Dungeony - Stratholme

ylo to druhé největší lidské město v Lordaeronu, pouze hlavní město Lordaeron (yní Undercity) bývalo větší. Ve svých dnech slávy měl Stratholme okolo 20 tisíců obyvatel a měl opravdu vyhlášené speciality, tak typické právě pro něj, jako například Fras Siabiho tabák. Téměř celá populace však byla zmasakrována princem Arthasem, který v tomto rešení viděl jedíný způsob, jak zařídit, aby se vesničané (i když ještě nepřeměnění na nemrtvé) nepadli do rukou Pána Děsu Mal'Ganise, který by pro ně připravil věčný život v rozpadajícím se těle. Většina preživších opustila město s Jainou Proudmoore. Arthas poté hnán pomstou vyrazil na Northrend. Kel'thuzad později vyhlásil Stratholme jeho hlavním útočištěm a umístil obraz své pevnosti, nekropolis Naxxramas, nad zničené město.

Dnes je město rozděleno na část drženou Scarlet Crusade a jejich velmistrem Grand Crusaderem Dathrohanem, a na část drženou Pohromou Nemrtvých, tedy Rytířem smrti Baronem Rivendarem.

Scarlet Crusade je organizace zapřísáhla v zabíjení Pohromy Nemrtvých, bohužel se stali tak fanatickými, že napadají každého, kdo není v jejich řadách. O to zajímavejší je fakt, že jejich vůdce který byl dříve členem organizace paladinů jménem Řád Stříbrné Ruky (Order of the Silver Hand) je popravdě zamaskovaný démon který pravého Dathrohana zabil a vzal na sebe jeho fyzickou podobu.

tratholme má boční vchod, kterým můžete projít buď pomocí klíče, který si seberete z mrtvoly Magistrate Barthilase, pomocí nálože od Engineera a nebo pomocí Lock picku u Rogua. Určitě stojí za zmínku že z elit v Hradu Scarletu je jedno ze dvou míst (ještě jedno NPC v Eastern Plaguelands) kde padá Righteous Orb potřebný např. k vytvoření známého enchantu Crusader.

Mapy

Informace o dungeonu

  • Umístnění: Eastern Plaguelands
  • Doporučovaný level: 56-60
  • Maximální počet hráčú: 5
  • Hlavní nepřátelé: Undeadi, Humanoidi

Taktika



Začneme doporučenou sestavou. Rozhodně by měla obsahovat paladina, který nejen muze healovat a dávat bublinu, ale má také plošný fear na Nemrtvé. Popíšu taktiku u několika bossů které považuji za silnější proto taktiku potřebuji.

Canon Master Willey
Jeho obtížnost spočívá v jeho summonech. Vyvolává si totiž celkem velké počty střelců, kteří ihned začínají střílet po vaší partě. Máme dvě možnosti, buď se na ně soustředíme a pokusíme se je zničit a nebo využijeme variantu děl. Když do děla naládujete ony kanónové bomby co jsou na zemi tak kanón vystřelí, je zde ale riziko že zasáhnete člena vaší party.

Loot: Thottbot.com

Grand Crusader Dathrohan / Balnazzar Tento boss je onen zamaskovaný démon Balnazzar. I v lidské podobě je tento boss poměrně těžký kvůli abilitám přídávajicích mu dodatečné útoky a zvyšujicích jeho holy damage, navíc taky disponuje plošným čtyřsekundovým stunem který dokáže být zkázou party, hlavně kvůli nedostatku healů. Když ho dostanete až po 40% hp doplní si svoje životy a přeměňuje se na Démona který uspává člena party na 20 sekund a dává poměrně veliké Shadow dmg: Je potřeba aby healer byl za sloupem protože, když healer dostane sleep parta je bezmocná.

Loot: Thottbot.com

Baron Rivendare Není nijak nebezpečný, když víte, jak na něj. Problémem se může zdát jeho aura, které se ale můžete vyhnout, pokud ho budete tankovat ve dveřích. Poté jsou problémem jeho vyvolaní přátelě, na které bych doporučil paladina, který ma na undeady plošné kouzlo a warlocka, který má také silne plošné kouzlo a nebo stačí sbírat po cestě Holy Water. Pokud je nezabijete do 10 sekund, vyhealuji Barona Rivendare. Také je dobré držet tanka pří životě, protože Baron disponuje Mortal Strikem. Padají z něj navíc Dungeon 1 set kalhoty.

Loot: Thottbot.com


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

bretys 16.09.2014 18:58

Tenhle dung je z pohledu herního ale i Lore hodně epický ... Jako dung na vanille v něm prakticky každý gearoval před UBRS a následnými raidy a farmil recept na Flask of the Wisdom který v době vanilly byl vcelku drahý a vzácný

matesp 16.09.2014 13:46

tak toto je riadna vykopavka

Bellatrix 16.09.2014 12:47

Zierry
Tady padá ten undeadí kůň ne?
Jop, padá. http://www.wowhead.com/item=13335
Šéfredaktor WoWfan.cz

Zierry 16.09.2014 10:50

Tady padá ten undeadí kůň ne?

Broxy1 15.09.2014 17:05

kuliskovec
Pěkný dung, hlavně tam padá rare mount
Ten padá v Culling of Stratholme

kuliskovec 08.09.2011 17:15

fakt?

Wrent 06.12.2009 13:06

Pěkný dung, hlavně tam padá rare mount

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet