Blizzard pracuje na dalším datadisku

Bývá tomu tak vždy, že Blizzard pracuje na dalším datadisku hned, co vypustí jeden na světlo světa, ale že by pracovali na něčem dalším, když nevydali ani ten, na kterém pracují? To je trochu neobvyklé. Firma kvůli akcionářům nemůže zahálet a usnout na vavřínech, takže pro někoho to není žádné překvapení. Překvapení o zprávách, že Blizz vyvíjí další datadisk můžou být ti, kteří sledují pravidelně prohlášení představitelů Blizzardu. Není tomu tak dávno (pozn. red.: spíše to je pěkná řádka let), kdy prohlašovali, že počet datadisků nepřekročí 5 a level ve hře nepřesáhne 100. Jak se stává, lidé mění názory a i když počet předplatitelů World of Warcraft klesá a nedosahuje vrcholu 12 miliónů, pořád je 7,6 milionů slušné číslo.
Proč tedy pohřbívat takto lukrativní projekt a nevyvíjet pro něj přídavky, když jej hraje tolik lidí, že? Mějme také na paměti, že jedno z pozdějších prohlášení mluvilo o tom, že chtějí vydávat přídavky do hry častěji. Znamená to, že se budeme s novým datadiskem setkávat každý rok nebo rok a půl? Náš milovaný big boss Blizzardu Mike Morhaime se trošku rozpovídal pro Polygon. Hovořil mj. o tom, že si uvědomují, že musí nasadit větší a rychlejší tempo s vyvíjením přídavků do hry.
Musíme samozřejmě hledět dál a plánovat dále do budoucnosti. (...) Už jsme začali pracovat na novém datadisku hned po tomto (Warlords of Draenor). Tohle jsme nikdy v minulosti nedělali. Vždy jsme pracovali jen na jednom datadisku současně a postupně navazovali vytvářením nového obsahu na předchozí. Nyní jsme hledali způsoby, jak dělat tyto projekty současně. Takže, zatímco pracujeme na tomto datadisku, vytváříme nový.
Uvidíme, jak se Blizzardu tohle podaří. Přece jen je to asi nejlepší způsob, když chtějí vydávat datadisky častěji. Otázkou je, jestli na to budou mít dostatečný počet lidí a zda se to nepodepíše na kvalitě. Ne nadarmo se říká: "dvakrát měř, jednou řež". O čem si myslíte, že by mohl být nový datadisk? Jak by se mohl jmenovat? Jaká je podle vás ideální rozmezí vydávání datadisků? Kolik nás jich ještě bude čekat?
Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Montes 15.11.2013 17:03

Já si myslím, že Blizz má někde zašitou skupinku lidí, která vymýšlí další datadisk. (po tom datadisku, který bude po WoD) Titána prej z daleka nemají a Diablo/Starcraft jim určitě nedělá většinu rozpočtu. Dokud WoW bude mít aspoň 500, 000 lidí tak se to vyplatí.

godlike 15.11.2013 16:55

rok a půl na datáč je ideální,ale zase záleží na jeho obsahu,aby byl čas si datáč prostě užít

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet