Dojmy z Legion #1

//pic/legion/jk01/dojmy_legion

Dojmy z Legion

Úvod

Níže uvedené dojmy jsou z mého hraní alfa verze Legion za Shamana. Některé věci se mohou během testování a následného beta testování změnit či mohou být zcela odstraněny. Proto na to berte prosím ohled. Především pak s vydáním datadisku, kdy může být jen polovina pravdivá. Text obsahuje spoilery! Články jsem se snažil pojmout trochu jinou formou, snad se bude líbit.

1. díl

“Zrovna jsem dorazila do Dalaranu, když mne cestou k obchodníkovi zastavil vzdušný elementál s prosbou, zda ho mohu následovat, protože je po mně sháňka. Neprodleně jsem se rozběhla za elementálem v očekávání, co se přihodilo. Jakmile jsme se dostali k jedné studni v Dalaranu, čekal tu na mě Thrall s velmi naléhavou zprávou. Dozvídám se, že naše nejlepší armády jsou na ústupu a jsou drceny pod náporem Legie. Byla svolána rada Earthen Ring v srdci našeho světa, v Maelstromu. Potvrzuji Thrallovi, že se ihned vydám na cestu. V rychlosti se rozloučím a běžím na Krasus Landing, kde mě čeká odvoz.”
Při cestě na Maelstrom vám Stormcaller Mylra řekne, že celá válka je zatím dost velký masakr a je potřeba nějaká zbraň s obrovskou silou, se kterou se budeme moci postavit proti Legii. Jakmile dorazíte k Maelstromu, uvítá vás Farseer Nobundo. Prozradí vám, že z celé frakce nás zbývá pouhá hrstka přítomných. Ne všichni jsou v dobré náladě a potřebují inspiraci, takže vaším prvním úkolem bude motivovat zbylé členy Earthen Ringu a přesvědčit je, že je stále šance. Začnete s pár kouzly, jako je uzdravení či rozdělání ohně. Ta těžší část přijde, jakmile dorazí několik infernálů společně s Geth’xunem (strašlivý felguard), kterého zabaví Thrall. Vy musíte pozabíjet infernály a jednoho létajícího tvora, což není zase tak těžké a vše je během chvíle hotové. Poté stačí už jen pomoci Thrallovi, který je téměř poražen. Dokonce jeho Doomhammer končí někde ve středu Maelstromu. Společně s ostatními shamany odrazíte Geth’xuna a jdete si promluvit s Thrallem.
“Když jsem přišla k Thrallovi, vypadal unaveně. V jeho očích byl vidět veliký vztek a zároveň porážka. V prvé řadě mi poděkoval za záchranu. Dělal, co mohl, ale elementy světa mlčely a nepomohly mu. Je tedy zázrak, že to zvládl tak dlouho. Prý již není hoden nosit Doomhammer, a to již od doby, kdy ho použil na zabití Garroshe. Dále mi sdělil, že bych měla vést Earthen Ring já, což mě trochu zarazilo. Chvíli jsem si to promýšlela a došla jsem k závěru, že udělám vše, co je potřeba k záchraně světa!” Klasická taktika proti Legii je nemožná, o tom vás přesvědčil výprask na Broken Shore. Vaším úkolem nyní bude rozhodnout se, které zaměření vaší classy si vyberete. V případě shamana je to Elemental, Enhancement a Restoration. Podle toho také dostanete úkol, který vám obstará novou, legendární zbraň. Pro Elemental shamana je to The Fist of Ra-den. Enhancement pro změnu dostane Doomhammer a u Restoration je to Caduceus of Azshara (ten v současnosti ještě není možné vyzkoušet).
“Dostala jsem na výběr ze tří legendárních zbraní, které se mám pokusit získat. Záleží prý na mém zaměření, což je vždy hrozně složitá otázka. Krásný Doomhammer, nebo snad Fist of Ra-Den? Sakra! Chvíli jsem uvažovala a pak se rozhodla pro Doomhammer. Doteď jsem se zabývala kouzlením, tak je možná čas na změnu a vyzkoušet hezky boj na blízko. Vzhůru do Maelstromu!” Když dorazíte na údajnou pozici, kde se nachází Doomhammer, Thrall odvětí, že ho můžete vystopovat podle krve, již za sebou zanechává. Tato část je nudná, jen pozabíjíte pár nepřátel a za chvíli jste na místě, kde je i Geth’xun, který se snaží získat Doomhammer pro svého pána. Mylra vám nařídí, abyste šli získat zbraň, zatímco ona odpoutá pozornost démona. Jakmile budete mít v ruce mocnou zbraň, Mylra to má skoro spočítané. Vaším úkolem je pak zabít Geth’xuna, což není nic těžkého a za pár okamžiků i on leží pod drnem. Thrall vám řekne, že si vás Doomhammer zvolil, a že jej ovládáte již teď takovou mocí, jakou on nikdy neměl a ani mít nebude. Máte proto dát dohromady zbylé členy Earthen Ringu a začít bojovat proti Legii, dokud je čas. Než vyrazíte, jako zázrakem uzdravíte Mylru. Thrall vám při loučení řekne, že má hodně o čem přemýšlet a musí jít svou vlastní cestou. Doporučí vám pomoc své Aggry, jež mu byla velkou oporou v těžkých časech.
“Když jsem se vrátila zpět, všichni mě horlivě očekávali. Jakmile jsem prošla rituálem, stala jsem se vůdcem Earthen Ringu, titul Farseer byl můj a já ho budu nosit s respektem. Následně jsme odhalili skryté komnaty, které použijeme jako základnu našich operací. Je to tam opravdu krásné. Výhled na Maelstrom, burácející oceán, který se láme o zdejší skály… no prostě paráda. Každý člen zaujal své postavení. Já objevila místo, kde mohu vylepšovat svůj Doomhammer, a společně jsme se rozhodli pokračovat v boji proti Legii… a zachránit svět.” Pokračování příště... Otázka do diskuze: Co byste rádi viděli v těchto dojmech? Více obrázků, textu či videa?
Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

j16k10 14.02.2016 17:00

Moc dobre a tedo hravni jak to buse z Garrison zustanou nebo je skutecne natrvaro odstrany a smazou tem co je ted maj???

Muradin 19.01.2016 16:33

Tak nějak se ho zbavit museli a tohle má alespoň nějakej důvod. Bylo by zvláštní, že by zrovna hlavní šaman, zachránce světa, bývalý náčelník a všechno možné při největší invazi Plamenné Legie prostě jen tak odešel. To by mu jeho syn asi moc nevydržel A k těm k questům nevím no Ale jeden z nich tam právě ještě říká: What kind of a shaman cant light a fire? Možná za to mohla ztráta naděje nebo všichni z nich nebyly tak silní no.

Vran 19.01.2016 16:21

Nelíbí se mi, že Doomhammer neposlouchá Thralla, kvůli tomu, že zabil Garoshe.. Garosh byl zlo, stejně jako Deathwing atd.. proti kterým Thrall bojoval. Neudělal nic špatného, čímž by si zasloužil to, že ho elementy přestanou poslouchat. Class hally Shamanů patří mezi ty nejhezčí, což se o questech říct nedá.. Jakože WTF členi Eathern ring neuměj zapálit oheň, healnout gryfa nebo vycastit chaos bolt? Takové obyčejné věci? Chtělo by to víc epic questy, tohle dělá z eathern ring pěkný břídili! No a to Thrallovo předání Doomhammeru hráčovi je ještě větší ptákovina. Že hráč je lepší už teĎ, než kdy Thrall byl? WTF?! Thrall je epická postava, on v podstatě porazil Deathwinga, zachránil svět atd.. Daleko víc by se mi zamlouvalo, kdyby Thrall odstoupil, přecijen od cataclysmu byl nějaký náznak na to, že bude/je otcem, unaven věčnou válkou.. prostě mohl z těchto důvodů odstoupit z válečný pozice a né ze sebe udělat dalšího břídila ve stylu eathern ring questů.

rumancol 18.01.2016 14:06

Mám rád tenhle typ článků. Dobrá práce

Jerryky 18.01.2016 09:35

Muradin
Docela fajn článek proč né. Já bych jen chtěl víc tvých názorů ohledně Legion...
Díky, pokusím se nějak sepisovat i vlastní názory ohledně Legion. Možná v samostatném článku, abych to nemotal do těchto.

cerberos 18.01.2016 05:57

Bellatrix
To mi povídej. Já, když jsem se to dozvěděla, tak jsem si facepalmem málem rozbila brýle.
Taky se mi to nelíbí,ale na druhou stranu už bylo na čase..,jen si vzpomente jak jste začali hrát vy co hrajete WoW-ko ,už od vanilly,byli jsme mládata nezkušená (myslím vaše postavičky), ano zabily jste během té doby KelThuzada,CThuna,Illidana,Arthase dokonce Deathwinga,prostě pomalu jsme brali větší a větší sousta,jsme už (naše postavičky) zkušenejší a zkušenejší,proto bereme na svá bedra záchranu Azerothu a nejen jeho ale dokonce i jiné světy,proto si myslím,že je na čase vzít i větší zodpovědnost k tomu třeba titul Farseer Earthen Ring a podoně,já když jsem se dozvěděl že můj fire mág bude mít Felomeron(nebo jak se to píše)..legendární meč blood elfů,či můj unholy dk Apocalypsu bájný to meč,destro warlock Scepter of Sargeras..žezlo bajné to žezlo od Sargerase samotného, můj ele šaman fistku od samotného Ra-Dena,retri pala Ashbringer..ten nemusím popisovat toho zná každý noob wowka,balance druid samotnou jen si považte samotnou kosu Elune, Scythe of Elune,nebo staffu z větvě z bájného stromu ve světa wow z Ganiru pro restodruida..těším se na tenhle datadisk víc ze všech datadisků

Bellatrix 17.01.2016 23:45

bulljoker
takže Thrall je oproti nám shamanům docela noob.. no to se mi moc nelíbí
To mi povídej. Já, když jsem se to dozvěděla, tak jsem si facepalmem málem rozbila brýle.
Šéfredaktor WoWfan.cz

bulljoker 17.01.2016 21:19

takže Thrall je oproti nám shamanům docela noob.. no to se mi moc nelíbí

Muradin 17.01.2016 20:53

Docela fajn článek proč né. Já bych jen chtěl víc tvých názorů ohledně Legion.SPOILERJinak k lore jsem rád, že Doomhammer Thralla neposlouchá. Garroshovou smrtí jsem nesouhlasil. Nebýt magie pěkně by to Thrall schytal.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet