Festival Fantazie 2013

S dalším létem se nám blíží i další Festival Fantazie - největší festival popkultury v ČR ze série Festivalů fantazie. Doslova fantastická dovolená a zábava pro fanoušky, hráče i celé rodiny čeká právě na ty, kteří se vydají na začátku letních prázdnin (28. 6. - 7. 7.) do Chotěboře. Budou na vás čekat videohry a společenské stolní hry, přednášky, promítání a prezentace žánrů sci-fi, technologie, fantasy, hororu nebo mýtů a to ať už ve spojení se seriály, komiksy, knížkami nebo hrami. Ani tým Wowfan.cz nebude chybět spolu s vlastním programem věnujícím se World of Warcraft a nejen tomu. Přijeďte se na nás podívat a zahajte letní prázdniny přímo fantasticky!

//pic/ff2013/map_small

Rychlé menu:

Již před pár dny se otevřeli registrace a je tedy možné si již zajistit vše potřebné pro prázdninovou akci.

Převzato z FestivalFantazie.cz:

Přihlašování na FF 2013 poběží nejspíš do konce dubna ještě ve starém Amberu. Na jednu stranu je to pohodlnější pro zkušené účastníky, na druhou stranu to přináší omezení u ubytování:

1) Nelze zatím objednat méně, než 2 noci.

2) Pokud si objednáte 8 nebo 9 nocí, Amber vám nespočítá slevu. Správnou cenu si najděte ZDE a finální částku k platbě si upravte a zaplaťte. Nebo zaplaťte to, co vám spočítá Amber a my vám na recepci přeplatek vrátíme.

Přesun přihlášek ze starého Amberu do nového provedeme my po jeho spuštění.

Novinka: Přes růst DPH, cen nájmů a energií jsme ceny ubytování snížili a nabídku jsme zjednodušili a zpřehlednili. Nově je cena jen ve třech pásmech: 1-2 noci s příplatkem, 3-7 nocí za standardní cenu, 8-9 nocí se slevou.

Pokud jsme vás stále nepřesvědčili, prozradíme vám tu druhou nejzajímavější věc. Festivalu Fantazie 2013 se mimo jiné slavné osobnosti zúčastní také David Nykl, kterého mnozí mohou znát z Hvězdné brány: Atlantis nebo jiných seriálů. Pořád nic? Tak tedy jdeme na třetí eso v rukávu. Tony Amendola se též přijede podívat do slunné Chotěboře. Jeho můžete znát nového seriálu Continuum nebo z Hvězdné Brány: SG1, kde hrál Teal'covo mentora, Bra'taca.

[odstavec]

Wowfan.cz na Festivalu Fantazie 2013

Ani tentokrát nebude náš tým chybět na Festivalu Fantazie 2013. V rámci herní programové linie GameLine pro vás budeme mít připravený dvoudenní program týkající se World of Warcraft nebo také i Hearthstone. Pokud nedojde k dramatickým změnám v programu, měli bychom náš dvoudenní program mít v pondělí a úterý (1.7. a 2.7.) v Sokolovně v místnosti 35. Zde je přibližný rozpis přednášek, které by Vás mohli zajímat:

Pořady z naší produkce:

  • Hearthstone - Heroes of Warcraft - Honza Vrátník "Hanzik"

    Nově připravovaná online karetní sběratelská hra v podání společnosti Blizzard skrývá mnoho potenciálu. Má tato hra, využívající již spoustu let známý koncept, šanci uspět?

  • DayZ - Honza Vrátník "Hanzik"

    Úspěšná zombie simulace post apokalyptického prostředí, mód do hry Arma II, se brzy objeví i ve své samostatné hře. Přežili byste déle jak 15 minut v rozsáhlém světě plném zombieků, přátel i nepřátel a jiných skrytých hrozeb?

  • Thrall - hrdina World of Warcraft - Jakub Sýkora "Sharz"

    Znáte celou historii Thralla, orkského šamana? Pokud máte rádi Lore světa Warcraftu, tuto přednášku byste neměli minout.

  • Historie firmy Blizzard Entertaiment - Jakub Sýkora "Sharz"

    Historie jedné známe americké herní firmy od jejího začátku až po současnost. Znáte všechny hry z její produkce?

  • Změny ve světě World of Warcraft - Jakub Sýkora "Sharz"

    Nejvíce diskutované i ty skoro nejméně viditelné změny ve World of Warcraft. Jak se hra od vydání změnila?

  • Oficiální WoW povídky - Zuzana Komprdová "Bellatrix"

    Krátkých povídek vyšlo s posvěcením Blizzardu již mnoho - povídky mapující osudy vůdců Aliance i Hordy, dračích Aspektů či příběh o pandarence Li Li poskytující poměrně komplexní náhled na Pandarii. Zde vás čekají popisy a rozbory těchto povídek stejně jako jejich zhodnocení a srovnání.

  • World of Warcraft knihy - Zuzana Komprdová "Bellatrix" + Tomáš Kratochvíl

    Knih z World of Warcraft univerza vyšlo již nepočítaně a názory na ně jsou často velmi smíšené. Pojďme si je krátce popsat, rozebrat a srovnat je s oficiálně platným WoW lore. Jaké nesrovnalosti způsobily mezi čtenáři největší rozpačitost a kteří spisovatelé si v podstatě vytvořili lore vlastní?

  • Staří bohové - Zuzana Komprdová "Bellatrix"

    Staří bohové (Old Gods) jsou jedny z nejtajemnějších bytostí celého World of Warcraft univerza. S některými jsme se již vítězně utkali, jiní se před námi dosud skrývají a v utajení kují své ďábelské pikle. Odkud se vzali, co jsou vlastně zač a jaké jsou jejich ďábelské cíle?

  • Další WoW datadisky - Zuzana Komprdová "Bellatrix"

    Co by mohlo být náplní dalších World of Warcraft datadisků? Jací staří i noví nepřátelé na nás čekají a jaká neznámá území ještě prozkoumáme? Dozvíte se všemožné podložené i nepodložené teorie o tom, co schovává Blizzard ve svých někdy až příliš širokých rukávech.

  • Trollové a jejich kmeny - Zuzana Hortenská "Zuzlínka"

    Tato rasa je s námi již od počátku hry World of Warcraft a jistě jsme mohli zaznamenat jejich velké role v příběhu, vývoj a spousty změn. Nahlédneme do historie, členění a také se podíváme na zoubek těm nejslavnějším.

  • Throne of Thunder a další raidy MoP - Zuzana Hortenská "Zuzlínka"

    Každý boss v novém raidu Throne of Thunder má svůj příběh, který stojí za zmínění, a také své ultimátní schopnosti. Dojde také na porovnání s raidy tohoto rozsahu a podobných mechanik v předešlých datadiscích.

  • Garrosh Hellscream - Zuzana Hortenská "Zuzlínka"

    V Cataclysmu se stal náčelníkem a zdál se být velmi přísný, rozhodný a také spravedlivý. Jeho roli náčelníka, který začal být uznávaný, ale srazil datadisk Mist of Pandaria. Probereme historii a vývoj postavy Garroshe. Byl to hrdý ork, ale dostal se až na pokraj samotného zla.

  • Pet battle - Zuzana Hortenská "Zuzlínka"

    Jistě všichni znáte horkou novinku nového datadisku Mist of Pandaria ke hře World of Warcraft. Této zajímavosti se podíváme pěkně na zoubek a probereme vše od provedení boje až po zajímavé statistiky a názory hráčů.

  • Blizzard Must Be Crazy - Eliška Damborská "Esperanta"

    Když dáváme ve hře doopravdy pozor a poctivě si čteme všechny questy, často nám nemohou uniknout naprosto šílené věci, které by nemohli vymyslet lidé, kteří mají všech pět pohromadě. Pojďme se podívat na výčet nejšílenějších questů, které vám zaručeně vykouzlí úsměv na tváři.

  • American style WoW komiksy - Eliška Damborská "Esperanta"

    Knihy mají v řadách fanoušků WoW své místo a mnohdy nám poskytují vysvětlení velmi zapeklitých otázek. Avšak komiksy nám toho často vysvětlují ještě daleko více. Pojďme se podívat na výčet všech dosavadních American style komiksů a zhodnoťme si jejich přínos do světa Warcraftu.

  • Kde Blizzard bere inspiraci - Eliška Damborská "Esperanta"

    Minulý rok jsme se podívali na zoubek této problematice obecně. Letos se podíváme nejen na další, ale i nové reference, které přišly společně s Mists of Pandaria... a nebylo jich málo.

  • Rytíři smrti: historie a psychologie - Eliška Damborská "Esperanta"

    Rytíři smrti, služebníci Pohromy, kteří dostali druhou šanci a z jejího sevření se vymanili. Ale jak dlouhou cestu od svého vzniku až k osvobození vlastně urazili? Pojďme se podívat na jejich minulost, činy, psychologii a spoustu dalšího.

  • Rytíři smrti: charaktery a zajímavosti - Eliška Damborská "Esperanta"

    V minulé přednášce jsme se podívali zblízka na obecné informace okolo rytířů smrti. Teď když už víme s kým máme tu čest, pojďme se podívat na charaktery, které nás doprovází po Azerothu již pěknou řádku let. Bude jejich příběh ještě pokračovat, nebo společně s Cataclysm skončil?

  • WoW Manga - Eliška Damborská "Esperanta"

    Manga, stejně jako American style komiksy, nám osvětlují temná zákoutí lore, o kterých jsme ani netušili, že vůbec existují. Pojďme se tedy společně podívat na příběhy, které již vyšly a co nového do světa Warcraftu vlastně přinesly.

  • Pořady týkající se World of Warcraft mimo naší produkci:

  • Čekání na tanka - Barbora Fričová "Kytiara" + Božena Klodová, Agáta Horáčková, Natan Horáček

    Absurdní drama inspirované hrou Čekání na Godota v prostředí hry World of Warcraft. Ocení nejen fanoušek Warcraftu. Těšte se na spoustu zábavných momentů, krásných kostýmů a bezvadných hereckých výkonů.

  • Kvíz WoW a Warcraft III - Martin Švejda

    Myslíte si, že víte vše o Warcraftu? Pojd´te si ověřit své znalosti z oblíbené hry. Jen opravdoví fandové a znalci vyhrávají!

  • [odstavec]

    //pic/ff2013/program_small

    Program Festivalu Fantazie 2013

    K dispozici je zatím předběžný program festivalu. Rozmístění linií je více či méně podobné předchozím ročníkům. Opět se můžete těšit na herní linie, tentokrát to budou jmenovitě GameLine, WoWCon (ano, to jsme my!), LegendCon a nejen to. Vedle toho bude samozřejmě pestrá škála seriálových a filmových linií jako například SeriesCon, GateCon, SimpsCon, BritCon, PonyCon a mohli bychom takhle jmenovat ještě několik řádků. Program kina zveřejníme až bude k dispozici.

    Koho by zajímal podrobnější rozpis všech linií a jejich programů i s krátkými anotacemi, nechť probádá soupisku pořádů na Amberu.

    Galerie dob dávno zapomenutých

    Video památník z roku 2012:


    Důležité odkazy:
    Oficiální stránky Festivalu Fantazie 2013
    Registrace na Festival Fantazie 2013
    To nejdůležitější, co byste měli o FF 2013 vědět
    Předběžné rozmístění linií na FF 2013
    Program jednotlivých linií


    Naposledy upravil/a Hanzik 03.08.2013 v 20:26:38.

    Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

    Diskuze

    Žádné komentáře
    Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
    Přihlásit se
    nebo
    Zaregistrovat nový účet