Wolfka

http://media.wowfan.cz/uploaded/wolfka_logo
Fanpage

Co bys nám o sobě řekla?

Charakterizovala bych se jako hráčka, co už nemá tolik času na hraní, kolik by chtěla. Kde jsou ty časy, kdy jsem přišla se školy, hodila jsem věci do rohu, přes den farmila a po večerech raidovala. Teď kvůli práci moc nestíhám. Takže si spíš po práci zahraju na chvilku HotS, nebo udělám daily questy v Tanaan Jungle. Jsem v Brna a v současnosti pracuji jako 2D/3D grafik v herním studiu Dreadlocks v Praze.

Jak ses dostala ke cosplayi?

Ke cosplayi jsem se dostala, když jsem si dělala kostým Lokiho na půlnoční premiéru Avengers ve Zlíně, kde jsem zrovna studovala Klasickou Animaci. Bohužel se půlnoční premiéra nekonala, ale i přes to jsem si kostým nakonec oblékla a šla na film v něm.

Kolik cosplayů máš za sebou?

V současnosti to jsou tři cosplaye, ale u některých dalších kostýmů, které nejsou moje, jsem pomáhala s výrobou. Jmenovitě to jsou to Loki z Avengers, Sir Integra Fairbrook Wingates Hellsing z anime Hellsing Ultimate a Reshad the Scrollkeper z WoW. Další 4 cosplaye mám buď v hlavě, na skicáku nebo rozpracované.

Soustředíš se jen na WoW, nebo máš za sebou kostýmy i z jiných univers?

WoW je pro mě srdcovka, ale určitě se nesoustředím jen na něj, spíše naopak. Mám teď jeden cosplay z WoW a plánuji druhý, ale jinak vše ostatní jsou mimo Warcraft.

Podle čeho si vybíráš postavy na cosplay?

Postava si musí získat mé sympatie, musí mi být příjemná a něčím zajímavá. Podívám se na ni a řeknu si: „Jo tohle by mohlo jít a ta postava mě baví.“ Pak následuje ta těžší část: zkoumám ji a rozhoduji se, jestli ji opravdu chci dělat. A nakonec následuje hromada nakupování, stříhání, šití, lepení, nadávání a vyrábění.

S jakými materiály nejraději pracuješ?

Nemám přímo preferenci materiálu, protože jsem zdaleka ještě nevyzkoušela všechny, ale z těch, se kterými jsem mohla zatím pracovat, to byla moosgummi a eva foam. Naopak jsem si moc neoblíbila papírmaš, protože pomalu schne, a když je mokrá, je docela těžká a když ji člověk nechá jen tak a nenalakuje, tak se bojí každého mráčku na obloze.

Na jaký kostým jsi nejvíce hrdá a proč?

Mojí dosavadní největší pýchou je kostým Reshada, protože za ním stálo ohromné množství práce (s výrobou jsem začínala už koncem listopadu 2015), vyzkoušela jsem velké množství technik s různými materiály a musela jsem přijít na hodně věcí, jak co udělat, aby vše vypadalo a fungovalo, jak má. Hodně mě podporovalo mé okolí, které mi věřilo, radilo a poslouchalo mé stížnosti na sebepoškozování v důsledku mé nešikovnosti.

Na jakých akcích jsi byla nebo budeš k vidění?

Pravidelně jsem k vidění na Animefestu, Natsuconu a Akiconu. Je ale možné, že se objevím i jinde, jak jste se mohli přesvědčit na letošním Světu knihy v Praze.

Co považuješ za svůj největší úspěch, co s týče cosplaye?

Určitě je to 1. místo v Cosplay Debutu na letošním Animefestu. Vůbec jsem nemyslela, že bych se lidem mohla tak líbit. Bylo skvělé vidět a slyšet, jak Reshad zaujal i spoustu lidí, co WoW třeba ani neznají, jak se jim můj cosplay líbí a jak si ho prohlížejí a studují.

Jakou postavu z World of Warcraft universa máš nejraději?

Už od prvního spuštění Warcraftu 3 to byl pro mě Illidan Stormrage a po přečtení knížky o něm, kterou jsem doslova slupla, si to místo právoplatně uchovává. Když jsem byla mladší, byla to pro mě cool postava, co má křídla rohy a kopyta, a má za sebou i parádní příběh. Ale teď mi přijde jako osoba, která i když ji všichni zavrhli, tak se je stále snaží chránit, i za cenu různých obětí.

Plánuješ i nadále dělat WoW kostýmy?

Určitě mám nějaký v plánu, ale zatím moc nechci říkat, co přesně to bude. Jedinou nápovědou by mohlo být, že to nejspíš bude mít křídla.

Jak se těšíš na film?

Těším se opravdu hodně, až mám strach, že se těším až moc a budu zklamána.

Co bys nám řekla na závěr?

Díky cosplayi jsem poznala hromadu nových a milých lidí, díky kterým jsem si z každé akce odnesla horu úžasných zážitků. Určitě to stojí za se aspoň jednou za život převléknout za postavu, která vám je blízká a s podobně naladěnými lidmi jít na con či jinou takovou akci a pořádně si to užít. Chtěla bych poděkovat všem, kteří mě podporovali při výrobě a redakci WoWfanu za můj první rozhovor.
Wolfka
WolfkaWolfkaWolfka

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet