Report z Festivalu Fantazie 09 – linie o WoW

Festival Fantazie

Co na to Novom



a stránkách bylo několik upoutávek na WoW linii na Festivalu Fantazie v Chotěboři. Mnoho lidí psalo, že by se přijeli rádi podívat, jak to tam vypadá. Avšak po zkušenostech, které mám z letošního prvního ročníku této linie, musím říct, že lidé z webu tam byli ve velmi malém zastoupení.

Al-Adamovi přednášky na Festivalu Fantazie 2009
Adamovy přednášky...


Přednášky byly rozděleny asi mezi pět různých lidí, všechno bylo nachystáno, na místě konání festivalu viselo mnoho plakátů, které lákaly na prezentace, ale..! První přednáška proběhla v pohodě, jak se budete moci přesvědčit na videu, které by mělo být brzy k mání. V takovou brzkou ranní hodinu (10 dopoledne) tam bylo asi 30 lidí, což skoro nikdo nečekal. Al-Adam byl malinko nervózní, ale myslím, že mu to každý odpustí, navíc to není skoro vůbec vidět. Následovat měla přednáška od AnarchYho, který se ovšem nedostavil, jak již předesílal, ale bohužel nedodal ani materiály. Měl ho zastoupit Light, který si měl připravit něco podobného.

Pak ale nastal problém. Bylo již 11 a milý Light nikde. Telefony nebral a nevypadalo to, že by se hodlal v brzké době dostavit. Když už se čas přednášky naplnil, na Lightovo místo nastoupil Al-Adam a s pomocí svých znalostí a webu přednášku vcelku zdárně odvykládal. Bohužel absolutní nemožnosti si cokoliv připravit se projevila trochu na délce přednášky, skončila o něco dříve, než by se stalo normálně s připravenou prezentací. Výsledek nebyl špatný a počet lidí, kteří se jí účastnili, byl ještě lepší.

Další přednášku měl vést Beliar, jednalo se o zajímavá videa. Co se ale nestalo? Beliar také nedorazil. Na něj ale číslo neměl nikdo, takže nebylo ani možné ho nějak kontaktovat a zeptat se, co ho zdrželo. Opět tedy zasáhl Adam a poté, co si z domova dotáhl vlastní počítač, pustil několik zajímavějších videí z WoW a následně South Park (epizoda o WoWku), který sklidil bouřlivý ohlas.

Následoval úvod do knižního světa Warcraftu + informace o chystaném filmu. Tuto přednášku si také vzal pod svá křídla Light, poté, co AnarchY odpadl. Avšak nastal stejný problém, jako dopoledne. Light nebyl stále na místě. Opět za něj zaskočil Adam a opět celou hodinu lovil informace o knížkách ve svém mozku a na webu. Posluchači, kterých opět nebylo málo, pochopili, že původní přednášející stále nedorazil, pomáhali na místech, kde se Adam necítil úplně nejjistěji. Díky pár radám z publika se vše dobře povedlo.

Následovala další, opět Lightova přednáška. Myslím, že je zbytečné poznamenávat, že ten stále nedorazil. Jednalo se o systém Achievements, na tom si Light zakládal a prý ji považoval za velmi dobře připravenou přednášku. Adam se toho zase ujal. Díky asi 10 min, které měl po přednášce o knížkách, si dokázal připravit vše potřebné a myslím, že tato přednáška byla opravdu povedená. Jen tak pro rekapitulaci, jednalo se již o 6. přednášku a 7. hodinu, kterou tam trávil bez přestávky. Obvykle mají přednášející 1-3 přednášky v několika dnech.

Další následovaly videa z Tales Of The Past. U těch bylo vcelku jedno, kdo je bude zapínat, ale takový menší úvod si střihl Adam, aby toho neměl málo. Po 3 hodinách se v místnosti vystřídalo více než 60 lidí, což se dá považovat za rekord návštěvnosti.

Předposlední přednáška v rámci WoW byly Easter Eggy. Jednalo se o přednášku, kterou měl Al-Adam opravdu naplánovanou a připravenou. Její záznam opět budete moci shlédnout zde na webu, až nastane čas. Byla příjemná, vcelku svižná, pobavila a ukázala lidem místa a věci, kterých by si sotva někdo někdy všiml. Když se čas naplnil, přednáška skončila a potlesk, který její konec doprovázel, byl opravdu zasloužený.

Závěrečná hodinka patřila všeobecnému zeměpisu Azerothu a přilehlých lokací, kterou následoval kvíz o vcelku pěkné ceny (TCG karty k WoW). Otázky nebyly těžké, tak jako na každém podobném kvízu zde pracovaly určité skupinky v kooperacích. Opisování se také velmi rozmohlo a následná kontrola správnosti se chvílemi měnila v bouře smíchu, kdy si jednotliví soutěžící zoufali nad svou hloupostí, či nepozorností. Tuto přednášku si nakonec z dobré vůle vzal jeden z Chotěbořských hráčů WoW, který spolu s Adamem odmoderoval celou soutěž. V průběhu soutěže nám přišla SMS od Lighta. Jenom pro upřesnění, přednášet měl od 11, SMS přišla ve čtvrt na 9 večer. Light v ní psal, že se ztratil po cestě vlakem, zabloudil do jakéhosi Hradce a teprve teď se dostal domů. :-)

Co závěrem říci? Celý den se docela povedl, je vidět, kdo je opravdový mistr nad mistry v přednáškách a koho je lepší vyhodit bez milosti pryč. Doufejme, že příští rok se budou ty nejlepší přednášky nejen opakovat, ale přibudou i další nové a hlavně, přijedou konečně lidé, kteří nezklamou a nenechají ostatní ve štychu. Těšte se možná už na podzim na Festivalu Fantazie Speciál 09! [odstavec]

Co na to Al-ADAM



ebudu se rozepisovat tolik, jak to udělal Novom, jelikož vše podstatné je vlastně řečeno v jeho článku. Každopádně jsem jen díky svému nehoráznému skillu neudělal webu ostudu.

První přednášku, která byla o Úvodu do WoWka, jsem měl připravenou. Byl jsem ještě trochu nervózní, což se projevilo na tom, že jsem chvílema nevěděl co říct, hlavně třeba, jak vlastně obecně popsat WoWko. Naštěstí, až na jednu výjimku byli všichni přítomní zapřísáhlí WoWkaři a těm nebylo potřeba nic vysvětlovat. Však očekávám i Vaše hodnocení až shlédnete video, které po sestříhání uvolním ke stažení.

Druhá přednáška měla být o Datadiscích (anarchY) a profesích (Light). Já jsem věděl, že anarchY nepřijede, a proto jsem si nejprve připravil přehled věcí, které do hry přidaly jednotlivé patche, což je docela zajímavé, protože Vás často překvapí, co všechno ve hře nebylo od začátku. Také jsem si alespoň vytiskl post na fóru od Neklana (díky!), z nějž jsem taky něco málo odvyprávěl. V půlce už jsem ale byl v koncích a tak jsem se snažil založit nějakou diskuzi mezi diváky, neměl jsem ale moc velký úspěch. Chvíli jsem ještě mluvil o profesích a tím jsem zabil nějaký čas.

Poté měl nastoupit Beli s videi. To jsem vyřešil tak, že jsem zaběhl domů pro počítač (díky mami, že jsi mě odvezla zpět na FF :D) a poté z něj pustil právě nějaká videa. To nebyl problém.

Pak ale následovala přednáška o knihách a filmu. Otevřel jsem stránku na webu s knihami alespoň jako ilustraci, řekl něco o tom, proč nejsou v čechách další Warcraft knihy a pak se jal vyprávět děj jednotlivých knih. Článek o WoW filmu jsem na web psal já, takže jsem byl schopný také nějaké ty informace divákům sdělit.

Na přednášku o achievementech jsem si opět otevřel web, ale také nějaké další stránky jako wowwiki.com nebo armory a také jiné stránky zabývající se achievementy. Jelikož mě toto téma ve WoWku vždycky hodně zajímalo, dokázal jsem toho o achievements říct docela dost.

To byl naštěstí konec nepřipravených přednášek. Měl jsem krátkký úvod do Tales of the Past, v němž jsem použil například text kdysi dávno přeložený Novomem a pak jsem tuto slavnou sérii nechal promítnout.

Následovala přednáška o Easter Eggs ve WoW, na kterou jsem se připravil, alespoň podle sebe, velmi dobře. Lidem se určitě hodně líbila a i Vy budete mít možnost shlédnout ji na videu. Tady bych chtěl poděkovat hlavně Knedlikovi za vytvoření titulků k videu Crisis at da Portal.

Poslední přednášku s kvízem si vzal pod taktovku jeden můj kamarád, který si říká Glaurung a odpřednášel Serwakem připravené materiály. Nakonec si diváci vyzkoušeli své znalosti z World of Warcraft a tři z nich si odnesli i nějaké ceny.

Chtěl bych tedy poděkovat Novomovi za pomoc při tvorbě svých přednášek, Hannibalovi za to, že nám umožnil tyto přednášky na Festivalu Fantazie v rámci OnConu mít, Glaurungovi za pomoc s přednáškami, Neklanovi za "neoprávněné" půjčení textu, Knedlikovi za přeložení titulků, Bartyxovi a Nazemu Věčnému za pozdní přeložení titulků :D, Vaškovi Pravdovi a celému Festivalu Fantazie za poskytnutí cen do kvízu a mojí mamce za rychlý odvoz :D. Pokud jsem na někoho zapomněl, tak se mu moc omlouvám a můžu ho dodatečně do seznamu přidat. Samozřejmě dekuji všem návštěvníkům našich přednášek!

A co s našimi "hříšníky"? Serwak mě sice naštval, ale jako jediný dodal potřebné materiály a omluvil se ještě docela včas. AnarchY se omluvil ještě dřív, ale taky mi mohl alespoň poslat přednášky... Jelikož už není na webu, těžko ho můžu nějak trestat, takže to nebudeme řešit. Beli... no omg Beli! Ty jsi fakt lolek. Víte, Beliar si myslel, že Festival Fantazie je až v srpnu a v době, kdy měl mít přednášku někde křepčil na Masters of Rock. Na to, abych Beliho za to nějak potrestal nemám pravomoce a hlavně ani chuť. A Light? Jelikož ten mě opravdu naštval a vlastně se vůbec neomluvil, tak má nejspíš padáka...

Naposledy upravil/a Wrent 04.12.2010 v 20:15:39.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet