Cataclysm vychází po půlnoci!

/pic/news/wowfan-news

Je to tady, konečně jsme se dočkali. Po více něž dvou letech je ve světě WarCraftu nový datadisk. Po ne příliš oblíbenému datadisku Wrath of the Lich King je tady snad všemi očekávaný Cataclysm, který převrací svět od základů. Do nejnovějšího datadisku mnozí vkládají naděje. Lidé věří, že se WoWko vrátí ke kořenům a odvrátí se od často vyčítané jednoduchosti, kterou přinesl WotLK. Jiní se na něj netěší. Možná je to kvůli neinformovanosti nebo naopak právě kvůli informovanosti a možná jsou za tímto obavy ze změn. Těch se bojí konzervativnější hráči, avšak určitě se bojí i toho, že musí zase vše dělat tzv. od znova. Musí znovu expit postavu na maximální level, musí opět pracně shánět equip apod. Prostě někdo se na něj těší a někdo ne. Jak jste na tom vy? Jsem ale přesvědčen, že těch, co se na datadisk těší, je daleko více než těch na druhé straně.

Následující řádky bych rád věnoval tomu, jaké to bylo před Cataclysmem a trochu nostalgicky zavzpomínal na časy, které se již nevrátí.

Každý, kdo začal hrát WoWko aspoň před pár měsíci, musel utřít slzu nad tím, že se již nemůže prohánět po starém světě. Zastesklo se i guildě Deep Thunder, která se nechala inspirovat podobným eventem z jiného oficiálního serveru a uspořádala projížďku po Kalimdoru ještě před aplikováním patche, který definitivně změnil starý Azeroth. Rezník natočil i krátké video, jak to na eventu vypadalo.

Rovněž se sluší zavzpomínat na progress a hodiny u něj strávené. Nejeden z nás strávil dlouhý čas progressem Naxxu, Ulduaru, ToCka a ICCčka. Tomuto se věnuje Ellendway ve svém článku Přehled progressu WotLK. Můžete si tam prohlédnout tabulky progressu všech WotLK raidu kromě Naxxu, který byl pokořen pouhé 3 dny po vydání datadisku. Jak si také můžete všimnout, nejlepší česká guilda Black Division se v progressu držela vždy do první stovky, občas byli i v třetí desítce.

Wrath of the Lich King byl také datadisk, kterého se Čína dočkala jako poslední a to díky klackům, které pod nohy Blizzardu vrážela čínská vláda. Pokud si dobře vzpomínáte, vše začalo tím, že Blizzard neprodloužil smlouvu s tehdejším provozovatelem jejich hry v Číně, se společností The9 a začal spolupracovat s firmou NetEase. Do té doby čínské vládě WoWko nevadilo, ale pak najednou začala vystrkovat růžky (spíš pořádné rohy). Pokud si chcete o kauze přečíst více, zde jsou (snad) všechny články o tomto tématu:

Jako další vzpomínku a symbol datadisku WotLK bych rád zmínil Wintergrasp. Toto byla první PvP lokace, kde se začaly odehrávat ohromné bitvy. Hráči měli k dispozici daleko větší prostranství než v battlegroundech a taky plejádu nejrůznějších strojů. Boj v této zóně probíhal každé dvě a půl hodiny. Po tu dobu se mohla vítězná frakce radovat z ovládání zóny, která jim přinesla buff a také možnost vkročit do raidu Vault of Archavon. Tento raid nebyl otevřen ihned celý, ale jednotlivý křídla byla otevírána postupně s celým datadiskem.

No a takhle bych mohl vzpomínat dál a dál. Každý si určitě najde ty své věci nebo události, na které rád (nebo nerad) vzpomíná. Mohl bych zmínit určitě první hero class Death Knighta, nové a krásné lokace Northrendu, souboj s Lich Kingem, ale to by bylo na dlouho.

Věřím, že si následující Cataclysm užijete stejně nebo dokonce lépe než v předcházejícím datadisku a že i nadále zůstanete věrni našemu webu.



Naposledy upravil/a Wrent 07.12.2010 v 18:37:31.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Naxxrams 07.12.2010 01:12

blizzard znovu nesklamal. Ako vzdy nam ukazal ze ma vsetko pod kontrolou D

Jednorozec 07.12.2010 01:01

Jednorozec
Osobně hodlám ve zkoušení se přihlásit a následnému neúnavnému odklikávání, že jsem byl odhlášen věnovat u jen maximálně 1 den. Pokud do té doby Blizzard nezvládne zpřístupnit mi služby, za které platím a obsah, který jsem si taktéž zaplatil, budu tímto obtěžovat svého právního zástupce. Jak říkali staří židé - mne nezajímají problémy, mne zajímají výsledky. Naštěstí náš právní systém v tomto duchu upřednostňuje práva spotřebitele před právy autora, prodejce, výrobce apod. A naštěstí náš právní systém jakoukoliv smlouvu kde se takovýchto práv spotřebitel / koncový uživatel vzdá považuje za neplatnou.Jako perlu uvedu, že v 00:58 jsem se konečně přihlásil. Ne do hry, ale do výběru postavy, realmu apod.
A nakonec v 01:02 se mi podařilo založit postavu Worgena Druida s přezdívkou Jenpockej. Take zající, třeste se ;-D

Jednorozec 07.12.2010 00:57

Osobně hodlám ve zkoušení se přihlásit a následnému neúnavnému odklikávání, že jsem byl odhlášen věnovat u jen maximálně 1 den. Pokud do té doby Blizzard nezvládne zpřístupnit mi služby, za které platím a obsah, který jsem si taktéž zaplatil, budu tímto obtěžovat svého právního zástupce. Jak říkali staří židé - mne nezajímají problémy, mne zajímají výsledky. Naštěstí náš právní systém v tomto duchu upřednostňuje práva spotřebitele před právy autora, prodejce, výrobce apod. A naštěstí náš právní systém jakoukoliv smlouvu kde se takovýchto práv spotřebitel / koncový uživatel vzdá považuje za neplatnou.Jako perlu uvedu, že v 00:58 jsem se konečně přihlásil. Ne do hry, ale do výběru postavy, realmu apod.

Lutienie 07.12.2010 00:50

Muhehé, tak jsem zpět doma se sběratelskou edicí..lidi, nebuďte u toho PC moc dlouho

WillieBirkin 07.12.2010 00:35

Tak perfekt, taky to zkouším jako blb do aleluja a podlehl jsem tomu a vypnul WoWko. Tohle bude chtít nervy ze železa...

Giorginko 07.12.2010 00:34

me se po pul hodine povedlo dostat se na seznam realmu a tam jsem zkoncil, porad mi to pise- Logging in to game server...Kaslu na to, jdu spat a treba zitra se to povede...jeste doufam, ze budou fronty v LFG jako kdyz prisel TBC a bude se na instanci cekat prinejlepsim 15min, zase se naseru, protoze nebude kde delat q, jelikoz budou vsichni mobove mrtvy, takze fakt mozna za tyden...

Frisco 07.12.2010 00:28

Já jsem v klidu,jelikož jsem zas dostal zprávu od prodejce Cata,že jeho distributor nezajistil dostatečný počet,tůdíž bude dnes vyřízena při nejlepším 1/2 a ještě budou přednosně odbaveni,ti co to zaplatili dřív.Good,člověk to chce mít co nejdřív,ale nakonec to nemá vůbec a ještě zaplatí víc peněz,nemluvě o času a nervech! GL/HF

Jednorozec 07.12.2010 00:18

Jako vždy, tak ani dnes Blizzard nezklamal v kvalitě poskytovaných služeb. Na realmech se s příchodem 00:02 /nikoliv 00:01/ objevila hláška o dostupnosti nového obsahu s tím, že je třeba se zcela odhlásit, vypnout hru a znovu se přihlásit. Bohužel jsem podlehl a skutečně tak učinil. Od té doby se marně snaím přihlásit do hry a zaloit si svého vysněného worgena druida a aspoň trochu si zadovádět. Vždy cca. po jedné minutě mne oblaží Blízalové hláškou na téma: You have beed disconnected from the server. Aneb login servery jsou v (zde raději cenzurováno) a Blízalové se nám, naivkům s koupeným Cataclysmem a chutí pustit se do nového obsahu tiše smějí, zatímco mají vypnuté stránky s konstatováním, že je to pro snazší přístup do hry v době spuštění Cataclysmu. Takže poučení pro příště - až budou spouštět BarbarOnanIsm, jděte v klidu spát, kupte si ho tak o měsíc později a smějte se všem naivkům, kteří za Vás vychytali mouchy, čekali jak máča ve frontách, betatestovali alfatestovali a nespali celou spouštěcí noc, vzali si volno v práci, ukecali rodiče na omluvenku ve škole, manželku na omluvenku v posteli apod.

Riko 06.12.2010 23:59

CATACLYSM IS HERE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Snake Plisken 06.12.2010 23:31

Opravím to.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet