BlizzCon 2016 - Q&A

http://hearthstone.cz//pictures/images/blizzcon-2016/blizzcon-2016

Bude se moci vyrobený gear vylepšovat?

Ano. Stále se snažíme vymyslet ten nejlepší způsob. Možná použijeme Obliterum nebo jeho nový typ. Ale ano, chceme, aby byli hráči schopni z profesí vyrobit relevantní gear i v patchi 7.2.

Máte nějaké plány, jak se vypořádat do budoucna se servery s nízkou populací?

Mluvili jsme o tom, že není dobré lidi omezovat. Chceme udělat server, který by spojoval další servery do jednoho velkého.

Když si teď gnómové hrají se Světlem, mohli by možná v budoucnu zkusit experimentovat s přírodní magií a stát se tak druidy nebo shamany? Nebo paladiny?

Tohle by bylo až příliš jednoduché pro gnómské guildy. (vtip) Ale teď vážně. Během několika let jsme rozšířili kombinace povolání a ras. Když přemýšlíme o gnómech, jsou zruční… ale spíš z hlediska magie. Neříkáme, že to třeba v budoucnosti neuděláme, ale máme něco, čeho se držíme.

Balanc PvP vs. PvE... jak to vlastně funguje?

Vyvážit PvP je mnohem těžší než PvE, protože využíváte plný potenciál povolání. Využíváme mnoho dat, abychom to vyrovnali. PvP tým byl, obzvláště v Legionu, zaměstnán quick fixy, které se zaměřovaly na vybalancování povolání. Legion nám dává nové možnosti, jak vybalancovat PvP, a všechno je to teď mnohem jednodušší. A pořád se snažíme, aby byla hra zábavná, i když je "vybalancovaná".

Co se stalo s Med'anem z komiksu?

TL;DR Jestli něco miluješ, nech to jít.

Nepřemýšleli jste nad možností, že by se mohla získaná Artifact Power využívat napříč specializacemi?

V patchi 7.1.5 a dále budete moci koupit knihu za Order Resources. Takže tady podobná možnost bude. Pokud však mluvíme o off-specech, Artifact Knowledge by vám měla v mnohém pomoci. Samozřejmě, že přepínání hlavních speců se liší a nevyplatí se vám ihned, ale máme nápad, jak byste měli být schopni to rychle dohnat.

Kam se poděly Stranglethorn Fishing achievementy? A vrátí se zpátky?

Určitě ho v budoucnu vrátíme. Chtěli bychom to udělat v patchi 7.1.5, ale nechceme nic slibovat. Nová technologie to trochu změní, takže už nebude jen pár lidí, kteří budou moci vyhrát. Chtěli bychom to udělat napříč servery, například pro celý North America region. Možná prvních 50 hráčů, kteří odevzdají úlovky, vyhraje.

Kde je Wrathion?

Putuje. Brzy ho zase uvidíte.

Je celkem těžké levelovat alty. Chceme hrát svoje alty, ne se s nimi mořit. Bude víc věcí account-wide?

Chtěli bychom se v budoucnu více zaměřit na vyváženost mezi hraním maina a altů. Odstranit otravné nebo méně zábavné části hraní – to je náš cíl do budoucna. Mluvili jsme o Artifact Knowledge, které vám rozhodně pomůže. Chceme se podívat i na reputace, včetně charakterů, které už maximální reputace dosáhly. V patchi 7.1.5 uděláme World Questy account-wide, Suramar také. Jak jsme již řekli, chceme se zaměřit na vyváženost.

Updatujete modely ostatních rasových mountů?

Věděli jsme, že v Legionu pravděpodobně uvidíme spoustu Kodo, takže jsme se rozhodli je updatovat. Pokud je update žádaný pro aktuální obsah, pak ho uděláme.

Jak vlastně funguje Sunwell? Jak z ní blood elf paladinové čerpají svou sílu?

Svatá magie proudí skrze kosmos a její magie prostupuje vším ve vesmíru.

Budeme moci jednou použít WoW token pro změnu rasy, serveru a více služeb?

Ano. Když jsme WoW Token vytvářeli, zamýšleli jsme, aby byl využitelný pro všechny tyto služby. Vypustili jsme ho do světa, abychom vyzkoušeli, jak bude fungovat ohledně game time, ale chceme ho postupně rozšiřovat. Bude součástí battle.net balance.

Plánujete zaktualizovat staré Vanilla armor sety? A proč nezvětšíte velikost hlavního batohu?

Čas od času se ohlédneme za starým obsahem, ale spíše si z něj bereme inspiraci, než že bychom se ho snažili předělávat. Víme, že tady hraje velkou roli nostalgie, takže nechceme měnit nebo odstranit něco, co by tu nostalgii mělo vyvolávat. Co se týče batohu, tradovalo se, že změna velikosti hlavního batohu bude znamenat mnoho problémů. Ale ve skutečnosti to není tak zlé. V budoucnu to uděláme. Ovšem pamatujte, že jsme udělali spoustu změn, které uvolnily mnoho místa: Toybox, Appearence slot v Collections nebo třeba Void Storage. A mimochodem, gear v 7.2 bude inspirovaný tierem 6, takže něco z toho vlastně dodržíme.

Bude možnost rozdělit profese na gathering a crafting?

Máme rádi možnost volby, pomáhá to utvářet váš charakter. Ale všechno se mění, takže kdo ví.

Jaké máte plány se zbraněmi do budoucna? A pokud se nebudou vyvíjet, čím je nahradíme?

Artefakty jsou s Legionem spojeny. Dává nám to mnoho možností. Ovšem nechceme, abyste si mysleli, že už nikdy nezískáte weapon upgrade. Hráči si k těmto zbraním vytvořili určitý vztah, takže je nechceme nahradit jakoukoliv první zelenou zbraní v nadcházejícím datadisku. Doufáme, že na konci Legionu si necháte vzhledy Artefaktů jako permanentní transmog. Technicky vzato tu budou s vámi pořád. Zbožňujeme gameplay Artefaktů a jejich design, takže se v určité formě vrátí i v budoucnu.

Je možnost změnit možnosti legendary lootu tak, abyste se nemuseli bát chodit v off specu?

Je celkem složité tohle kontrolovat. Myslíme si, že hráči mohou snadno zapomenout nastavit dvě rozdílné možnosti lootu. Ale lidé se bojí, že nemohou hrát Protection warriora, pokud chtějí získat legendary pro Arms. Do budoucna plánujeme přidat více legendárek. Osm pro každý spec.

Jak daleko dopředu vlastně plánujete, co se stane s vašimi postavami? Kdy jste třeba věděli, jak dopadne Garrosh?

Garrosh byl unikátní, měl osud, který měl být naplněn. Nějak jsme nevěděli, kam přesně se to bude ubíhat. Chtěli jsme něco heroického, a aby se to stočilo směrem, který nebudete čekat. Ale pak máte třeba Wrathiona: nemáme tušení, kam se jeho charakter bude ubírat.

Kosmetické doplňky k povoláním jste zmiňovali (např. toulce). Zahodili jste ten koncept?

Přestali jsme se o to zajímat ve chvíli, když jsme začali řešit Artefakty. Ale teď se na to znovu zaměříme a uvidíme, co se dá dělat.

Nagy v Azsuně působí trochu divně. V 7.2 jsou i v Tomb of Sargeras. Na čí straně nagy jsou a proč?

Nagy, stejně jako lidé, neslouží vždy tomu samému vůdci. Některé pracují pro Legii, jiné ne. Mají rozdílné vůdce. Například v Azsuně se nagy zajímají výhradně o Tidestone. Jejich příběh se snad bude časem vyvíjet.

Bude více obsahu, jako byl třeba Withered Army Training? Máte, kluci, vůbec ponětí, jak šílené to je, když je člověk healer?

Chcete toho obsahu víc? Toto scenario bylo vytvořeno tak, abyste se cítili, že děláte nějaký progress. Scenario vypadalo výborně na papíře, ale ve hře už tak dobře nefungovalo. Doufáme, že brzy budeme mít více verzí tohoto konceptu, třeba abyste mohli odemykat více vzhledů pro váš Artefakt. Solo gameplay je super, Withered Army Training už tak super nebylo, ale poučili jsme se z toho.

Jsou ve hře stále schována nějaká tajemství, která ještě nebyla objevena?

Určitě, ale nic velkého. Ale kdybyste se zeptali o pár měsíců později, odpověď by byla určitě jiná. Věci jako skrytá tajemství pomáhají utvářet pocit, že je svět obrovský a stále je co objevovat, ale nechceme to přehánět.

Máte nějaké plány udělat tento datadisk přívětivější pro alty?

Před chvílí jsme o tom mluvili. S každým patchem se to bude zlepšovat. Hráči rádi hrají za své alty, rádi zkouší nové věci.

Proč si hrajete na Game of Thrones a zabili jste Yseru? Neodporuje to lore?

Um, spoilery. Ano, umře. Hrdinové prostě v naší hře vykonávají oběti. A v Legionu se to děje hodně. I když je Ysera po událostech v Twilight of the Aspects smrtelná a nyní zemřela, její duše žije dál.

Chceme guild housing!

Líbí se nám ten nápad guildovních domů a podobných věcí. Trochu se zamýšlíme nad tím podporovat různé skupiny napříč servery, jako třeba raidovat s vašimi spoluhráči z jiných serverů. Ale když dojde na guild housing… k čemu je místo, které nikdy nenavštívíte? Jaký je v tom smysl? Ale když ho navštěvujete pořád, pak už nehrajete hru. To jsou ty hlavní důvody, nad kterými se zamýšlíme.

Když je teď Vol’jin mrtvý, co bude s Darkspear kmenem, když nemá žádné výrazné charaktery?

Máme nějaké plány do budoucna. Hlavně ohledně příběhu Vol’jina. Časem. Něco se plánuje.

Získají zbraně na dálku nějaké nové animace?

Ano, ale stále pracujeme na systému.

Nějaké další plány s Pet battles?

Určitě! Je to výborný systém pro ty, kteří ho milují. Má určitou hloubku. A máme hodně zajímavé plány pro jeden z Legion patchů: Pet Battle dungeony.

Proč musíme dělat extra kroky k tomu, abychom změnili své talenty?

Chceme, aby hráči přemýšleli nad tím, jaké talenty vlastně volí. Ne, aby je mohli měnit, kdy se jim zachce.

Máte plány přidat něco po Warforged a Titanforged předmětech?

Zrovna teď si nemyslíme, že je to potřeba. Titanforged itemy jsou už tak samy o sobě hodně vzácné.

Budeme někdy schopni hrát s kamarády, kteří hrají u opačné frakce?

Tuhle otázku si pokládáme dlouho. Já sám jsem alianční chlapík a chtěl bych hrát se svým kamarádem, který je u Hordy. Ale v této záležitosti musíme být opatrní. Chceme, aby pro hráče jejich frakce něco znamenala, aby k ní měli určité pouto. Kdyby Horda a Aliance byla schopna žít v míru… přišli byste o tu rivalitu. Ale chápeme, jak moc frustrující to může být.

Jaké je Khadgarovo příjmení?

Khadgar může být jeho příjmení… pokud tedy nevíte jeho křestní jméno. Zaměříme se na to. Možná vytvoříme kolem toho nějakou historii.

Budou inženýři schopni vytvářet ponorky?

Super nápad. Nemáme žádné podobné plány, ale tohle se nám líbí.

Proč nemohou být nemrtví paladinové?

Způsob, kterým paladinové a priesti využívají Světlo, je odlišný. Priesti ho používají k pomoci ostatním. Paladinové za pomoci něj bojují. Nemrtví a démoni… fajn, uznávám, že tenhle argument se mi nepovedl. Dělám si srandu. V budoucnu o tom pohovoříme. Pozn. red.: Víš, Blizzarde, že máš i lore pro nemrtvé paladiny? Tedy až na to, že jsi na jediného nemrtvého paladina zapomněl? Just saying. *killing intensifies*

Budou hunteři schopní ochočit si koně z Val’sharahu?

Možná. Budeme do hry přidávat nové „pet families“.

Uděláte svátky ve hře přijatelnější pro agnostiky?

Ano, super nápad do budoucna.

Bude tu nějaká šance vytvořit skupiny pro Mythic obtížnost napříč servery?

Ne. Mythic je jedna z mála zbývajících věcí, které fungují jen pro daný server. Jakou otázku byste položili Blizzardu vy, kdybyste se dostali na BlizzCon? Jaká z nových informací vás zaujala nejvíce?

Naposledy upravil/a Bellatrix 08.11.2016 v 19:46:13.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Esperanta 09.11.2016 21:52

Martin266
O akého undead paladina sa vlastne jedná? Nevedel som že pre nich majú nejaký príbeh.
http://wowwiki.wikia.com/wiki/Sir_ZeliekOni příběh pro ně nemají. Tohle je charakter, kolem kterého se vedou celkem velké diskuze na fórech a na který Blizzard zapomněl a ten potenciál zazdil.

Martin266 09.11.2016 21:42

O akého undead paladina sa vlastne jedná? Nevedel som že pre nich majú nejaký príbeh.

jawed 09.11.2016 16:01

ja viem že je mŕtva(ako tam je napísané) myslel som tú jej dušu/jej odkaz alebo ako to nazvať

Oisin 09.11.2016 14:53

Darkspear never die...

Esperanta 09.11.2016 13:54

sw1tchCZ
Ad Undead Paladin - omg to opravdu skoro zakopli o svoje vlastní lore? Co ještě víc potřebujou? To maj asi vedení delší než kořeny Vordrassilu...
Já ti řeknu, co evidentně potřebujou. Mě.

Bellatrix 09.11.2016 13:42

sw1tchCZ
Pokud si nebyla Emerald Nightmare, tak doporučuju zajít a teď budu trochu spoilerovat (ok spoiler je to docela starej) její duše je v tom Emerald dreamu po zabití Xaviuse.
Aha, díky za info Tak to je fajn. Když už musela umřít, tak aspoň nějaký odkaz.
Šéfredaktor WoWfan.cz

sw1tchCZ 09.11.2016 12:35

Ad pet battle dungeony... Nemam slov... Doufám, že to bude nějakou ultimátní podmínkou pro cestu na Argus...Ad Undead Paladin - omg to opravdu skoro zakopli o svoje vlastní lore? Co ještě víc potřebujou? To maj asi vedení delší než kořeny Vordrassilu...A asi bych se jich zeptal jako někdo přede mnou na to jak to vidí s Artefakty, zbraněmi atp. v budoucnu. Jestli, co datadisk budou nové artefakty, které vždy nahradí ty staré, nebo to zas nahradí zbraně (fialky, oranžády) nebo bude přidáno dalších 36 artefaktů které budou fungovat jako nějaká alternativa.Například Frost DK má teď one handy tak novej by byl two-hand, a mít to jako to teď je s off-specem. Nebo Survival hunter by místo kopí dostal dva scimitary a onyxovou sošku pantera (uhm sorry Drizzt ftw ) atd...To je upřímně dost zásadní otázka. Protože pokud to nahradí normálníma zbraněma a Artefakty tu budou jen jednu expanzi tak ggwp.A taky by mě zajímal Wrathion.

sw1tchCZ 09.11.2016 12:17

Bellatrix
Máme nějaké plány do budoucna. Hlavně ohledně příběhu Vol’jina. Časem. Něco se plánuje.– První, co mě napadlo, bylo, že se z Vol'jina stane loa. Jak jinak by s ním chtěli ještě něco plánovat, když je mrtvý? U mrtvého trolla se tohle nabízí, tím spíš u trolla Vol'jinova kalibru.Je mrtvá, vždyť je to tam přímo řečeno. To, že její duše žije dál je samozřejmě jen metaforická fráze. Možná v nějakém směru nějaká její esence stále existuje, možná ve Smaragdovém snu, ale Ysera jako taková je zkrátka po smrti.
Pokud si nebyla Emerald Nightmare, tak doporučuju zajít a teď budu trochu spoilerovat (ok spoiler je to docela starej) její duše je v tom Emerald dreamu po zabití Xaviuse.

Bellatrix 08.11.2016 19:49

Máme nějaké plány do budoucna. Hlavně ohledně příběhu Vol’jina. Časem. Něco se plánuje.– První, co mě napadlo, bylo, že se z Vol'jina stane loa. Jak jinak by s ním chtěli ještě něco plánovat, když je mrtvý? U mrtvého trolla se tohle nabízí, tím spíš u trolla Vol'jinova kalibru.

jawed
to že Ysera nieje úplne mŕtva ma popravde potešilo
Je mrtvá, vždyť je to tam přímo řečeno. To, že její duše žije dál je samozřejmě jen metaforická fráze. Možná v nějakém směru nějaká její esence stále existuje, možná ve Smaragdovém snu, ale Ysera jako taková je zkrátka po smrti.
Šéfredaktor WoWfan.cz

cerberos 08.11.2016 16:39

ano Legion se povedl a to u mě dost se povedl akorát jedna piha na kráse,mí altové jsou hodně pozadu dokonce jen dva jsou na 102 lvl teprv ostatní kromě maina pořád na 100,to mě štve a představa že bych altoval dál s těma jejich artefaktama mě opravdu děsí....

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet