Desmond

Naštěstí pár let před touto událostí, stačila Miltfante porodit syna Desmonda. Tehdy ještě nevěděla, co všechno jednou dokáže, ale už při jeho pátých narozeninách ho svěřila do péče bratrstva aliance, aby z něj jednou vyrostl zdatný kouzelník, který se nebude bát položit svůj život svou vlast nebo za svou lásku.

A tím vlastně příběh začíná. Desmond prožil celé své dětství ve Stormwindu a v Elwinském lese. Měl velice rád toulky až k samému konci lesa, až tam, kde řeka dělí krásné a mírumilovné území Elwinu a území temného Duskwoodu. Při jedné z těchto procházek, kdy se koukal po proudu řeky, uviděl na molu mladou krásnou dívku, dceru místního kněze, Mitty. I dal se s ní do řeči a časem se ukázalo, že tito dva jsou si souzeni, aby navždy byli spolu. Brzy po tomto setkání si Desmond vzal Mitty za ženu a po čase Mitty otěhotněla.

Zbývalo pár měsíců do porodu a Desmond s Mitty se šli projít na jejich místo, molo u řeky, to místo, kde se poprvé setkali. Chvíli seděli a povídali si, jak je krásné, že se setkali, jenže potom se téměř odnikud vynořil temný černokněžník a mířil rychle k nim. Desmond neváhal a postavil se mu, musel ochránit svou lásku a svého potomka. Boj nebyl dlouhý, zkušený Desmond útočníka zmrazil svou schopností ovládat magii ledu, a poté mu zasadil ránu svým mečem, jedinou věcí, která mu zbyla po otci, zbraní, kterou měl vždy po ruce, jako by v ní cítil ducha svého otce, jak mu přesně říká co má dělat. Myslel si, že má vyhráno, běžel k Mitty aby zjistil, zda je v pořádku a zda není zraněná, ale než stačil udělat krok, padl k zemi v hrozných bolestech černokněžníkova prokletí. Mitty se k němu hned vrhla a se slzami v očích doufala, že bude v pořádku, ale když se k němu naklonila, slyšela ho jen šeptat jeho poslední slova: "miluji tě".

Mitty okamžitě zavolala pomoc, a než pomoc přiběhla, pokoušela se ho jako kněžka sama oživit, ale jak její snaha, tak i snaha všech knězů v širokém okolí byla marná. Nikdo nevěděl, proč Desmond nemohl být vzkříšen, až kněz z dalekého Ironforge zjistil, že vlastně není mrtvý, že je navždy prokletý hrůznou kletbou, která už mu nikdy nedovolí vrátit se k rase lidské. Která z něj udělá zrůdu a jeho duši vloží do jednoho z rozložených těl poblíž města Undercity, města nemrtvých, vedených královnou Lady Sylvanas, ztracených duší všech bojovníků, nestvůr, které si říkají Forsaken. Desmond tedy začal svůj další život, ale neprahnul po pomstě, protože věděl, že černokněžníka zabil, a tím uchránil svoji lásku, rozhodl se, že svoji lásku najde a doufal, že ho i tak přijme, protože duší je to on, její milovaný muž, který obětoval život svůj, aby zachránil dva další životy, život své ženy a život svého dítěte. Zpočátku ovšem váhal a přemýšlel, kde svou cestu začne, ptal se na informace v Brillu, městě plném duší zesnulých, Zkoumal mapy kudy nejrychleji se vrátit do krásného Elwinského lesa. Zjistil, že bude muset překonat četné překážky, proto vydal se nasbírat nějaké zkušenosti, které mu mají pomoci při cestě do své vlasti, do rodného Stormwindu.

Jeho první výprava směřovala do Orgimaru, města orků, ležícím na Kalimdoru, druhém kontinentu, o kterém Desmond zatím jen slyšel vyprávět. Potkával zde samé existence, které by při setkání ve svém prvním životě určitě zabil. Zpočátku se snažil vyhýbat stykům s těmito rasami, ale časem se tomu stejně neubránil. K jeho překvapení zjistil, že i oni mají duši, že i oni dokáží milovat, že i oni mají sou vlast, za kterou jim stojí umřít, že horda, o které se ve Stormwindu mluvilo jako o nejhorší zplodině světa, je vlastně normální frakce, hájící své zájmy. Potkal mezi nimi spoustu skvělých přátel, kteří mu pomáhali, ukazovali mu všechna kouzla jejich komunity, všechny krásy světa, které Desmond ještě nikdy neviděl.

Skoro by Desmond z všech těch nových věcí zapomněl na svůj cíl, najít Mitty, ale jednou se rozhodl a opustil svůj přístřešek v Orgimaru a vydal se na cesty, hledat Mitty. Pln sil byl připraven na celou cestu, kterou měl naplánovanou už pár let dopředu. Tehdy i Desmond poprvé jel lodí, když potřeboval převést z Ratchetského přístavu do zátoky Booty Bay. Prošel džunglí Stranglethornu i lesy Duskwoodu až konečně spatřil krásný Elwynský les. Při překračování řeky si všiml mola, na kterém se kdysi dávno poprvé setkal se svou láskou Mitty. Při pohledu na to místo ho zachvátil smutek a svalil se na zem a chvíli se vzpamatovával, věděl, že už je blízko, ale že nemůže jen tak vtrhnout do Zlatého Panství. Rozhodl se oslovit elfku stojící kousek od osady, Altharea bylo její jméno. Ta se ho jako jediná vůbec nebála a vyslechla jeho příběh a uvěřila mu. Řekla mu, že se od dob co tu byl naposled hodně změnilo, že sem, ke Stormwindu, přichází čím dál více elfů a elfek. Když se zeptal na Mitty, nic o ní nevěděla a proto se rozhodla zavést ho ke skupině lidí, do které i ona patřila a tam, kde by Desmond mohl najít informace o tom, co se dělo po jeho smrti. Tato skupina lidí si říkala NYX a spolu tvořili opravdu silný celek. Když dorazili na místo, kde se scházeli, upozornila ostatní, že přivádí sice člena hordy, ale také bývalého a zesnulého člena aliance, který hledá informace o své lásce. Někteří ze skupiny se nechtěli smířit, že Altharea přivedla nemrtvého, ale většina se s ním spřátelila a přijala jako by byl člověk. Když se zeptal na Mitty, dostalo se mu docela dost odpovědí, skřítek Jameson tvrdil, že Mitty je mrtvá, ale trpasličí paladin Samael i stormwindský kněz Zeb říkali, že odběhla do samotných útrob černé skály. Desmond se tam chtěl vydat hned, ale ostatní ho utvrdili v tom, že na to nemá dost zkušeností a že může s nimi další získávat. Altharea, Desmond a Zeb se vydali do nebezpečné Zatracené Země kde pro hrstku neutrálních blood elfů plnili úkoly jako zabíjení bazilišků, škorpionů a podobné havěti, a oni je za odměnu naučili novým zkušenostem.

Později, když Desmond a Altharea věděli vše, co je tito blood elfové mohli naučit, vydali se přes Tanaris, kde spolu prožili krásné chvíle, až do kráteru Un’goro, hned vedle Tanarisu. Zdejší romantické prostředí ještě utvrdilo jejich vztah a při nejbližší příležitosti si spolu užili. Byli spolu šťastní a Desmond byl zmatený a úplně zapomněl na jeho cíl, hledání Mitty. Altharea porodila dceru, která byla elfkou, ale měla dost prvků nemrtvých, tudíž z ní byla blood elfka, pojmenována byla po svém otci - Desmi. Chtěli vychovávat Desmi společně, ale jednou, když se všichni ze spolku NYX sešli v Zemi Zatracené a Desmond doprovázel Althareu, přiběhl zuřivý válečník nazývaný CorpseEather, a i přes všechna Desmondova varování, všechny jeho prosby, celí NYX vyvraždil. Desmond tedy viděl, že to co se povídalo o hordě přeci jen z části pravda je, ale že to jsou jen jedinci. Ztrátu Altharei, své druhé lásky, nenesl Desmond dobře, nedokázal ani sám vychovávat dceru, proto ji svěřil do rukou taurenů, kteří ji, až dospěje, dopraví do města Silvermoon, kde se Desmi bude moci naučit nové věci. Jediný přeživší z NYXu byl skřítek Jameson, poměrně silný kouzelník, který v době útoku objevoval nové oblasti. Tímto pro Desmonda, i pro mnoho lidí, kteří nedokázali pochopit masakr a rozhodli se odejít ze světa, skončil Zlatý Sen, přesně tak bylo nazýváno toto období. Někteří, ti co snesli tento skandál, spolu s Desmondem odešli do světa Snového Jezera, kde začali svůj nový život. Přicházeli další a další jedinci, až se tento svět stal jedním z nejobydlenějších světů. Jameson, malý skřítek, který ke konci Zlatého Snu objevil tajné letiště nad Ironforge, armádní prostor nazývaný „Aréna 62“, domluvil se s vůdcem tohoto komplexu, že na sobě nechá vyzkoušet nový přístroj, který inženýři zatím tajně střežili. Tento přistroj měl proměnit kohokoliv na Elfského milovníka přírody, silného a mocného druida. Jameson byl nadšený, měl poté ohromnou sílu, kterou si v životě nikdy nepředstavoval a tudíž souhlasil s návrhem, že bude propagovat jméno dalšího tajného výrobku, který se prý bude prodávat s nástupem vlády Chimery, tak, že se sám bude jmenovat jako onen výrobek, tudíž do Snového Jezera vstupuje jako mocný Havran. Byl částečně rozzuřený na Desmonda, protože si myslel, že mohl Corpse zastavit před jeho masakrem, a tak ho začal pronásledovat. Desmond ovšem nadále hledal Mitty a Havran mu toto hledání vůbec neusnadňoval, dokázal Desmonda klidně pronásledovat po celých Pustinách.

Když měl Desmond dost sil a zkušeností na to, aby navštívil černou skálu, rozloučil se se všemi přáteli, napsal dopis Desmi a vydal se tam, kam mu poradil jit Samael a Zeb. Naposledy bys spatřen nedaleko Kargathu, jak míří k černé skále, nikdo ho ale neviděl vycházet ven a ani nikdy jindy už ho nikdo nespatřil. Zda našel Mitty a rozhodl se dožít svůj život tam, nebo zda nepřežil onu výpravu, či Mitty nenašel a raději spáchal sebevraždu, to se už asi nikdy nedozvíme. Jediné co ale zůstane věčné, je jeho čin který prokázal, aby uchránil to co miloval, a také že se nevzdal a do posledních sil Mitty hledal.

Když Desmi obdržela dopis, první a poslední od svého otce, stálo v něm, ať se hned po tom, co nastoupí nový vládce Chimera, ať se vydá do Silvermoonu, ať pokračuje v jeho stopách, že je to sice jeho nemanželská dcera ale to nic neubírá na jeho vztahu k ní, protože Altharea byla jeho druhá a poslední láska, kterou Desmond měl. Desmi tedy nasedla na první loď a začala svůj pravý život, byť za rasu podřadnou, kterou by si Desmond nikdy nepřál být, bude určitě dále hájit diplomatické zájme svého otce a také jednat mír mezi některými členy. Ale to už je zas jiný příběh...
Naspäť do sekcie Povídky


Naposledy upravil/a Mordecay 23.12.2014 v 00:53:08.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

hitteeDus 16.06.2023 19:52

Efficacy and safety of nicorandil therapy in patients with acute heart failure <a href=http://sildenafi.cfd>microdosing viagra</a> The most important thing now is to have an expert who can guide him to make him go further in improving his strength, so as to become the legendary God of Creation

voky 02.08.2011 01:25

dost špatnej příběh, děj vůbec nesedí a je tam obrovský množství nejasností, třeba jak mohla zkřížením elfa a undeada vzniknout belfka? A taky by jsi příště mohl lépe popsat to cestování, v tomhle příběhu je chvíli v Tanarisu a o řádek dál v Un’goro a takhle je to pořád takže 1/5

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet