World of Warcraft TCG

"Co to ten anarchY zase píše za nesmysly?", ptáte se. No, abych pravdu řekl, vzpomněl jsem si na svá hodně mladá léta, kdy jsem brázdil pražské a plzeňské herny s balíčkem Magic The Gathering (MTG) a sváděl urputné souboje se svými soupeři. Stejně jako v roce 1993 přišel belgický matematik Richard Garffield s nápadem vytvořit úžasný fantasy svět na herních kartách (řeč je právě o MTG), přišel i námi oblíbený Blizzard s myšlenkou převést svoje fantasy megapixely a kilobyty na papír. Z počítačové hry se tedy stala také hra karetní, a to v roce 2006. Stejně jako u MTG, i zde je cílem dostat protihráče na nulový počet životů. V MTG k nám tomu dopomáhaly borci jako Morphling, Spiritmonger, Urza's Rage a různé vychytávky z mono black controlů. Ve WoW TCG je to podobné. Zde ovšem, stejně jako ve hře, můžete svého hlavního hrdinu, který je součástí Vašeho balíčku, vybavit zbraněmi, buffy a všemi jinými potřebnými věcmi.

Jako u MTG byly typy karet Enchantment, Sorcery, Instant, Creature, Artifact a já nevim co všechno ještě, i ve WoW TCG se setkáváme s různými druhy karet. A ty si teď vypíšeme.

  • Hero
    Hrdina. Karta, se kterou vpodstatě začínáte hru a která určuje jakým směrem se budete nadále ubírat, tedy race, class, specializace, profese atp. Každý hrdina má jedinečnou schopnost, kterou můžete použít jen jednou za hru.

  • Ability
    Abilita. Karta hraná z ruky buďto ve Vašem kole nebo jsou speciální INSTANT ABILITY, které můžete krát kdykoliv, tedy i v kole protihráče. Obvykle se hraje k vnešení nějakého okamžitého efektu do hry.

  • Armor
    Zbroj. Chrání hráče před zraněním. Jak nečekaně. Počet současně nasazených armorů je omezen, podle typu karty.

  • Weapon
    Zbraň. Útočná karta, která protihráči způsobuje zranění. Stejně jako u armoru i zde je počet omezen. Na útok může být použita jen jedna zbraň, pokud nemáte předem zahranou abilitu Dual Weild. Myslím, že nemusím pokračovat.

  • Quest
    Úkol. Po splnění úkolu napsaného na kartě. Po splnění získváte odměnu, např. líznete kartu, získáte život atp.

  • Ally
    Spojenci. Karty, které pomáhaji Vašemu hrdinovi. Můžou útočit, může být útočeno na ně. Dále poskytují speciální ability.

  • Loot
    Lup. Lupem nemyslim kus kůže v hlavě, ale od slova LOUPIT. Jedná se o speciální druh karty, na které najdete kód, který zadáte na internetovou stránku. Potém se Vám otevřě možnost záskat do hry (a tím již myslím online hru) speciální věc. Např. Peta, mounta, tabard atp.

    Takže, hru jsem nikdy nehrál, pokusil jsem se to vysvětlit z dostupných údajů na internetu. Pokud ji někdo hrajete a v mým textu jsou vysloveně bludy, tak mě prosím informujte na již známém ICQ nebo E-mailu. Děkuju.
    Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.
  • Diskuze

    Žádné komentáře
    Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
    Přihlásit se
    nebo
    Zaregistrovat nový účet