Quest for Pandaria II., 9. kapitola

/pic/povidky/questfpanda/qfp-logo
„To tys ho udělal, že, otče?“ došlo konečně Catelyn. Ansirem si odkašlal a zdál se zahanben. „Ano. Nu, jak jsem řekl, nijak to nepomohlo. Podvodníkům se nikdy moc dobře nedaří. Musel jsem se magii naučit tou obtížnější cestou.“ Naprosto stejným způsobem, jako před chvílí Ansirem, protočila Catelyn oči. „Jo vůbec doopravdy očarovaný?“ „Ale ano, je. Jen ne moc dobře. Funguje asi jen polovinu času.“ Ansirem se krátce odmlčel. „Doporučuji ti, abys tento detail vynechala, až ho budeš prodávat.“ „Jablko nepadá daleko od stromu,“ ozvala se stále se chichotající Modera. Ansirem si teatrálně povzdechl a poté položil ruku na dceřino rameno. „Nebudu předstírat, že bych si přál, aby sis byla zvolila… typičtější povolání,“ řekl. Jeho tvář změkla. „Avšak přes to přese všechno jsi stále moje dcera a na to nikdy nezapomenu.“ „Nemohl bys být ještě trochu sentimentálnější?“ odvětila Catelyn trochu podrážděně, ale pak se usmála. Ansirem od ní poodstoupil a začal kouzlit. Naposledy zamával své dceři a poté se všichni čtyři mágové přemístili pryč.
***
Opět kotvíce v Booty Bay, seděli Li Li a Chen naproti Catelyn v její kajutě na Neptulonově nevěstě. Catelyn vytáhla ze skříně truhlici a podala ji Li Li. „Tohle bude asi vaše. Mrzí mě, že…“ Catelyn se zarazila a potřásla hlavou. „Zatraceně. Začínám chytat způsoby svého otce.“ Povzdechla si. „No, na splacení dluhu už ji nepotřebuju, takže si ji můžete vzít zpátky.“ Li Li zakašlala a Chen zkřížil ruce na prsou. „Dobře, dobře, hlavně jsem vám ji ani neměla brát. U Neptulona.“ „To je lepší,“ odvětila Li Li pobaveně a sáhla po truhlici. Nahlédla pod víko; uvnitř v objetí hedvábí tiše zářila perla. Li Li ji spokojeně uložila zpět do svého tlumoku.
http://media.wowfan.cz/uploaded/pandaria2_09
Catelyn se zavrtěla. „Jako náhradu za to, že jsem vám vzala perlu, a jako poděkování, že jste mně a mé posádce pomohli v boji s Bloodsailskými korzáry, mám pro vás nabídku. „Vím, že vy dva se chcete dostat na jih. Ten útok na Booty Bay nechal všude trochu nepořádek a bude nějakou dobu trvat, než budou soukromé lodi opět přístupné k pronajmutí. Já se ale musím dopravit do Gadgetzanu, kde se mám setkat se zástupcem kartelu a splatit svůj dluh, takže pokud chcete, můžu vás vzít s sebou. Zadarmo. Mám tam i jisté styky a mohla bych vám pomoci najít průvodce.“ „To není vůbec špatné,“ řekla Li Li. „Hádám, že se cítíš opravdu provinile, že jsi nám štípla perlu, co?“ „Zase to nepřeháněj,“ odsekla Catelyn. „Nuže?“ „Za mě ano,“ řekla Li Li. „V Gatgetzanu jsem ještě nikdy nebyla. Co ty na to, strýčku Chene?“ „Už je to nějaká doba, co jsem se naposledy plavil na pirátské lodi,“ na to Chen. „Myslím, že si to rád zopakuji.“ „Opravy by měly být hotové za den nebo dva,“ řekla Catelyn, vstala a natáhla k Li Li ruku; ta ji stiskla. „Tak později,“ řekla Li Li.
***
Cesta do Gatgetzanu se ukázala být pozoruhodně jednotvárnou. Li Li opětovné bytí na moři uvrhlo do stavu roztěkanosti a nepokoje, přestože život na lodi se od života na Shen-zin Su velmi lišil. Myšlenky jí stále zalétaly k tomu, co se událo mezi Ansiremem Runeweaverem a jeho odcizenou dcerou. Li Li na to nemohla přestat myslet; stačilo to k tomu, aby ji to rozptýlilo až do doby, než se na obzoru objevilo pusté písečné pobřeží Tanarisu. Když se začali blížit, vystoupila Li Li ke kormidlu, kde Catelyn udržovala přímý kurz ke Gatgetzanu. „Dorazit bychom měli za soumraku,“ promluvila Catelyn, když k ní Li Li přistoupila. Li Li přikývla. „Poslyš,“ řekla. Na chvíli zaváhala, pak ale pokračovala. „Chci se tě na něco zeptat.“ Catelyn se na ni zvědavě podívala. „Ano?“ Li Li shodila z ramen svůj batoh a vyňala perlu. „Podrž ji na chvíli. Soustřeď se a řekni mi, co vidíš.“
<- Předchozí | Stránka 9 | Další ->


Naposledy upravil/a Mordecay 11.09.2014 v 23:26:23.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet