Azerothská kuchařka díl 1. - Grilovaný Clefthoof

/pic/uploaded/cooking


R: Ahoj, vítejte u prvního dílu naší Azerothské kuchařky. Jelikož je léto a čas grillování, není náhodou, že dnešním hostem není nikdo jiný, než Hemet Nesingwary, který má jistě plné kapsy výtečných receptů ze všech koutů světa. Heme, vítej!
H: Zdravím vás všechny!

R: Tak Hemete, co takhle pro začátek prozradit, co vlastně budeme vařit?
H: Milí a vážení, dneska to bude vynikajicí recept, kterej jsem se naučil ještě za starých časů v Nagrandu, nicméně jeho kvality jsou ... prostě je to hodně dobrý. U nás v kempu jsem tomu říkali "vypalovač hrdla", ale není to nic jiného, než grilovanej clefthoof s trochou vostrý marinády.

R: Zní to zajímavě Hemete! Co budeme potřebovat?
H: Ingredience vůbec nejsou složité - čerstvě ulovený Clefthoof (nebo koupený u nejbližšího vendora), pár bylinek a kořínků, který většinou posbíráš někde kolem, potom potřebujeme olej a tu štiplavou omáčku, kterou mi vozí jeden gnome až z Worchestru. Na dochucení ještě krapet česneku a hořčice.

R: Skvělé. My už tu vše máme přípravené, ale přece jen Hemete, mohl by jsi našim čtenářům vysvětlit postup.
H: Samozřejmě! Moje nejoblíbenější část z celého receptu je, když dávám do kupy svoji družinu a jdeme si ulovit Clefthoofa. To si prostě nabiješ zbraně ...

R: Počkej, počkej Heme. Když jsem říkal postup, nemyslel jsem to až takhle.
H: No dobře! Zdolaného Clefthoofa si teda naporcujem na hezký plátečky, tak na palec tlustý. Důležitý je, aby jsi je kladivem pořádně naklepal, jinak to později nechytne tu chuť! Nejdůležitější část z celého receptu je ale marináda, do které potom všechno maso naložíme a necháme ležet třeba den nebo dva. Vezmeme teda nasbírané koření, lžíci hořčice, štiplavou omáčku, gnoma, co přinesl štiplavou omáčku, česnek... prostě všechno, kromě toho masa, a smícháme to dohromady abychom vytvořili kašovitou hmotu, ve které to maso pořádně vymácháme. Když to máš takhle připravený, odlož to někam bokem a vrať se k tomu za ten den nebo dva.

R: Zní to nenáročně, jak dlouho zabere příprava masa?
H: Za deset minut nemáš co dělat!

R: No výborně. Řekněme, že máme již maso den naložené, Hemete, co teď s tím?
H: Vezem maso, plácnem na nažhavenej grill a kontrolujeme, aby nám z toho nevznikl černej uhlík! Hlavně to nesmíš dělat přímo nad ohněm, dej to na svou hrudní zbroj. Tím se ujistíš, že to nespálíš a maso bude přesně takové, jaké má být. Podle intenzity žáru ti grilování zabere tak 10 až 20 minut.

R: Voní to tady úžasně. Myslím, že se do toho pustím a ty Hemete se rozluč s našimi čtenáři. Nashledanou příště.
H: Nechal mě v tom, všivák jeden. Milí čtenáři, pevně věřím, že se vám můj recept bude libít a vy se tak blejsknete před svými přáteli. Dejte si do nosu a nezapomeňte, kdo vás to naučil! Tě pic až do příště.


Tak a teď jen stručně pro všechny smrtelníky. Co budeme potřebovat:
  • Vepřové maso (v podstatě jakékoliv vhodné ke grilování, dobrá je panenka apod. Lze použít i kuřecí).
  • Sójovou omáčku, worchestrovou omáčku, olej.
  • Směs koření ke grilování (podle typu masa na vepřové/kuřecí, pytlík je většinou na cca 500g masa).
  • Dvě lžíce plnotučné hořčice, tři stroužky česneku.
Postup:
  • Maso upravíme na plátky tlusté asi 1,5 cm (kuřecí na tenčí) a naklepeme.
  • Marináda: Smícháme lžíci sójové a lžíci worchestrové omáčky, přídáme koření, rozdrcený česnek a lžíci hořčice. a přídáme připměřeně oleje, aby po důkladném promíchání vznikla kašička, ne olejový roztok!
  • Maso naložíme do marinády a necháme minimálně jeden den odležet v chladničce.
Grilování:
  • Připravíme si grill a necháme rozehřát.
  • Používejte aluminiové tácky na grilování, je to mmohem lepši, než to dělat jen tak na mřížce.
  • Maso rozložte na alu tácek a grilujte, dokud nebude zcela propečené. Zabere to 10 - 20 minut.
  • Podle chuti můžeme zároveň grilovat s kusy zeleniny - paprika, okurek, rajče.
Podáváme s pečivem, grilovanou zeleninou a můžeme dochutit různými omáčkami.

Naposledy upravil/a Wrent 20.11.2010 v 12:02:58.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

REALDRUID 01.08.2010 21:40

pegak
jenže všichni říkaj, že priest je nesmrtelnej Ach jo a já se zase nenajím
A od čeho máš holy shield??

TygerD 29.07.2010 12:42

Skvělé, originalní nápad :-D

Honza4545 29.07.2010 10:45

xsarar
Nářez!! Jinak zkoušel jste už někdo tu verzi pro nás ubohé smrtelníky?
Já to sice nezkoušel ale vypadáto lákavě

xsarar 28.07.2010 19:31

Nářez!! Jinak zkoušel jste už někdo tu verzi pro nás ubohé smrtelníky?

vorlik 28.07.2010 01:06

Zas až tolik mě to nezabilo. Např. rozhovor s Lich kingem byl lepší. Jen tak náhodou neví v jaké sekci tenhle a jemu podobné rozhovory můzu najít?

Blake 28.07.2010 00:26

tvoe nejlepší články rady

pekac 27.07.2010 22:23

Capinek
dobrý akorát na mřížce to je stejně lepší
mail armor? jeden z najlepsich clankov, takto dobre som sa nenasmial uz davno pridame gnoma najlepsie bolo ale: To si prostě nabiješ zbraně ...

Araoth 27.07.2010 20:30

pegak
a když mám látkovou hrudní zbroj tak co ???
Sezen si látkovou s fire resistem.

Khorgash 27.07.2010 12:44

hehe dobry recept nabuduce sem hod navod na grilovaneho Gnoma

Capinek 27.07.2010 12:22

dobrý akorát na mřížce to je stejně lepší

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet