Dočká se WoWko v Číně někdy klidu?

Je tomu více jak týden, co jsem Vás informoval o tom, že by mohl být konečně nasazen WotLK v Číně a už je tu další zádrhel.
/pic/uploaded/wowchina
Koncem září bylo povoleno společnosti NetEase provozovat WoW, ale jen s datadiskem The Burning Crusade. V blízké době plánovali spustit hru s podporou datadisku Wrath od the Lich King, ale je tu jeden zádrhel v podobě čínské Generální správy pro tisk a publikace (GAPP). Tato organizace měla na starosti přezkoumání hry. Včera vyšlo najevo, že přezkoumání zastavila a řekla společnosti NetEase, ať zastaví vybírání poplatků a registraci nových uživatelů. Hrozí jim totiž pokuta od čínské vlády. NetEase zatím neví, kde je problém a žádný oficiální dopis od vlády nebo GAPPu nedostala.

Komentář autora

Bude mít WoWko v Číně někdy klid a nebo si bude čínská vláda vymýšlet stále nové a nové možnosti, jak tuto hru zakázat? Jednou jim vadí, že tato západní hra není vhodná pro Číňany, jednou zase Undeadové. No nevím, jak moc mají právo měnit něčí autorské dílo. Sice chápu, že naše kultury jsou rozdílné, ale viděli jste snad, že by někdo předělával čínskou hru s tím, že není vhodná pro západní lidi? Zajímavé je, že když to provozovala čínská firma The9, tak žádné problémy nebyly. Jaký je Váš názor na to, co si zase vláda v Číně vymýšlí?

Naposledy upravil/a Wrent 13.12.2010 v 22:40:32.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet