Bitva u hory Hyjal

Poté, co se síly Hordy vedené Thrallem a síly Aliance vedené Jainou Proudmoore dostaly do konfliktu mezi sebou, netrvalo dlouho a do jejich sporu zasáhli i noční elfové vedení Tyrande Whsiperwind a Malufrionem Stormragem, kterého musela Tyrande vzbudit z věčného snu, aby pomohl při konečné bitvě o Kalimdor. Medivh, syn Aeegwynin, poslední Ochránkyně, zprostředkoval v temných a hlubokých lesích Stonetalonu setkání Jainy a jejich velitelů se samotným Thrallem a jeho družinou. Díky Medivhovi bylo možno domluvit mír, aby hrdinná Horda a vznešená Aliance mohla bok po boku učinit finální úder proti Archimondovi, který se rozhodl zničit Strom světa, a tak se dostat k nové Studni věčnosti.
Nedlouho poté seřadily se vojska Aliance a Hordy vedle sebe, aby společnými silami zničily zlo a vyhnaly démony pryč z jejich říše, aby byl nastolen věčný mír. Nejlepší bojovníci a šamani orků, nejhbitější trollové a nejvznešenější taureni spolupracovali s houževnatými trpaslíky, chytrými gnomy a oddanými lidmi. Ke konečnému boji došlo zanedlouho.

Dobývání hory Hyjal:
Archimonde nechal vytvořit velkou základnu Scourge, která byla umístěna v polovině samotné hory, aby se v nich trénovaly síly nemrtvých a démonů. Tato masivní budova byla základem pro pozdější armádu Scourge. Okolo budovy byly káceny lesy a ze zlatých dolů bylo těženo v hojném počtu zlato. Avšak Malfurion Stormrage dal na brány past.
Poté Archimonde zaútočil na základnu Jainy Proudmoore, která blokovala průchod dále do hor. Jaina a její vojáci se za pomocí orků a nočních elfů bránili po určitou dobu, avšak Archimonde nakonec základnu dobyl a přeživší se ze základny teleportovali do bezpečí. Thrall rozkázal opevnit základnu ještě více, než dosud byla.
Archimondovi Acolyté přemístili základnu do těsnější pozice k Thrallově tvrzi, na bývalou základnu lidí. Tam byly čerstvé dodávky zlata a dřeva, takže byla Archimondova armáda čerstvě zásobena novými zdroji surovin.
Archimonde nechal rozdělit vojska na dvě poloviny, aby mohl zaútočit na Thrallovu základnu z obou směrů. Sice se pozdržel mezi doly a obránci, nicméně Thrallova pozice byla ohrožena, proto se Jaina rozhodla použít kouzlo teleportu, aby poslala Thralla a jeho věrné do bezpečí.
Archimonde se opět přesouvá spolu s celou svou základnou až na opuštěnou tvrz Thralla, kde nalézá nové přísuny surovin a také jsou stále blíž a blíž Malfurionovi a Tyrande, a tím také blíže ke Stromu života a ke zkáze všech elfů…
Archimonde a jeho armáda Scourge se pokusila vniknout do základny ze severu, nicméně byli zadrženi a následně vytlačeni velkou armádou Furbolgů, kteří se přidali na stranu nočních elfů.
Taktéž armáda, kterou nechal Archimonde poslat z jihu, byla napadena trolly, kteří byli nakonec přesvědčeni, aby hájili noční elfy.
Po značně dlouhých bojích a tvrdé obraně nočních elfů se Archimonde dostává do základny nočních elfů, kde však samotné stromy i budovy elfů se vymanily z kořenů, aby pomohly v obraně jejich milovaného místa.
Značně oslabený Archimonde nakonec osobně poráží poslední zbytky vojáků, kteří neúnavně až do své smrti hájili Strom. Archimonde rozbíjí brány na vrcholu samotné hory. Avšak past nastražená Malfurionem je hotova a připravena.
Jak se Archimonde konečně chystá vstřebat sílu Nordrassilu, Malfurion zatroubí na roh Cenaria, aby tím probudil stovky a stovky bludiček, duchů nočních elfů.Tisíce z nich vybuchují při srážce s Archimondem, který při poslední největší detonaci spaluje sebe, ale i Strom světa a s ním také všechny lesy okolo…
Poté, co si všichni ze zbylých konečně mohou odpočinout, Medivh pravil větu, která bude na věky spojena s velkým vítězstvím: „Zatímco čas vyléčí všechny rány, uzdraví všechny stromy a zacelí kořeny, Archimonde je pryč, navždy pryč.“
A tak se díky spojené armádě Aliance a Hordy podařilo zvítězit a definitivně porazit Archimonda, jednoho z největší velitelů samotného Sargerase. Zatímco byly zbytky Plamenné legie ničeny, umírali s nimi i jejich velitelé. Ze světa se začala stahovat i jejich armáda. Všechny rasy Azerothu i Kalimdoru nyní čelily novým událostem v budoucnu. Noční elfové pomalu uzdravovali přírodu okolo hory Hyjal, svět se začal vzpamatovávat z krutovlády a začal čelit dlouho vytoužené svobodě.
Díky porážce Plamenné legie se Lich King mohl začít připravovat na své tažení…
Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet