Dojmy z Pandárie 1. díl

http://wowfan.cz//pic/MoP/dojmy/dojmypandaria
Je to již nějaká ta chvíle, co jsem začal hrát betu MoP, ale až nedávno jsem se konečně odhodlal k sepsání dojmů. Ty budou v jednotlivých částech, protože můžou být delší, ale i kratší. Jejich koncepce se může měnit. V té první části, jsem se inspiroval dojmy od Geoffreyho, tudíž je text prokládán citacemi hrdinky. Doufám, že se vám to bude líbit a případné dotazy, návrhy a jiné věci uvítám v komentářích. Příjemné čtení.
Ukázka: „Když jsem se probrala, uviděla jsem krásně zelenou krajinu. Byla plná života, všude byl klid a mír. Kam jsem se podívala, byla džungle. Sem tam nepořádek, který jsme napáchali my, pár opiček a jiných zvířat, ale bylo vše. Při průzkumu okolí jsem našla malé jezírko, kde byli zvláštní vodní elementálové. Také jsem se dostala k útesu, ze kterého byly vidět alianční lodě.“
>>Pokračovat na článek<<

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Javorovej 09.07.2012 11:25

On si totiž každý myslíš, že za hodinku věnované článku bude odměněn prémií v podobě peněz...A pak si ťukaj na čelo, když by to měli dělat zdarma.

Ellendway 09.07.2012 08:24

Máš pravdu, nedávno byl nábor pro PvP a dopadl opravdu špatně. Přihlásilo se pouze pár lidí, ze kterých byl použitelný pouze jeden a po delším pátrání jsme zjistili, že ani ten jeden nemá žádnou šanci. Je možné, že se během pár dní objeví nová redaktorka, která nám přes prázdniny pomůže s novinkami, protože léto je opravdu napráskané a většina lidí je v práci, na brigádách či dovolených. Bohužel celý tým stárne a má více starostí, než tomu bylo před pár lety. Vyhazovat nikoho nechceme, protože se s většinou známe osobně a byla by škoda přijít o dlouholeté kamarády. Psaní článků, resp. překlad je neskutečně náročná věc, která si žádá mnoho času. Není v našich silách přeložit úplně všechno, co se kde objeví - máme jednoho člověka na blueposty, který není až tak moc aktivní. Ale za to máme tunu lidí na příběhy a hrdiny. Neříkám, že jsem s touto situací spokojen, ale co se dá dělat.Ony nábory jsou krásné. Jenže to není až tak slavné, jak si někdo myslí. Plno lidí očekává velké finanční ohodnocení, které nedostává na webu nikdo. Web není v situaci, kdy by si mohl dovolit platit redaktorům za články. Prozatím ne. A to je jeden z úrazů...

Drex 09.07.2012 06:41

Lidi klid....ten kdo si tu stezuje tak nejak ze je malo novinek.Staci nebejt linej a pokud tak prahnes po novinkach webu o wowku jsou mraky. Navic myslim ze kazdy z nas ma pristup na betu. Tech co nema bude opravdu minimum.

Snake Plisken 08.07.2012 23:13

maremarekk
Nepřemýšleli jste nad náborem redaktorů pro PVE sektor? Nedávno byl, ale pro PVP a taky se od té doby ukázalo několik pěkných PVP článků. Mě jako PVE hráče nejvíc ze všeho mrzí, že se tu na PVE tak nějak kašle. Aktualizace starých hrdinů, překládání/psaní RP příběhů nebo datamining milionu ikonek a modelů jsou sice pěkné na pohled nebo čtení ke kafi, nicméně toho o hře moc neřeknou.
Ano, je možné, že právě teď příjmeme někoho, kdo sedí přes prázdniny doma. jinak články o PvP píšu většinou já a já tu jsem už nějaký ten rok. Hlavně v době před fesťákem jsem jich moc nepřidal.

Aristo 08.07.2012 23:04

Nepřemýšleli jste nad náborem redaktorů pro PVE sektor? Nedávno byl, ale pro PVP a taky se od té doby ukázalo několik pěkných PVP článků. Mě jako PVE hráče nejvíc ze všeho mrzí, že se tu na PVE tak nějak kašle. Aktualizace starých hrdinů, překládání/psaní RP příběhů nebo datamining milionu ikonek a modelů jsou sice pěkné na pohled nebo čtení ke kafi, nicméně toho o hře moc neřeknou.

Jerryky 08.07.2012 22:52

Jenže, pokud bych to sepsal podrobněji, bylo by to mnohem více textu, což z mých zkušeností, téměř nikdo nečte, protože je toho prostě moc.A zase tu nechci popisovat do puntíku celej příběh nebo jednu oblast. Už takhle jsem si říkal, jestli to není až moc podrobné.A ano, zabralo mi to zhruba 2 hodiny psaní. Mimo to už mám další dvě části, které jsou přibližně stejně dlouhé. Pokud to celé dokončím, těch částí bude nejméně 7. Přeci jen to jsou dojmy.Rád bych psal více článků, ale časově to prostě nestíhám a WoW už mě po tolika letech zase tolik nebere. :/ Těch scenérií jsem si všiml, jen co budu mít 90. level, tak se do některých podívám, ale čekal jsem, že budou otevřené i některá pro menší level a ne jen pro 90.

Aristo 08.07.2012 22:40

Já nemám problém s obsahem nebo kvalitnou vaší práce. Naopak. Velká většina článků jsou super a kvalitní. Já jenom říkám, že Blizzard něco udělá, pak je týden pauza a pak to teprve zveřejníte vy. Tohle se ale začalo dít až v posledních měsících. Dříve vás hnala snaha zařadit se mezi oficiální stránky a taky to tak vypadalo.Já sám píši články, vím, jak to vypadá, kolik to může dát práce a jak mrzí, když to kritika smete ze stolu. Buďme k sobě upřímní. Tento konkrétní článek nemohl zabrat více, jak 1-2 hodiny (zkušenému redaktorovi) a to ještě nejvíc času zabralo udělat pěkné screeny.Scenaria už jsou samozřejmě nějaký ten den otevřená, jinak bych je jako příklad neuváděl. Pokemoni ještě nejsou a ani se nedivím, že je Blizzard drží v pozadí.Rozhodně nemám v úmyslu Vás nějak urazit. Je to jenom můj subjektivní názor, který jsem musel napsat, protože mě mrzí, co se s tak kvalitními stránkami stalo.

Jerryky 08.07.2012 18:46

Díky díky, jsem rád, že se ti můj rychle sepsaný článek líbí, zkusím jich udělat víc, ale kratší, aby ti bylo fakt rychle. Co se týče videí, nemám na tyhle věci pc a nehodlám vydělané peníze investovat do nového pc, takže bohužel...Scenária jsou nepřístupná v betě - nebo mi je Blizzard zamknul, stejně jako pokemony, které bych si strašně rád zahrál. Raidy, ty jsou na mojí osobu už moc dlouhé a mě nebaví sedět celej večer u WoW, promiň.

Ellendway 08.07.2012 18:38

maremarekk
Omlouvám se, ale musím to říct. Od prohlášení těchto stránek za oficiálně podporované Blizzardem jejich kvalita značně upadla. Nový datadisk nám klepe na dveře a jediné, na co se za posledních několik dní zmohnete je aktualizace několika hrdinů a sepsání rychlo-článku z MoP, aby se neřeklo? Všechny stránky zaměřené na WoW tématiku každý den postují videa nebo screeny z nových raidů, dungů, scenarií, challenge modů, atp.Prosím, nepište jestli ti to tak vadí, tak si jdi na ty druhé stránky. Já navštěvuji WoWFan z nějakého důvodu, bohužel posledních několik měsíců skutečně není důvod sem chodit, aniž bych se nedozvěděl něco, co už je 5x probrané v guild chatu ve hře
Děkuji za upozornění. Měli jsme v plánu zásobovat web novinkami jak to jen šlo, ale bohužel je v letních měsících naprostý nedostatek lidí. Od 29.6. probíhal Festival Fantazie, na kterém většina lidí z týmu byla a tak jsme nějak nestíhali - jde o to, že FF je celkově náročné na fyziku, ale i psychiku lidí. Během příštího týdne se snad začne všechno obnovovat a budou se objevovat novinky, na které jsou lidé zvyklí.

Esperanta 08.07.2012 18:30

Budete mít tunu videí z přednášek... to myslím není málo

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet