Ursoc a Ursol

Tito dva medvědi měli kůži zdobenou mnoha různými symboly a ornamenty. Ursol a Ursoc také často navštěvovali vesnice a města Nočních Elfů, zvláště během oslav Měsíce. Ursol rád vyřezával sochy z mrtvých stromů a Ursoc rád vařil různé nápoje. Oba medvědi se rádi učili mnoha věcem od smrtelníků. Medvědí bratři trávili svůj volný čas tak, že vozili malé Noční Elfy a popíjeli s dospělýma. Ursol byl odvážný a moudrý šaman, zatímco Ursoc byl silný a neohrožený válečník, který v boji používal své zuby a drápy. Když použili své síly společně a útočili jako jeden, tak v každém nepříteli zaručeně vzbudili strach o holý život. Proto pro ně bylo typické, že bojovali společně, protože tím pádem mohli využívat své umění současně a navzájem se chránit.

Ursol byl vždy v pozici, kde mohl využívat šamanismus a Ursoc bojoval tělo na tělo. Jako jedni z mála Polobohů dokázali inspirovat své spojence k většímu odhodlání, ale když jedno z dvojčat potřebovalo pomoc, tak druhé mu vždy ihned přišlo na pomoc, ať se zrovna dělo cokoliv. Ursol a Ursoc jsou patroni všech laskavých k přírodě a divoké zvěři. Nejvěrnějšími stoupenci Ursoca a Ursola jsou Furbolgové, kteří praktikují tradiční šamanismus, jako Ursol a další Furbolgové zase jdou v Ursocových šlépějích, vyřezávají sochy a totemy ze dřeva. Timbermaw Hold v severním Felwoodu je toho zdárným příkladem.

Vstup do této pevnosti je obrovská, umělecky vyřezaná medvědí hlava, kterou Furbolgové vyřezali na počest medvědím dvojčatům. Noční Elfové jsou také stoupenci těchto slavných medvědů. Tito vyznavači si říkají Druidi drápu. Každý Druid, který následuje cestu medvěda potřebuje podstoupit obřad, ve kterém promlouvá k duchu Velké medvědice v Moonglade.

Během Války Prastarých, byli právě Ursoc a Ursol první, kteří odpověděli na volání lesního pána Cenaria, který svolával polobohy k boji proti Plamenné legii. Dvojčata porazila mnoho nepřátel a bojovali vždy v první linii. Střetli se i se Strážci Záhuby a Pekelnými psy, ale stejně nakonec zahynuli, protože se rozdělili. V době kdy nedávali pozor, tak jedno z dvojčat bylo obklíčeno smečkou Pekelných psů, kterým se ho nakonec podařilo zabít při hromadném útoku. Když to zjistilo jeho dvojče, tak se rozběho k medvědí mrtvole a všechny nepřátele z ní strhalo, poté se obrátilo čelem k Plamenné legii a rozběhlo se vpřed, proráželo si cestu mezi Démony a jakmile doběhlo tak daleko, že zmizelo Elfům z dohledu, tak už bylo slyšet jen jeho poslední zařvání.

Takto zemřeli Ursoc a Ursol, medvědí bratři, kteří až do poslední chvíle bránili svou zemi a své přátele. Ale i přes jejich smrt uctívači dvojčat doufají, že jednou najdou nějaký nápoj, nebo řezbu vytvořenou jejich patrony a také polemizují o tom, že Polobozi nemohou zemřít a že jen spí a čekají na svou příležitost. Podle nejnovějších informací se furbolgům povedlo v Northrendu oživit jednoho z bratrů, Ursoca. Jenže se jim ten rituál nepovedl a proto Ursoc zmutoval, ale pomocí stromu světa, Vordrassilu se jim ho podařilo očistit a nyní pobývá se svými dětmi, Orsonnem a Kodian v Grizzly Hills.


Kde se nachází: Ursoc - Grizzly Hills, Ursol je mrtev
Frakce: neutrální
Rasa: Ursoc nemrtvý, dříve Polobozi
Postavení: polobozi přírody
Povolání: strážci přírody

Naposledy upravil/a Mordecay 29.03.2011 v 21:51:28.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

milanko 21.05.2011 17:13

Len aby ste vedeli je napísane že jeho uctievačo ho oživyli ako undead ale jeho oživili druidi a paladinovia tak neviem takže by asi logicky mal byť živý a jeho brata preto neoživyli lebo okolo neho je pevnosť plamenej legie aspoň tak je to napisané

Nerzhul 14.01.2011 20:31

pekny clanok...bolo smutne ked ich v rozdeleni zabili ....válka prastarých bola proste najemotivnejsia pre mna

OWEN 06.12.2010 18:32

ten obrazek vypada jak vlk

Nokato 20.02.2010 23:43

Sympatičtí medvídci, ať žije trilogie Wálka Prastarých!

DaveL 29.12.2009 07:52

Pěknej článek, fakt dobrej

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet