ClassicLFG addon

  addon    lfg   

Dungeon Finder, nebo také LFG, byl do WoW uveden společně s patchem 3.3.0. Tato funkce značně zjednodušila hledání party pro jednotlivé dungeony. Tato funkce byla běžně dostupná na neoficiálních serverech a mnoha hráčům v Classicu chyběla. Proto se dalo několik programátorů dohromady a podobnou funkci vytvořili i pro Classic WoW. Netrvalo dlouho a addonu si všimli například na Icy-Veins a poskytli vývojářům asi trochu nechtěnou reklamu. Fanouškům se to příliš nelíbilo, situace si všiml Blizzard, sledoval dění a zasáhl.

vy6az0ts53_59843cdeaf3bf133db5bcdd831787e67ea2df898_1566674514_5622.png

Blizzard zdroj

 

Pozorně jsme sledovali diskuzi ohledně tohoto addonu pro WoW Classic. Zevrubně jsme jej analyzovali, abychom pochopili, jak funguje. Po pečlivém prozkoumání věříme, že ClassicLFG není kompatibilní s naší filozofií ohledně sociálního aspektu Classicu. Proto bude v následujícím patchi (po spuštění) hodně upraveno addon API a dojde k výraznému omezení addonů tohoto typu.

 

Platí to, co jsme řekli během minulého Blizzconu. Budeme velmi opatrní ohledně toho, jako funkcionalitu addonům povolíme, nechceme, aby addony podkopávaly sociální aspekt hry a aby zůstal zachován zážitek z Classic WoW. A to i v případech, ve kterých autor neměl zlé umýsly a snažil se hráčům poskytnout službu. Pokud bychom uznali, že jednoduchý systém hledání party by byl kompatibilní s Classicem, zachovali bychom moderní verzi Premade Group Finder.

 

Je těžké definovat, který addon je za hranicí přípustného. Ale pokud addon dělá víc než poskytování informací, nebo kosmetické úpravy a snaží se vytvářet sociální sítě, které jsou závislé na uživatelých používajících stejný addon, je velice pravděpodobné, že jej zakážeme.

 

Jaký je váš názor na tento addon? Udělal Blizzard správně, že jej zakázal?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Galby 25.08.2019 20:00

Addony byli vzdy soucasti wow a to jestli je nekdo bude pouzivat nebo ne by melo byt jen na nem. Prijde mi vtipne jak to najednou nekdo hroti . Kdyz to chteji bez addonu tak at nejsou ,ale vsechny ne jen nektery tot muj nazor .

Bellatrix 25.08.2019 21:06

Tohle už ani není addon, ale vyloženě nahrazení mechaniky, kterou Blizzard nechce v Classicu mít.

Šéfredaktor WoWfan.cz

FlokiEremitt 25.08.2019 23:04

Tohle uz neni jen addon kosmeticky, nebo co ti pomuze mit prehled, ale je to addon ktery by te zvyhodnil pred ostatnimi hraci co ho nemaji, chodil by si casteji dungy, tim pdem bys rychleji expil mel vetsi sanci na lepsi veci, coz by nebylo fer vuci ostatnim, takovehle addony, ktere te zvyhodnuji, podle me nejsou povolene ani na soucasnem wow.

BuloZB 25.08.2019 23:17

@FlokiEremitt

to co pises nema hlavu ani patu... tenhle addon existoval i v roce 2006 a jmenoval se call to arms... par streameru udelalo dramu a akurat to muze spusobit ze i jine addony budou mit problem

Lockdaar 26.08.2019 07:41

@BuloZB jenže dneska se to musí brát i trochu jinak, když každej zná LFG systém z retailu. Jestli existoval i v roce 2006, tak pochybuju že měl tenkrát tak velký dosah, jako by měla tahle dnešní verze tohohle addonu. To, že ho tenkrát používalo ke konci vanilly třeba jen několik lidí je něco jinýho, když by ho teď používali při čerstvým začátku Classicu skoro úplně všichni. Myslím si, že by se z něj pak díky tomu stal addon typu GearScore jako tenkrát na Wotlk, kterej měli (museli mít) skoro všichni.

everald 28.08.2019 20:30

@Bellatrix když to není addon, tak je to externí program, prosím tě, když už tak Blizz tohle povolené měl, nechce tak to v API zakázal. Nahrazení mechaniky je i každý addon na agro, taky nechctěli aby to lidi viděli jinak by to snad dali rovnou k potvoře ne? Když si to vyhučí nějaká banda, neznamená to že je to hned špatné. Ruské qeue a podobné tu byly taky roky... Vaše připo... ze staré aby to bylo pure je k pláči/smíchu, jak vidím ve chatu že kde je na mapě to nebo to a přitom je to v textu a vesměs hned na počátku a stejně to nikdo už nečte. Vypněte strímery, vypněte discordy, vypněte tenhle WEB aby to bylo pure no ni?

poprdaj 25.08.2019 14:33

Ako píše Lockdaar, máme LFG kanál, takže nájsť partu nebude vôbec zložité, stačí len chcieť Ako nightelf hunter som našiel partu dokonca do VC alebo SFK do 30 minút. Pol hodina sa zdá byť možno veľa, ale nikto vám nekáže postávať v SW alebo OG , ale kludne môžete robiť Q a keď sa parta zloží tak vyrazíte na cestu.

Megos 26.08.2019 15:02

A to tom to presne je. Keď je niekto lenivý si hľadať partu manuálne tak nech rovno zostane na retaile.

einfari 26.08.2019 16:48

Skládám skupinu na Žalář. Potřebuji jednu Nádrž, jednoho Léčitele a dva Poškozovatelé. Já jsem poškozovatel třídy Černokněžník - Ničitel.

Lockdaar 25.08.2019 12:28

Četl jsem dost příspěvků na forumech ohledně tohohle addonu a i názorů na něj (které byly vesměs negativní) a myslím, že je dobře když ho zakážou. Když hledat skupinu, tak tedy přes staré klasické channely jako tenkrát - mimochodem schválně mě zajímá, jestli se lidi tentokrát naučí používat ten kanál LookingForGroup na dungy/raidy a nebo jestli budou spamovat furt i Trade kanál :-)

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet