Small World of Warcraft – Nová desková hra

  small world of warcraft    deskovka    hra   

Blizzard se spojil s výrobcem deskových a karetních her Days of Wonder a společně vytvořili hru, která ponese roztomilý název Small World of Warcraft. Půjde o deskovku pro 2-5 hráčů založenou na konceptu existující deskové hry Small World, což je strategická hra, ve které spolu hráči, hrající za různé národy, soupeří o místo na výsluní a ovládnutí co největší části herního světa. Jedna hra by měla trvat něco mezi 40 až 80 minutami, jde tudíž spíše o oddechovou záležitost (v porovnání s deskovými hrami, které se hrají několik hodin), ale zároveň nic úplně primitivního.

 

Dobrá zpráva je, že společnost Blackfire, vydávající deskové hry, nám přinese tuto hru v češtině. Hra vyjde v létě 2020 a ve stejné době by měla vyjít i v češtině.

 

Cena je stanovena na 59,99 euro, což je asi 1 650 Kč, ale uvidíme, za kolik se ve finále bude  prodávat u nás.

 

 

Small World of Warcraft je nová desková hra kombinující herní mechaniky hry Small World s Warcraft univerzem od Blizzardu.

 

Ve Small World of Warcraft si hráči vybírají kombinaci speciálních schopností a ras z Warcraft univerza, např. Portal Mage pandareni nebo Herbalist goblini, a soupeří o vládu nad Azerothem. Aby jim dopomohli k ovládnutí světa, zabírají hráči legendární oblasti a usilují o získání mocných artefaktů. Všechna impéria nicméně jednou padnou, a tak se hráči musí připravit i na to, že budou muset přetíženou rasu "uložit k ledu" a chopit se nové.

 

2-5 hráčů usiluje o ovládnutí několika ostrovů v nepřátelském světě a jejich jedinou nadějí je to, že si zvládnou vybrat správnou kombinaci ras a speciálních schopností. Poté, co uplatníte nárok na určitý kus země, se soustředíte na poražení svých sousedů a rozšíření svého teritoria. Pokud dokážete zabrat legendární oblasti a udržíte kontrolu nad mocnými magickými artefakty, dosáhnete nové úrovně nadvlády.

 

Hrajete rádi deskovky? Vlastníte nějakou z WoW nebo jiného blizzardího univerza? Uvažujete nad tím, že byste si pořídili Small World of Warcraft?

 


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Lethal 18.05.2020 23:09

Warcraft board game by som bral vsetkymi desiatimi Nieco na sposob Lord of the Rings: Journeys In Middle-Earth

Gareth 18.05.2020 10:08

Akorát to vypadá moc dětsky.

Bellatrix 18.05.2020 14:02

Taky je to pro osoby od 8 let. Zjevně se předpokládá, že to bude rodinná hra.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Dikz 15.05.2020 01:12

take me money chci to !!

Hermique 14.05.2020 15:00

Jak monopoly, tak starou klasickou deskovku.. tohle vypadá taky fajn.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet