Recenze GAMDIAS Hebe v2

Společně s ostatními redaktory (a redaktorkami, omlouvám se našim slečnám) si pro vás čas od času připravíme recenzi na periferie, které jsou od různých společností. Ať už se bavíme o headsetu od Asusu, Beat či Gamdias, všichni tito výrobci mají jedno společné. Je to snaha přinést zákazníkovi za přívětivou cenu produkt, který je funkční a za nějž se výrobce nemusí stydět. Na druhou stranu, ne vždy se musí výsledná veličina zapsat na trhu periferií v dobrém světle, či naopak může být přímo mistrovským dílem. Nechtěl bych vám jakýmkoliv způsobem zasahovat do úsudku, který máte ve své mysli, a proto bych byl rád, kdybyste i mé recenze brali s trochou subjektivity a z pohledu hráče, který je zvyklý mít sluchátka na hlavě dlouhé hodiny. Tak tedy, pojďme se na to společně podívat.

Představení:

Jak jsem již nastínil výše, dnes bude řeč od headsetu, a ne jen tak ledajakém. Tento kousek se v poslední době stal velice kontroverzním, ať už pro svůj vzhled, nebo pro funkce, které dokáže nabídnout. Nejprve se uchýlíme k hodnocení vzhledu. Sluchátka, narozdíl od svého stejnojmenného bratříčka, prodělaly dost radikální změny. Jednou z nich je především design, který byl překopán od základů. Z původního modelu se zde zachovaly snad jen náušníky, které jsou z totožného materiálu. Zbytek výrobku dostal nový kabát a pár zajímavých funkcí, o kterých si řekneme později.
Tauren revamp Tauren revamp

Zpracování:

První zaujme zákazníka provedení, které je... futuristické? Ano, tento výraz by seděl. Jeho výklad nechám na každém zvlášť, neboť zde přicházíme k první metě, kterou ne každý zákazník dokáže pokořit, a co více, pokud byste si sluchátka vzali pro poslech muziky ven, nepřipadali byste si jako Otík ze Slunce seno...? Na obranu tohoto modelu, i sluchátka od firmy KOS Porta Pro byly dříve brány jako totální outsideři bez nároků na úspěch, protože byly na tehdejší dobu moc odvážné. Tak či onak, svrchní oblouky působí "jojo" efekt, který ze sluchátek může dělat opticky větší kus. To je však oční klam, neboť v reálu jsou standardní velikosti.

Šasi

Druhá část sluchátek, a to jest šasi, už působí velice vyrovnaným dojmem, sluchátka se dočkaly volnějšího designu, kde se podařilo docílit "otevřeného dojmu", který má za mě "palec hore". Barevný kontrast, který je tvořen červenou a černou, padne do oka nejednomu hráči. Matný plast, který nezanechává otisky od prstů, když si sundáváte sluchátka z hlavy, je dobrou vychytávkou, která se u podobných modelů jen tak nevidí.

Uchycení na hlavě

Na hlavu vám pak doléhá černý pásek o šířce cca 3 cm, který je uchycen na obou stranách tenkými kovovými lanky. Svrchní část je pak pokryta koženkou s nápisem GAMDIAS. Díky tomu se při nošení dokáže přizpůsobit každé nesymetrické hlavě, na kterou si je nasadíte. Jelikož i já mám místo krásného melounu místo hlavy šišoid, tak jsem byl jedině rád. Kabel je opleten látkovou bužírkou, jako je už dnes u periferií standardem. Zajímavostí je pak malé relé, které je umístěno v cca polovině délky kabelu. To je laděno do stejných barev a jeho tvar je také neobyčejný - je to podlouhlá stříška, na které jsou umístěny dva čudlíky. Shrnutí: Celkově tedy hodnotím provedení za povedené, malý experiment s designem bych bral jako pěkný pokus, jak zaujmout zákazníka. Přeci jen, dneska se nikdo nedívá na výkon, ale buď na vzhled, nebo na značku (ano, Apple nemám rád, a teď prosím hate).
Tauren revamp Tauren revamp

Herní zážitek a zvuk:

Zprvu jsem měl trochu obavy o kvalitu zvuku, protože nemám dobré zkušenosti s relé uprostřed kabelového propoje do PC, nicméně po pár hodinách jsem už mohl být v klidu, zvuková stopa je vyvážená, nedochází k anomáliím nevyrovnaného zvuku v pravém a levém uchu. Jediné, co mě občas trochu zaskočilo, byla skutečnost, že jsem si nechtěně při vypnutí mikrofonu vypnul i zvuk. Tato tlačítka najdete vedle sebe na ovládacím prvku, který se sluchátky není spojen natvrdo. To je velký bonus, který jsem pak využil i při poslechu hudby z mobilu. Co se týče kvality zvuku, společnost GAMDIAS tento model označuje jako Stereo Gaming Set. Nehledejte v tom žádnou past. Výrobce dostál slovu, sterea se dočkáme, ale mějme na paměti, že důležité je také, jakou máte zvukovou kartu v PC, neboť ta posílá signál sluchátkám. Mikrofon je lehce nadprůměrný, je směrový, takže opět nechytá to, co si říkají babičky přes ulici, ale dokáže potlačit, i když za vámi někdo hovoří. Záznam zvuku je uspokojivý, nezníte z něho jako zombie, na druhou stranu, hlas jako Kája Gott, to už není v silách tohoto malého šikuly. Shrnutí: Na to, že tato sluchátka nejsou cenově přemrštěná, jsem byl mile překvapen kvalitou zvuku. Pro někoho by mohlo představovat slabinu, že zde nenajdeme speciální funkci na bassy. Záleží na vás, co preferujete, na druhou stranu já bych obětoval nějaké bassy, které vás omrzí za pár týdnů, za celkovou kvalitu zvuku.

Zajímavé funkce:

V sekci konstrukce jsme se lehce dotkli zmíněného ovladače, který je přidělán standardně na kabelu jako u ostatních sluchátek. Co je však na něm tak výjimečného? Je to možnost, že tato sluchátka rozpojíte na kabel do PC, o ovládáním, a druhý, který náleží k headsetu. Rozdíl je v tom, že ten, co vede do sluchátek, je 1x 3,5mm jack, který je kompatibilní s MP3 přehrávači, mobilem a dalšími zařízeními. V podstatě vám stačí, když si zakoupíte sluchátka k PC, do kterého je propojíte 2x3,5mm jackem, a rázem máte i s nimi možnost poslouchat muziku na mobilu. Navíc, když takto headset propojíte, můžete skrze mikrofon, při telefonování, mluvit s druhou stranou. Mikrofon poskytne čistý zvuk i v rušnějším prostředí. Je směrový, což při používání znamená větší pohlcený hluk z okolí, když telefonujete. Ovladač pak má funkci na vypnutí mikrofonu, což už je dnes standart, ale opět překvapí - najdeme zde i vypnutí zvuku. Každý z nás se čas od času dostane do situace, kdy na vás někdo cosi mluví, a vy mu skrze hudbu, která vám hraje ve sluchátkách, nerozumíte. Bez toho, aniž byste museli hudbu ztlumit, ji jen na chvíli vypnete. Jednoduše boží a takové věci my chceme! Shrnutí: U modelu z této ligy, která je mainstreamová, bych nečekal zázraky. Co dodat, tento panel a kompatibilita mě dostaly. Jsem v oblasti sluchátek dost vybíravý člověk, co nechce jen obyčejné věci, nejspíš proto mě tento produkt přímo ochromil.
Tauren revamp

Závěr:

Tato recenze byla trošku kratší, na druhou stranu jsem se pokusil zaměřit na zajímavé odchylky, které konkurence jen tak nemá, či neduhy, které mohou být ke škodě. V celkovém hodnocení bych to shrnul v několika větách: Pokud toužíte po sluchátkách, která vám budou sloužit nejen u PC, ale i u mobilu či při cestě vlakem s MP3 v kapse, a nechcete jít s davem, tak sáhněte po GAMDIAS. Za pár týdnů jsem si je oblíbil a přirostly mi k srdci. Co se týče orientační ceny, činí v průměru 1.200 Kč, což je za takový kousek přijatelná suma. Na úplný konec bych se vás rád zeptal, jaké periferie byste rádi viděli v recenzi příště? Upřednostnili byste i nějakou specifickou značku? Napište mi, prosím, do komentářů.

Slova díků:

Za zapůjčení bych chtěl poděkovat českému zastoupení společnosti GAMDIAS, které nám umožnilo podrobit sluchátka dlouhodobému testu.

Naposledy upravil/a Bellatrix 17.02.2015 v 21:42:41.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet