Cross-realm zóny

http://media.wowfan.cz/MoP/beta/cross/cross_zones
Blizzard už odbourává hranice mezi realmy tím, že uvedl do provozu systémy jako cross-realm dungeony či battlegroundy, nyní chce něco podobného udělat i s normálními zónami (zejména startovacími). Takže když bude nějaká zóna prázdná, systém z ní automaticky udělá cross-realm zónu a vy okamžitě bez jakékoliv nahrávací obrazovky (pozn. red.: obával jsme se právě toho, ale absence loading screen opravdu potěší) budete moci společně s hráči z jiných serverů plnit různé úkoly. Samozřejmostí jsou omezené možnosti výměnného obchodu, jak jsme zvyklí např. z cross-realm dungeonů. [odstavec]

FAQ

Proč cross-realm zóny?

Po mnoho let se značná část hráčské komunity, která je online v jakémkoliv čase, nachází na nebo těsně před maximálním levelem. Vzniklo tak prostředí, které má mnohem méně hráčů, se kterými se dá interagovat, než pro jaký počet lidí byl svět zamýšlen a vytvořen. Cross-realm zóny umožní lokacím být více zalidněné a ve výsledku pak vypadají více jako zóny pro vyšší levely, vedoucí k lepšímu zážitku z hraní pro všechny postavy.

Jak cross-realm zóny fungují?

Jakmile se nacházíte v lokaci, která je nastavena jako "cross-realm zóna", všimnete si přílivu hráčů, kteří budou z jiných realmů, než na kterém hrajete. Toto se stane bez vašeho povšimnutí, bez nahrávací obrazovky. Prostě ihned budete moci pozvat do party jiné hráče a začít s nimi plnit úkoly, jakoby byli na vašem vlastním realmu.

Jak toto bude fungovat na lodích a zeppelinech?

Obvykle se bude přechod nacházet na okrajích zóny (např. cesta z Darkshore do Ashenvale).

Můžu vytvářet skupiny (partu) s lidmi, které potkám v dané lokaci?

Ano! Můžete se spojit standardně s ostatními hráči z cross-realm zóny, avšak obchodování (trade) bude mít omezení, podobně jako v raidech, dungeonech a battlegroundech.

Bude moje cross-realm skupina rozpuštěna, pokud společně vstoupíme do jiné lokace, například z Elwynn Forest do Westfall nebo z Thousand Needles do Feralas?

Podle toho, jak zatím cross-realm party fungují, tak vaše skupina rozpuštěna nebude, pokud projdete do jiné zóny. Avšak lidé, kteří nejsou z vašeho serveru vás neuvidí, když jste v jiných instancích dané oblasti.

Budu moci vstoupit do skupiny se svými přáteli?

Ano, budete moci pozvat do party vaše Real ID přátele, pokud jsou ovšem u stejné frakce. Funguje to stejně jako u cross-realm dungeonů, raidů nebo battlegroundů.

V jakém rozmezí levelů musí naše postavy být, abychom mohl pozvat do skupiny přítele?

Nejsou žádná omezení, co se týče rozdílů levelů. Můžete pozvat do party kohokoliv jako obvykle.

Mohu vstoupit do hlavních měst zatímco jsem ve skupině s ostatními?

Hlavní města a oblasti s obvykle vysokou populací nebudou nastaveny jako cross-realm zóny, takže nebude moci vstoupit do stejné instance měst/lokací s někým z jiného realmu. Každý budete na svém domovském serveru.

Budu moci obchodovat s lidmi, které potkám skrz cross-realm zóny?

Omezení obchodování budou na místě stejně, jako jsou nyní v cross-realm dungoenech, raidech a battlegroundech.

Jak bude vyřešen skupinový loot?

Group looting bude fungovat naprosto stejně jako v jakákoliv jiné skupině vytvořené během normálního hraní na vlastním realmu.

S kým budu hrát?

Budete moci interagovat s hráči z vybrané skupiny realmů, což vám umožní potkat se s hráčem v Redrige, se kterým jste už expili ve Westfallu.

Které oblasti budou sdíleny?

Toto se může lišit server od serveru a závisí to na tom, jak moc hustě nebo řídce obydlený realm je. Hlavní města a zóny s obvykle vysokým počtem hráčů nebudou způsobilé pro cross-realm spojení.

Co se stane se zdroji surovin (Mining a Herbalism pointy), budou také sdílené?

Suroviny budou dostupné všem skupinám dané sdílené zóny jako pokaždé. Budeme sledovat důsledek cross-realm sdílení a pokud bude najednou zóna přelidněná, můžeme upravit počet připojených serverů.

Znamená to tedy, že aukční síň bude spojena?

Ne, když se jakýkoliv hráč pokusí přistoupit k aukci, bude moci vidět jen AH domovského serveru.

A co lokace, které jsou už tak přelidněné, jako startovní oblasti nových ras?

S touto technologií můžeme povolit zónám rozdělit se do několika kopií pro jeden realm. Hráči budou potom rovnoměrně rozděleni mezi kopie, aby se předešlo problémům spojeným s přelidněním. Hráči tedy neuvidí a nebudou moci přímo komunikovat (skrz /say aj.) s ostatními hráči v jiných instancích lokace, avšak připojení do party přesune veškeré členy do jediné instance oblasti.

Jak to bude fungovat pro PvP vs. PvE realmy? Budou sdíleny různé typy realmů?

Ne. Realm skupiny budou spojeny se stejnými realm skupinami. Takže pokud hrajete na PvE serveru, můžete být pouze spojeni s jinými PvE servery. To stejné platí i pro PvP, RP-PvE a RP-PvP.

Jak budou fungovat RealID skupiny? Na kterém typu serveru budeme hrát?

Pokud se připojíte do party s někým z jiného typu serveru (např. skrz RealID) a půjdete do cross-realm oblasti, budete se řídit podle pravidla serveru hráče. Takže pokud jste na PvP realmu a váš přítel se připojí do party z PvE realmu a vstoupí do cross-realm oblasti, skupina se bude nacházet ve shluku PvP serverů a bude používat PvP realm pravidla.

Naposledy upravil/a Astra 14.05.2012 v 07:25:20.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Snake Plisken
Jan Šafran

Snake Plisken je autorem 344 článků. Více článků tohoto autora najdete na tomto odkazu. Pro více informací navštivte profil tohoto autora.

Diskuze

Bakda 16.05.2012 19:24

Další bugiozní věc co nás bude z počátku MoP drtit

Zvejkyn 13.05.2012 22:05

Já bych raději bral cross-realm aukce

Oveckoun 13.05.2012 12:08

Urcite zajimavy napad ale v dusledku se mi zda absolutne zbytecny. Lidi expi v pvp / dungach a co si budeme nalhavat, jeste nikdy se mi v Q lokacich nestalo ze bych na zacatku mapy zacal a dokoncil to na full protoze Expy za Q jsou tak obrovsky ze kdyz se na konec lokace dostanete, Q jsou uz sede. A co se tyka vetsich lvl zon, prece to neni tak davno co samotny Blizz (!) odstranil vetsinu group Q prave z toho duvodu aby to slo solnout a levelovalo se lepe. No a v neposledni rade- Scenarios. Vec ktera slouzi primarne k solo hrani? Takze podle me vazne zbytecna vec.

Coxx 13.05.2012 01:53

Přesně, jen at ten svět pořádně žije a to všude! Dle mého by nebylo špatné třeba tohle samé zavést i AH ... dám příklad: Jsou dva realmy, kde např. u Alliance je celkový počet věcí pod 10k. Takhle by se dali dohromady a bylo by po problému. Kdo někdy hrál na realmu za méně početnou frakci, kde v AH nemají téměř nic, ví o čem mluvím

zarazil 13.05.2012 00:28

Toto je velký krok pro WoW už se nebude muset za chvíli platit 20€ za změnu realmu a podobný. Myslím si, že Blizz se dal na dobrou cestu aby WoW mělo svoji 12 milionů, které mu patří!

Caro 12.05.2012 22:16

urcite fajn vechlavne po startu MoP to lide oceni az si budou vsichni zakladat pandy

milanko 12.05.2012 21:27

konečne niečo vymisleli

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet