Anduinův cinematic a co k němu říká Blizzard

  anduin    varian    wrynn   

 

Jistě vám neunikl nejnovější cinematic z prostředí Legion – cinematic, který se věnuje nedávno osiřelému Anduinovi Wrynnovi a dalšímu rozvoji jeho postavy. Blizzard ale má k Anduinovi co říci daleko nad rámec tohoto cinematicu a questové linie, kterou video zakončuje.

 

Pozor, video může být považováno za spoiler, pokud jste nedohráli questovou linii A Found Memento.

 

 

 

Blizzard zdroj

 

Celá Aliance stále ještě pociťuje dozvuky ztráty krále Variana Wrynna, který zemřel na Broken Shore. Ještě palčivější je však jeho smrt pro Anduina Wrynna, Varianova syna, který nyní musí čelit nejen ztrátě otce, ale také novým královským povinnostem.

Ať už jste z Hordy nebo z Aliance, nechtěli jsme, abyste byli ochuzeni o vyvrcholení alianční questové linie A Found Memento. Nyní se všichni můžete stát svědky vzestupu nového krále Stormwindu.

 

Co k videu říká tým pro tvorbu cinematiců

 

Tento příběh jsme s vámi chtěli sdílet už delší dobu. Až doteď však v datadisku nenastala ta správná doba, kdy ho odvyprávět. Pokud jde o Anduina, tak po katastrofě na Broken Shore pro něj zůstalo hodně věcí nedořešených a celá záležitost neuzavřená – a totéž platilo i pro komunitu. V jedné chvíli jsme byli svědky smrti krále během krvavého střetu na Broken Shore, a v další chvíli jsme se ocitli ve víru bitvy o přežití Azerothu, bitvy proti Plamenné legii. Anduin nedostal čas truchlit. Když jsme se ale v patchi 7.2 vrátili na Broken Shore, naskytla se skvělá příležitost znovu navštívit dějovou linku mladého Wrynna a odhalit divákům, že se stále snaží najít své místo jakožto krále a smířit se se smrtí otce. A že s tím stále bojuje.

 

Věděli jsme, jaký příběh chceme v rámci cinematicu odvyprávět. Iniciativu převzal tým pro tvorbu questů a vytvořil rozsáhlou questovou linii, která k cinematicu vede. Během této questové linie se buduje a zesiluje emocionální kontext cutscény. Pro ty z vás, kteří měli možnost questovou linií projít, to může být výrazný zážitek, jak postupně více chápete, co Anduin prožívá – vidíte stormwindský lid, který se nijak netají se svými pocity a pochybnostmi ohledně Anduina jakožto nového krále. Můžete si povšimnout trochy skepticismu ze strany Genna Greymanea – který se nyní stal mladému králi otcovskou figurou, byť svým vlastním drsným způsobem – a také Velena, který byl Anduinovi na jeho cestě ke kněžství přítelem i mentorem ve věcech Světla. Pochybnosti těch dvou Anduina přiměly, aby učinil pevné rozhodnutí: "Musím vidět Broken Shore na vlastní oči."

 

Zbytek příběhu už za nás odvypráví cinematic. Všichni, kteří na něm pracovali, jsou nesmírně vděční za to, že po všem, co se odehrálo, jsme měli možnost říct své sbohem králi Varianovi Wrynnovi, a zároveň že mohli odhalit náznak toho, co budoucnost chystá pro krále Anduina Wrynna.

 

Klíčové postavy

Anduin Wrynn
Anduin Wrynn, král Stormwindu
"Mír zase nastane. Jednou."

 

Anduin Llane Wrynn, syn Tiffin a zesnulého krále Variana Wrynna, usedl na trůn Stormwindu, aby po smrti otce přijal na svá bedra úděl velitele. Anduin se svou rolí ve válkou a krutostí zmítaném světě stále bojuje, ale zároveň usilovně pracuje na tom, aby skloubil svou touhu po míru s nutností války.

O Anduinovi se můžete více dozvědět zde.

 

Genn Greymane
Genn Greymane, král Gilneasu
"V žilách mi číhá bestie... Vyhrožuj mým lidem, a právě ona bude to poslední, co kdy uvidíš."

 

 

Genn Greymane a jeho lid se odmítli připojit k Alianci a strávili dlouhé roky v izolaci. Poté je stihla strašlivá kletba, která přetvořila některé Gilneany – včetně Greymanea samotného – v krvežíznivé  vlčí bestie známé jako worgeni. Jejich dlouhé odloučení za zdí skončilo ve chvíli, kdy Sylvanas a její Opuštění (Forsaken) napadli oslabený Gilneas a zpustošili ho. Království utrpělo veliké ztráty – a to především v podobě Gennova vlastního syna, Liama. Greymanea to však nezlomilo. Namísto toho gilneaský král začal soustředit své úsilí na to, aby zajistil mír Alianci. Zároveň je rozhodnutý jednoho dne vybojovat své království zpět.

Více o Gennovi se můžete dozvědět zde.

 

Velen
Velen, vůdce draeneiů
"Tam, kde prodlévá víra, není naděje nikdy ztracená."

 

Velen je duchovním vůdcem draeneiů – lidu, který kdysi patřil mezi eredary. Z jejich domova na planetě Argus uprchli už kdysi dávno. Velen totiž díky svému daru předvídání spatřil, co by to znamenalo následovat Sargerase. Nakonec dovedl svůj lid až na Azeroth. Velen je příkladným následovníkem Světla Svatého (Holy Light) a nikdy neustává ve svém boji proti Plamenné legii. A stejně tak je kdykoli ochoten nabídnout Alianci své moudré rady.

Více vám o Velenovi prozradí tento článek.

 

Co říkáte na rozvoj Anduinovy postavy v Legion?  Kam myslíte, že bude jeho vývoj dále směřovat?  A co asi čeká ostatní významné alianční postavy – Genna a Velena?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Martins911 25.05.2017 19:55

Když už se tady nakousl arthas a lich. Nepřijde vám divný že nevyužijí proti apokalypse služeb nového lich Kinga vždyť má v rukou takovou velkou armádu.

Bellatrix 25.05.2017 21:11

"Služeb..." Bolvar je teď svým vlastním pánem. Ten si od nikoho poroučet nenechá. A jsem si na 99 % jistá, že má svoje vlastní plány.

Šéfredaktor WoWfan.cz

tkrejc 24.05.2017 14:40

Vždyť ta teorie he sama o sobe blbost. Nebylo náhodou v době narozeni Anduina, Arthasovi 14 nebo 15 let??

Bellatrix 24.05.2017 14:43

Nevím, popravdě, musela bych se podívat na časovou osu. Ale na lidi, co vymýšlí tyhle teorie, nemůžeš chodit nedejbože s nějakou logikou.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Heakler 24.05.2017 20:25

Když se Anduin narodil, bylo Arthasovi 19 let, aspoň podle mých počtů :P

tkrejc 24.05.2017 21:24

@Heakler mas pravdu 19 mu bylo.

littleZE 24.05.2017 23:26

@tkrejc
V tom případě není co řešit. Anduin se dozví, že jeho otcem byl Arthas a rupne mu v bedně, spojí se s vyšinutou Jeinou a půjdou spolu do ICC sesadit Bolvara. Pak zaujme místo Lich Kinga po svém otci. A máme tu další datadisc. :-D Takže žádný Old Gods a Nagové, jak zaznělo v jednom nedávnem článku, ale opět LK. :-D I když jak dlouho, že musí LK ,,spát?'' 5 let? :-D

Heakler 25.05.2017 15:01

@littleZE Přesně tak! A Jaina bude novodobým Kel´Thuzadem

sedlin 24.05.2017 11:58

Mě enom nejde do hlavy jak by mohl být Anduin Arthasovým synem, když to Arthase vždy tahlo k Jaině. Navíc sa Tiffin a Arthas nikdy nesetkali (teda myslím - nevím určitě). A neřekl bych ani že Anduin je Arthasovy podobný. To by sa pak dalo řést o každém blonďáku ve WoW...

Bellatrix 24.05.2017 14:30

Ta teorie neříká Arthas + Tiffin, ale Arthas + Jaina a že je Anduin jejich syn, který byl... já nevím, asi schován? na stormwindském dvoře.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Bellatrix 24.05.2017 14:31

@Bellatrix Ale tak jako tak je to padlé na hlavu, a přesně jak říkáš – to by se pak daly rozvíjet šílené teorie o komkoli jenom podle barvy vlasů nebo očí nebo velikosti prsou nebo já nevím čeho.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Heakler 24.05.2017 20:21

@Bellatrix Ne každému Blizzard v cinematicu přidělí pohled jednoho z největších zlosinů ve Warcraftu

Esperanta 24.05.2017 10:05

Všichni zastánci teorie "Arthas je Anduinův otec" asi zapomněli, že Anduinova matka Tiffin měla blonďaté vlasy a modré oči. Ano, kluk se nepotatil, ale to neznamená, že není jeho syn.

Bellatrix 24.05.2017 14:29

Všichni zastánci téhle teorie se hlavně mají co doučovat ohledně genetiky, protože i kdyby Tiffin neměla blond vlasy a modré oči, tak to pořád neznamená, že je nemůže mít Anduin.
Ale zařekla jsem se, že si příští rok vezmu na FFku přednášku o nejšílenějších teoriích ve WoW, protože to bude zlatý důl.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Heakler 24.05.2017 20:19

Tak samozřejmě, že Anduin prostě a jednoduše může být synem Variana a Tiffin Ale nikdo nemůže s jistotou říci, že ta teorie není pravdivá!

Co když Tiffin potratila a tak se s Varianem rozhodli, že prosbu Arthase a Jainy přijmou a vezmou si jejich syna, který měl blonďaté vlasy a modré oči, jako Tiffin a tedy by to okolí nepřišlo divné?

Bellatrix 24.05.2017 21:14

@Heakler Jn, a nebo co když je ve skutečnosti Varian Anduinův syn?! Bronzová dračí letka něco popletla...

Šéfredaktor WoWfan.cz

Esperanta 25.05.2017 12:24

@Heakler Pokud někdo uznává teorii, že Arthas a Jaina dali Varianovi jejich syna, je sama o sobě blbost. Pokud si dobře pamatuji z knížky, tak když Jaina jen trochu naznačila, že by mohla mít dítě, Arthas se natolik vyděsil, že jí dal košem a několik let spolu nebyli. Takže asi těžko.

Heakler 25.05.2017 15:00

@Esperanta Dobře, tak jenom Jaina jim dala dítě, aby se nezjistilo, že s Arthasem něco měla a mohla studovat dál v Dalaranu

Esperanta 25.05.2017 15:59

@Heakler Až na to, že nikdo nikdy Jainu těhotnou neviděl.

Moped 25.05.2017 16:27

@Esperanta Přeci magie neee.... ne je to šílená teorie

Zakys 23.05.2017 22:51

Jak je to teda s tím otcem Anduina? Někde jsem četl, že Varian není jeho pravý otec.

Muradin 23.05.2017 23:03

To byla pravděpodobně nějaká šílená teorie. Varian je Anduinův otec a basta. O tom snad nechci ani diskutovat. Blizzard by byl pěkně šílený kdyby to tak nebylo.

Bellatrix 23.05.2017 23:07

Nesmíš věřit všemu, co se kde dočteš. Samozřejmě, že Varian byl jeho otec.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Heakler 24.05.2017 01:34

Kdepak, Anduin je syn Arthase a Jainy, copak nevidíte ty rysy v obličeji a specifické barvy? Stejně jako Arthas chtěl mír pro svou zemi, stejně jako Jaina chtěla mír pro Alianci a Hordu, tak chce Anduin mír pro Azeroth. Protože, šance na početí dítěte mezi těma dvěma tu vážně byla! A i pro tuhle teorii zde šance je, sice mi přijde blbý, kdyby Varian s Anduinem nebyli otec a syn, ale to jakým způsobem nám Blizz ukázal Anduina na konci cinematicu.. o.o Buďto trollý nebo nám to opravdu má poukázat na to, že je dědicem Lordaeronu. Jako lore je tu už takhle dost, takže není potřeba z Anduina udělat hned Menethila, ale kdyby třeba vyšla k Anduinovi knížka, ve který by byl kus minulosti, který by vysvětloval, proč musel princ Lordaeronský vyrůstat, jako princ Stormwindský? Jako bylo by to zajímavý, ale bylo by mi líto Variana, že teda neměl opravdového syna..

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet