Taktiky - Tortos

taktiky

Nikdy nespatřil světlo světa. Vypadá, jako by se zde nacházel od počátku věků. Je to ale jen důkaz temné magie mogu, která pronikla do skrytých jeskyní pod Lei Shenovým palácem. Kdysi dávno byl Tortos dračí želvou, dokud se z něj nestal netvor z masa a kamene.


taktiky

Obtížnost Tortos Whirl Turtle Vampiric Cave Bat
10-man 179 M 3,2 M 1,8 M
25-man 599 M 10,5 M 6 M

Obtížnost Tank Healer DPS
10-man 2 2-3 5-6
25-man 2 5-7 16-18

Enrage Timer


Boss dostane Soft Enrage až uplyne osmá minuta boje. V této době do místnosti vběhne hodně Whirl Turtles a způsobí wipe raidu.

taktiky

Normal

  • Heroic

  • Raid Finder

  • taktiky

    Boj s Tortosem je jednofázový encounter. Boss je umístěný na stále stejném místě a nikam se nepohybuje. Během boje se budete muset vypořádat s jeho abilitami a pravidelnými nájezdy krvelačných netopýrů a malých želv. Pokud tato malá želva dosáhne nízkého počtu životů, vy můžete použít action bar abilitu a vykopnout želvu na bosse, kterému tak přerušíte cast jeho ability.

    Tortos

    Je důležité si uvědomit, že se Tortos nikam nepohybuje. Pokud nebude mít v meele range žádný target, použije abilitu , která sníží cooldown na použití jedné silné ability. Tank si tedy musí dávat pozor na to, aby byl vždy v jeho meele range.

    Mimo to má Tortos několik dalších abilit:

  • uděluje velmi silný damage tankovi každých 8-10 sekund.
  • způsobí, že ze stropu jeskyně začnou padat stalaktity, které udělují damage všem, kteří se nachází 5 yardů kolem místa dopadu stalaktitu. Udělí i menší damage všem, kteří se nachází 20 yardů kolem místa, kde stalaktit spadne. Místo dopadu je označeno modrým kruhem a lze se mu vyhnout.
  • je abilita, kterou boss používá každých 45 sekund. Má cast time 5 sekund a může být přerušena tím, že na bosse hodíte jednu Whirl Turtle pomocí vašeho Action baru. Čas do dalšího Furious Stone Breath jde zjistit pohledem na Tortosův Fury bar, který se časem stále zvyšuje. Když Tortos dosáhne 100 Fury, použije tuto abilitu. Když není nikdo v bossově meele range, Tortos získá za jednu sekundu 10 Fury, což způsobí, že Furious Stone Breath bude použitý mnohem dříve.
  • je abilita, která způsobí stun všem hráčům po dobu 1 sekundy a udělí jim damage o velikosti 30% jejich maximálních životů. Quake Stomp zapříčiní spuštění ability Rockfall a zvýší počet padajících stalaktitů ze stropu po dobu 8 sekund.
  • Whirl Turtle

    Každých 60 sekund Tortos vyvolá 3 addy, kteří se nazývají Whirl Turtles. Whirl Turtles se pohybují náhodně po jeskyni a není možné je tankovat. Udělí damage každému hráči, který se nachází ve vzdálenosti 5 yardů od nich pomocí ability . Whirl Turtles nejsou tak problematické, jak by se mohlo zdát. Můžou na ně útočit i meele dps z větších vzdáleností než 5 yardů, protože mají zvýšený hitbox.

    Když je Whirl Turtle blízko smrti, použije abilitu . Přestane se pohybovat, je imunní proti všem útokům a nepoužívá .

    Když Whirl Turtle použije , může být vyhozena na bosse. Každý člen raidu má u sebe Action bar a na něm abilitu Kick Shell. Ta je použitelná, pokud se hráč nachází ve vzdálenosti 0-5 yardů od Whirl Turtle, na které je štít z ability . Pokud ji hráč takto vyhodí, Whirl Turtle poletí na cíl, který se nachází směrem před ním.

    Když Whirl Turtle dopadne na nepřítele, přeruší jeho cast ability a umístí na něj debuff pomocí ability , který zvýší jeho damage taken o 25% po dobu 20 sekund.

    Vampiric Cave Bat

    Skupina Vampiric Cave Bats přiletí do jeskyně každých 30 sekund. Tyto addy si musí vzít jeden z tanků. Na hráče, který má méně než 350000 HP, použijí abilitu . Hráči dává damage a Vampiric Cave Bat si postupně doplňuje životy.

    taktiky

    Strategie na zničení Tortose není moc komplikovaná.

  • Jeden tank by měl vždy tankovat Tortose. Musí mít vždy dostatek životů na to, aby vydržel damage od . Další tank by se měl zaměřit na addy Vampiric Cave Bats.
  • Vaše ranged DPS by se měla zaměřit na zabíjení Whirl Turtles.
  • Vampiric Cave Bats by měly být tankovány blízko Tortose, pro lepší využití dps.
  • Vždy přeruště Tortosův . Ujistěte se,že máte alespoň jednoho hráče, který na Tortose může odpálit Whirl Turtle.
  • Každý hráč se musí vyhnout padajícím stalaktitům ability .
  • Bud´te připraveni na Tortosovu abilitu .
  • Tanci

    Tank, který tankuje Tortose, musí být vždy na jeho meele range. Jakmile z ní odejde, Tortos zaútočí na hráče, který je v meele range a má z hráčů v meele range bosse největší threat. Když není nikdo v jeho meele range, Tortos použije mnohem dřív. Tank se také musí připavit na pravidelné použití ability .

    Druhý tank by si měl vzít skupinu Vampiric Cave Bats, která se objevuje v jeskyni každých 30 sekund. Měl by je přinést až k bossovi, kde je mohou zlikvidovat meele dps. Tank by nikdy neměl klesnout s životy pod hranici 350000 hp, protože se jinak Vampiric Cave Bats začnou healovat pomocí ability .

    Přerušování Tortose a házení Whirl Turtles

    Určete vždy jednoho hráče, který bude mít za úkol přerušovat . Tento hráč by měl být ideálně ranged DPS nebo healer a měl by se vždy přesunout do blízkosti Whirl Turtle pár sekund předtím, než bude Furious Stone Breath použit.

    Dps

    Ranged DPS
    1. Whirl Turtles
    2. Turtos

    Meele DPS
    1. Tortos
    2. Vampiric Cave Bats

    Vždy by měla v jeskyni zůstat jedna želva, která je připravena k tomu, aby šla vhodit na Turtose ve správný čas, při castu ability .

    Vždy byste se měli zaměřit na Turtose, jakmile na něj hodíte Whirl Turtle. To mu zvýší jeho damage taken o 25% po dobu 20 sekund. V této době byste také měli použít Heroism/Bloodlust/Time Warp.


    Zdroj: www.icy-veins.com



    Naposledy upravil/a Hanzik 10.06.2013 v 21:27:39.

    Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

    Diskuze

    cerberos 31.03.2013 01:04

    vždycky se s element šamankou se na toho bosse těším,má hezké looty pro ni.....

    Sharz 30.03.2013 21:08

    Pokud naleznete v článku nějakou chybu, napište na naše fórum:http://forum.wowfan.cz/showthread.php?7131-Feedback-Throne-of-Thunder-taktiky

    Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
    Přihlásit se
    nebo
    Zaregistrovat nový účet