Battle for Azeroth Preview: War Mode, PvP Talenty a další

  PvP    Battle for Azeroth    War Mode   

Celkem nedávno Blizzard vydal pár informací o tom, jak v Battle for Azeroth bude vypadat PvP. Jednalo se hlavně o informace o změnách, co se týče odměn, které by mohly namotivovat hráče se do PvP více zapojovat. Dnes se více rozpovídal o nových PvP mechanikách, které na nás čekají v Battle for Azeroth.

 

Blizzard zdroj

S příchodem Battle for Azeroth přijde mnoho změn týkajících se PvP ať už půjde o změny talentů, War Mode, Bounties nebo nové Dueler's Guild. Rozhodli jsme se s vámi podělit o to, co nového vás v PvP čeká.


Zaktualizovaný PvP Talent systém

S novým datadiskem přijde hodně změn, co se týče PvP talentů. V Legionu se Honor talenty odemykaly společně s tím, jak jste se zapojovali v PvP, což některé hráče znevýhodňovalo oproti těm, kteří se už v té době zapojovali hodně a měli talentů odemknutých více. V Battle for Azeroth se ale PvP talenty budou odemykat s tím, jak budete levelovat.

 

V Legionu byly talenty též v řadách po třech, tak jako normální talenty. V Battle for Azeroth si budou hráči moci vybrat jakékoliv ze tří PvP talentů, společně s crowd-control-breaking talentem (variace na staré PvP trinkety).

Tuto crowd-control schopnost se naučíte na levelu 20 a budete si moci vybrat jednu ze tří možností. Na levelu 110 se všechny PvP talenty zpřístupní. Tento systém vám dá více možností, jak si svůj charakter upravit tak, aby vyhovoval vašemu stylu hraní a také prostředí ať už se bude jednat o world PvP, Battlegroundy, Arény nebo Dueler's Guild. Stejně jako s class talenty, i u PvP talentů budete muset být v rested area (např.: města), abyste si je mohli měnit.


War Mode - Hlásíte se?

Představujeme vám nový systém PvP, který vás dostane do boje v otevřeném světě, s názvem War Mode. War Mode boří všechny hranice, co se týče pravidel serverů a umožní hráčům se rozhodnout, zda se přidat ke stejně smýšlejícím hráčům, kteří se budou chtít zúčastnit bitev mezi Aliancí a Hordou.

Tento nový systém dá hráčům možnost navrátit se do starého World of Warcraft PvP v otevřeném světě, které je postavené na naší nejnovější technologii. Hráči se tak budou moci rozhodnout, jak hru chtějí hrát, nehledě na jejich server, ať už to znamená, že se PvP budou úplně stranit, budou shánět spojence nebo prozkoumávat nebezpečná místa anebo zapnou War Mode a už nikdy ho nevypnou - rozhodnutí bude na vás.

Společně s War Mode jsme vyřešili problém, kdy se hráči cítili, že jsou tak nějak "uzamknuti" pouze v jediném stylu hraní, který odpovídá jejich serveru. Mohli si například vybrat PvE realm proto, že jejich kamarádi na něm hrají, i když třeba oni sami mají zájem o open world PvP. Nebo si třeba mohli zvolit PvP realm a pak zjistit, že to není pro ně. War Mode dá hráčům možnost hrát obojí, ať už se rozhodnou jen prozkoumávat svět nebo se připojit k těm, kteří vedou otevřenou válku proti druhé frakci. A vy se tak budete moci kdykoliv rozhodnout, kterému stylu hraní dáte přednost.

Když zapnete War Mode, dostanete se do světa plného hráčů, kteří se rozhodli pro to samé. A tato nová struktura též naláká hráče zpět na world PvP, jelikož nabídne i zajímavé odměny, které budou otevřené všem hráčům bez ohledu na server.

Hráči, kteří War Mode zapnou, budou mít ještě několik výhod oproti ostatním. Zaprvé, když budete mít zapnutý War Mode, všechny PvP talenty vám budou k dispozici kdekoliv, kde může dojít k PvP a dodá vám větší konzistenci při levelování, místo toho, aby se vám PvP talenty zapínaly a vypínaly v závislosti na vaší lokaci nebo na tom, jestli potkáte nějakého hráče. Prostě k nim budete mít přístup kdekoliv, kde se může udít PvP. Sanctuary lokace budou i nadále bez PvP.

Hráči, kteří budou ve War Mode též dostanou bonus k získávání zkušeností. Uvědomujeme si totiž, že pokud máte zapnuté PvP, může to ubrat rychlost při levelování, protože vždycky může přijít jiný hráč a pořádně vám namlátit. Chtěli jsme to tedy trochu vybalancovat a zároveň se vyvarovat toho, že se budou hráči cítit, že pokud nezapnou War Mode, přijdou o dobré možnosti. Díky tomu samému budou mít hráči na maximálním levelu při zapnutém War Mode bonus, který jim dá bonus k získávání goldů, War Resource a Artifact Power z World Questů.

Jakmile dosáhnete levelu 20, budete moci War Mode zapnout v Orgrimmaru či Stormwindu v Talent panelu (N). Ale pozor! Jakmile zapnete War mode, všechny lokace se stanou contested a to i zóny jako je Northshire Abbey. Další vychytávky War Mode, jako je třeba Bounty Hunter nebo Air Drops (více níže!) budou možné jen v nových zónách Battle for Azeroth datadisku.

Stále tu platí ale ještě pár upozornění, pokud si hledáte parťáky ve War Mode. Pokud se hlásíte do raidu či dungeonu a máte War Mode zapnutý, stále budete moci být přivoláni hráči, kteří jej zapnutý nemají. Jakmile budete teleportováni, nebudete moci vidět druhé hráče s vypnutým War Mode, dokud se nedostanete do instance. A pokud se rozhodnete použít Premade Group Finder, abyste hledali skupiny pro aktivity jako je questění nebo World Bossové, uvidíte pouze skupiny, které mají War Mode zapnutý, dokud se nevrátíte do Orgrimmaru či Stormwindu a War Mode si nevypnete.

A War Mode má samozřejmě ještě pár dalších vylepšení, které ho udělají o to zajímavějším:

 

Bounty Hunter systém

Když jste nechvalně známí, má to své výhody... i nevýhody. Nechvalně známými se můžete stát, pokud ve War Mode zabijete určitý počet hráčů opačné frakce, bez toho, aniž byste sami zemřeli. Jakmile toho dosáhnete, získáte status Assassina a získáte zvýšení damage a healingu o 15%. Gratulujeme!

 

Ale pak jsou tu samozřejmě i nevýhody. Čím více hráčů Assassin zabije, tím dříve se pravděpodobně ukáže na mapě jako cíl, pro hráče, kteří chtějí získat odměnu. Hráč, který úspěšně zabije Assassina opačné frakce, získá Conquest pointy a s nimi i další odměny. V každé Battle for Azeroth zóně budou pravděpodobně tři (nebo i více) Assassinů, a hráči nebo skupinky hráčů tam budou mít hodně možností se pomstít Assassinům opačné frakce.

 

Air Drops

Čas od času nad zónou proletí letadlo. Když uslyšíte hrkot motoru, budete vědět, že se něco blíží. A tak budete muset pečlivě střežit oblohu, jestli náhodou brzy nespadne War Supply Crate. Podobně jako truhla v Gurubashi Aréně se hráči zásoby pokusí dostat pro svou frakci. Jakmile frakce získá nadvládu nad danou lokací, každý z frakce bude mít krátký čas na to, truhlu vybrat a nalézt tak osobní loot.


Mohli byste být uchazečem: Boj v Dueler’s Guild

Pojďte se poprat do nových arén v Boralu nebo Zuldazaru. Podobně jako u Brawler's Guild i zde si budete moci promluvit s NPC, který vás postaví do fronty na souboj jeden proti jednomu v aréně. Jakmile budete v aréně, budete bojovat proti dalšímu hráči v souboji kdo s koho. Pokud prohrajete, jste z kola venku. Jak dlouho budete schopni porážet své protivníky, dokud nevypadnete taky? Čím více protivníků po sobě porazíte, tím více odměn na vás čeká v podobě achievementů, včetně Master of Duels, který odměňuje titulem Contender.

Též získáte přístup k truhle PvP odměn v Dueler's Guild, jakmile zaplníte svůj Conquest bar za jeden týden. Více v předchozí novince.


Honor Level změny

Honor systém v Legionu byl založen na tom, že čím více se účastníte PvP, tím více se vám odemykají PvP talenty a získáváte i Prestige a kosmetické odměny. Teď však budou talenty odemykány během levelování, takže se teď budeme zaměřovat na open-end progress, který bude nabízet různé kosmetické odměny za zapojování se v PvP.

Za zapojování se do jakéhokoliv typu PvP budete získávat Honor a eventuelně i Honor levely. Jak se váš Honor level bude navyšovat, budete získávat odměny jako pety, mounty, tituly a další. A jak budete stoupat čím dál výše, čeká na vás série ikonek, které se budou zobrazovat kolem vašeho charakter rámečku, budou se ukazovat na Battleground scoreboardech a budou viditelné pro všechny. V Battle for Azeroth budou Honor a všechny odměny získané v PvP account-wide. A veškerý Honor získaný po všech charakterech v Legionu bude spojen do jednoho velkého Honor levelu v Battle for Azeroth.

Pro ty, kteří jedny z těchto odměn získali v Legionu, si je budou moci ponechat nezávisle na nových Honor požadavcích.


Takže ať už jste PvP veterán nebo se o world PvP zajímáte poprvé, Aliance i Horda budou mít spoustu příležitostí prokázat svou sílu a zápal v nadcházejícím datadisku Battle for Azeroth.


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

MPosp 09.08.2018 13:27

Díky za objasnění této novinky, díky článku teď vím přesně, jak to funguje. Pro mě je nejdůležitější informací, že stále zůstanu oddělen od všech mladých nadržených zabijáků a budu si moct dál svým poklidným stařeckým tempem objevovat a užívat lokace a questy bez obtěžujícího hmyzu =D

kastroll 02.07.2018 15:51

Jo změny parádní. War mode poběží. Ale už se strašně těšim jak budou plný fóra ohledně těch duelů . Jak je všechno na kokot a jak je všechno krom nich OP ..(sám jsem zvědavej jak to moje SOVA bude zvládat ) , protože za healera to bude super rakovina

Trixo 02.07.2018 09:12

Podľa toho čo píšu mi príde, že world PVP za ali na DT bude pass...

Moped 02.07.2018 11:50

Servery jsou propojené přes crossrealm. Takže budeš potkávat hráče z "tuctu" realmů.

Hromovapest 02.07.2018 15:00

99 %hráčů z DT/BB To bude mít vypnuté. On World pvp je spíše znám jako neférové a otravné.

mechari 01.07.2018 10:36

trosku OT: budem potrebovat mat na Pre-Patch zakupeny Battle For Azeroth ?

Martins911 01.07.2018 18:20

Ne

Esperanta 01.07.2018 10:14

PvP mě úplně nebere ale v Cataclysm jsem se mu věnovala dost a byla to sranda. Pak to nějak opadlo. Ale tohle vypadá fajn a zkusím to.

Hromovapest 30.06.2018 20:21

To chtělo spíš stary systém talentů kdy si každý dal talenty jak chtěl a nebyli žádný extra jen pro pvp a poddobně. To zavedl ten blbej holinka ne ?

corpsen 30.06.2018 21:39

přesně

FIFAV 01.07.2018 10:12

"kdy si každý dal talenty jak chtěl " - vůbec vždycky neexistoval 1 nej build pro pvp a 1nej pro pve, který měla naklikaný většina hráčů, kteří měli o hru trochu zájem..

Martins911 01.07.2018 11:38

@FIFAV tak záleželo co jsi hrál za clasu jinde toho bylo víc ale chceš mi říct že teď je to snad jiné? bych řekl že existují 2 buildy icy veins a těch druhých

Lockdaar 01.07.2018 20:13

Samozřejmě, naklikat si je každý mohl jak chtěl, ale bylo mu to celkem k ničemu, když neměl naklikaný ten nejlepší možný built, aby točil největší dps. Proto taky tenkrát skoro všichni jeli talenty přes ctrl-c + ctrl-v od předních top guild jako byly třeba Ensidia, Paragon, Method atd...

Martins911 30.06.2018 15:49

K těm talentům asi tohle : proč nezrušit rovnou eq z raidu znevýhodňuje to nový hráče podle logiky bliz.

Aenar 30.06.2018 15:19

PvP vubec nehraju, ale tohle vypada zajimave. Asi to zkusim :-)

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet