Co bude s Illidanem po událostech Antoru?

  illidan    antorus    sargeras   

 

Závěrečný cinematic k nově vydanému raidu Antorus the Burning Throne jsme už asi viděli všichni (a někteří dost možná i víc než jednou). Pokud jste cinematic ještě nezhlédli nebo ho zatím zhlédnout nechcete, nečtěte dále, neboť se zde bude rozebírat jeho obsah. A půjdeme pěkně do hloubky.

Cinematic se totiž na první pohled tváří, že uzavírá jednu velku kapitolu historie Azerothu. Je tomu ale opravdu tak?

 

 

Co se vlastně stalo?

 

Asi nejčastější otázka, kterou mnozí z vás po zhlédnutí cinematicou kladou, je: "Tak počkat, a co teď jako bude s Illidanem?"

Pojďme si tedy ujasnit, co se vlastně událo a co to pro Illidana znamená.

 

Illidan dobrovolně obětoval svoji svobodu a rozhodl se stát navěky věků Sargerasovým žalářníkem. Společně s Pantheonem uvěznili Padlého Titána v Seat of the Pantheon a Illidan zde setrvá, aby na něj dohlížel a zabezpečil, že Sargeras už nebude pro vesmír představovat riziko.

 

Illidanovo rozloučení

 

Lovec démonů však neodešel zcela beze slova. Předtím, než se vydal do nitra Antoru, zanechal na palubě Vindicaaru krystal se vzkazem pro Malfuriona, Tyrande a rovněž pro hrdinu-hráče. (Možná si vzpomenete, že o těchto vzkazech jsme již dříve psali.)

 

Po zabití posledního bosse, Argus the Unmaker, vylootujete item #153555, který vám zadá quest quest #49077. V rámci tohoto questu si budete moci vyslechnout jednotlivé zprávy, jejichž texty jsme pro vás přeložili.

 

Illidanova zpráva

SPOILER - ZOBRAZ / SKRYJ

 

Reakce Tyrande

SPOILER - ZOBRAZ / SKRYJ

 

Reakce Malfuriona

SPOILER - ZOBRAZ / SKRYJ

 

A co bude dál?

 

No, je to sice všechno moc hezké a dojemné, ale slyším vás, jak se ptáte: "Takže to už Illidana nikdy neuvidíme?"

 

V podstatě jsou tři možnosti, co může Blizzard s příběhem nejslavnějšího lovce démonů udělat:

 

1) Všechno bude, jak má být, a Illidan skutečně bude strážit Sargerase až do skonání věků. (Nuda.)

2) Něco se pokazí a Illidan se bude muset vrátit, protože ho budeme potřebovat. (Menší nuda, ale zato pořádné klišé.)

3) Sargeras po čase nahlodá Illidanovo přesvědčení a zkazí ho. Z Illidana se stane takový felový Lich King a pak nám to všem spočítá! (Óóóóbrovské klišé, ale zato žádná nuda.)

 

V prvním případě by to nejspíš opravdu dopadlo tak, že už o Illidanovi nikdy neuslyšíme. Ale jelikož si hráči vybrečeli jeho návrat už jednou, osobně tuto možnost nepovažuji za příliš pravděpodobnou.

Co se týče druhé možnosti, je to přesně ve stylu Blizzardu – chvíli se tvářit, že na některého hrdinu zapomněli (jako třeba donedávna na Thralla), a pak ho najednou vrátit do hry, protože... proč vlastně? A ne, teď už nemluvím o Thrallovi, ale zase o Illidanovi. Proč by se měl vracet? Sám to řekl – vidí svůj osud a povinnost jasně, a tou povinností je střežit Sargerase. O to ostatní se teď máme postarat my.

Takže co ta třetí možnost? Co když Sargeras nebude chtít sekat latinu a po nějakém čase se rozhodne, že už si ve vězení poseděl tak akorát dost dlouho a že se teď chce podívat, jak na Azerothu mezitím stouply ceny nemovitostí?

A s tím souvisí další věc, která je přesně ve stylu Blizzardu. Skoro bych to i nazvala vůbec nejikoničtějším příběhovým "zvratem" Blizzardu: že někdo zmagoří, propadne šílenství, někdo ho zláká sliby nebo mu prostě vymyje mozek a tak podobně...

Naslouchejte, neb vám prorokuji: z Illidana se jednoho dne stane felová verze Krále lichů.

 

Ale pozor, vůbec tím nechci říct, že se z něj stane jenom další kandidát na finálního bosse nějakého zatím bezejmenného raidu. Zvažte totiž toto: co bylo od samotného počátku Sargerasovým jediným a hlavním cílem, k němuž upíral veškeré své úsilí?

 

To si povíme po reklamě.

nk19xk7hws_14f02e935bf9e0790a3c809bce87ffb455b0e9db_1512262391_5456.jpg
(zdroj)

 

Tak, reklamní pauzu bychom měli... Kde jsme to skončili?

Ach, ano, Sargeras a jeho motivace. Jeho jediným a hlavním cílem odjakživa bylo vzdorovat Pánům Prázdnoty (Void Lords). A je jasné, že dříve nebo později (ale spíše dříve) nám právě oni začnou dělat velké problémy. A co se mezitím bude dít v Sídle Pantheonu?

 

Sargeras: Illidane, víš, jak jsi tehdy sliboval, že budeš chránit Azeroth za každou cenu? Tak jemu teď tak trochu hrozí zkáza. Nevím, jestli jsi zaspal tu informaci, že Azeroth je Titánka, ale jestli ji Pánové Prázdnoty zkazí, tak to bude konec pro celý vesmír. Ségra totiž bude ještě silnější než já, a to je, jestli rozumíš, tak trochu problém. Vzhledem k tomu, jak boží jsem já.

Illidan: Sklapni.

Sargeras: Buď rozumný, chlapče. Tady nejsme k ničemu. Zato když my oba spojíme síly...!

Illidan: Nebudu s tebou spojovat síly, i kdybys byl poslední živá bytost ve vesmíru.

Sargeras: Však ty si to ještě rozmyslíš. *začne si hlasitě a falešně zpívat*

Illidan: ...

Sargeras: Nezapomeň, že tu spolu strávíme věčnost! Máš radost? Přidej se ke mně!

 

Azeroth v ohrožení

 

Samozřejmě také ale nesmíme zapomínat na to, jak nám Sargeras na rozloučenou zabodl meč do Azerothu. Osobně by mě velmi zajímalo, proč to udělal. Chtěl nám jen ještě na poslední chvíli co nejvíc ublížit? Nebo tím sledoval nějaký jasný záměr?

Mnozí z vás se od chvíle, co cinematic vyšel, ptají, jestli náhodou Sargeras nemohl zranit Titánku-Azeroth. Má odpověď zní, že zcela jistě. Podle mě mu totiž přesně o tohle šlo. Možná šlo o jeho poslední pokus, jak spící Titánku zahubit, aby pak nemohla upadnout do područí Pánů Prázdnoty. Jenže Azeroth přežil a Sargeras je nyní vězněm. Svůj úkol, který si vytyčil na samém počátku času, nesplnil ani zdaleka. Nejmocnější Titánka stále dýchá. Zato je teď zraněná, a tím snazší by pro Pány Prázdnoty mohlo být ji oslabit a přetáhnout na svou stranu.

 

Jestli něco Sargerasovi nechybí, je to odhodlání (a taky pořádná dávka šílenství, která tomuto odhodlání dodává pořádné grády). Že by teď najednou nechal své grandiózní poslání jen tak být? Zůstane jen věčně sedět na zadku ve svém vězení a bude si falešně prozpěvovat, aby naštval Illidana? Nebo se pokusí svůj osud nějak zvrátit?

 

Nezbývá než čekat. Zatím vám mohu slíbit jen to, že se spekulacemi jsme ještě ani zdaleka neskončili. Příště se totiž podíváme na zoubek někomu, kdo nás příběhem Warcraftu provází již velmi, velmi dlouho... a kdo je možná důležitější, než vůbec tušíme.

 

A jak vidíte budoucnost Illidana a Sargerase vy? Uvidíme některého z nich ještě? Mohli by nám v budoucnu pomoci proti Prázdnotě, nebo budou naopak představovat riziko? A jaká je asi Sargerasova oblíbená písnička?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

MasachzCz 06.01.2018 13:20

Byl bych hodně rád kdyby se stalo něco z tou 3 verzí <3 Zni to sakra hype dobře

Martins911 08.12.2017 11:47

Kdyz uz se tady probiraji voidi tak bych mel nekolik otazek 1.v q linii na argusu narazime prave na voidy o co v tech q jde vim jen ze jde snad o nejakeho jejich žáka ktery se v minulosti snazil učit ostatni .... 2. Ten voidí svět to je jen jina dimenze? Ze se to vse musi promenit do takove te zvlastni modre.

Bellatrix 08.12.2017 12:42

1) Nejsem si jistá, které questy myslíš. Ty, kde tě provází Alleria a Locus Walker?
2) V podstatě ano. Na počátku existence vesmíru byly dvě základní síly – Světlo a Prázdnota (Void). Jsou to dimenze mimo naši realitu. Ve hře to spíš vypadá, jako by se člověk pohyboval někde na pomezí, ale to je jen můj dojem. Netuším, jestli to Blizz zamýšlel přímo jako projití do Voidu. Je to možné.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Martins911 08.12.2017 14:41

@Bellatrix 1. Jo jsou to ty q

MegaRatchet 07.12.2017 20:39

Illidari Hokmuto: Titánka Azeroth je zraněna letím jí helpnout

Ysu 07.12.2017 01:37

Jedna teoretická možnost mi v tom výčtu chybí:
Dejme tomu, že se Sargeras už chvíli nudí a koukat non-stop na to jak pár pohrkanejch závisláků denně pořádá farmaření zrovna aktuálního raidu (přičemž i ta "úroda" se furt opakuje) ho už taky, asi jako většinu starších ročníků, přestalo bavit a tak...
Tak Sargeras koukne okem po Ilidanovi, pak po svých sourozencích, pak na Ilidana, pak na ně... je vidět jak mu naskakuje žilka při přemýšlení, která ta volba je lepší na pokec... a rozhodne se na základě historicky popsaných sourozeneckých ehm "rozepří" začít hovor s Illidanem.

Cituji:
"Sargeras: Illidane, víš, jak jsi tehdy sliboval, že budeš chránit Azeroth za každou cenu? Tak jemu teď tak trochu hrozí zkáza. Nevím, jestli jsi zaspal tu informaci, že Azeroth je Titánka, ale jestli ji Pánové Prázdnoty zkazí, tak to bude konec pro celý vesmír. Ségra totiž bude ještě silnější než já, a to je, jestli rozumíš, tak trochu problém. Vzhledem k tomu, jak boží jsem já.
Illidan: Sklapni.
Sargeras: Buď rozumný, chlapče. Tady nejsme k ničemu. Zato když my oba spojíme síly...!
Illidan: Nebudu s tebou spojovat síly, i kdybys byl poslední živá bytost ve vesmíru.
Sargeras: Však ty si to ještě rozmyslíš. *začne si hlasitě a falešně zpívat*
Illidan: ...
Sargeras: Nezapomeň, že tu spolu strávíme věčnost! Máš radost? Přidej se ke mně!"

No a pak Illidanovi svitne, však sem taky celkem boží, ani to overpower světlo mě nedostalo... sice už mi koukala jen hlava.... no ale pochlubit se titulem "Destroyer of Naaru" ..... to taky nemůže každej. No a zatímco Sargeras krákorá v base Illidan dostane nápad: Co takhle si ze Sargyho trošku uždibnout??? Jen.. trošišku... je fakt veeelkej, že bude kousek chybět si snad nikdo nevšimne....
No a protože věčnost je dlouhá doba a Illidan má času dost, tak se postupně učí, jak ze Sargerase vycucávat moc, aby se jednoho krásné dne (Na svatého...ehm sorry.... Na temného Voida) až se tu na Azerothu provede náležitá historická rekonstrukce Black Empire, mohl vrátit s plnou parádou a všechny srovnat do latě a při té příležitosti i naši drahou spící a dost možná "náměsíčnou" titánku vykopnout z postele, protože vyspává už fakt nechutně dlouho a nám by se jako hodil někdo na boosting proti chobotničkám!

PS: Ještě je druhá možnost, že se naše titánka vzbudí (kdoví proč sama... s dopomocí?) no a až si s dědečkem Anduinem poletíme vesmírem pro ty ošklivý Void lordy, tak Illidana i "spolupracující" členy pantheonu prostě vyzvedneme po cestě.

Bellatrix 07.12.2017 12:18

Musím říct, že tvoje teorie se mi velmi líbí, palec nahoru. A hlavně mi přijde dosti... blizzardovská, tudíž i docela reálná.
Hlavně mě velmi nadchla představa, jak Sargerasovi naskakuje žilka na čele.

Btw, ještě někdo kromě mě se užírá přemýšlením, co se tam vlastně bude teďka v tom Sídle Pantheonu dít? Jasně, Titáni sedí na trůnech, Sargeras, ten nevím, ale co ten Illidan? Bude se tam jako procházet po té plošince pořád dokolečka? Nebo budou všichni nějak... zakonzervovaní v nějakým nehybným stavu věčnýho spánku nebo něčeho podobnýho?

Šéfredaktor WoWfan.cz

Merneron 07.12.2017 13:30

@Bellatrix existuju veci, ktore jednoducho nie je potreba ukazat. Milujem filmy aj knihy s koncom, ktory dava ludom otazky a vyuziva ich predstavivost aby sa sami rozhodli aky koniec je pre nich najlepsi...presne preto milujem posledny ingame cinematic zo starcraft2...je mozne ze sa Jimovi o Sarah len zdalo, alebo za nim skutocne prisla a spolu nasli svoj pokoj ....to iste plati pre Illidana a Pantheon

Miťosk 07.12.2017 21:41

@Merneron to nie nekaz mi to urcite sa mu to nezdalo a teraz ziju spolu v laske a stasti a nic im nechyba x)))))

Merneron 06.12.2017 22:35

Takže Bellatrix už píše článok o Elune? výborne...a mimochodom všetci riešia to, že Sargeras sa snažil zabiť titánku posledným úderom, ale mňa napadla ešte jedna teória. Dosť dlho zostával Sargeras okolo Azerothu v nehmotnej podobe...celé mi to prišlo ako keby Azeroth skenoval a zisťoval ako ďaleko už nákaza Starých bohov prenikla. Čo ak? Skutočne čo ak nie je rana do centra Silithu iba náhoda. Samozrejme Sargeras mohol udrieť kdekoľvek, ale to, že si Blizzard vybral Sillithus nie je náhoda podľa mňa. Vieme, že blízko sa nachádza AhnQiraj, ale nevieme ako hlboko a kde presne je pod ním väzenie CThuna. Ak sa nachádza aj v oblasti pod Silithom, je možné, že sa Sargeras snažil zabiť práve tohto chápadlového boha. Úprimne treba uvažovať inak. Sargeras vedel, že nemá šancu sa zachrániť. Zostávalo posledných pár chvíľ na rázne rozhodnutie a samozrejme mohol dúfať v to, že jeho meč pomaly zabije Azeroth, ale v prípade ak nie...urobil si zároveň poistku a zabil jedného z corruptorov planéty, čím dal Azerothu trochu šance naviac, ak by mu prvý plán zlyhal. Ani Sargeras nechce v budúcnosti čeliť Void Azerothke face to face, takže z titánskeho pohľadu by to bol dosť pragmatický ťah nemyslíte?

Bellatrix 06.12.2017 23:10

Damn, docela jsi mě prokoukl s tím, jakej článek píšu A to jsem se snažila být nenápadná.
Jinak ohledně Silithu jsem si taky říkala, že by to nemusela být náhoda. Ale je taky možný, že si Blizz jenom vybral lokaci, po které nikdo už od vanilly prakticky nevzdechl. Ruku na srdce, když odečteme Ahn'Qiraj, tak je Silithus snad nejnudnější lokace ve WoW.
Ale doufám, že v tom byl nějaký příběhový záměr.

Šéfredaktor WoWfan.cz

FlokiEremitt 06.12.2017 21:47

Doufám, že Illidan zůstane tam kde je. Zbožňuju tu postavu od začátku, a tenhle konec by bylo krásné ukončení (kromě toho s tim krystalem...), obávám se, že pokud ho znovu vytáhnou, ať už jakkoliv, jenom to zkazí.

Bellatrix 06.12.2017 23:12

Na druhou stranu... Odešla vůbec někdy nějaká významná postava "jenom tak"? Jiným způsobem, než že by zemřela? (Není to řečnická otázka, vážně si nevzpomínám, jestli někdo takový náhodou nebyl.)
Blizzard dost možná tohle zkrátka nedokáže. :-/ Nechat někoho jen tak odejít.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Heakler 06.12.2017 23:59

@Bellatrix No.. Tady by se možná našel právě ten Thrall Sice se čas od času objeví, ale s jeho výskytem je to podobný jako s výskytem Chrise Metzena v Blizzardu, když potřebují nadabovat nové texty

Bellatrix 07.12.2017 00:04

@Heakler Nj, ale ten ani pořádně neodešel, ten prostě najednou nebyl. A teď zase je. Bůhví, co mezitím prováděl. Ale přemýšlím, jestli vůbec existuje nějaká postava, které Blizz poskytl opravdu uzavřenej odchod. Možná tak ti trapáci na alternativním Draenoru. Ale ti se nepočítají.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Zug 07.12.2017 00:40

@Bellatrix Hej! Blackhand byl kinda cool... hot. Nebo Ga'nar. A Gul'dan s Varianem? Měli svoje hlášky, poslední dramatický pohled do kamery a potom se doslova rozletěli na pár tisíc kousků. To se snad počítá jako "uzavřený odchod", ne?

Heakler 07.12.2017 01:09

@Bellatrix Kromě toho že má dvě děcka o které by se měl starat vím přesně co dělal.. shromážďoval Vol´Jina, kousek po kousku

Bellatrix 07.12.2017 12:10

@Zug Blackhand byl naprosto boží. Jinak všichni tady tihle, co stylově umřeli, to jo. On Blizz postavy zabíjet umí. Ale právě mi přijde, že s nimi neumí udělat nic jinýho, když se jich chce zbavit. Že akorát možná ti, co přežili WoD (Yrel atd.), tak dostali něco, co se tvářilo jako relativně uzavřený odchod z příběhu WoW. V tom cinematicu. Ale jinak snad nikdo jiný.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Bellatrix 07.12.2017 12:13

@Heakler Což o to, já myslím, že ho posbíral docela rychle. Pokud nebyl vítr, tak z té pohřební hranice ti toho zas tolik neuteče. Ale když ho sesbíral do té urny, tak si určitě sedl někde na vysoký útes, položil urnu vedle sebe a povídal si s ní, upíraje dramatické pohledy do dálky. A když se pak po pár měsících konečně vrátil domů a ženská chtěla vědět, kde byl, tak určitě řekl něco jako "Promiň, šel jsem s kamarádem na jedno."

Šéfredaktor WoWfan.cz

Akari 06.12.2017 19:35

Tak on to ten Illidan s námi nakonec myslel dobře...

Tak snad nechají Arthase a Garroshe odpočívat v pokoji, jak Blizzard tak i Ebon Blades.

Heakler 06.12.2017 19:44

Tak ono každý to ve svým smyslu myslel dobře..

Zug 06.12.2017 19:00

Tbh, zatím snad nejlíp napsaný článek. Jsem se několikrát i ze srdce zasmál.

"Ségra totiž bude ještě silnější než já, a to je, jestli rozumíš, tak trochu problém. Vzhledem k tomu, jak boží jsem já." Just lol. A to nezmiňuju reklamu. Takový addy chci na TV taky.

A já sdílím názor, že o Illidanovi ještě uslyšíme. Možná tak za pět let, ale nakonec ano. Protože o směru příběhu WoWka má poslední hlas ultimátně komunita. A komunita prostě miluje našeho Edge Lorda.

A pokud jsem moc nemusel Tyrande a Furiona před tímhle, tak teď je oba považuju za naprostý douchebagy. Illidan si jim tam vylévá srdéčko a oni jsou "meh, stejně to nemyslel vážně". Pokud někdo v BfA má dechnout, tak by to měli být tihle dva. Dosaďte na jejich místo Maiev a jsme good.

Bellatrix 06.12.2017 19:51

To jsem ráda, že jsem se trefila s článkem do noty.
Jinak ohledně Malfuriona a Tyrande nemůžu než souhlasit. Mám sice vůči tomuhle "novému" Illidanovi (tzn. tomu z Legion) určité výhrady, ale ty jeho vzkazy mě docela chytily za srdce. A ti dva dementi se nezmůžou na nic lepšího než tohle? To mě fakt naštvalo. Jakej smysl by asi v tenhle moment mělo lhát nebo mluvit neupřímně? Ale ne, oni si prostě musí rejpnout. Hlavně ta Tyrande, proboha...

Šéfredaktor WoWfan.cz

Walther 06.12.2017 21:22

S tímhle mě Blizzard docela naštval. Mohl to být pěkný epilog takové dokončení příběhu mezi touhle trojcí a takhle je to takové až ubohé. Hráč má až pocit, jak kdyby vyřizoval vzkazy z call centra.

jawed 06.12.2017 21:45

Súhlasím, reakcia tyrande a malfuriona bola fakt o ničom ako som čakal viac..
no maiev by som nechcel tá mi príde tiež šialená či by to nebola katastrofa

Sluníčko 06.12.2017 23:10

@Bellatrix Přesně... O to víc mě teď štve a nechápu, proč se dostala na obal 3. kroniky zrovna ona -_- čekal jsem že bude modrá, ale s tím Arthase nebo jeho jako Lich Kinga... Každopádně hezký článek a doufám že o Illim uslyšíme ještě

Bellatrix 06.12.2017 23:14

Sluníčko Díky
Tyrande na přebalu Kroniky mě žere. A to tak, že hodně. Ale nedávno jsem se začala zaobírat myšlenkou, že v tom možná je něco víc. *zatváří se tajemně*

Šéfredaktor WoWfan.cz

Heakler 06.12.2017 19:00

".....Příště se totiž podíváme na zoubek někomu, kdo nás příběhem Warcraftu provází již velmi, velmi dlouho... a kdo je možná důležitější, než vůbec tušíme."
První co mě napadlo
"Ááá..! Příště bude Thrall! :3 Né... Počkat.. Wrathion...."
Později jsem si uvědomil, že Wrathion se vylíhnul až v MoP, a zas tak dlouho tu není. Když nad ním tak přemýšlím, tak na to, že on byl ten kdo varoval před návratem Legie a kdo pomáhal formovat Iron Hordu proti Legii, tak si ani neškrtnul dráček

Bellatrix 06.12.2017 19:46

Ani Thrall, ani Wrathion. :P U Thralla zatím nevíme dost, co vlastně bude v BfA dělat, a ohledně Wrathiona... Tam už mi nějak došla energie snažit se ohledně něj o čemkoli spekulovat. Blizzard ho nechal u ledu už moc dlouho.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Heakler 06.12.2017 22:48

Nah.. U toho Wrathiona je to zvláštní, vypadá to, že s ním měli velký plány, ale nakonec si v Blizzu řekli, že se pro děj nehodí.. Takový Me´dan. Samozřejmě je možný, že se přeorientoval na hrozbu zvanou Old Gods, ale.. už to bude trocha kýčové
Inu.. to je tak když si někdo hraje na někoho, kdo není.. že Wrathione, synu Deathwingův?!

Bellatrix 06.12.2017 23:05

@Heakler
Jinak, on měl mít roli v Highmountain. Ale nakonec místo něj dali Spiritwalker Ebonhorna. Čímž mě fakt nas*ali. Ne že by Ebonhorn nebyl zajímavej týpek. Ale prostě WRATHION...!

Šéfredaktor WoWfan.cz

Praotectrekkie 07.12.2017 15:25

Tipuju Jainu.

Praotectrekkie 07.12.2017 15:27

@Praotectrekkie No tak ne, no, viz další příspěvky...

Esperanta 06.12.2017 18:32

Ok, reklama mě zabila. Já ten článek chtěla brát vážně ale navždycky už budu vidět před sebou reklamu na Magnoobliterátor.

Bellatrix 06.12.2017 19:45

Hlavně si ho musíš pořídit, všechny cool děcka ho dneska mají!

Šéfredaktor WoWfan.cz

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet