WoW Classic – Vyrovnanost frakcí a World PvP

  classic    pvp    honor   

Na konci prázdnin byl spuštěn WoW Classic, 14. listopadu pak Honor systém. Hráči, kteří až na výjimky zůstávali ve městech, se najednou vydali do divočiny a začali odchytávat nešťastníky z opačné frakce.

 

Během několika dní se tak ukázal poměr Hordy a Aliance na jednotlivých realmech. Ruku v ruce s tím vyvstal problém vyváženosti hry, respektive vyváženosti frakcí. Nezřídka se stává, že dominující frakce okupuje přístavy, lodě i zeppeliny, lítáky, vstupy do dungeonů nebo dokonce celé lokace a prakticky znemožňuje opozici cokoliv dělat. Levelit alty na serverech, na kterých dominuje ať Horda, nebo Aliance, je prakticky nemožné. Jen dosednete na zem, jste mrtví. Ovšem najdou se i lidé z převládající mocnosti, které to baví. Dalo by se říct, že jedna či druhá strana zneužívá situace, byť v rámci pravidel. Někteří se ale nebojí pravidla porušovat a musí zasáhnout i Game Masteři. Ano, chodit po střechách a tím se vyhýbat možnosti být zabit strážemi, je zneužívání Terms of Services.

egu51mja6a_6a96fa0c2a735176a27493bec0af3c73497567e3_1574163222_508.png

Autor článku hrající na Golemaggu byl svědkem toho, že i dvouminutová cesta z Thorium Point do Molten Core může v lepším případě zabrat 30 minut, v tom horším klidně i hodinu. Tohoto fenoménu si začíná všímat stále více lidí včetně streamerů. Např. Asmongold (je potřeba ho představovat?) v 11minutovém sestřihu probírá, co je vše špatně a co by měl Blizzard s nastalou situací dělat.

 

 

Tímto článkem nechceme moralizovat nebo prosit o milost. Zajímá nás VÁŠ názor na spuštění World PvP a jak vnímáte hru po těch pár dnech od spuštění Honor systému. Proto jsme vytvořili dotazník, o jehož upřímné vyplnění vás prosíme. Jeho výsledky budeme publikovat v samostatném článku.

 


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

kritik 22.11.2019 14:41

Tak true vanilla experience je i pve server, tehda jich bylo jeste vic nez ted, tvrdit ze jenom pvp server je prava vanilla je totalni nesmysl. Dalsi nesmysl, kteri tvrdi hraci z pvp sevru je ze na pve neni zadny world pvp, kdyz maji obe frakce zajem tak o to neni nouze, nejaky misto na mape se vzdy najde. nejcateji ted Hillsbrad, za minuly tyden mam 4000 hk a to jsem to hral jen 3 dny i toto je mozny na pve servru , ale kdo chtel jit na pvp server ma co chtel to je kazdyho vec, ale kdo to hraje uz delsi dobu musel vedet jak to tam asi dopadne a jestli ne tak je hodne naivni ..

Romik 22.11.2019 14:03

Za me nejvetsi chyba neotevreni BG od pocatku. Ja se tesil, jak si budu expyt v BG, pomalu ale jiste si budovat pvp eq. Uprime kdyby todle bylo, spousta tech world pvp hracu by byla v bg a nebyl by to takovy extrem misty...

Antispam 24.11.2019 14:04

expyt v BG na klasiku/vanile? ty si wow zacal hrat v legii ze?

Mezkyc 27.11.2019 03:02

@Antispam dobře si mu to napsal

Akari 21.11.2019 20:15

Mě by zajímalo, jak to má Blizzard řešit, když všichni říkají "no changes" s tímto motem nevyřeší vůbec nic a otázka je, jestli vůbec je co řešit. Nevyrovnanost frakcí tu byla vždy a stále je i na retailu. Prostě máte co jste chtěli, to skvělé world PVP, které ve vanille bylo "lepší" jak říkali na ledditu, jednou prostě dostanete na zadek a pak zase dáte na zadek jim.

Enei 21.11.2019 11:51

Hoši, jedná věc, neplette si Vanillu s Classicem, Vanilla je něco jiného, nebylo streameru, nikdo neznal taktiky atd a hlavně komunita je úplně jiná. (rozhodně horší než dřív) a to má taky dopad na hru, proto classic nehraju, abych si nezkazil krásný zážitky z Vanilly.

Hepy 21.11.2019 13:28

Nevěřil bych že najdu napsáno přesně to co jsem chtěl napsat :-)
Nicméně situace okolo zmiňovaného asmona je tak, že on je farmen cíleně, je guilda vytvořená přímo s cílem ho vyhledávat a znepříjemnit mu hraní. Neříkám že s tím souhlasím jen jak to je. A ani se nedivím někdo kdo je upřednostňováný dostává loot a protahujou se mu alti dungy az do 60lvlu ma hraní už tak dost ulehčený.

Flue 21.11.2019 13:46

"komunita je horší a classic nehraju..." .............líp bych to napsat nedokázal. Bravo
Komunita je jiná, neřekl bych horší. A pokud něco nehraješ nehodnoť

wrah 22.11.2019 06:16

@Hepy Na jednu stranu se také nedivím. Ovšem na druhou: zaslechl jsem cosi o banu za vícenásobný reskill s odůvodněním, že porušuje EULA a brání hráči hrát. A POKUD je to pravda, tak co tihle? Jestli dostal maník ban JEN za reskill náhodného hráče, tak co celá gilda, která má přímo za cíl bránit ve hře jednomu konkrétnímu člověku?

Joe 22.11.2019 09:29

@wrah
Tos teda zaslechl pěknou kravinu .)

twice 28.11.2019 06:35

Nesmíš brát za fakt všechno co "zaslechneš" no

Areon 21.11.2019 08:37

Každý mohl hrát na normál realmu. Co to je za ubrečenost zase. O streamerech si myslím své, ty nemá cenu řešit, to hlavní je to, že classic byl, je a vždy bude o world pvp. A je logické, že jedna frakce bude mít navrh, tak to prostě bývá. Osobně s tím nemám žádný problém. Samozřejmě že se mi stalo, že mě reskilovali, že jsem před zabitím moba dostal rogunou po palici, jako hráč co expí priesta jsem pro roguny co umí dobrou smetanou ale kdyby toto nebylo tak bych to ani nehrál. Protože jen unuděné singleplayer expení nemá na pvp realmu classicu co dělat. Nehledě na to, že zdaleka né každý co útočí to umí zahrát a to je potom švanda koukat na utíkající undead rogunu co na dotce vykape pár yardů od vás, animace zdechajících undeadů mě nikdy neomrzí :-))))) .

Joe 21.11.2019 08:02

Já hraju na Mograine PVP kde je cca 50:50 populace a musim říct že takhle skvěle jsem se ještě ve wow nebavil... bitky v každý zóně, každou ovládá jiná frakce, prostě bomba. No když lidi hrajou na serveru kde je 90% hordy ( Golemagg, Shazrah) a pak si všude možne stěžujou že nejde hrát tak se ptám proč nevyužijou free transferu na jinej server .)

Evras 20.11.2019 18:42

Jako osobně jsem z nostalgie začal hrát a můžu říct po spuštění druhé fáze ruším předplatné, Blizzard prostě jde špatným směrem a dokáže pokazit už i tak zavedenou značku jako je Vanilla, prostě shadowlands bude stejná sračka jako azeroth pro malý děti

Hromovapest 20.11.2019 19:25

A co by sis tak představoval jako ? Vannila je přes 15 let stará hra. A i když na ní z nostalgií kde kdo vzpomínal.V realu už to není takový zážitek jako tenkrát. Většina zažila nepříjemné překvapení že na takovou hru už nemají čas ani chuť. Budoucnost je v současném wowku. Ne v minulém.
A co se týká nadcházejícího datadisku. Chybět tam nebudeš.A když jsem viděl v den oznámení Shadowlands jen náš realm plný hráčů co ihned zakoupili datadisk s mountem.Nemám žádný strach. Bude to jako teď.Všichni nadávájí na BFA a přesto je plno.A co se mě už dlouho nestalo tak mít frontu na retail. Sice minutová ale byla. Tož tak :-)

Lockdaar 20.11.2019 20:21

Můžeš být konkrétnější co přesně myslíš tím že jdou špatným směrem a že kazí vanillu? Řekl bych, že je to úplně na chlup stejné jako původní verze, když mají k dispozici původní originální data a zdrojový kódy, který žádný z free serverů nikdy neměl (kromě takových drobností jako je vylepšení textur, group UI z nynějšího wow nebo možnost vyměnit gear z raidu + je hra uzpůsobená funkcím battle.netu, což ale bylo asi jasné a nevyhnutelné už od začátku), tak jak to konkrétně tedy kazí?

Evras 20.11.2019 22:41

Celkově spustit pvp systém bez bg, teď to děcka bude bavit vyženou populaci pro kterou je to primárně určený a po třetí fázi přijde konec vannilly protože se děcka vrátí na retail a co se týče toho kam se ženě Blizzard,dělá hru moc jednoduchou a není v ní už tolik vidět rozdíl mezi skillem hráčů, žádný setový věci honor systém o ničem za 2dny seš full equiplej a prolitnes hned všechny raidy bez progresu, je toho prostě dost na krátkou odpověď, hodně lidí se mnou asi nebude souhlasit ale wow hrají od založení a vím o čem bylo a co na něm bavilo ale to už se nevrátí

Hepy 21.11.2019 13:42

@Evras takže mi chceš říct že si tak dobrej a ta hra je tak jednoducha ze za dva, tri dny po doexpeni prolitnes full 450 ilvl equiped EP na mythic.
Obtížnost azshary na mko je úplně někde jinde než kteréhokoli bosse na classiku.
Classik wow, je jen větší žrout času.

Evras 21.11.2019 15:07

@Hepy bylo to zjednodušeně řečeno. Chtěl jsem tím jen napsat že mě bavilo víc když se progresovalo např na TBC,tam než si se dostal k illidanovi tak to trvalo spoustu času a hodin v raidu, dnešní wow doexpis za den, dva máš ilvl420+i pvp bylo jiné, než si nabral pvp eq aby si někoho vůbec zabil trvalo to, bez něj v PVE eq sis ani neskrtl, dnes s jedním eq děláš úplně vše a o talentech který máš v 5bodech se už vůbec nebavim

Hepy 21.11.2019 15:36

@Evras
Burning crusade byl lepší to nepopírám, rozdělování pvp equipu a pve equipu mi taky ve hře chybi. Nelíbí se mi že maji pve trinkety obrovský vliv v arenach.
Expeni je v současnosti triviální a bude to s ním ještě horší, ale zároveň je to co hráči chtějí.
Každý chce být co nejdřív max level a věnovat se end game aktivitám.

Evras 21.11.2019 16:12

@Hepy ano proto jsem hrozně rád za vanillu, je jasný že už to nebude jako dřív ale spuštění pvp honor systému bez bg, za mě prostě nebylo dobrým krokem, protože bylo jasný jak to dopadne a kdo nemá doexpeno má smolika a musí do dungu expit

Lockdaar 21.11.2019 16:52

@Evras to právě naopak si myslím že špatný není - však to je to pravé world pvp po kterým přece všichni tak křičeli že ho chtějí, tak teď ho mají. To, že vás někdo třeba reskilluje to k tomu holt patří jako tehdy, na to ale existuje způsob - zburcovat svoje spoluhráče/kamarády aby vám šli na pomoc a té druhé frakci to vrátit. Nebo jestli někomu vyloženě vadí, že ho někdo na pvp serveru (který je k tomu přímo určený) několikrát zabije, tak ať ten hlupák teda na něm nehraje a hraje na Normal serveru a nebo ať popřemýšlí nad změnou herního žánru na singleplayer jestli mu vadí, že se někteří lidi nechovají vždycky třeba férově (což se u MMO hry prostě stává), jako fakt nevím co na to jinýho říct...

Evras 21.11.2019 17:30

@Lockdaar to nikdo nikomu nebere já jen chci říct že se spuštěním pvp měli přijít i bg, honor systém je nastaven tak že čím větší rank soupeře zabiješ, tím víc honoru budeš mít a tím pádem i větší rank a odměny, tzn že ti chytřejší půjdou lovit do bg a nebudou muset lovit v lokacích 50+low leveli a hra bude zase i bavit i ty co si rádi poexpí, co na tom pořád vidíte za problém nebo pláč?

Akari 21.11.2019 21:44

@Evras Za 1 den vyexpíš, kdy si naposledy něco expil? Před nerfem v 8.1 jsem zkoušel expit jako bych byl nový hráč ve hře a jen přes questy a trvalo to 98 hodin čistého herního času a to jsem nečetl texty. Takže takový nováček bez zkušeností s wow by nad expením strávil mnohem více času.

A v TBC jste byli pomalí, protože většina hráčů byla banda noobů, která se ještě učila hru vůbec hrát a dělali jim problémy triviální mechaniky, kterým by se dneska průměrný hráč vysmál. Nesrovnávej dnešního hráče wow s tím v TBC. Classic jasně ukázal, že obtížnost dungeonu/raidů...atd je pro dnešního hráče naprosto směšná.

svina 21.11.2019 23:11

@Akari Jo, je triviální. Po několika nerfech bossů na 1.12. Až tam bude aktuální content (Naxx), tak tu bude jiná pohádka .

Evras 22.11.2019 07:19

@Akari na retailu ještě někdo expi přes q? 😁Jinak si mě nepochopil, myšlenka byla 1.den doexpeno 2.den už máš eq na úrovni, není to myšleno že expiš 1. den. Ale podle komentářů co tu jsou je fakt vidět co dnešní hráči chcou...
Hold dřív Bez práce nejsou koláče a dneska koláče pro všechny.

Jackone 22.11.2019 08:22

@Evras druhej den equip na urovni? ale ceho max tak 410ilvl a to jsi teda na hodne nizky urovni s tim se muzes jit pak akorat tak klouzat do M+ te nevemou o raidech ani nemluvim.

Throx 22.11.2019 13:43

Takze takto honor System bol pridany do vannile bez BGciek "In Vanilla WoW, the PvP Honor system was introduced in Patch 1.4 (April 19, 2005) with Battlegrounds in Patch 1.5 (June 7, 2005) and Blackwing Lair in Patch 1.6 (July 12, 2005)."
Takze az po mesiaci a pol boly pridane Bgcka.. Blizzard sam povedal ze chce docielit ten spravny Feeling ako z vannilyz rokoch 2005-2005 a hraci s tym suhlasily dokonca sa tešily... takze tu vypisujes sracky a krd sa ti to nepaci to World pvp hold mal si ist hrat na PVE server .... je to tvoj problem...
Dalšia vec k retailu čo tu pises ze doexpene za den a na druhy den ziskany gear...
Dalšie sračky vidno ze si retail ani poriadne nehral... ano doexpene mas mozno za den ked mas nakupene heirloomy elixiry na experience a expis cez dungi hlavne Tanka a Healera s tymi to mozno das za den ale za dps rozhodne ne...
Čo sa tyka geary na max lvl tak to ze ziskas 410 itemlvl za den lebo vacsi nespravis aj tak lebo ta nikam nevezmu a ty to beres ako dobry gear je fakt na pokukani s tym gearom ta nevezmu ani do normal Raidu😂 a to nehovorim o heoicov raidov a mythicov ... a hovoris ze ake lahke je dat raidy skus dat Mythic uroven ked vidim ake sracky vypisujes sa stavim ze ani cez prveho bossa by si sa nedostal ani stym tvojim raidom ...vypišujes ake je to jednoduche na retaily ano pre lamy a noobov dosiahnut uroven lfr a normalu im asi pride lahke a vedia ze na heroic mythic a m+18 nemaju sancu zahrat ... milujem tqkych ludi co vypisuju sracky a ani nevedia presne jak to funguje...
P.s. radšej už nic nepiš iba sa strapnuješ😂🤣

Evras 22.11.2019 15:35

@Throx jo máš pravdu dál se tu ztrapnovat nemá smysl, kteréj ani nevidím v tom kdyz někdo tráví hodiny v PVE aby dosáhl itemu kteréj vypadá pořád stejně jen má vyšší ilvl,ale pro Blizzard jenom dobře že to dnešním hráčům stačí nemusejí vymýšlet nové věci, náhodu kontent dají dolů lvl vrátí staré talenty přidají intro(který mimochodem Blizz má nejlepší ze všech) a máme Shadowlands

Akari 22.11.2019 15:54

@svina Po několika nerfech Co tam jako chceš nerfovat? Ti bossové jsou prostě triviální na dnešní dobu a můžeš to svádět na co chceš. A na Naxxramas jsem taky zvědavý, jsem zvědavý jestli padne další mýtus o vanille a to asi ano.

Lockdaar 22.11.2019 16:13

@Akari upřímně taky si myslím, osobně tipuji, že lidi jako Apes a podobní proběhnou celej Naxx s prstem v nose jako dali ragnarose a onyxii - ano vím, že na classicu je ragnaros a onyxie nerfnutá, ale prostě jednoduše za těch 15 let někteří lidi přesně vědí a mají nacvičený co a jak přesně mají udělat, jaký gear/talenty/classy mají na to mít atd. a je úplně jedno teďka jestli je ten daný raid nerfnutý nebo ne. Nechci tu teď zmiňovat free servery, ale tam někteří lidi s lepším gearem dokážou proběhnout ve speedrunu celej naxx za cca hodinu co jsem viděl v jednom videu - nevím, jak moc byl ten free server blizzlike ale nějaký fun server nebo podobná hovadina s navýšenými nebo sníženými staty to nebyl... řekl bych, že stejná/podobná situace bude potom i na classicu

Akari 22.11.2019 16:23

@Evras A jak by sis ty itemy jako představoval? Máš 4 raid obtížnosti a 4 dungeon obtížnosti. To jako chceš unikátní itemy pro každou obtížnost? A jestli ti jde o nějaké unikátní efekty, tak ty stále existují, ať už to bylo v CoS nebo EP raidu. Já chápu, že na classicu děláš PVE kvůli gearu, protože ti bossové jsou lehcí a nic jiného ti nenabídnou, ale na retailu chodíš raidy kvůli výzvě, porazit těžké bosse a zlepšovat se.
Staré talenty v Shadowlands? O tom snad nikdo z Blizzardu nic neřekl. Jako staré talenty vypadají krásně, ale opravdu tam máš nějakou velkou možnost výběru? Zkoušel jsem si udělat svého priest healera a moc na výběr tam jako nemáš.

Akari 22.11.2019 17:01

@Evras Hodně lidí expí přes questy, protože na konci Legionu prošlo levelování velkými změnami a dungeony už nedávají tak moc exp jako předtím, ale to určitě víš...

Hromovapest 20.11.2019 13:59

Tak ať dají do hry jednoduchou ochranu.Kdo bude zabit 2x za sebou stejnýma hráčema. Ať má na další 2 hodiny ochranný buff proti napadení od opozice a je to vyřešený.A nějaké děti z hordy to přestane pak bavit.

svina 20.11.2019 15:48

Jo jasně, to zrovna můžeš vypnout pvp.

Hromovapest 21.11.2019 00:51

@svina Ale prosimtě šmudlo. Byl by to dobrý bič na nemocný lidi. Znal jsem hráče co se vyžival v genkovani. Samozřejmě v početné převaze. Pak jsme jako guilda odešli na jiný realm. Tenkrát ještě nebyli přesuny. Tak pěkně od piky. No a tam začal zažívat to co dopřával jiným. Každodenní brekot a nadávky na proti frakci. Nakonec to neunesl a hral na původním realmu z kterého jsme odešli. Tam chvilku ještě honil tričko a pak to zabalil úplně.

Jackone 21.11.2019 08:16

@Hromovapest jak ze to bylo? truevanillaexperience???? tady mate pravou vanilu bez okolku chteli jste ji mate ji brecite ze umirate.... proc by mel blizzard upravovat vsemi zboznovanou vanilu kdyz presne takovou beze zmen jste ji chteli.

svina 21.11.2019 09:38

@Hromovapest Každá regulace je špatně, pokud nejsi schopný přistoupit na pravidla hry, nehraj ji.

Hromovapest 21.11.2019 15:17

@svina Tak classick nehraju.Tu dobu jsem zažil. Před 15 lety.A takovou dobu už nikdo znovu nezažije :-)

Horm 20.11.2019 13:16

Asi tak, timto se zmenší počet hráčů, kteří si chtěli zavzpomínat. . . World pvp byl důvod proč jsem nemohl hrát dlouho za ali. Do max levlu jsem se dostal, ale WQ už se dělat téměř za ali nedaly. U každého 3 smrti nejméně. Pro člověka, který ma na wowko díky povinnostem jen určitý čas to bylo o vsem jiném než o zábavě. Po pravdě. Mne by ani netešilo mit třeba mounta nebo pvp věc diky Group v Player. Citil bych se jako srabík.

Jackone 21.11.2019 08:35

ono to vypada ze jste asi uz zapomeli co a jak bylo world pvp neni player vs player a nikdy nebylo to je jenom nahoda kdy proti sobe jde jeden na jednoho, radoby vanilkari si vyfnukali vanilu jaka byla a ted to nedavaji mate smulu a doufam ze s tim blizz nic delat nebude.....

Akari 20.11.2019 12:45

Z některých classic streamerů jsou strašné slečinky. Využívají svých fanoušků aby měli free goldy, free loot, free carry, free leveling boost a přitom mají armádu osobních strážců všude kam se hnou, ale když najednou ani to nestačí a projíždí world pvp, tak se z toho mohou pos**t.
PseudoPVPčkař Asmongold a jemu podobní by radši měli jít na PVE server a přestat se furt vymlouvat na stream snipery.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet