The Art of Blizzard Entertainment - Výstava

/pic/uploaded/ArtofBlizzard
Výstava v galerii probíhala od 12. ledna až do 3. února, ale pro fanoušky bylo nejzajímavější slavnostní zahájení výstavy, kde se sešla spousta důležitých lidí z Blizzardu, a které provázela spousta soutěží a her o upomínkové předměty, setkání s umělci a tvůrci, nebo také kreslení v živém přenosu, které obstarali John Polidora, Tyson Murphy, Laurel Austin a Danny Beck. Přímo na místě byla možnost si zakoupit jednu z omezeného počtu kopií knihy The Art of Blizzard Entertainment, která se oficiálně začala prodávat až 12. února, a nechat si ji přímo na místě podepsat jejími tvůrci, jako například Chrisem Metzenem, Nickem Carpenterem, Glennem Ranem, Johnem Polidoraem, Peterem Lee a Wei Wangem. A ti, co neměli tolik štěstí a kniha na ně nezbyla, se alespoň mohli pokochat pohledem na obrazy na stěnách galerie a pokusit se vyhrát nějakou pěknou cenu.
Všechna díla byla tematicky rozdělená podle her a návštěvníci si mohli prohlédnout spoustu uměleckých děl, počínaje nákresy a konče figurkami známých hrdinů. Za zmínku stojí i tematické občerstvení, které bylo připraveno s ohledem na probíhající výstavu, takže si příchozí mohli koupit třeba pití v podobě health a mana potions. Zajímavé bylo také živé kreslení, kde vždy jeden ze čtyř umělců v přímém přenose kreslil na počítači něco z Blizzardem vytvořených světů, což se zároveň promítalo na zeď pro skupinu 20 lidí, kteří měli to štěstí a dostali se do místnosti, kde tato událost probíhalo včas. Jedna ukázka trvala přibližně tři čtvrtě hodiny, a každou vždy tvůrce při kreslení komentoval, takže si diváci mohli udělat celkem slušný obrázek o tom, jak vznikají jimi tolik obdivovaná díla.
Jedním z mnoha kladů, které tato výstava měla, bylo představení her v jiném světle. Ne jen jako podřadnou zábavu, ale také jako umění, které dokáže okouzlit. Dalším kladem byla účast mnoha významných lidí, kromě výše zmíněných i Lyndsi Achucarro, Jeremy Cranford a Jerry Chu, takže návštěvníci mohli jejich prostřednictvím zjistit něco víc o kreativních procesech v zákulisí jedné z nejúspěšnějších herních společností – Blizzardu.


Naposledy upravil/a Serwak 15.05.2013 v 23:12:21.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Darklifer 14.02.2013 12:51

Úžasný

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet