Emalon the Storm Watcher

Obrázek

Emalon The Storm Watcher je raid boss ve Vault of Archavon, ze kterého padají Tier 8 rukavice, kalhoty, pvp rukavice, kalhoty, chest a malá šance je i na [Reins of the Grand Black War Mammoth], přidaný s patchem 3.1 a dostupný od začátku 6. Aréna sezóny, 21. 4. 2009.[odstavec]

Útoky a Schopnosti



Životy :
  • 10 verze - 2 700 000
  • 25 verze - 11 200 000
Chain Lightning - 4 625 – 5 375 (7 400 – 8 600 na 25 verzi) Nature damage, zvyšující se o 50% (20% na 25 verzi) s každým skokem. 15 vteřin cooldown.


Lightning Nova - 20 813 – 24 187 Nature damage nepřátelům ve vzdálenosti 20 yardů (ve 25 verzi se damage se vzdáleností od bosse snižuje, ale nejde se jí úplně vyhnout – jako Lightning Nova u Lokena).


Overcharge - Overcharge na náhodného z addů.
    Tempest Minion
  • Na začátku boje jsou okolo Emalona 4 addi. Když jeden zemře, okamžitě se objeví nový místo něho. Každý má 141 000 HP (520 000 HP na 25 verzi).
Overcharged - damage zvýšená o 20%, také zvětší velikost. Stackuje se 10x. Jeden stack je přidán každé 2 vteřiny. Při dosažení 10 stacků Tempest Minion vybuchne za 30 000 damage na vzdálenost 50 000 yardů, což pravděpodobně vyvraždí raid. Při nahození prvního stacku proběhne nepřehlédnutelná animace a emote a dojde k vyléčení adda na 100%.

Strategie


  • Desetičlenné raidy by měly mít dva tanky, dva až tři healery a pět až 6 DPS (spíše ranged). Pětadvacetičlenné raidy by měly mít dva nebo tři tanky, pět až sedm healerů a patnáct až osmnáct DPS.
  • Při pullu jde tank (tanci) addů první a hned za nimi tank bosse, který si ho okamžitě nabere na sebe. Hunteři a roguové můžou použít Misdirection a Tricks of the Trade, aby nasměrovali cíle na správné tanky.
  • Tanci bosse a addů si stoupnou přibližně 30 yardů od sebe, aby tank addů nebyl trefován Lightning Novou. Přesné pozice nejsou vyžadovány, dokud je zachován rozestup. Healeři a ranged DPS si stoupnou 30 yardů od bosse a na dosah addů.
  • Na verzi pro 10 lidí musí každý zachovávat 10 yardů rozestupy, aby se předešlo skokům Chain Lightning. Ve verzi pro 25 lidí je většinou málo místa, proto se doporučuje, aby stáli dva lidé na sobě, ale mezi skupinkami musí být pořád dodržován rozestup 10 yardů.
  • Úvodní threat tanků je velmi nízký, kvůli pobíhání a hledání přesné pozice. DPS proto musí počkat, dokud nebude threat dostatečný a pak můžou začít zabíjet Emalona. Zabíjení addů bez Overcharge je zbytečně, protože se prostě objeví noví.
  • Přímý melee hit od Emalona ubírá přiližně 20 000 hp tankům. Dvě rány bez zakročení healerů můžou tanka i zabít, proto se doporučuje mít na tankovi bosse dva healery. Addi mají při Overcharge zvýšenou damage, takže je rozumné mít připravené větší healy i na tanka addů. Zbytek raidu se musí healovat pouze po zásahu Chain Lightningem nebo (na 25 verzi) Lightning Novou. Všichni melee musí od Emalona utíkat, aby nebyli zasaženi Lightning Novou a pak se okamžitě vrátit a pokračovat v zabíjení.
  • Emalon používá Overcharge každých 45 vteřin. Hodí se používat nějaký časovač (například Deadly Boss Mods), aby se dalo předvídat, kdy Overcharge nastane. Pár vteřin před oním okamžikem se melee DPS přesune k addům a čeká, kterého si Emalon vybere. Šťastlivec se okamžitě zdvojnásobí ve velikosti a všechna DPS se na něj musí okamžitě přesunout. Na zabití má raid přibližně 20 vteřin, potom dojde k výbuchu.
  • Jakmile add zemře, Emalon si vyvolá nového, kterého si tank addů musí okamžitě nabrat. Třetí tank, ač nepotřebný pro přežití, to udělá mnohem snadnější.
  • Nejčastější příčiny wipů jsou Lightning Nova, Chain Lightning a nedostatečně tankovaný add.
    Aby jste se vyhnuli smrtím na vybuchující addy, musí každý DPS v raidu mít minimálně 2000 (2500 na 25 verzi) DPS. Pokud to není dosažitelné, zkuste postavit addy blíž k Emalonovi a používejte DPS cooldowny jako Heroism/Bloodlust, lektvary, atd.
  • Aby jste se vyhnuli smrtím na Chain Lightning, zkuste rozestupy, které byly popsány výše, nebo sežeňte DPS s vyššími životy. Mít vyšší DPS je také užitečné, protože můžete Emalona zabít dřív, než vám celý raid zemře na Chain Lightning.

Ve zkratce
  • Používejte Nature resistance totem/auru.
  • Ignorujte normální addy.
  • Jakmile add dostane Overcharge, koncentrujte na něj veškerou dps.
  • Utíkejte z Lightning Novy.
  • Dodržujte rozestupy.

Video :
[video]tZFF2-VlwnM[/video]

Doplňující informace
Překladatel: Foulwynd
Zdroj: WoWWiki.com
Copyright: Překlad spadá pod licenci Creative Commons.

Naposledy upravil/a Wrent 20.11.2010 v 12:29:31.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Snake Plisken
Jan Šafran

Snake Plisken je autorem 344 článků. Více článků tohoto autora najdete na tomto odkazu. Pro více informací navštivte profil tohoto autora.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet