Druhy Karet

Hero

Hrdina je hlavní kartou celé hry. Je na ní založeno vše, bez této karty nemá cenu začínat - nejde to. Pokud se do hry pokusíte vžít, dá se říct, že hrdinou jste vy. Princip funguje jako ve World of Warcraft. Na začátku si vyberete pro jaké povolání se ve vašem karetním světě rozhodnete, poté si určíte frakci, jeho rasu a nakonec ještě schopnost. hero Samozřejmě to není tak lehké jak je psáno. Hrdinové jsou již daní a v každé nové karetní edici vycházejí noví. Máte tedy na výběr z velké spousty, je jen na vás, kterého si vyberete. Každý hrdina vlastní jakousi schopnost, která samozřejmě něco stojí, a můžete ji použít jen jednou za hru. Karta hrdiny se skládá z několika částí, přičemž nejdůležitější je část s povoláním v pravém horním rohu. Povolání rozhodne o tom, jaké ability váš hrdina může použít či jaký Equipment si na sebe může nasadit. Další důležitou částí je talentová specializace, kterou naleznete uprostřed karty. Tato specializace vám umožňuje hrát různé speciální schopnosti. Jedná se o určení talent stromu jako ve WoWku. V neposlední řadě zde máme již zmíněnou schopnost, pod kterou můžeme najít jednu z nejdůležitějších věcí - životy. Ty určují, kolik zranění může být vašemu hrdinovi uděleno, než zemře.

Ability

Abilita, neboli karta schopnosti, kouzla. Každá z těchto karet má určitou schopnost a je danná pro určité povolání. Ability bývají společně s Ally nejhranějšími kartami v balíku - nejvíce využívané. Každá tato karta obsahuje informace o počtu zdrojů, které musíte zaplatit, schopnost (pole s textem), povolání (pravý horní roh). S abilitou můžete například udílet zranění či je naopak léčit, zvyšovat počet svých životů, nebo přivolávat společníky.

Armor

Zbroj zvyšuje vaši odolnost vůči kouzlům a útokům a může také přidat vašemu hrdinovi nějakou schopnost. Každá karta zbroje je složena z počtu zdrojů, které jsou potřeba k jejímu zahrání, dále udává kolik zranění redukuje, text schopnosti a nakonec také určení které povolání zbroj může užívat. Každá z těchto karet je omezena, logicky nemůžete mít na sobě čtyři rukavice.

Weapon

Zbraň je útočnou kartou, u některých povolání hlavní zdroj zranění. Každá zbraň má podobné vlastnosti jako zbroj, jediný rozdíl je v tom, že místo velikosti redukce zranění udává počet zranění, které udílí. zbraně jsou stejně jako zbroje omezeny.

Questy, lokace - zdroje

Tyto karty jsou zřejmě nejsložitější k vysvětlení. Zdroje jsou karty, které pokládáte na začátku každého kola a díky kterým můžete hrát ostatní karty. Každá karta, kromě hrdiny, potřebuje ke svému zahrání jistý počet těchto zdrojů. jako zdroj můžete použít cokoli - abilitu, armor, nejlépe však quest či lokaci. Čím více zdrojů vyložených, tím více karet můžete zahrát v jednom kole. Každý jeden zdroj můžete použít jen jednou za kolo! Příklad:
  • Na stole mám vyložených 10 zdrojů.
  • Chystám se vyložit kartu, která potřebuje k zahrání 3 zdroje.
  • Po jejím vyložení jsem tedy tyto zdroje použil, a v tomto kole je již nesmím užívat - zbývá mi tedy 7 zdrojů pro toto kolo.
  • Příští kolo jsou opět všechny připraveny.
Nyní abych vysvětlil pojmy quest a lokace. Tyto karty jsou určeny přímo do zdrojů a nemají jiné využití. Pokud tedy mezi zdroje umístíte quest, můžete použít schopnost kterou vám poskytuje. Umístili-li byste například ability, neměla by další využití. Questy vám například umožňují lízat karty. Lokace jsou velmi podobné s tím rozdílem, že může být vyložena jen jedna.

Ally

Spojenci jsou nepostradatelnými společníky vašeho karetního hrdiny. Přidávají do hry různé bonusy, které velmi napomáhají k vaší výhře. Každý spojenec je určen pro určitou frakci - Aliance nebo Horda. Samozřejmě, že v balíku můžete mít jen jednu frakci a to je ta, do které spadá váš hrdina. Spojenci mají danné počty životů v levém dolním rohu a počet zranění které udílí v pravém dolním rohu.

Loot

lootové karty mají využití převážně v počítačové verzi hry. Tyto karty obsahují speciální kód, pomocí kterého můžete získat jisté bonusy ve hře (např. pet nebo mount). Kód stačí zadat na oficiálních stránkách vydavatele.

Naposledy upravil/a Wrent 20.11.2010 v 13:18:06.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Darknnes 03.12.2010 11:54

asdfghjklp
Jak poznam že jde o startovní baliček?
Startovní balíček, alias starter deck je v fešné plastové krabici...

asdfghjklp 05.06.2010 06:49

Jak poznam že jde o startovní baliček?

Sajn 13.03.2010 10:27

Docela mě překvapilo,že Kael´thas není Hero ale Ally...stejně jako Vashj...

krejzy 21.02.2010 17:45

Obrázky dodám až vymyslím jak to s nimi udělat. Mám s nimi trochu problém, ale určitě budou .Proto se omlouvám

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet