Změny v Group Finderu

  group finder   

Group Finder byl už nějakou dobu zaplaven nabídkami průtahů za goldy nebo reálné peníze, což je něco, proti čemu se Blizzard rozhodl zakročit, jelikož to nekorespondovalo s tím, k čemu tato funkce byla původně zamýšlena.

 

Blizzard zdroj

Jako součást naší iniciativy v boji proti in-game reklamám, jsme se rozhodli učinit změny v Group Finderu.

 

Počínaje pondělím 2. července už nebudeme povolovat žádné reklamy v Group Finderu, které nabízejí boosty či průtahy dungeony a raidy a to jak výměnou za opravdové peníze, tak za goldy. Group Finder byl zamýšlen - tak jak už napovídá jméno - k tomu, abyste mohli hledat partu. A tyto nabídky ztěžují hráčům najít skupiny, které jsou zrovna aktivní a formují se. Navíc se tohle používá i z důvodu, aby se zakryly skutečné prodeje za reálné peníze, protože in-game peníze nemohou být převedeny na jiný server.

 

Prosím, mějte na paměti, že toto nijak nezmění naše pravidla ohledně průtahů raidy za goldy. Ty jsou stále povoleny, ale musí být inzerovány na kanálech k nim určených, jako je třeba Trade Chat.

 

S příchodem patche 8.0 budeme též přidávat "advertisement" možnost do Group Finder reporting funkce, ale než se tak stane, budete k tomu moci použít možnost "spam". Děkujeme vám za pochopení a děkujeme za to, že nám pomáháte vyčistit Group Finder od nežádoucích inzercí.

 

Osobně jsem nikdy tyto reklamy neřešila a všímala jsem si jich jen v Trade Chatu, kde jsem je ignorovala též. Vadily vám někdy tyto inzeráty v Group Finderu? Nebo jste si jich nevšímali? 


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Hromovapest 09.07.2018 23:06

Ono zejména na Hordě DT/BB mě to s těma prodejema poslední roky přijde dost ujeté.Začal to Prandur tenkrát s tou jeho slavnou guildou co se pak rozpadla.A jeho pověstný Čelný blouk.
Kolikrát mě to přijde že už to je jen o tom kdo prodá a koupí.
a přitom jsem Arguse na HC dal s pugem. Aniž bych musel za to platit.Jen se dala dohromady parta lidí.
Ta atmosféra starého wowka je dávno pryč.Je to jen byznys a každý na tom chce vytřískat nějakou korunu.A blázni lidi co jim to dávaj.

einfari 09.07.2018 15:09

Zaplatit si průtah celým raidem je nesmysl, ale koupit si spot na finálního bosse, aby jste dostali achiev je bohužel jediná možnost jak se casual sólo hráč dostane následně s pugem do raidu.

Esperanta 09.07.2018 15:11

Tak ono si to člověk kupovat nemusí, jsou komunity, které průtahy dělají i zadarmo. Jsem v jedné na Discordu ale problém je s časem a taky že jsem na Ali EU.

FIFAV 09.07.2018 15:18

No, kupovat si zabití Arguse M na achiev napr. za 5000kč, jak inzerujou lidi na world chatech vůbec nechápu.

Esperanta 09.07.2018 15:41

@FIFAV Já si pamatuju, že se prodával Archimonde ve WoD a to se přiznám, že jsem si to zaplatila ale to bylo za goldy a bylo to relativně v pohodě. Teď ale přemýšlím, jak udělat to Ahead of the Curve, protože prostě absolutně nevím, jak to zvládnu časově.

einfari 09.07.2018 15:53

@FIFAV Měl jsem na mysli HC, nikoliv Mythic. Na normál se s pugem do raidu bez achievu dostanete, ale na HC už bohužel ne a přitom taktiky jsou v podstatě totožné. Osobně bych ten achiev za HC zrušil nebo jej dal už za zabití finálního bosse na Normál, stejně je pro většinu lidí, kteří aktivně raidují, hlavní metou Mythic.

Darswaithe 09.07.2018 21:42

@Esperanta Hele ja to mam v planu nejak pomoct udelat ArcadeBullsovi. a kdyby ses ozvala tak bych urcite nejak neco vymyslela.... Ale musela by sis rict ze.

Silveralius 10.07.2018 00:07

Jsem poměrně casual hráč v mrtvé guildě. A Arguse na HC jsem v pohodě dal s pugem. Ano nasbíral jsem si předtím nějaký eq z normálu a z M+ a měl jsem eq jen a pouze pro vyšší ilvl takže na dps jsem fakt nehrál.
Pak jsem si na to vyčlenil jeden večer a hledal grupy a posílal zprávy asi na 5 pokus jsem našel slušnou grupu, která to v pohodě zabila.
Dostal jsem achiev a bylo Opravdu to není tak těžké. Ne všichni jsou šílenci a chtějí hned achiev. Plus jsem si zaškrtl vyhledávání ve všech serverech takže jo občas jsem šel i s Rusákama což je docela sranda a naši Němečtí sousedé mají také pěkné hlášky z DBM a jiných addonů

Osobně za co bych si zaplatil tak by byl mount z Myth Arguse. Kdybych prostě si zaplatil, že ho dostanu. Jinak asi to smysl nemá.

Celiox 09.07.2018 13:06

Já spíše nikdy nepochopil (obvzlášť teď na konci datadisku) jak za to může někdo vysolit tolik goldů. Tuším, že se to pohybovalo něco kolem cenu tokenu. Za jeden run? Na hlavu, navíc člověk přeci hraje ať pořád něco zdolává, posunuje hranice, zlepšuje gear-to je hlavní myšlenka WoWka. Jak někdo může mít radost z toho, že ho někdo protáhne? To jsou ti lidi, co pak nadávají, jak jde wowko do kytek, jak je lehké apod.

Lockdaar 09.07.2018 14:15

Souhlas, někteří moji známí jsou bohužel toho typu, který rádi prohlašují, jak mají rádi výzvy a starý hardcore wow ale pak se vztekají např. při lvlování altů, že jsou questový linie v Suramaru (a postupně pak pro Broken Shore a Argus) úplně dementně zdlouhavý a že je to celý na p*** - a přitom jsou tyhle questový linie oproti tomu, kdy byl tenhle content aktuální, celkem dost zkrácený teďka, aby to měli lidi rychleji hotový. Nemluvě pak o tom, když přijde na PvP, ve kterým je každý povolání OP kromě těch jejich za který hrajou. Pro takovýhle jedince bude vanilla tabu, až vyjde..

Esperanta 09.07.2018 14:23

Můj bejvalej byl dobrej extrém v tomhle. Byl zabanovanej (několikrát a veškeré úspory goldů vždycky šly na to, aby se mu koupil novej účet) tak si koupil cizí účet přes nějaké fórum. A byl tam PvP titul z Vanilly, tak se chlubil, že ho má. Taky používal různé programy na rotaci a opět se chlubil, jaké má DPS a přitom si ho netočil sám, jen přiběhl k mobce a jen na ni kliknul a všechno to udělalo za něj. To samé u botování. Používal to na BG i na farmení a taky se chlubil, co dokázal a kolik toho zabil a přitom to dělal bot. Takoví lidi jsou prostě naprostá rakovina herní komunity.

Lockdaar 09.07.2018 18:02

@Esperanta jo tohle je taky dobrý typ hráčů, pár jsem jich taky znal, co machrovali s dobrou postavou koupenou přes ebay Když se na to tak zpětně dívám, tak mě celkem mrzí, jaká dnešní komunita ve wow je. Vzpomínám si, jak jsme tenkrát v BC skládali pug na Maghteridons Lair - což bylo na serveru na kterým jsem hrál poměrně vzácný, jelikož se takovýhle raidy chodili výhradně jen s guildou a pugy v podstatě neměli skoro žádnou šanci něco takovýho dát. Určil se tenkrát den a čas, kdy se to půjde a nejlepší na tom celým bylo, že všichni ty lidi, se kterýma se to domluvilo, skutečně pak přišli - až teda na 1 člověka ale ten byl natolik slušnej, že se nějakou dobu před začátkem lognul a omluvil se, že mu do toho něco vlezlo a že nebude moct jít a ať za něj najdeme nějakou náhradu a zase se odlognul - schválně jsem si všechny ty lidi hodil předtím do friend listu abych viděl, kolik jich vážně přijde a přišli skoro všichni až teda na toho 1 člověka. A to byl tenkrát vyloženě pug, ve kterým byly max. tak 2 lidi z jedný guildy, nebylo to že by bylo třeba polovina raidu z jedný guildy nebo tak. Sice jsme Maghteridona dali na asi 17% HP a nezabili ho, ale s takovýhlema lidma to bylo fakt potěšení a čest to hrát, což už bohužel o valný většině dnešních lidí ve wow asi říct bohužel nepůjde - něco takovýhleho se může dnes očekávat jen v nějaký dobrý guildě, ale při random skládání raidu už jen těžko dneska...

Fuarran 10.07.2018 10:25

Mě by teda koupenej achiev taky netěšil. Já sice chápu, že ledaskdo nemá čas, nebo trpělivost na nějaký progres, tak si zaplatí... Ale já se mnohem snadněji smířím s tím, že něco nemám, protože jsem na to prostě nedosáhla, než s tím, že mám něco, co za mě musel udělat někdo jiný

Miťosk 10.07.2018 15:26

@Fuarran hh tak isto to vnimam aj ja a este sa motivujem tym ze dalsi datac musim byt lepsi

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet