Argent Crusade

http://media.wowfan.cz/uploaded/argent

Historie

Wrath of the Lich King

Vznik tohoto řádu je úzce spjat s Knights of the Ebon Blade. Při bitvě o Light´s Hope Chapel, kde mezi sebou bojovali paladinové z Argent Dawn a rytíři smrti (v té době ještě pod vlivem Pohromy), se objevil na poslední chvíli jako záblesk světla Tirion Fordring, který svou jedinou prosbou Světlu zvrátil bitvu ve prospěch paladinů. To se samozřejmě nelíbilo Králi Lichů, který se konečně ukázal a přiznal, že chtěl Fordringa pouze vylákat z jeho úkrytu a skoncovat s ním. Využil chvíle a pokusil se ho zabít. V tom však Darion Mograine vzal osud do svých rukou, hodil Tirionovi zkažený Ashbringer a ten se v rukách paladina očistil. Arthas, po zjištění, že má proti sobě rovnocenného soupeře, utekl do Northrendu s výhružkami, že si na vojska počká a rozhodně se od nich nenechá zabít. Když bylo po všem, Tirion spojil Argent Dawn a Order of the Silver Hand do jednoho řádu a zapřísáhl se, že osobně zaklepe na Arthasovy brány a zničí ho. V ten samý okamžik Darion Mograine prohlásil své rytíře za svobodné a pod vlajkou Knights of the Ebon Blade (spojení těchto dvou frakcí později vytvořilo Ashen Verdict) připojili ruku k dílu. [video]JmXgSMw-C6k[/video]

Cataclysm

Po porážce Krále Lichů zbytek Argent Crusade pravděpodobně zůstal s částí Ebon Blade v Northrendu, kde odklízel (či ještě stále odklízí) zbytky Pohromy a její aktivity. Tirion Fordring se však se zbylými Argent Crusade vydal zpět do Lordaeronu, kde se spojil s Cenarion Circle, aby Plaguelands zbavil nákazy a vytvořil z nich lepší místo pro život. Nyní přebývá v Heartglenu, který se znovu zelená svěží trávou.

Členové

Argent Crusade je, dalo by se říci, jednou z nejvíce vlivných neutrálních skupin na Azerothu. V ideálech jde spíše po stopách Argent Dawn, která do svých řad přijímala všechny nehledě na rasu i minulost. Stačilo dobré přesvědčení a silná vůle bojovat proti zlu. Proto během cest v Northrendu narazíte na všechny příslušníky ras, kteří jdou věrně za Tirionem Fordringem proti Arthasovi. Pandy zde však nehledejte.

Významní členové:

Questy

Pokud se chcete přímo podívat na vznik Argent Crusade, měli byste si určitě dokončit questovou linii u DK. Jak jistě víte, ze Scarlet Enclave vycházíte se svým charakterem až na 58. levelu, kdy můžete jít rovnou do Outlandu a teprve na 68. levelu je vám Northrend zpřístupněn. Pokud jste však měli z dob BC již se svou postavou level 70, mohli jste do Northrendu jít okamžitě. Argent Crusade jste začali pořádně potkávat spíše v Dragonblightu (Wintergarde Keep), Zul´Draku a Icecrown. Zatímco v krajích okolo Arthasovy bašty jste zírali na svět, kde se živé bytosti málokdy vyskytovaly, ale teprve vkročením do Icecrown jste si řekli: a do háje. Obloha zde byla zamračená, během questů jste pomáhali Ebon Blade získat Shadow Vault, odvracet útoky Vrykulů, účastnili jste se Argent Tournamentu, a zjištění, že ledovec není z ledu, ale pod botami vám praskají kosti a lebky vám na psychiku taky dvakrát nepomůže. Ale pravá legranda začíná až s questovou linií končící questem Tirion´s Gambit, kdy se Tirion s doprovodem pár věrných vojáků a vámi vydává v přestrojení za akolytu do Cathedral fo Darkness a pokouší se zničit Arthasovo srdce. Je pravda, že Northrendské questy (hlavě quest linie Wrathgate, Zul´Drak a Icecrown) jsou přímo nabušené lore… pokud je samozřejmě čtete, a jsou tudíž mými nejoblíbenějšími. A pokud toužíte po pěkných mountech do vaší sbírky, doporučuji se podívat na Argent Tournament.

Zul´Drak

Argent Tournament

Reputace

Zde mohu navázat na questy. Reputaci s Argent Crusade lze udělat třemi způsoby: questy, tabard a Argent Crusade Commendation Badge. Tabard lze zakoupit v Argent Vanguard a chodit dungeony (dnes již velmi jednoduché a solnutelné), Commendation Badge zakoupit za justice pointy anebo si počíst trochu lore v dokončených questech a ověřit si trochu svých možností v daily-questech na Argent Tournamentu. Za Champion´s Dealy si můžete koupit pěkné mounty, pety či zbraně na transmogrification. Už jen z hlediska lore a příběhu doporučuji udělat questy, pokud jste je neudělali za dob Wrath of the Lich King. Reputaci si můžete dohnat dvěma dalšími způsoby, pokud jste z daily questů otrávení již teď.

Friendly

Honored

Revered

Exalted

Quartermaster: Veteran Crusader Aliocha Segard Hlavní vůdce: Tirion Fordring Sídlo: Argent Tournament, Argent Vanguard ; Icecrown Reakce: A H
Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet