Ensidia World First - Bug -> Ban?

Guilda Ensidia se opět vrátila na výsluní, jelikož se jí jako první na světě podařilo zabít Lich Kinga ve 25 man normal verzi Icecrown Citadel. Není to však pouze tento úspěch, díky čemuž se teď o Ensidii mluví.
/pic/uploaded/ensidia-small
Blizzard totiž velice brzy po jejich pokusu nahrál na servery hotfix, který opravoval jednu chybu při souboji s Lich Kingem a podstatně tím ztížil jeho zabití.
Dočasně bylo vypnuto siege zranění ze Saronite Bomb a Global Thermal Sapper Change. Pokud jste totiž tímto zraněním poškodili Frozen Throne, ohromně jste si tím zjednodušili boj s Lich Kingem. Siege zranění bude opět povoleno, až se Frozen Throne opraví.
Ensidia však vydala oznámení, že nikdo z nich nevěděl, že roguovské Saronite Bombs tento bug způsobují, protože je roguové stejně používají pořád. Bug se prý objevil pokaždé. Rozhodně se prý kvůli bugu nerozhodnou nepokračovat v boji, když vědí, že ostatní pokračují také. Bug prý sice ovlivňuje a zlhečuje boj, ale pouze v jeho lehčí fázi. Jenže teď přichází to zásadní: Blizzard se rozhodl dát Ensidii ban na 72 hodin! Tedy, celému raidu. To spustilo řetěz událostí, například to, že Muqq a s ním i další členové Ensidie chtějí skončit s WoW. Vypadá to na další velké selhání Blizzard GM týmu. O tom předchozím jsme Vás ještě neinformovali. Stalo se to na amerických serverech: Guilda si zažádala u GM o nějaký item, protože se jim je nepodařilo vylootovat. GM jim asi omylem zaslal předmět Martin Thunder, který je jen takovou programátorskou hříčkou vloženou do hry a který se jinak nedá získat. Guilda se s ním rozhodla udělat World First, což se jim taky povedlo. A všichni dostali permamentní ban... EDIT: Omlouvám se, nešlo o Martin Thunder, ale Martin Fury, což ale na principu nic nemění, ani to, že Martin Thunder byl v patchi 3.3 nahrazen. Více zde. Blizzard zamezil, aby se podobné věci staly v budoucnu tím, že předmět změnil na Martin's Broken Staff. Nyní ale zpět k dnešní aféře. Jak se můžete přečíst na Muqqově blogu (viz. zdroj), Blizzard Ensidii zabanoval na 72 hodin a smazal všechny předměty a achievementy (nevím jestli za poslední dobu nebo všechny). Na tomto bloggu si také Muqq stěžuje na postupné zlehčování hry ve WotLK. Radí také vývojářům ostatních MMO, aby se nesnažili kopírovat WoW. A pak v něm najdete spoustu nadávek :). Příští týden již bude Ensidia a další guildy čelit Heroic módům, jenže bude to ta samá Ensidia jako dřív? Co si Vy myslíte o tomto činnu Blizzardu, ale i Ensidie? Já osobně stojím na straně guildy, věřím jim, že o ničem nevěděli. A doporučuji přečíst si muqqův blog. Blood Legion také vydala video ze svého First 10 man killu, můžete se samozřejmě dozvědět další info z příběhu z průběhu boje.
[video]tlxcNMltpU8[/video] [video]U_3eDWwDKfE[/video]


Naposledy upravil/a Wrent 13.12.2010 v 22:10:22.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet