Autor WoW Diary myslí, že WoW Classic vyjde po roce 2021

  classic    wow diary    staats   

Kdy vyjde WoW Classic? To je otázka, která se od oznámení tohoto projektu na BlizzConu 2017 opakuje zas a znovu. Pro ty z vás, které by snad tato informace minula – Blizzard plánuje spustit Classic servery, které pojedou na staré dobré vanille. Vývojáři jsou však velmi opatrní ohledně toho, jaké informace k celému projektu podají, neboť jsou si dobře vědomi toho, že se jim to celé může pěkně vymstít. Je sice mnoho hráčů, kteří mluví o vanille, jako by to bylo království nebeské, ale je opravdu možné implementovat ji tak, aby byla hratelná v dnešní době a aby přitáhla zájem i současných hráčů, nejen pár hardcore veteránů? Naposledy, když se Blizzard rozhodl nějaké oficiální informace přece jenom vypustit na veřejnost, jsme se dozvěděli, že se vývojáři rozhodli pro implementaci patche 1.12: Drums of War. Nyní je čeká heroický úkol převést tehdejší podobu hry na moderní engine a upravit ji tak, aby si ji bylo schopno užít dostatečné množství lidí, aby se spuštění Classic serverů vůbec vyplatilo. A to určitě zabere nezanedbatelné množství času.

 

Kolik ale přesně? Podle bývalého 3D designera Jonathana Staatse, který pracoval na původní vanille, to nebude dřív než v roce 2021. Pokud je vám Staatsovo jméno povědomé, je to proto, že jde o autora WoW Diary – knížky ze zákulisí vývoje vanilly. Nedávno se znovu spustila kickstarterová kampaň pro její vydání a už v první den její existence se Staatsovi podařilo vybrat skoro 200 000 dolarů. Vzhledem k tomu, že jeho cílová částka byla 10 000 dolarů, můžeme nejspíš s jistotou tvrdit, že je o projekt opravdu nebývalý zájem a že je vydání knihy skoro jisté.

 

Jonathan Staats odvedl na vanille opravdu velký kus práce – je zodpovědný za Temple of Ahn’Qiraj, Blackfathom Deeps, Blackwing Lair, Blackrock Mountain, Blackrock Depths, Booty Bay, Loch Modan Dam, Lower Blackrock Spire, Molten Core, Razorfen Downs, Razorfen Kraul, Scholomance, The Slag Pit, Upper Blackrock Spire, The Wailing Caverns a další zóny.

 

"Pokud Classic vyjde... Hádám, že to bude až po roce 2021. Tvorba MMO není žádná legrace, zaberou spoustu času a znamenají spoustu testování," sdělil svůj odhad vydání WoW Classic Staats. Z jeho vyjádření lze cítit jistou skepsi. Pokud Classic vyjde... Vypadá to, že Staatse by nepřekvapilo, kdyby celý projekt nakonec ztroskotal. A ruku na srdce, kdyby se tak přece jenom nakonec stalo, nikdo by se tomu asi moc nedivil. Všichni víme, jací dovedou někteří fanoušci WoW být. Jakmile něco není přesně podle jejich představ, hned jsou oficiální (i neoficiální) fóra plná srdceryvných stížností. A "moderní vanilla" je bohužel něco, na co má každý její příznivec nejspíš trochu odlišnou představu. Zvládne je Blizzard uspokojit všechny? Nebo přinejmenším jejich většinu? To ukáže až čas. S trochou štěstí se Blizzard podělí o to, jak se jim daří, na letošním BlizzConu. Ten se koná 2. – 4. listopadu.

 

Chcete Classic servery co nejdříve, nebo jste ochotní počkat si, jak dlouho bude třeba, aby byly vypilované k co největší dokonalosti?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Reeki 20.09.2018 15:02

Klidně ať si vyjde třeba na svatého dindy, já to určitě hrát nebudu jelikož současné wowko je daleko lepší, nežli neustále zde omylana vanila, která je jakousi modlou hráčů, kteří ji vůbec nehráli. Pevně věřím v to, že jestli si ji dotyční mudrlanti vubec vyzkouší, tak velice rychle utečou zpět na dnešní wowko.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet