Cataclysm preview - Southern Barrens

/pic/uploaded/sbarrens
Jaký byl původní koncept pro tuto zónu? Barrens je jedna z nejvíce zasažených zón Kalimdoru. Doslova byla rozdělena ve dví! Účel Northern Barrens zůstane prakticky stejný, a bude tak i navenek působit. Bude to především tréninková oblast pro low-level hráče Hordy. Tohle nám dalo obrovský prostor pro tvorbu Southern Barrens. Na počátku Cataclysmu začala Alliance agresivně expandovat do srdce kontinentu z východního pobřeží a tato zóna se právě stane centrem stupňujícího se konfliktu mezi Hordou a Alliancí, což ovlivní i většinu questů. Kdo bude tuhle zónu využívat (jaké levely a frakce)? Southern Barrens bude pro hráče Hordy i Alliance s levelem 30 až 35.
Aniž byste vyzradili něco podstatného, o čem je hlavní příběhová linie v této oblasti? Jak se změnila od původního návrhu? Tématem zde bude „oko za oko“. Obě strany budou ztrácet i získávat území a nořit se do více a více krvelačnějších bojů. Na straně Hordy budou hráči odkrývat pravdu o osudu Campu Taurajo a Honor’s Stand. Dále budou také napravovat morálku dezorganizovaných jednotek a zasazovat se o změnu v místním vedení. V neposlední řadě také dostanou možnost pomstít Camp Taurajo, který byl kompletně vydrancován. Mezitím se musí Alliance vypořádat s obranou nově získaného území. Hráči budou muset zachránit Northwatch Hold a vyčistit cesty vedoucí z Theramore. K tomu všemu se hráči obou frakcí budou muset vypořádat s nově se šířící džunglí, která se začíná tajemně po Barrens rozrůstat. Tohle vše bude v datadisku naprosto novým obsahem. Co považujete za nejzajímavější přírůstek do oblasti? Určitě výše zmiňovaný konflikt Alliance a Hordy, který v Southern Barrens ožije. Snažíme se hráčům dodat pocit toho, že se účastní velkého PvP podobajícímu se konfliktu, i když v ten moment hrají sami. Hráči Alliance a Hordy budou urputně bojovat při přebírání klíčových bodů bojiště proti vlnám nepřátelských vojáků. Nová technologie umožní hráčům prožít příběh tak, jak to před Cataclysmem nebylo možné. Například útok, který provede Horda na pevnost Bael Modan a vše co se odehraje poté, by měl hráče vtáhnout do akce tím, jak se i okolí bude dramaticky měnit. Dále tohle: Mankrik.
Co se tedy vlastně stalo s Camp Taurajo, který je naprosto zničený? To záleží, koho se ptáš! Hráči Alliance se mohou zeptat generála Hawthorna ve Forward Command, který jim osvětlí jeho důvody k odstranění Campu Taurajo z arzenálu Hordy. Na opačné straně se mohou zase hráči Hordy zeptat vůdců v Hunter’s Hill, Campu Una’fe nebo Vendetta Point, kde uslyší naprosto jinou verzi příběhu. Předpokládáme, že debaty nad touto etickou událostí budou zuřit ještě hodně dlouho. Co bylo nejkomplikovanější implementovat do již existující zóny? Největším problémem bylo zapasovat příběh do oblasti tak, aby seděl od začátku až do samého konce. Klíčoví NPC se pohybují různě po zóně a bývají během bojů zabiti. To se vždy těžce zvládá.
Co by měli hráči udělat nebo vidět jako první? Hráči Alliance by určitě měli jako první běžet co nejrychleji do Northwatch Holdu, jinak brzo spadne Hordě do rukou. Stejně tak by měli hráči Hordy rychle běžet omrknout pozůstatky Campu Taurajo. Někdo... za to musí... zaplatit! Proč je úžina mezi Barrens a Mulgore zatarasená velkou zdí Great Gate? Horda vybudovala Great Gate jakožto reakci na agresivní expanzi Alliance, kteří do Barrens vybudovali cestu vedoucí až na ostrov Theramore. Brána byla dokončena na poslední chvíli, jelikož se Alliance probojovala až k samotné úžině vedoucí do Mulgore. Brána je zpomalila dostatečně dlouho na to, aby se Horda dokázala zmobilizovat na protiútok (samozřejmě s pomocí spoluhráčů).
Osvětlíte nám něco více o vzniku Overgrowth a nové vesnice Hordy Campu Una’fe? Hráčům určitě není cizí příběh o Naralexovi, ambiciózním druidovi, který se snažil probudit prameny Wailing Caverns, které by Barrens navrátili bohatou zeleň, jako to kdysi dávno bývalo. Jeho příběh v Southern Barrens pokračuje, jelikož se snaží vypořádat s nechtěnými následky, když byl vystaven hororům Emerald Nightmare. Nekontrolovatelný růst zeleně v této oblasti ohrožuje jak Allianci, tak i Hordu. Na východě se Teegan’s Expedition nedaří úspěšně zásobovat přední linie alliančního vojska, zatím co na západě mají přeživší z Tauraja podobné problémy v nově vybudovaném Campu Una’fe. Čeho se snaží jednotky Alliance z Forward Command a Fort Triumph a jednotky Hordy z Desolation Hold dosáhnout v Southern Barrens soupeřením o kontrolu nad Battlescarem? Geografická poloha zde udává chod konfliktu. Battlescar leží uprostřed přímé úžiny. Alliance se snaží vybodovat pozemní spojení mezi Theramorem a Northwatch Holdem nemluvě o Stonetalon Mountains, kde by mohla Alliance pomoct svým spojencům. Pokud Horda dokáže udržet toto klíčové místo, může Theramore naprosto izolovat. Konflikt bude nejvíce vřít v okolí Battlescaru... a budoucnost Kalimdoru velice pravděpodobně právě závisí na tom, jak věci právě zde dopadnou. Děkujeme vám, pánové, že jste si udělali čas, abyste si s námi popovídali o tom, jak jste vdechli nový život do Southern Barrens ve World of Warcraft: Cataclysm!

Naposledy upravil/a Hanzik 20.08.2010 v 19:01:23.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Dejvik 13.03.2011 10:44

Horda fňuk

Pestak6 06.12.2010 20:05

Pestak6
Od kdy je Barrens contested ??? hlavni mesto +2 lokace od 1-20 lvlu jsou ty frakce hlavniho mesta ty jelito !! Barrens je Horde territory !!
Teda aspon ted v Cataclysmu to severni

Pestak6 06.12.2010 20:04

Smakoun
No jenze ono Barrens je taky contested, takze takze si nestezujte, ze si vam alici lezou do uzemi. v Ashenvale vy delate to same.
Od kdy je Barrens contested ??? hlavni mesto +2 lokace od 1-20 lvlu jsou ty frakce hlavniho mesta ty jelito !! Barrens je Horde territory !!

jak12346 16.11.2010 19:58

sa tu nehadajte čo komu patrí....viac uúzemí patrí proste tým čo si ho vybojovaly...proste vždy vyhrava ten lepší a preto z toho aj viac má...

DaveL 31.08.2010 09:07

Drápal
No teraz,až budou letající mounti aj v Azerothě tak to můžem zkusit,no ne_letět jen tak nad Orgrimmarem,sletět dolů a udělat raid na Garroshe
jo a cestou tě sestřelej guardi...
Pestak6
Hej a bude teda v Barrens jeste Crossroad???
jo jen se team pozměnili některý questy..

Pestak6 31.08.2010 09:01

Hej a bude teda v Barrens jeste Crossroad???

Drápal 23.08.2010 15:25

No teraz,až budou letající mounti aj v Azerothě tak to můžem zkusit,no ne_letět jen tak nad Orgrimmarem,sletět dolů a udělat raid na Garroshe

Darkcan 22.08.2010 22:43

Snad někdy Aliance zničí ogrimars :-) aspoň bude klid :-D

Mam 22.08.2010 13:27

Navrhujem blizzu dat Aliancny tabor do stredu Orgrimmaru

Smakoun 22.08.2010 09:21

Kriegel
Pokud vím tak ashenvalle je contested a v darkshore horda neni, jen v zoram gar a to je ještě ashenvalle pokud je mi známo...
No jenze ono Barrens je taky contested, takze takze si nestezujte, ze si vam alici lezou do uzemi. v Ashenvale vy delate to same.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet