Trpasličí hrdinové

Sorcerer-thane Thaurissan




Thaurissan byl vůdcem klanu Dark Iron během trpasličí občanské války mezi třemi nejsilnějšími klany - Bronzebeard, Wildhammer a Dark Iron - které bojovaly o nadvládu nad hlavním městem Ironforge. Poté co byli Dark Ironi a Wildhammeři poraženi Bronzebeardy kteří se ujali vlády, byl Thaurissanův klan vyhnán na jih a Wildhammeři na sever. Na dalekém jihu v překrásných Redridgerských horách si Dark Ironi vybudovali město (je zvláštní že si nezvolili za hlavní sídlo horu Blackrock ve které těžili Temné železo podle kterého klan dostal zřejmě své jméno) ve kterém se Thaurissan vyhlásil Císařem a přísahal odplatu svým bratrancům z Ironforge.

O několik let později sestavil Thaurissan dvě ohromné armády určené jen k jedinému účelu - zničit obě města svých bratranců. První armáda vedená Thaurissanem samotným se vydala směrem k Ironforge. Druhá armáda byla vedena Modgud, Thaurissanovou družkou která byla zběhlá v temných čárech, mířila směrem na sever k městu které si vystavěli Wildhammerové- mocná horská pevnost Grim Batol.

Po dlouhém a vyčerpávajícím boji v Ironforge byl Thaurissan poražen Madoranem Bronzebeardem, vůdcem vítězného klanu a nyní králem Ironforge, a dal se na útěk. Když Dark Ironi viděli že jejich vůdce uprchl aby se vyhnul jisté smrti dali se na útěk také, ale do hlavního města se jich vrátilo jen pár desítek. Mezitím Thaurissanovi přišla zpráva že armáda vedená jeho ženou byla rozdrcena Wildhammery a Bronzebeardy kteří přišli Grim Batolu na pomoc. Dokonce se dozvěděl že jeho družka padla rukou Khardose který velel Wildhammer klanu.

Thaurissan si byl jistý že si spojené armády Bronzebeardů a Wildhammerů pro něj přijdou a budou chtít pomstít všechny které jeho armády zavraždili. Poháněn strachem a zoufalstvím svolal Císař Dark Ironů největší čaroděje svého klanu tzv. Sedmičku a pomocí prastarých vědomostí začali vyvolání Ohnivého lorda Ragnarose aby zničil jejich nepřátele a poklekl před nimi jako jejich pokorný služebník. Zahrávali si však se silami které nedokázali ovládnout, podcenili Pána Ohně a zaplatili za to.Thaurissan, Sedmička a drtivá většina Dark Ironů byla doslova spálena na popel spolu z polovinou Redridgerských hor a jihem Khaz Modanu. Ragnarosův hněv byl strašlivý a zbývající Dark Ironi se ze strachu stali jeho otroky.

Když armáda Bronzebeardů a Wildhammerů spatřila hrůzu kterou rozpoutal Ragnaros, rozhodli se že Dark Ironi už zaplatili dostatečně velkou cenu a vrátili se zpět čímž skončila Válka Tří Kladiv.


Kde se nachází: Mrtev, spálen na popel během Probuzení Ragnarose.
Frakce: Dark Iron klan
Rasa: Dark Iron trpaslík
Postavení: Císař Temných trpaslíků
Povolání: Čaroděj, černokněžník, šaman








Modgud Thaurissan




Modgud byla družkou zemana Dark Ironského klanu Thaurissana. Není známo nic o jejím životě během bojů o Ironforge ale spekuluje se o tom že se starala o svého syna Dagrana.
Během masivního útoku na Grim Batol povolala neuvěřitelně temné síly z hlubin země a rozdrtila hlavní bránu Grim Batolu která uvolnila vstup do hlubin horské pevnosti. Mezitím co armáda Dark Ironů bojovala z Wildhammerskou obranou, ničila Modgud Grim Batol za pomoci temnoty která jí dávala čím dál větší moc. Khardos Wildhammer, vládce Grim Batolu zpozoroval že Modgudina síla se stává čím dál tím větší a že pokud ji nezastaví bude to znamenat konec pro všechny v Grim Batolu a jeho širokém okolí. Khardos se probil skrz masy nepřátel až k šílené Císařovně a vlastním kladivem ji na místě zabil. Modgudina smrt uvolnila všechnu temnou energii kterou v sobě ukrývala a způsobilo to že Grim Batol se stal neobyvatelným. Po Válce Tří Kladiv odmítli Wildhammeři přístřeší v Ironforge a odešli daleko na sever do Aerie peaku kde se spojili z hrdými Gryfony. Nejhorší osud připravila Modgud vlastním bojovníkům kteří v Grim Batolu zůstali po bitvě a vlivem temné energie se změnili na odporná stvoření později nazývaná Skardyn.


Kde se nachází: Mrtvá, zabita Khardosem Wildhammerem
Frakce: Dark Iron klan
Rasa: Dark Iron trpaslice
Postavení: Císařovna
Povolání: Černokněžník, čarodějka








Císař Dagran Thaurissan



Dagran byl donedávna Císařem klanu Dark Iron v hoře Blackrock, byl synem Císaře Thaurissana a Modgud. Dokonce i jako vládce svého klanu byl poddaným Ragnarose.
Dark Ironi po zničení svého města Probuzením Ragnarose si vybudovali uvnitř Hory Blackrock město Shadowforge, blízko sídla Ragnarose zvaném Molten Core. Krom Dark Ironů v Blackrocku vyslal Dagran jednotky aby obsadili celý jižní Khaz Modan , který byl postižen Ragnarosovým probuzením, zvaný Searing Gorge. Další vojska putovala do spálených Redridgerských hor (Burning Steppes) a své nejlepší špiony vyslal Císař do Gnomereganu aby uzavřeli spojenectví ze zdejšími šílenými Leper Gnomy. Během orské invaze do Azerothu klan Blackrock obsadil většinu Burning Steppesu a část Hory Blackrock kde boje trvají do dneška. Obzvlášt po Třetí Válce kdy Blackrockové přijali nového pána Nefariana, syna temného dračího aspekta Deathwinga, boje nabily na intenzitě. Dagran také vlastnil kladivo Ironfoe které ukradl lidskému Maršálovy a začal ho používat jako své vlastní.
Asi pět let po Třetí Válce se Dagranovi podařilo ošálit kouzlem dceru krále Ironforge, Moiru se kterou započal dítě. Magni se rozhodl osvobodit svou dceru a vyslal pět hrdinů aby se o Dagrana postarali jednou pro vždy. Tak se také stalo, hrdinové se infiltrovali do Shadowforge a vtrhli do Trunního Sálu když to Dagran nejméně čekal, po dlouhém a vyčerpávajícím boji Císař Dark Ironů padl. Ovšem kouzlo které působilo na Moiru nezmizelo, vyhnala hrdiny se slovy že jednou svých činů budou litovat a že následníkem trůnu Ironforge bude Dark Iron. Thaurissan sice zaplatil za své zločiny, ale to, co udělal bude mít vliv na budoucnost celé trpasličí rasy.


Kde se nachází: Zabit hrdiny (lore), Blackrock Depths (ve WoW)
Frakce: Dark Iron klan
Rasa: Dark Iron trpaslík
Postavení: Císař z Blackrocku
Povolání: Zřejmě černokněžník a čaroděj










Moira Bronzebeard (Thaurissan)




Moira je dcerou Magniho Bronzebearda, krále Ironforge. Později po Třetí Válce byla očarována kouzlem Dark Ironského Císaře Dagrana Thaurissana se kterým poté utekla do Blackrocku kde s ní Thaurissan započal dítě. Dřív, než se dítě narodilo vtrhlo do Trunního Sálu hory Blackrock pět hrdinů a zavraždili Dagrana před Mouřinýma očima doufajíc že ji zbaví zlého kouzla. Moira však zůstala pod jeho vlivem a vyhnala hrdiny se slovy že její syn bude příštím vládcem Ironforge ať se to jejímu otci líbí nebo ne.
Během událostí v Cataclysmu se Magni při jakémsi rituálu ve Staré Ironforge změní v kámen a Moira se (zřejmě už bez Dagranova kouzla) vrátí do Ironforge kde reprezentuje Dark Iron klan v Radě Tří Kladiv jejíž členy jsou také Muradin Bronzebeard (za klan vládnoucí Ironforge) a Falstad Dragonreaver (za klan Wildhammer). Její syn Fenran je totiž ještě příliš mladý na to aby se ujal vlády.



Kde se nachází: Dříve v Blackrock Depths, v Cataclysmu v Ironforge
Frakce: Ironforge, Bronzebeard klan, Dark Iron klan a Rada Tří Kladiv
Rasa: Trpaslice
Postavení: Princezna Ironforge, zástupce Dark Iron klanu v Radě Tří Kladiv
Povolání: Kněžka












Fenran Thaurissan



Fenran je synem Císaře Dagrana Thaurissana z klanu Dark Iron a Moiry Bronzebeard z Ironforge. Je polo-Dark Iron a polo-Bronzebeard. Je dědicem Trůnu Ironforge a také budoucí Císař Blackrocku. Do doby než Fendran dospěje bude v Ironforge rozhodovat Rada Tří Kladiv ve které jsou Moira Bronzebeard, Muradin Bronzebeard a Falstad Wildhammer.

Kde se nachází: Ironforge
Frakce: Aliance, Ironforge a Dark Iron klan
Rasa: Trpaslík (napůl Bronzebeard a napůl Dark Iron)
Postavení: Dědic Trůnu Ironforge a budoucí Císař z Blackrocku
Povolání: Zatím žádné, předpokládá se že bude Válečník ale někteří spekulují o tom, že se stane čarodějem.











Franclorn F. Forgewright




Franclorn Forgewright byl hlavní architekt Dark Iron klanu a vynálezce Stonewrought metody. Díky němu dnes můžeme obdivovat stavby jako Shadowforge city, Stonewrought dam a Stonewrought pass. Franclorn je pravděpodobně jeden z velmi mála (možná jediný) Dark Ironů kteří nejsou zlí a pro svůj klan pracoval spíše jen ze cti a věrnosti. Kladiva Ironfel a Ironfoe jsou také jeho výtvory. Po jeho smrti se hlavním architektem stal Fineous Darkvire.


Kde se nachází: Molten Span, Hora Blackrock
Frakce: Dark Iron klan
Rasa: Dark Iron trpaslík
Postavení: Vrchní architekt
Povolání: Architekt
Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet