WoW Classic – Blizzard rozeslal další dotazník

  classic    burning crusade    průzkum   

Blizzard již v minulosti vypustil mezi komunitu celou řadu dotazníků, které měly za cíl zjistit preference hráčů ohledně různých aspektů hry. Ještě než se rozhodlo, že se Classic Burning Crusade stane skutečností, kupříkladu rozeslal Blizzard dotazník právě na toto téma a zajímal se, jak by si hráči představovali přechod ze současného Classicu na TBC.

 

Nyní se Blizzard snaží zjistit, jaké názory má komunita na tzv. Classic Era servery – tedy ty servery, které po spuštění TBC zůstanou "zakonzervované" v době vanilly, konkrétně v šesté fázi Classicu s Naxxramasem.

 

Veškeré zatím dostupné informace o budoucnosti Classicu si můžete přečíst zde.

První část dotazníku vysvětluje, že po spuštění TBC budou existovat dva typy serverů – Classic Era servery a Burning Crusade Classic servery. Na Classic Era serverech se TBC nikdy nespustí, zůstanou v časech vanilly. Zároveň je u nich zmíněno, že "těchto serverů se mohou dotknout větší či menší změny gameplaye, které by je odlišily od původního WoW".

Burning Crusade Classic servery jsou pak současné WoW Classic servery, které po spuštění TBC přejdou na tuto expanzi. Jména serverů budou zachována (tzn. pokud teď hrajete na serveru Atiesh a budete chtít pokračovat na TBC, váš server se bude jmenovat stále Atiesh). Na těchto serverech bude ve fázích (stejně jako u Classicu) postupně vycházet obsah TBC. Cílem je co nejvíce zachovat originální zážitek ze staré Burning Crusade, takže změny budou minimální, půjde pouze o bug fixy a podobné drobnosti, aby byla hra dobře hratelná.

 

Blizzard v dotazníku navrhuje možné nové prvky, které zjevně zvažují pro implementaci na Classic Era serverech (tedy těch, kde TBC nebude):

  • možnost interakce  s hráči z jiných serverů

  • možnost, že by se na těchto serverech objevil nový content, který by se odlišoval od contentu z původního WoW

  • možnost zahrnutí "quality of life" změn, které by se odlišovaly od původního WoW

 

Jedna otázka zároveň pokrývá to, zda hráči chtějí nebo nechtějí, aby Classic Era realmy zůstaly navždy ve fázi Classicu, aniž by někdy přešly do Burning Crusade.

Zde padla otázka: "Jaký máte názor na to, kdyby se na Classic Era serverech objevily zásadní změny nebo nové prvky?" Jako příklady jsou uvedené layering pro servery s početnou populací či změny v PvP Honor systému.

 

Další otázka míří na to, jaká "verze" Classic Era serverů by byla pro hráče nejpřijatelnější:

  • Classic Era bez jakýchkoli změn

  • Classic Era s pouze quality of life změnami

  • Classic Era se zásadními změnami

Poslední otázka míří na to, zda hráči chtějí mít možnost se rozhodnout, zda jejich postavy zůstanou na Classic Era serverech, nebo se přesunou na Burning Crusade servery.

 

Jaké preference máte vy? Budete hrát na Burning Crusade, Classicu nebo na obou? A pokud zůstanete na Classicu, preferovali byste, aby Blizzard nechal tyto servery být a nepředstavoval na nich žádné změny, nebo byste byli nakloněni odchylkám od původního WoW?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

deep 18.03.2021 19:40

60tku mam znova expit nehodlam a boost beru vsema deseti, a pokud se vam neco vy dva blbeckove nezda, svolejte protest napiste petici a zustantte si na classicu nikomu dva premoudreli zaludi chybet nebudou.

Lockdaar 06.03.2021 20:17

No zatím z toho co jsem četl, tak by bylo mnohem tedy lepší na BC udělat nový servery s tím, že na ně by šly zkopírovat/přenést z Classicu postavy a Classic servery potom podle potřeby případně spojit s vylidněnými servery (jelikož předpokládám, že lidí nejspíš ubyde na Classicu s příchodem BC) - možnost pak nějaké interakce hráčů z jiných serverů/sharding určitě ne. A nechal bych Classic servery tak jak jsou, do nějakých QoL nebo zásadních změn jako třeba nový content atd. bych se raději určitě nepouštěl, byť to může znít třeba zajímavě, ale dobrý nápad to nebude jelikož dost pochybuji, že by ten nový content v dnešní době dokázali udělat v duchu vanilly.
Pak zatím jediný, co mi s BC servery udělalo celkem vrásky na čele je ten 58 lvl boost - to určitě fakt nedělat tohle, byť chápu že si to určitě hodně lidí rádo pak pořídí, ale tohle úplně dehonestuje celej ten BC projekt. Ohledně nějakýho toho poplatku za převod/zkopírování vaší postavy z Classicu na BC třeba budiž, ale tehdy žádnej lvl boost nebyl (to přišlo až v pozdějších expanzích) a nevidím tedy žádnej důvod ho tam dávat. Tenkrát když někdo začínal na BC, tak taky lvloval od začátku přes vanilla content a mělo by to tak být i teď s classic BC - však je to taky hlavní smysl celýho tohohle projektu, jehož cílem je co nejlepší autentičnost původního BC

Akrapovic 08.03.2021 07:37

ak nebude boost tak im na to mozem kaslat, tam pol roka expit a potom zistit ze ma to ani nebavi... a aj ten boost na 58 je onicom, ak bude na 68 tak mozno... ty ak si myslis ze pointa tbc je v expeni tak si na velkom omyle, sak tam bolo prave expenie totalne umorne. o nic lepsie ako na vanile.

Areon 08.03.2021 08:12

@Akrapovic

Mě naopak baví právě ta cesta k 70 a expení si užiju. To jak je domrvený systém expení na současném wowku je jeden z hlavních důvodů proč ho nehraji. CLASSIC, TBC a WOTLK lokace jsou to nejlepší co blizz udělal, lokacím co jsou nové na současném datadisku se maximálně směju, ale spíš je to smutné, kam to kvalitativně kleslo.

Lockdaar 08.03.2021 18:55

@Akrapovic mám úplně tedy zcela odlišný názor - zrovna tenhle 58lvl boost jestli tam ve finále bude, tak je to pro mě bohužel jeden z důvodů proč to pak nezapínat. Expení bylo právě že taky podstatnou součástí BC stejně jako u vanilly (i když logicky o něco méně jak na vanille), takže tu zmínku o nějakém 68lvl boostu, že by klidně mohl být, to budu raději dělat že jsem ani neviděl...
Hlavně je i pak pro mě podstatný, zda tam na classic BC budou ošetřený nějaký určitý herní aspekty tak, aby nešly potom tak rychle a jednoduše splnit, aby se neopakovala katastrofa typu AQ eventu na Classicu.

Akrapovic 11.03.2021 21:32

@Lockdaar a kto vam brani si expit ked bude aj boost ? az tak hromadne to ludia urcite vyuzivat nebudu a na zaciatku to bude aj tak preludnene takze by to ani nikto nepocitil... ked vam zalezi na tom doexpit medzi prvymy tak ok, nech to pustia trebars mesiac po spusteny ten boost a je to.

Lockdaar 12.03.2021 08:50

@Akrapovic to nebrání asi nikdo, ale o to tu vůbec nejde, ten boost tam zkrátka nemá co dělat, tenkrát taky žádný na BC nebyl a jestli to má být opravdu co nejvíc autentické vůči původnímu BC, tak by tam být logicky neměl, jelikož jinak tohle by byla celkem dost zásadní změna. Pochopil bych ho třeba u pozdějších expanzí, kde lvlovani několik starých contentů nebylo tak relevantní, ale tohle je teprv první expanze, kde na sebe starý content a nový content přímo navazují, není tam mezi tím žádný jiný content, kterým by bylo potřeba prolvlovat se. Tudíž tam zkrátka nevidím žádný smysl pro ten boost - nehledě i na to že ten “lvl boost na BC” zní fakt z podstaty děsně asi pro každýho z nás co jsme to tenkrát hráli

Nerlien 12.03.2021 15:45

@Akrapovic Boost na TBC nemá co dělat. My jsme si ty postavy taky museli poctivě vylevlit na Classicu, tak proč sračky jako ty by měli mít výhody a zaplatit si to? Jsme snad někde na free fun serveru nebo retailu? Nakonec tam přidají, že si budu moct koupit fénixe za 70 euro ne? Jaký to má potom smysl? Tohle je důvod, proč po wotlk už nehraju wowko, protože si tam každá mrdka může koupit co chce a nic nemá svoji hodnotu jak tomu bylo kdysi.

Akrapovic 12.03.2021 21:18

@Nerlien ale ved klidek .... nikto vam nebrani so ti uzivat , len vas volaco stve. tvoja clasik postava ma nezaujima prepac. ja nemam v plane hrat tam na pribehy atd. proste pre niekoho to je nuda to co tu popisujete ako hlavnu pointu hry , co je hlupost. a pritom tbc zacina pokial viem uz na T5 tz. raidy napr. SSC, the eye, ja jedine co chcem na tbc tak si zahrat areny trochu zo starou clasou, ale nebudem koli tomu travit expenim questenim a podobne.a pribeh som uz niekde pocul myslim.

Akrapovic 12.03.2021 21:20

Nerliena este jedna vec, tak to nemusite ani riesit , vas sa teda TBC ani netika , blizard oznamil ten boost oficialne pokial viem a kedze si vravel ze v takom pripade to nelognes, tak teda hotovo.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet