Epidemie zeleného ohně aneb Blood Plague vol.2!

  Blood Plague    Green Fire    Legion   

 

Vzpomínáte na slavnou epidemii Blood Plague ve Vanille, jež pocházela z tehdejšího Zul'Gurubu? Zmatek, utrpení, žal a smrt; to vše tento bug přinesl do herního prostředí Warcraftu a Blizzard podle toho také okamžitě zakročil. Na tuto epidemii si pamatují už asi jen veteráni, ale své místo v historii této hry bude mít vždy.

 

Pokud jste se včera nacházeli v blízkosti Stormwindu a Goldshiru, mohli jste si všimnout, že jak hlavní město, tak i skromná vesnička jsou terčem jedovatě zelených plamenů felu. Zkáza a zmar všude, kam se dotyčný podíval. Mezi nejčastější oběti tohoto řádění patřily postavy s level 70 a méně. 

 

 

 

A jak k tomu všemu došlo? Jednalo se o exploit, kde debuff spell #45141 od bosse Brutallus v Sunwell Plateau bylo možné vynést ven z instance a vytvořit tím ve světě spoušť. V podobném duchu se nesla již zmíněná Blood Plague epidemie. Stačilo jít do blízkosti jiného hráče, čímž se buff přenášel dál a dál. Rozpoutalo se ještě větší peklo než při útoku samotné Legie.  Kam se hrabou infernalové se svými plameny? Nakonec bylo potřeba, aby celou situaci vyřešili služebníci Pantheonu se sídlem v Kalifornii.

 

Ano, museli dokonce zakročit už i Game Masteři. Celý incident se neobešel bez udělení několika banů, jelikož se jedná o zneužití herního bugu, přičemž byli trestuhodní jedinci i předem varováni suspendací účtu. Musím takovéto rychlé jednání přičíst Blizzardu k dobru, přece nikdo nechceme zažít další doslova "gamebreaking" incident. Například na realmu Argent Dawn se GM v Goldshire přímo objevil a situaci vyřešil! 

 

  

 

Přestože se tento incident nejspíše nebude intenzitou rovnat Blood Plague epidemii z Vanilly, stojí jistě za zmínku. Takovéto věci se nedějí každý den a rozhodně se Game Masteři běžně neobjevují mezi hráči. Situace se ale nakonec v dobré obrátila. Postavy s nízkým levelem měly jistě několik hodin krušných, ale vše by nyní mělo být zcela v pořádku. Chtěl bych také poděkovat autorovi screenů, Unbarbarosza, se kterým jsem byl na realmu Argent Dawn u celé situace přítomen.


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Zug 15.01.2017 13:38

"Například na realmu Argent Dawn se GM v Goldshire přímo objevil a situaci vyřešil!"
Vzhledem k tomu jak je AD Goldshire... populární, tak se dá čekat že se tam nákaza rozšíří mnohem rychleji. Takže Game Masterova přítomnost byla plně odůvodněná! T_T

Hanzias 15.01.2017 15:42

O to to pravé bylo vtipnější, sledovat i reakce... jistých lidí.

Hanzias 15.01.2017 15:44

O to to pravê bylo vtipnější, sledovat i reakce... jistých lidí.

Hromovapest 14.01.2017 22:20

Se musim pochlubit že mě se ukázal GM tenkrát taky. A v podobnem habitu ´jako ma ten trpajzlik.Jen bílej oděv a byl to human. totiž u Tarren millu nebo jak se to píše jsem u potoka našel ležet ten legendární meč z AQ. Nešel sebrat ale po najeti na něj se ukázali staty atd...
napsal jsem ticket a do 30-45 minut mě napsal GM že to musí vidět a zjevil se u mě.Spadnul z nebes se dá říct.No pak mě napsal at se odlognu a znovu nalognu. Pořád jsem ten meč viděl.Na podruhé už potom ne. Když najdu cd se screenama měl bych tam mit ten meč i s GM. Dam na forum pro zajímavost.Nikdy mě to nepřišlo zajímavé.Prý se jednalo o takovou vzácnější chybu.

Lockdaar 15.01.2017 09:55

Tak to bych docela rád viděl teda mě se GM za těch cca 10 let co to hraju ještě nikdy osobně neobjevil

Ellendway 15.01.2017 10:00

@Lockdaar GM se objevovali málo a od WoTLK se neobjevují vůbec, protože mají GM Tool, který nevyžaduje připojení do hry. Já osobně si pamatuji, že nám GM koukalo přes rameno při progressu Molten Core.

Ale co vím od bývalých kolegů, tak do hry se chodilo málo, většinou vůbec. Poslední známá akce, kdy se muselo GM připojit do hry, aby odstranilo nějakou věc, byla doba, kdy se mohlo do dveří vložit několik tuším Engineering výrobků a zablokovat tak cestu do nebo z budovy.

Merneron 15.01.2017 12:28

@Ellendway Mi to príde, že GM sú dnes skutoční Bohovia ak sa objavia, ľudia ich začínajú priam uctievať

Esperanta 14.01.2017 15:22

"Nakonec bylo potřeba, aby celou situaci vyřešili služebníci Patheonu se sídlem v Kalifornii." Já z tebe nemůžu.

Hanzias 14.01.2017 15:27

:P ^^

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet