou zůstává, ke které frakci by se vulpery mohly přidat. Pravděpodobnější alternativou je Horda, jelikož Vol'dun, domov vulper, je primárně lokace určená pro Hordu a právě s ní tudíž během datadisku navážou vulpery přátelské vztahy.

 

V pravé horní části článku můžete hlasovat v anketě a dejte nám vědět i do komentářů, jak se vám vzhledem ke všem dostupným náznakům celá situace jeví. Stanou se vulpery hratelnými? A pokud ano, je to podle vás dobře, nebo špatně?

 

Zdroj 1

Zdroj 2


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Anketa

Myslíte si, že se vulpery stanou hratelnou rasou?




Bellatrix
Zuzana K.

Bellatrix je autorem 1149 článků. Více článků tohoto autora najdete na tomto odkazu. Pro více informací navštivte profil tohoto autora.

Diskuze

Sinterie 15.03.2018 09:24

Ratchet and Clank!!!!!! Vulpery chci!

jawed 14.03.2018 20:13

ja som za....nieje nič zlé ak by ich pridali
aj keď moja "teória" je že sa pokazia vzťahy s hordou a nakoniec sa pridajú k alliancii + a horda nakoniec dostane sethrakov....samozrejme po pridaní nových animácii pre nich...ale to vidím daleko do budúcnosti...
ale pravdepodobne nie

Jikonekt 14.03.2018 19:00

Jako to že něco kazí někde lore to jako argument moc neberu, protože lore si Blizzard tvoří sám a můžou si tam plácnout nebo udělat doslova cokoliv je napadne. Lištičky jsou sice roztomilý, ale myslím, že hratelnou rasou nakonec nebudou. Leda by se Blizzard zaměřil primárně na asijský trh, kde v jejich RPG hrách jsou podobné rasy a postavičky časté a oblíbené. :_)

Lockdaar 14.03.2018 18:37

Osobně si myslím, že zůstanou jen jako frakce. Jako hratelná rasa to do WoW vůbec nesedí...

Suddenly 14.03.2018 17:23

tiež sa mi moc nepozdávajú. Viem, že už máme v hre pandy, a líšky vo všeobecnosti mám rád, ale to WoW sa mi moc nehodia ako hrateľná rasa

Morderon 14.03.2018 17:17

Ano, přesně taková rasa WoW chyběla a veškeré zdroje spotřebované na...toto by rozhodně nešlo využít lépe, např. při tvorbě raidů, aktualizace povolání nebo balance pvp....

Zug 14.03.2018 19:24

Lidé co makají na animacích a texturách mají asi těžko nějaký vliv na PvP nebo změny v povoláních. Blizzard není parta deseti týpků. Každá oblast hry má svůj vlastní tým.
Spíš si stěžuj na to, že se místo cute lištiček nezaměřují na update worgenů a goblinů. To by bylo pochopitelnější. xP

Morderon 14.03.2018 19:33

@Zug A Blizz má celkově daný rozpočet, který se mezi jednotlivá oddělení distribuuje. Čím více půjde na lištičky připomínající animáky pro věkovou skupinu 10-, tím méně zbyde na ostatní oddělení. Rozumíme?

Zug 14.03.2018 20:06

@Morderon Silně pochybuju, že tohle AAA společnosti (insert "small indie company" meme here) nějak značně zatíží rozpočet. Taky bych si tipl, že každý tým má předen stanovené cíle, priority a prachy, co jejich směrem poplují. Pokud Blizzard rozhodne o změně v povolání, tak se ty povolání změní, nehledě na lištičky. Mě spíš vadí fakt, že "mrhají" časem na vstávací animace již zmíněných lištiček, než se radši zaměřovat na HD modely Cata ras. Samozřejmě, pokud se opravdu Vulpery stanou novou rasou, tak ten "promrhaný" čas je hned odůvodněn. Ale grafické oddělení prachy ostatním nebere, to mi můžeš věřit. Blizzard nepřežil téměř 30 špatným rozdělením práce a peněz.

Morderon 14.03.2018 20:38

@Zug Viz. WoD. Tam cíle, rozpočet a mrhání časem vůbec znát nebylo. Nebo ano?

Zug 14.03.2018 20:48

@Morderon Přesně tak. WoD, jednoduše řečeno, podělali. Legion ukázal že tomuhle se chtějí vyvarovat za každou cenu.

Kaspo 14.03.2018 17:05

Ja chcem hrať za líštičky

LordWidmont 14.03.2018 16:34

Já se obávám že hratelná rada to bude...

Aenar 14.03.2018 16:07

Doufam, ze se hratelny nestanou...

Miťosk 14.03.2018 16:11

aj ja skoda ze v ankete nieje taka moznost odpovede

Bellatrix 14.03.2018 16:15

Miťosk Well, anketa je zaměřená na to, jestli si myslíte, že to tak bude nebo nebude. Protože mě zajímá, jestli vám ty důkazy připadají přesvědčivé nebo nepřesvědčivé. To, jestli se vám to líbí nebo ne, to už je spíš na sepsání do komentářů.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Miťosk 14.03.2018 17:17

@Bellatrix ale ja som to tak nemyslel..myslel som to tak ze dufam ze nikdy v ziadnom dataci nebudu

Bellatrix 14.03.2018 17:21

Miťosk Však to pokrývá ta odpověď "ne".

Šéfredaktor WoWfan.cz

Zug 14.03.2018 19:28

Nejhorší na tom je to, že se vyskytují jenom na Zandalaru. Takže pokud by se opravdu staly Allied Race, tak to bude z 90% jen pro Hordu... Aliance dostane nějakou cool rasu a my lištičky... Titans, why have you forsaken us?!

LordWidmont 14.03.2018 19:48

@Zug
Vy si ještě stěžujte... Co máme my ? Kromě VE je to bída

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet