A Moment in Verse – Povídka o Lor'themarovi a Thalyssře

  povídka    lor'themar    thalyssra   

Blizzard se po delší době rozhodl zveřejnit novou povídku ze světa WoW. Povídka se jmenuje A Moment in Verse a věnuje se poněkud opomíjené postavě Lor'themara Therona, lorda regenta Quel'Thalasu a vládce krvavých elfů. Povídka dějově následuje patchi 8.2, Rise of Azshara, ve kterém se odehrála krátká konverzace mezi Lor'themarem a Vrchní arkánistkou Thalyssrou, velitelkou Nightborne.

 

Lor'themar: Ještě jednou díky, že jsi spolu se mnou vedla naše síly v Nazjataru, Thalyssro. Tvá jasnozřivost a odvaha byly klíčem k našemu vítězství.

Thalyssra: Bylo mi ctí, Lor'themare. Těší mne, že je válka konečně u konce. Teď už nemáš žádnou výmluvu, proč odmítnout mé pozvání k návštěvě Suramaru.

Lor'themar: No, eh... Už nějakou dobu jsem nebyl v Silvermoonu. Nemůže být pochyb o tom, že moji lidé potřebují...

Thalyssra: Halduron mě ujistil, že Quel'Thalas je dostatečně zabezpečený. A Rommath prohlásil, že pokud budeš vyvádět, tak tě do Nightholdu teleportuje sám.

Lor'themar: Vypadá to, že proti mně konspirují moji nejbližší spojenci!

Thalyssra: Opravdu by k tomu byla zapotřebí konspirace, abys se mnou o samotě strávil nějaký čas?

Lor'themar: Ne, má paní. Bylo by mi potěšením.

Thalyssra: Dostatečně galantní odpověď, lorde regente. Možná ještě máš nějakou naději! Možná tě dokonce zvládnu naučit najít zálibu v... prostých životních radostech.

Lor'themar:  Možná ano, Vrchní arkánistko. Možná ano.

Thalyssra: Přistoupím na to, pokud budeš stát po mém boku, jako rádce... a jako přítel. (Jojo, jasně, "přítel", to určitě; pozn. red.)

 

Poté, co se hráči ve hře setkali s touto drobnou výměnou, v níž to mezi Lor'themarem a Thalyssrou jiskří víc než světélka v suramarských zahradách, tak je samozřejmě ti, kteří mají podobné věci rádi, začali okamžitě "shippovat". A vypadá to, že ne marně. V povídce A Moment in Verse totiž Lor'themar KONEČNĚ přijme pozvání do Suramaru a oba elfové budou mít příležitost se ještě více sblížit. Není to ale jen romantická slaďárna – v povídce se dočkáte i hlubšího nahlédnutí do fascinující dvorské kultury Suramaru a vznešených Nightborne. A dojde i na menší předzvěsti ohledně datadisku Shadowlands, neboť v jedné pasáži Lor'themar přemítá nad minulostí krvavých elfů a jejich někdejším vládcem Kael'thasem, se kterým se v Shadowlands znovu potkáme.

 

Povídku nám přinesla autorka Madeleine Roux, která se postarala také o knižní prequel Shadowlands, Shadows Rising. A Moment in Verse tak zároveň může být dobrou příležitostí, jak si oťukat, zda vám sedí autorčin styl psaní.

 

Povídku si můžete přečíst zde nebo popřípadě stáhnout v PDF.

A časem vám možná přineseme i český překlad, pokud o něj bude zájem (ačkoli projistotu nic neslibuji).

 

Co na povídku říkáte? Zajímá vás další vývoj postav Lor'themara a Thalyssry, nebo byste byli raději, aby se Blizzard zaměřil na prohloubení příběhů jiných postav?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Filias 01.06.2020 21:57

Já jim to přeju. Už i na wowpedii už jsou napsaní jako "lovers". Sice jó, na Thallysru mám crush už dlouho, ale co no, přesunu se k Shandris😂

Bellatrix 01.06.2020 23:29

Jojo, taky jim to přeju, jsou prostě roztomilí. A vůbec se Thalyssře nedivím, Lor'themar je štramák!

Šéfredaktor WoWfan.cz

Sarder 01.06.2020 21:43

Jednoznačne som za preklad

Bellatrix 01.06.2020 23:28

Pokusím se. Ale určitě nebude dřív než v druhé polovině června.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet