Activision Blizzardu se v roce 2016 dařilo

  Activision    Blizzard    King   

 

Activision Blizzard je každým rokem úspěšnější, a to hlavně v prodejích svých her a služeb. V loňském roce se tak ActiBlizz stala třetí nejúspěšnější společností na herním trhu. Největší zásluhu na toto umístění měly hry Blizzardu – World of Warcraft: Legion a Overwatch.

 

Společnost Activision Blizzard dokázala vloni utržit více než 6,6 miliard dolarů a dokázala porazit další giganty jako třeba EA, Ubisoft nebo Disney. Před ActiBlizz se dokázaly dostat dvě společnosti. Tencent, čínský publisher, utržil za rok 2016 více než 10,2 miliard dolarů. Druhá společnost, Sony, dokázala vytáhnout své příjmy na 7,8 miliard dolarů.

 

Údaje, které zveřejnila webová stránka Newzoo, neberou v úvahu prodej hardware (např. PlayStation, Xbox aj.) nebo herního příslušenství, avšak počítají s pravidelným předplatným, herními licencemi a samozřejmě mikro transakcemi, které mohou hráči využívat ve hře.

 

Pro Activision Blizzard znamenal loňský rok nárůst tržeb o 42 procent. Producent světoznámých her dokázal „porazit“ o sto milionů dolarů například gigantický Microsoft a o dvě miliardy dolarů EA.

 

 


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Heakler 27.03.2017 21:02

No na to, že Infinite Warfare byl malér, dokázal Blizzard táhnout za obě dvě společnosti. Teď by se mělo Call od Duty "vrátit ke kořenům" v co doufá každý fanoušek CoD co to hrál od prvních dílů po Modern Warfary. Takže, pokud se to vyplní, pak čekám že Activision konečně bude mít veleúspěšný díl série a mohlo by to ActiBlizz(dobrá zkratka ) zase posunout před a když Blizz stále roste, pak by třeba za rok za dva mohli dotáhnout i Sony a to by bylo něco. V každým případě dobrá práce luďia.
Ale jestli Activision vydá další díl CoD z budoucnosti, tak je všechny pověsím za koule do průvanu...

Ellendway 27.03.2017 21:25

Nezapomeň, že hodně bude dělat i Candy Crash.

Zug 27.03.2017 21:46

Mě moc pobavilo jak dávali k Infinite Warfare remasterovanou verzi prvního Modern Warfare - "Pravda, tahle hra je sice hrozná, ale přihodíme k ní nejlepší díl nejlepšího story arcu naší série v novém grafickém kabátu a s pár příběhovými easter eggy! Takže neváhejte a předobjednávejte náš nejnověší výtvor za pouhých 50€!"
Kdyby dali samotný remaster CoD4: Modern Warfare za 30€ tak dle mého vydělají mnohem víc.

Akari 27.03.2017 18:57

Docela by mě zajímalo, kolik má teď wow předplatitelů, snad se nechá Blizzard překecat a uveřejní to.

djmetla 27.03.2017 18:54

Keď doženú Blizzfan.cz, potom ma to bude zaujímať inka GL HF v zarábani almužny. @Ellendway viac článkov o mne poprosím

Programátor WoWfan.cz

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet